Nerede olduğunu sosyal ortamda paylaşmak

o ne öyle çocuk gibi. bunda ne var diyen arkadaşları anlamakta zorluk çekiyorum gerçekten

ya ben face,msn sevmiyorum açıkçası. umarım eşim olacak şahıs bunları kullanmaz

hayır yani, amaç ne? evli bi erkek neden facesnde şurdayım, şunu yaptım v.s. paylaşır

birine duyurmak istiyor. başka amacı olamaz

ben kullanmıyorum face falan ama izlenimlerim buradaki bir çok arkadaşla aynı yönde. insanlar genelde hava atmak için kullanıyorlar sanal dünyayı. gittikleri ülkeleri falan hep gösterme amacındalar. bi tanesi italyada pizzacıdaki fotosunu koymuş altına da yediğim en lezzetli pizzaydı yazmış. e doğaldır italyadasın gerizekalı yazası geliyo insanın :) ablamın sosyetik arkadaşları da hep çocuklarının önünde eşşek gibi armani falan yazan t-shirtlerle fotolarını ekliyorlar. sanki o çocuk hiç normal pijama falan giymiyo ya da üstüne başına dökmüyo zannediyo insan.

Son düzenleme:
evet siz eğer böyle bişey yapsanız hemen terslenirsiniz ama kendileri yapıınca daima haklılar sadece bu konuda deil her konuda ve ayrıca aynen banada delisaçması gelir böyle hareketler ne yani ordaysan ne yapalım kaybolmuş bulalımmı... neyse allahtan bizde öyle bir sorun yok henüzzzzz olmasın da zaten size hak veriyorum haklısınız.

Size hoş gelmeyebilir ona normal geliyordur. Pürüz yaşama kredinizi bunda kullanmayın derim ben de..

genel olarak herkesin bu tip konuları sanal alemde dillendirip ne yapıp ne ettiğini kiminle nerde ne halde olduğunu, yok bilmem nerde ne içtiğini, ne keyfi yaptığını bildirmesi nedense bana komik ve anlamsız gelmiştir en başından beri.

ama şöyle de bir durum var twitter, facebook, msn adresi olan herkes kısıtlı da olsa bilgilerini (adını, sanını, ilişki durumunu, aile- akraba bilgisini, nereli olduğunu (kütüğüne kadar belirtmesi), kaç yaşında hangi gün doğduğunu, tuttuğu takımdan siyasi görüşünü, inancını mezhebini belirten, şuan hangi şarkıyı dinlediğini (msn'de), hangi duyguları yaşayıpta ona göre şarkı paylaşıp günün anlam ve önemini belirten söz yazmayı, değişik değişik pozlar vererek eklediği fotoğraflara yorum yapılmasını, tel no'suna kadar çekinmeden bu sanal ortamda bildirmesi,..vs vs vs) bu kadar deşifre edilecek konulardan sonra bu canını sıkacak konu o kadar da sırıtmıyor inan. belki bana kızacaksın ama bu kadar deşifre edilecek mevzu varken, daha doğrusu bu paltformların hemen hemen hepsi bu tür konulardan ibaretken hesap açmasına değil de buna mı takıldın orasını kavrayamadım..

kaldıki birkaç arkadaş birine bir şey ima ediyor haber veriyordur kesin diyenler olmuş.. birine bir şey ima etmek isteyen başka yolu dener. eşinin ekli olduğu bir platformda neden böyle bir riske girsin ki? girse dahi eşi ekli olan arkadaşlardan hemen hemen hepsinin neyin nesi olduğunu gayet iyi biliyordur..

..........................

Son düzenleme:
Nerede olduğunu bildirmek değil eşinin hoşlanmadığını bile bile tekrar etmek altında bir şey arattırıyor.

