Nerede yanlış yapıyorum???

drtl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
838
195
Benim ikiz çocuklarım var bir kız bir erkek 20 aylıklar
Kızım nerde fonksiyonlu bir bebek görse sarılıp sevmeye başlıyordu bu içime öyle dert oldu ki bugün gidip çok fonksiyonlu bir bebek aldım

Tabi oğlum üzülmesin diye ona da org aldım ve oğlumunki daha sıradan geldi bana hem daha ucuz hem de öyle çok istedikleri bişey değildi

Ama eve bir geldim ikisi de orga sarıldı ve ikisi de ağladı

Öyle üzüldüm ki... Aralarında dengeyi sağlayamıyorum ikisini aynı anda mutlu edemiyorum
Üstelik Bebeğin fiyatı neredeyse orgun 2,5 katı...

Bebeği kaldırıp kızıma da org alıp biraz daha büyüdüğünde mi versem yoksa kavga da etseler böyle devam mı etse...
Ayrıca her oyuncak alışımızda oğlum kendine alınanla meşgul olurken kızım ya ikisini de istiyor ya da oğlumunkini...

Nerde yanlış yapıyorum???

Son düzenleme:
Kızım nerde fonksiyonlu bir bebek görse sarılıp sevmeye başlıyordu bu içime öyle dert oldu ki bugün gidip çok fonksiyonlu bir bebek aldım

Tabi oğlum üzülmesin diye ona da org aldım ve oğlumunki daha sıradan geldi bana hem daha ucuz hem de öyle çok istedikleri bişey değildi

Öyle üzüldüm ki... Aralarında dengeyi sağlayamıyorum ikisini aynı anda mutlu edemiyorum

Bebeği kaldırıp kızıma da org alıp biraz daha büyüdüğünde mi versem yoksa kavga da etseler böyle devam mı etse...
Ayrıca her oyuncak alışımızda oğlum kendine alınanla meşgul olurken kızım ya ikisini de istiyor ya da oğlumunkini...

Super dadi diye bi program var ya orda iki kardesin paylasmayi ogrenemeyecekleri icin ayni oyuncaktan iki tane alinmasinin yanlis oldugunu soylemisti
Aslinda mantikli bence de bi orgla ikisinin de sirayla oynamasi paylasmayi ogretir

Söylediklerinizi anlayabilecek yaşa gelmişler. Oturup anlatın bence, bağırsa çağırsa ağlasa da sırayla oynamakarı gerektiğini sabırla anlatırsanız anlayacaktır.

bencede paylaşmayı öğenmeleri için iki tane alınmaması lazım....yoksa hayatları boyunca herşeye şahsen sahip olmak isterler... en basitinden iki kardeşe iki bisiklet alıp birlikte binmeleri yerine, tek bisiklet alıp dönüşümlü binmeleri gerekiyor... coılou diye bi çizgi film varya hepimiz biliriz, orda da coılou'nun annesi bir oyuncağı iki kardeş dönüşümlü oynamalı diye sosyal mesaj vermişti :KK66:

Sıra sıra oynamayı öğretirseniz bundan sonraki zamanlarda tek oyuncak almaya başlarsınız sizin içinde çok iyi olur..

Hayatiniz boyunca oyle devam edersiniz alirsaniz.bebeginiz nerden bilecek bebegin fiyatinin daha fazla oldugunu:)tam iletisim zamanlari iste,simdi paylasmayi,sirayla oynamayi,kiskancligini torpulemeyi ogrenmezse ileride cok zorlanirsiniz.oblarin su an hayati ogrenme zamanlari,ona gore dusunup hareket edin bence:KK66:

20 ay daha cok kucuk.
anliyabilseler bile kabul edicekleri bir yas deyil paylasmak.
sirayla oynamak onlar icin su an cok guc.
cocugunuz 3 yasinda olsa tamam diyecem ama su an bu kadar aglamalari normal bence.

Bazi cocuklar daha fazla sahiplenici oluyorlar etraflarindaki seyler konusunda.
Ya ortadan kaldirin ya da ikisine de ayni seyi alin derim.
Ama tabi devamli anlatmaya calisin paylasmalari gerektigini, ve sirayla oynamalari gerektigini.
Ama su an icin kabullebnmelerini hic beklemeyin derim.

Bu arada su dadi programlarindaki herseye katilmiyorum.
Sonucta program,
Haklarinda cok sikayet oldugunu duymustum.
Cocuklari istedikleri sekilde davranmalari icin bazen aileyi ya da cocuklari zorladiklarini filan.

Herkes kendi cocugunu iyi tanir, her cocuk ayni deyil, cocuguna gore davranmak en mantiklisi.

Allahtan ben tek cocuk olarak buyudum cunku kuzenim filan geldiginde donusumlu paylasmak cidden can sıkıcı oluyordu hatırlıyorumda şahsen hic biseyden tam keyif alamiyorsun yok o kac saat yapti simdi birak sira onda filan diye tabi kucukken surekli boyle kısıtlamalara alistirilinca coguna normal gelmeye baslıyor sorun olmuyor ayrica buyudukten sonra okul donemlerimde gayet paylasimciydim cimri veya esyasini paylasmayan biri olmadım bencillik elbet var biraz ama kardesle alakalidegil kardesi olup cidden bencil insanlardacok gordum hayatta neyse sonuc olarak kucukken ikisine ayni seyleri alabilirsin sira gozetmeden doyadoya oynasinlar bisey olmaz biraz daha anlamaya musait yasa geldiklerinde birbirlerinin ozel esyalarini izin isteyerek almalari konusunda egitmen lazim zorla oburu oynarken elinden almasin oynamadigi sirada alabilir gibi

bizde de biri kız biri erkek bebek var ikiz.8 aylıklar ama daha şimdiden oyuncak kavgası anneye sarılma kavgası var.birbirlerinin elindekini kıskanıyolar sürekli işte.oğlana bi tane araba alın org da ikisinin olsun.biraz biraz oynasınlar sırayla.

Acaba bir de davul gibi başka bir müzik aleti mi alsam dönüşümlü oynasınlar diye çünkü oğlum bebeğe bakmadığından orgu kızıma bırakmıyor bebek arada sürünüyor

Daha önce 2 aynı direksiyon almıştım ikisi de oynamadı bile
Bir kaç aynı oyuncağımız var sadece renkleri farklı
kavga ayırmaya yarıyor aynısını istediklerinde anlık alıyorlar ama kıymeti olmuyor

Paylaşmayı öğrenecek yaşta değiller henüz. Hatta "Ben buldum öyleyse benimdir. Ben gördüm öyleyse benimdir. Ben dokundum öyleyse benimdir." yaşındalar. Oyun saatlerinizde hep birlikte oynamanızı öneririm. Siz de oyuncak kutusundan bir şey seçin ve şöyle ballandıra ballandıra oynayın, bakın dikkatleri nasıl dağılıyor. :)

Paylaşmayı öğrenecek yaşta değiller henüz. Hatta "Ben buldum öyleyse benimdir. Ben gördüm öyleyse benimdir. Ben dokundum öyleyse benimdir." yaşındalar. Oyun saatlerinizde hep birlikte oynamanızı öneririm. Siz de oyuncak kutusundan bir şey seçin ve şöyle ballandıra ballandıra oynayın, bakın dikkatleri nasıl dağılıyor. :)

Aralarında denge kurmakta çok zorlanıyorum
Kızım çok istiyor niye nasıl Hevesle aldım o bebeği hemde Oğluma karşı suçluluk duyarak ( onun istediği bir oyuncak olmamasına rağmen) ayırmamak için aldım diye

Çok üzülüyorum yetememekten yanlış yetiştirmekten korkuyorum

Ikincisini almayin.
Paylasmayi ogrenmeliler.

Bebekler 36 aylık olana kadar maalesef paylaşmayı öğrenemezler. Ama bu paylaşmak kelimesini anlayamaz olarak algılanmamalı. Çocuğunuza şimdiden paylaşmanın temellerini öğretebilirseniz ilerde daha az zorluk çekersiniz.
Ayrıca 2 yaş sendromuna çok az bir süre kalmış. Kızınız bunun etkisini şimdiden göstermeye başlamış gibi geldi. Kıskançlık duygusu kız çocuklarında her zaman daha baskın oluyor. 20 aylık oldukları için sizi taklit etme olasılıkları çok yüksek. Dikkatinizi çeken bir şey oldu mu? Mesela mutfakta size yardım etmesi, çamaşırları makineye atarken sizi izlemesi gibi?
Eğer ilgisini çeken bir şey görürseniz o yönde onunla iletişim kurarak kardeşine alınan eşyalara karşı ilgisini dağıtabilirsiniz. Mesela ona aldığınız oyuncak bebekle siz oynayın. Ayaklarınızda sallayın sonra üzerine battaniye örtün. Sizden gördüklerini yapmaya ve sizin duygularınızı anlamaya çalışacaktır.
Paylaşım konusunda hangi oyuncak kimin net bir şekilde ifade edin. Evde ki eşyaların kime ait olduğunu ikisine de anlatabilirsiniz. Mesela bu bebek senin org kardeşinin bu çanta benim bu şapka babanın gibi. Hemen anlamayacaklar fakat kafalarında sizin söyledikleriniz zamanla oturacaktır. Paylaşmayı kendi kendilerine maalesef öğrenemezler sizden öğrenecekler. Siz onlara yardımcı olacaksınız. Mesela elinizde bir meyve varsa üçe bölün ve kendi meyvenizi onlarla paylaştığınızı ifade edin.
Ayrıca 20 aylık bebeklerde org bebek gibi oyuncaklardan ziyade resim, boyama gibi daha ilgi çekici şeyler yaptırın. İkisinin önüne de büyük kağtlar koyun bir de sulu boya alın rastgele boyamayı renklerini öğrensinler ve eğlesinler.
Telaş etmeyin D drtl olur böyle şeyler ama sakın ağladıklarında onlara taviz vermeyin.
24 aylık olduklarında her istediklerini yapmayın. Ağladıklarında onlarla ilgilenmediğinizi ve ağlayarak size istediklerini yaptıramayacaklarını anlasınlar.
Kolay gelsin
:KK16:

X