• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nereden baslayacagim?

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
35
25 yasinda atanmamis bir ogretmenim bransim bu yil 30 bin mezun icinden 90 kisi aldi.calismamistim ve moral olarak daha cokertti.bulundugum yer kucuk 2 ozel okulla gorustum olmadi.arariz dediler aramadilar.bir daha sinava girdim grafik tasarim yazdim bulundugum ilde..elim hem cizim hemde fotografciliga cok yatkin..ama her sey icin gec kalmis hissediyorum..issizim ucretli ogretmenlige basvurdum o da torpil donuyor.milletin biz okumadik sizden iyi maas aliyoruz demesine boyun egerken yutkunamiyorum her sey para degil !! Diye bagirasim geliyor..

2 yildir hayatimda biri var onunla kendi duzenimi kurmadan evlenmek istemiyorum cunku hayat cok zor biliyorum..bir yandan kpssyee odaklanicam ki 30bin kiside 90 kisi icine girmek hayal olsa bile gece gunduz calisicam bir yandan belki ilerde is kapisi grafik tasarimda olur diye bitirmeye cabalicam..hobi olarak fotografciligi yapiyorum,blog sayfam falan var belki ilerde ciddi anlamda yaparim cunku bolumum destek olacak..iyi de cok gec degil mi ? Ailem tamamen maddiyata deger verir,eger iyi seyler yaparsan biriciksin..eziliyorum ezildikce eziliyorum.. neyi nasil duzene sokarim ben cidden cok gucsuz hissediyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel okulda çalışsanız? Maaşları ücretli öğretmenlikten iyi onların

Özel okulda çalışsanız? Maaşları ücretli öğretmenlikten iyi onların
2 yerde olmadi biri benim hatam belki ama digeride 2bin deyince olur gibi yapti ama yeni mezun aldi onlar 800 olsada calisiyor bende calisirdm belki ama bana sordu ve samimi davrandim..3 yil tecrubem var ama olmadi

Gel gel sarılalım sıkı sıkı.. :KK19:Aynı yaşta ve aynı durumdayız. Tek farkla ben küçücük bir yerde bir lisede iş bulabildim. KPSS'yi ben de denerim ama olursa olur farklı bir düzenleme gelmedikçe sonuç hep hüsran, fazla bel bağlama derim. Bu yıl iş de bulamamışsın bir kere daha dene gerçi.
Peki sevgilin büyük bir şehirde mi yaşıyor ya da ne iş yapıyor? Olmazsa birlikte aynı şehirde iş başvuruları yaparsınız.

Hiç bir şey için geç değil öncelikle onu bilmeni isterim.
Daha genceciksin.
Eğer çizimin iyi ise kesinlikle bu konuda kendini geliştir ben çok pişman oldum.
Yaşım 30 çalıştığım okulun duvarlarına çizimler yaptığımda herkes hayran oldu.
Bu üzerine düşmeyen halim, elime yıllardır kalem almamış halim diye kendime çok kızdım mesela.
Sonra dedim ki neden yeteneklerimi geliştirmiyorum?

Bir çocuk öyküsü yazıp resimleyerek başladım.

Şuan bir yayınevi ile anlaştım sayılır..

Yani hiç bir şey için geç değil. Yeteneklerine kesinlikle asıl ;)

Bulunduğun yerde Etüt merkezi imkanın varsa onu da dene derim.
Bir süreliğine oyun ablalığı da yapsan kurs yanında hem saatleri uygun hem küçük bir gelir olur
iyi hissettirir sana.

Bol şans diliyorum ;)

Gel gel sarılalım sıkı sıkı.. :KK19:Aynı yaşta ve aynı durumdayız. Tek farkla ben küçücük bir yerde bir lisede iş bulabildim. KPSS'yi ben de denerim ama olursa olur farklı bir düzenleme gelmedikçe sonuç hep hüsran, fazla bel bağlama derim. Bu yıl iş de bulamamışsın bir kere daha dene gerçi.
Peki sevgilin büyük bir şehirde mi yaşıyor ya da ne iş yapıyor? Olmazsa birlikte aynı şehirde iş başvuruları yaparsınız.
O evet onun iside iyi a grubuna basvuracak 90 aldi bekliyor kurum sinavlarini ama olmaz iste ya yalnz basina yikamam her seyi ona..belki buyuk yerde olsak bende is bulurum o da var belki ama ..bilmiyorum yani son gorustgm yerde para sorun degilse hicbr sorun yoktu direk maasi konustular benimle