Artık insanlar bütün alttan almaları kadınlardan beklemesin lütfen.
Temizlik, ev işleri, yemek, eş ve çocuk ilgisi hep kadınlara, evi çekip çeviren hep kadınlar; şu erkekler de bir zahmet "eşim istemiş bunu da yapmayıvereyim" diyebilsin. Yapmayacağı şey de büyük bir şey değil hani. Sanki paşalar, padişahlar da bu kadar el üstünde tutulacaklar...

böyle basit bir konu yüzünden huzursuzluk çıkarmaya değer mi?sen ne kadar hoşlanmıyorsan, o da bir o kadar seviyor nerde olduğunu yazmayı.neden onun bu hevesine engel oluyorsun ki?ne alaka yani?

Herkese göre değmeyen bir konu sizin için önemli olabilir. Herkese göre önemli bir konuda size basit gelebilir.

Belliki bu konu sizi üzüyor ve bu konuda uyarmışsınız eşinizi; hassas davranmak zorunda.

Ama şuan sergilediğiniz tavır yanlış gibi geldi..Uzaktayken hele soğukluk yaşamak doğru değil.

Bir yolunu bulun bunu anlatmanın ama ne olursa olsun bu şekilde olmasın, defalarca tekrarlamış olsanızda.

Eski erkek arkadaşınızlada kıyaslamayın şuanki hali, bu içinizde daha da büyütür meseleyi.

Eşinizin facesi varsa sevmeseniz bile neden sizin yok ?

evet arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için. kiminiz hak vermiş kiminiz hak vermemiş hepinize saygı duyuyorum. öncelikle sorunun "iletisine hangi şehirde olduğunu yazması" olmadığını söylemek isterim. sorun benim hoşlanmadığımı birkaçkez tatlı dille söylememe rağmen yazmasıydı. ve sonunda olanlar oldu eşimle telefonda büyük bir tartışma yaşadık ve ilk kez bana bağırdı :( şuan çok kırgınım ama böyle olunca aslında sadece eşime değil birazda hayata kırılıyorum çünkü şuan yüzüm sadece eşime değil tüm herşeyede üzgün. ben kesinlikle kıskanç biri değilim. bunun kıskanmayla yada güvensizlikle alakası yok. kaldıki sorun bu değildi artık sorun neden benim hoşlanmadığımı söylediğim halde bunu yapıyor olmasıydı. çok mu önemliydi. ha yaptığı şey gerçekten çok gerekli , önemli olsaydı ben zaten anlayış gösterirdim. neyse çok uzatmaya gerek yok olan oldu artık. belkide dün eşimle tanıştık. size tartışmada kurduğu cümlelerden birkaçını yazacağım.
ben sana karışıyormuyum sende bana karışma.
beni değiştirmeye çalışma olduğum gibi kabul et. ve daha aklıma gelmiyor. şuan yazarken ağlıyorum.
evet eşimden iletisinde hangi şehirde olduğunu yazmamasını istemek onu değiştirmekmiş meğer.
ve eşim bugün geldi içimden hiçbişey gelmiyor şuan. bir tepsi baklava çok güzeldir ama içine minicik bir kıl düşer ya öyle oldu sanrırım bizimki. aslında tüm hemcinslerim adınada üzülüyorum. çünkü senelerdir yapışmış üstümüze herşeyi uzatanda biziz büyütende biziz. ne yaparsak yapalım ben artık kabul ettim kızlar ezilen biziz.

Herkese göre değmeyen bir konu sizin için önemli olabilir. Herkese göre önemli bir konuda size basit gelebilir.

Belliki bu konu sizi üzüyor ve bu konuda uyarmışsınız eşinizi; hassas davranmak zorunda.

Ama şuan sergilediğiniz tavır yanlış gibi geldi..Uzaktayken hele soğukluk yaşamak doğru değil.

Bir yolunu bulun bunu anlatmanın ama ne olursa olsun bu şekilde olmasın, defalarca tekrarlamış olsanızda.

Eski erkek arkadaşınızlada kıyaslamayın şuanki hali, bu içinizde daha da büyütür meseleyi.

