Bazen oluyor ki yakınlarınızla konuşurken dertleşirken derdinizi anlatıyorsunuz...Sonra gelen cevaplar '' Ay sorun mu yaşadın?, yine mi?'' ve anladığım kadarıyla onlar için her şey güllük gülistanlık.... Benim için ise sürekli sorunları üzerime çeken biri gibi hissediyorum...
İşte bu aşamada ya ben gerçekten sorunlarla boğuşan biriyim ya da hiç kimsenin derdi falan yok diye düşünüyorum...
Böyle insanlarla paylaşımda bulunmak mı yanlış?
Herkesin kendine göre derdi vardır, 1 tane insanoğlu yoktur ki derdim yok desin,üzüldüğü kafasına taktığı birşey mutlaka vardır, ama herkesin derdi de kendine büyüktür arkadaşımmesela atıyorum 18 yaşındaki bir kız konu açıyor diyor ki çok dertliyim kızlar saçlarım maşa tutmuyor! o onun için gerçekten büyük bir dert ama misal ben okuyunca Allah başka dert vermesin diyip geçiyorum, küçümsediğimden mi? hayır bende o yaşlarda o tür şeyleri dert ediyormuşumdur büyük olasılık ama yaş ilerledikçe sorumluluklar değiştikçe ve bakış açın, bazı şeyleri dert olarak göremiyorsun,misal biri sana gelse dese ki böyle böyle bi hastalığım var şukadar zaman biçtiler geride yavrularım kalcak.. için parçalanır üzülürsün hemen ardından başka bi arkadaşın gelse dese ki ay dün erkek arkadaşım telefonu suratıma kapadı acaba şundan mı bundan mı dese dersin ki amannn derdin de bu olsun.Anlatabiliyormuyum?hani bir laf var ya keşke yeniden çocuk olsam tek derdim düşünce kanayan dizlerim olsa.. o hesap
Derdim var diosun.. anlat diyorlar. Anlatiyorsun uzun uzun. Bosver diyorlar.
Ben kimseye bu yuzden derdimi anlatmam!
anlatsan bile karsindaki gizli gizli sevinir. Yada umursamaz. Dost mu? Dostluk yok.
derdini tanimadigin insanlara anlatmak daha faydali..
Yine mi çok boş mu bir cümle!Evet yine diyesim gelir o zaman.Böyle diyenlere derdinizi açmayın çare olacaklarına daha kötü hissettirmekten başka bir şeye yaramaz yaptıkları.
Hani bir söz vardır canım " İyi de kendini bil, kötüde " evet sorunlarını başkalarına anlatman yanlış.. Artık öyle bir zamana geldik ki kimseye güven olmuyor nedense... Kendi içinde halletmen en uygunu... Herkes sorun yaşıyor yaşıyor ama maske takıp gezmeyi de çok iyi biliyorlar artık
Hani bir söz vardır canım " İyi de kendini bil, kötüde " evet sorunlarını başkalarına anlatman yanlış.. Artık öyle bir zamana geldik ki kimseye güven olmuyor nedense... Kendi içinde halletmen en uygunu... Herkes sorun yaşıyor yaşıyor ama maske takıp gezmeyi de çok iyi biliyorlar artık
kesinlikle haklısın...Böyle insanları görünce bunlardan mükemmeli ve dertsizi yok diyesim geliyor...Ama nasıl çevremdeki insanların hiç sorunu olmayabilir ki... Bu devirde hangi yakınına derdini anlatacaksın ki....İnsanın hiç mi gerçek dostu yok diyesi geliyor...
kesinlikle haklısın...Böyle insanları görünce bunlardan mükemmeli ve dertsizi yok diyesim geliyor...Ama nasıl çevremdeki insanların hiç sorunu olmayabilir ki... Bu devirde hangi yakınına derdini anlatacaksın ki....İnsanın hiç mi gerçek dostu yok diyesi geliyor...
Kimsenin hayatının güllük gülistanlık olduğunu sanmıyorum. Eğer sana gerçekten söylemiyorlarsa dostun değillerdir. Çünkü ben de yakın olmadıklarıma renk vermem niye vereyim ki niye can sıkayım niye söyleyeyim değil mi? İnsanlar böyle düşünür
Benim de "yine mi" dediğim bi'tanığımız var.
Bazen bilerek diyorum niye dersen bi'insan hep mi mutsuz olur resmen hayat enerjisini alıyo insanın.
Şöyle ki; 6 senelik aşkıyla evlendi şükretmez en ufak sorunda karaları bağlar, facebookta yok ölüm, yok şu dünyada teksin sorunu duysan kahkaha atarsın vay efendim bugün eşim gülmedi, öpmedi.
Bebeği oldu yine görsen mutsuzluktan ölecek sanırsın.
Sürekli melankolik artık cidden sırf dikkat çekmek istediği için yaptığını düşünüyoruz.
Sırf ben değil facebookta ne zaman yazsa tüm tanıdıklar "x yine mi mutsuzsun ya " yazıyo.
Edit: Herkesin derdi var ben de çok duygusalım ama her derdimde de karaları bağlamam. Bazen güçlü olmak lazım. Hele ki dışarıya belli etmeyi hiç sevmem.
herkesin kendince bir derdi var tabi
ama bazıları harbiden çok abartıyo(sözüm meclisten dışarı)
mesela benim bi arkadaşım var böyle
dertlerinden birini anlatıyım;
uzaktan eğitim okuyo,sınava gireceği şehre gitmeden bi yurtla görüşüyo
oraya gidince yurdun o gün için dolu olduğunu onu sadece o gece için bi öğrenci evine yerleştireceklerini söylüyolar
amann bu yüzden tansiyonu düşmüş,ertesi gün girdiği sınavların hepsinden kaldı
normalde 1 hafta kalıcaktı hastayım diye döndü falan
bence gerçekten abartılacak bişey yok
sonuçta o evde yurttakilerle aynı çevredeki insanların evi(cemaat)
ben mi çok relaksım bilemedim yani:26: