Nerede yasamak mantkli

Gidin vallahi.. İstanbul'da yaşadım 10 sene gerçekten bıktım derdi çilesi bitmiyor. Şu an Diyarbakırdayım, havası suyu temiz, ucuz, ferah.. Gerçekten kendime geldiğimi hissediyorum. Zaten son dönemlerde tersine göç baya hızlandı.. Herkes yavaş yavaş memleketine dönüyor. Van'da iş bulabilecek misiniz siz hemen? Evde oturacaksanız sıkılabilirsiniz, ama işe gidip gelirseniz rahat edersiniz.
Yani bu şartlar iş bulursak geçerli tabi kay8bpederimin yeri bahçeli buyukmeyve ağaçları vs merkezde yani sakin bi yer

Vanda görev yapıyorum, eşi oralı olan pek çok arkadaşım var maalesef pek anlaşamıyorlar. Vanda kiralar çok uygun ikiniz de çalışacaksanız güzel bir ev tutup akşamdan akşama çocuğu almaya kayınvalideye gidersiniz. kiralar uygun derken ciddi uygun 3+1 toki dairesine 400 tl kira veriliyor

Ya bn zaten uz7n kalmam birde çalışırsam akşamdan akşama bu tek bu rahatlatıyor tabi birde altlı üstlü oturma var
Halihazırda bir iş var mı sizi bekleyen?
Yoksa oda mi belirsiz. Bu kadar belirsizliğe şehir değiştirip eş ailesinin yanına girmeyi düşünmek bile cesaret işi.

Çok zor.
Vanda okul durumu nasıl? Nitelikli okul kurs var mı? Bu çocuk nasıl sosyalleşecek? Ev ömür boyu mu sobalı yoksa kalorifer sistemi olacak mı? Eğer hep sobalı olacaksa vanın kışı serttir nasıl idare edeceksiniz? İstanbul van uzak ailenizi özlemeyecek misiniz?
Ben yapmazdım.
Batıdaki büyük şehirlerin imkanıyla bir değil. Çocuğun gideceği okul, arkadaşları, oynayacağı park, gideceği etkinlikler kurslar spor alanları bile daha kısıtlı olacak.
Bonus olaral da kayınaileyle aynı ev.
Ne kadar iyi olsa da her gelen gidende onlara gideceksiniz. Her gün yemekler beraber yenecek. Yok yani hiç mantıklı değil.
Ben olsam asla girmezdim
Bir süre ayni ev sonra 3vi yapıp geçeceğiz ayrıca bn ole yapmam zaten taviz vermiyorum çok calsrsamda uğraşmam zaten okul imkanları illa var yani büyük sehir bilmiyorum nasip

Van da bir sürü uygun ev var bulursunuz rahatlıkla
Kayınvalide son çareniz olmasın çünkü oradan pek iyi şeyler çıkmayacağını biliyoruz

Back
X