Eşinizin facesi varsa sevmeseniz bile neden sizin yok ?

arkadaşım benim facemin olmadığını nerden biliyorusn. facem varki eşimin iletilerini görebiliyorum demekki değilmi. ayrıca sorun face açması facede olması falan değil ben eşimin face şifrelerini bile bilmem buzamana kadar istemedim bile. sorun şu ben eşime yaptığı bir hareketinden hoşlanmadığımı güzelce tatlı dille söylemişim. dinlemeyip yaptığındada birkaçkezde yine tatlı diller uyarmışım. benim sinir olduğum hala neden yapıyor olması çokmu önemli çok mu gerekli. derdem face o bu şu değilki. yapmış olmak için yorum yapmayın lütfen ya eşimin facesinin olmasından hoşlanmadığımı nerden çıkardınız. lütfen saptırmayın rica ediyorum. desteğe ihtiyacım olmasa zaten burda olmam dimi? rica ediyorum lütfen

arkadaşım benim facemin olmadığını nerden biliyorusn. facem varki eşimin iletilerini görebiliyorum demekki değilmi. ayrıca sorun face açması facede olması falan değil ben eşimin face şifrelerini bile bilmem buzamana kadar istemedim bile. sorun şu ben eşime yaptığı bir hareketinden hoşlanmadığımı güzelce tatlı dille söylemişim. dinlemeyip yaptığındada birkaçkezde yine tatlı diller uyarmışım. benim sinir olduğum hala neden yapıyor olması çokmu önemli çok mu gerekli. derdem face o bu şu değilki. yapmış olmak için yorum yapmayın lütfen ya eşimin facesinin olmasından hoşlanmadığımı nerden çıkardınız. lütfen saptırmayın rica ediyorum. desteğe ihtiyacım olmasa zaten burda olmam dimi? rica ediyorum lütfen

Biraz fazla hassassınız sanırım,yorum yapan arkadaş kötü bir şey yazmamış size...

Tekrar tekrar yazdıklarımla bana yazdığınız cevabı okudum, bağdaştıramadım.. İnanın gülümsedim okuyunca yazdıklarınızı.

Oysa ben hak vermiştim ve yapılabilirliği kendimce yazmaya çalıştım..
Fakat siz ben zaten yapmam gerekeni yaptım, bana sadece '' sen haklısın '' yazın yeter diyorsunuz; anladım sınırımı.

Canınız sağolsun. :)

bende tam akapatırken facem yok göremiyorum nerde olduğunu ararsın sen dedim, slaf soktuğumu anladı tabi bunun üzerine peki dedi kapattık.

Bunun üzerine yazdım ben face açmanız konusunda. Yani yanlış anlamışım demek ki..

Biraz fazla hassassınız sanırım,yorum yapan arkadaş kötü bir şey yazmamış size...

Tamda forumda bu konu üzerine konuşuluyor şuan. '' Yapılan yorumları beğenmeyip rüzgar estirmek '' :)

Teşekkür ederim. :)

Tekrar tekrar yazdıklarımla bana yazdığınız cevabı okudum, bağdaştıramadım.. İnanın gülümsedim okuyunca yazdıklarınızı.

Oysa ben hak vermiştim ve yapılabilirliği kendimce yazmaya çalıştım..
Fakat siz ben zaten yapmam gerekeni yaptım, bana sadece '' sen haklısın '' yazın yeter diyorsunuz; anladım sınırımı.

Canınız sağolsun. :)

Bunun üzerine yazdım ben face açmanız konusunda. Yani yanlış anlamışım demek ki..

karşılıklı anlaşamamışız peki siz sinirlenip yazdığımı düşündünüz galibaki lütfen rica ediyorum kelimeler var yazdığımda. facem yok derken eve geçmiştim evde internet yok faceye giremiyorum anlamında. yinede alındıysanız özür dilerim.

karşılıklı anlaşamamışız peki siz sinirlenip yazdığımı düşündünüz galibaki lütfen rica ediyorum kelimeler var yazdığımda. facem yok derken eve geçmiştim evde internet yok faceye giremiyorum anlamında. yinede alındıysanız özür dilerim.