Hiç bir şey için geç değil öncelikle onu bilmeni isterim.
Daha genceciksin.
Eğer çizimin iyi ise kesinlikle bu konuda kendini geliştir ben çok pişman oldum.
Yaşım 30 çalıştığım okulun duvarlarına çizimler yaptığımda herkes hayran oldu.
Bu üzerine düşmeyen halim, elime yıllardır kalem almamış halim diye kendime çok kızdım mesela.
Sonra dedim ki neden yeteneklerimi geliştirmiyorum?

Bir çocuk öyküsü yazıp resimleyerek başladım.

Şuan bir yayınevi ile anlaştım sayılır..

Yani hiç bir şey için geç değil. Yeteneklerine kesinlikle asıl :KK66:

Bulunduğun yerde Etüt merkezi imkanın varsa onu da dene derim.
Bir süreliğine oyun ablalığı da yapsan kurs yanında hem saatleri uygun hem küçük bir gelir olur
iyi hissettirir sana.

Bol şans diliyorum :KK66:
Grafik tasarimi hem programlari ogrenirim iyi ilerlerim diye de istedim fotografcilik icin..bir dunya isi bilmeyen ve egitimini almayanlar yapiyor bu isi..cesaretim yok sadece kafam karmakarisik :KK43: cok tesekkr ederim sizede

O evet onun iside iyi a grubuna basvuracak 90 aldi bekliyor kurum sinavlarini ama olmaz iste ya yalnz basina yikamam her seyi ona..belki buyuk yerde olsak bende is bulurum o da var belki ama ..bilmiyorum yani son gorustgm yerde para sorun degilse hicbr sorun yoktu direk maasi konustular benimle
Çaresizliğimizi kullanıp bunu yapıyorlar evet. Ben de çok iyi bir maaşa çalışmıyorum çünkü meslekte ikinci yılım olacak ancak öyle 800 falan da ancak stajyerken kabul edilebilir bir miktar. Atama bekliyorsa bakalım onun atandığı şehirde bir dahaki dönem için özellikle büyük kolejlerde başvurularda bulunun. Bunu da zaten her şeyi ona yıkmamak için yapın. Memuriyet şansı öğretmenler için maalesef ama maalesef çok az ve bunu unutmamamız gerekiyor. Diğer ihtimalleri her zaman değerlendirin bence.

Ögretmenler gene iyi.. benim bölümümde yani iibfde çok çok zor atanmak bende ne yapacağımı bilemez haldeyim.. :(

Grafik tasarimi hem programlari ogrenirim iyi ilerlerim diye de istedim fotografcilik icin..bir dunya isi bilmeyen ve egitimini almayanlar yapiyor bu isi..cesaretim yok sadece kafam karmakarisik :KK43: cok tesekkr ederim sizede

İstersen başarırsın.
Ne istediğinden emin ol ve başla.
Emin olmadan kimler kimler yapıyor diyerek kendi isteklerini sorgulamadan girişirsen
devamı gelmez. Boşa vakit kaybı olur.

Benim üniversiteden evvel bilgisayarlı muhasebe dönemim var mesela.
Hangi akılla o kursa gittim, bir sürü emek verdim bilmiyorum.
Hiç bana göre bir iş değil.

Yani gerçekten yapmaktan keyif aldığın ne varsa onlara asıl.
O zaman pişman olmazsın.

Çaresizliğimizi kullanıp bunu yapıyorlar evet. Ben de çok iyi bir maaşa çalışmıyorum çünkü meslekte ikinci yılım olacak ancak öyle 800 falan da ancak stajyerken kabul edilebilir bir miktar. Atama bekliyorsa bakalım onun atandığı şehirde bir dahaki dönem için özellikle büyük kolejlerde başvurularda bulunun. Bunu da zaten her şeyi ona yıkmamak için yapın. Memuriyet şansı öğretmenler için maalesef ama maalesef çok az ve bunu unutmamamız gerekiyor. Diğer ihtimalleri her zaman değerlendirin bence.
Kesinlikle oyle yapiyorm ama hic adam akilli calismadm bilmiyorm sen denednmi bu yil ucretli cikmazsa is olmazsa isime gelicek evde gece gunduz calisicam :( 3 yil sonunda ilk 150ye girdi arkdsmin biri yine alani fulleyen arkdsm ilk girdigmde 60 almistm diyo yani bilmiyorm ekstra yeteneklerime yonelmk istyorm