Rica ederim.Hayır alınmadım.
İnşaallah sorununuz çözülür.

Son düzenleme:
Tamda forumda bu konu üzerine konuşuluyor şuan. '' Yapılan yorumları beğenmeyip rüzgar estirmek '' :)

Teşekkür ederim. :)

evet tamda forumda bu tarz bi konu üzerinde konuşuluyor ama ne yazıkki orada bu durum var. çünkü herkesin aynı görüşte olması mümkün değil. kaçınılmaz bir şekilde olacak. ama dediğim gibi buraya yazanlar zaten bir çare ve dert aradıkları için yazıyorlar. insanlar yeri geliyor kimseye anlatamadıkları mahrem sırlarını paylaşıyorlar. eleştiriler elbette olacak olmasın demiyorum. olayı büyütmüşsün yerine olayı büyütüyor olabilirmisin? gibi yargılayıcı cümleler kurmasak aslında hiç bir sorun olmayacak. ama bazen yazılanlara bende üzülüyorum mesela biri niye eşininin hevesine engel oluyorsun ne alaka yani diye yazmış gülermisin ağlarmısın:)

evet tamda forumda bu tarz bi konu üzerinde konuşuluyor ama ne yazıkki orada bu durum var. çünkü herkesin aynı görüşte olması mümkün değil. kaçınılmaz bir şekilde olacak. ama dediğim gibi buraya yazanlar zaten bir çare ve dert aradıkları için yazıyorlar. insanlar yeri geliyor kimseye anlatamadıkları mahrem sırlarını paylaşıyorlar. eleştiriler elbette olacak olmasın demiyorum. olayı büyütmüşsün yerine olayı büyütüyor olabilirmisin? gibi yargılayıcı cümleler kurmasak aslında hiç bir sorun olmayacak. ama bazen yazılanlara bende üzülüyorum mesela biri niye eşininin hevesine engel oluyorsun ne alaka yani diye yazmış gülermisin ağlarmısın:)

Evet haklısınız ; bende bu şekilde düşünüyorum; illaki eleştirilecekse nezaket sınırlarını aşmamak gerekiyor.

Biri konu açtı diye her türlü hakarete maruz kalma zorunluluğu yok. ''Konuyu açtıysan katlanacaksın '' cümlesi yanlış.

Ya da konu sahibi beğenmediği yorumlara kabaca vebap yazmamalı eğer nezaketi aşmamışsa karşıdaki.

......

''Herkese göre değmeyen bir konu sizin için önemli olabilir. Herkese göre önemli bir konuda size basit gelebilir.

Belliki bu konu sizi üzüyor ve bu konuda uyarmışsınız eşinizi; hassas davranmak zorunda. ''

Burada benim için önemsiz ya da önemsiz bir konu demedim ben.. Ama siz kızmışsınız.
Hatta kendi fikrimi bile söylemedim;
çünkü bu konu benim için önemli mi önemsiz mi bu konuya karar veremem ben, yaşamadığım için.

Yorumları, size anlatılmak isteneni iyi anlamalısınız; yoksa konunuza yorum yapılmasını istemeniz anlamsız olur.

Bazen size çok zıt bir yorum bile bir ufuk açabilir sizde.

Selametle

Son düzenleme:
şehir dışına çıktığımda ben de yazarım bazen

maksat muhabbet olsun hesabı benimki:)

hava olsun diye yazanlar da var

gittiği yerleri tek tek resmedenler de...

orası bir sosyal paylaşım sitesi...

hatta bazı arkadaşlarım yedikleri yemeğe kadar yazıyor

face kullanıyor musunuz bilmiyorum ama ben kullandığım ve her zaman bu tarz güncellemelerle karşılaştığım için normal geliyor

bir arkadaş yazmış "birisine yerini bildirmeye çalışıyor" diye...

çocuk değil ki sonuçta eşinzi gizli kapaklı bir iş yapsa oralardan değil cep telefonundan halldeder

tabi sizin hoşlanmadığınızı bilerek ısrar etmesi hiç hoş değil

Back
X