İstersen başarırsın.
Ne istediğinden emin ol ve başla.
Emin olmadan kimler kimler yapıyor diyerek kendi isteklerini sorgulamadan girişirsen
devamı gelmez. Boşa vakit kaybı olur.

Benim üniversiteden evvel bilgisayarlı muhasebe dönemim var mesela.
Hangi akılla o kursa gittim, bir sürü emek verdim bilmiyorum.
Hiç bana göre bir iş değil.

Yani gerçekten yapmaktan keyif aldığın ne varsa onlara asıl.
O zaman pişman olmazsın.
Evet forografcilikta cok keyif aliyorm ilk denemem arkdsmn nisaninda oldu bayildi herkes :)

Ögretmenler gene iyi.. benim bölümümde yani iibfde çok çok zor atanmak bende ne yapacağımı bilemez haldeyim.. :KK43:
Cok emek lazim erkek arkdsm isten ayrildi yemedi icmedi 90 aldi uluslar mezunu kadroda darbe yuzunden acilmiyor !!!! Ama b grubu memurlukta cok var sizde ozelde de yelpaze genis deglmi

Kesinlikle oyle yapiyorm ama hic adam akilli calismadm bilmiyorm sen denednmi bu yil ucretli cikmazsa is olmazsa isime gelicek evde gece gunduz calisicam :KK43: 3 yil sonunda ilk 150ye girdi arkdsmin biri yine alani fulleyen arkdsm ilk girdigmde 60 almistm diyo yani bilmiyorm ekstra yeteneklerime yonelmk istyorm
Sen de tek çocukmuşsun. Ders çalışmak istersen ailen sana bu imkanı sağlayacaktır diye umuyorum. Daha yaşımız genç. Ben umudumu yitirdiğim için bıraktım yine girerim sınava ama hayatımı bir sene daha ona göre endeksleyemem. Belki hata bendedir ama 65-70 şeklinde ilerledi puanlarım şimdi alan sınavı sonucumu bekliyorum. Bıktım. Ayrıca yeni sistemle kadro diye bir şey kalmadı sözleşmeli olarak atanacağız ve 6 sene tam 6 sene yer değiştirme şansım olmayacak. Hayatımı sevdiğim insanla birleştirme planım var ve o memur değil. Ben zaten yer değiştirme isteyemem o da benim kuvvetle muhtemel atanacağım doğu illerinde iş bulamaz o sektörde. Düzenimi kurmak için o kadar bekleyemem, bilmiyorum.

İçinizde kalmasın madem iş de bulamadınız, başka bir şehir denemesi için de erken diyorsanız bir sene oturup yoğunlaşarak ders çalışın. Bunaldığınızda da özel yeteneklerinize vakit ayırın. Bu seneyi böyle geçirin. En azından tüh keşke yapsaymışım demezsiniz.

Sen de tek çocukmuşsun. Ders çalışmak istersen ailen sana bu imkanı sağlayacaktır diye umuyorum. Daha yaşımız genç. Ben umudumu yitirdiğim için bıraktım yine girerim sınava ama hayatımı bir sene daha ona göre endeksleyemem. Belki hata bendedir ama 65-70 şeklinde ilerledi puanlarım şimdi alan sınavı sonucumu bekliyorum. Bıktım. Ayrıca yeni sistemle kadro diye bir şey kalmadı sözleşmeli olarak atanacağız ve 6 sene tam 6 sene yer değiştirme şansım olmayacak. Hayatımı sevdiğim insanla birleştirme planım var ve o memur değil. Ben zaten yer değiştirme isteyemem o da benim kuvvetle muhtemel atanacağım doğu illerinde iş bulamaz o sektörde. Düzenimi kurmak için o kadar bekleyemem, bilmiyorum.

İçinizde kalmasın madem iş de bulamadınız, başka bir şehir denemesi için de erken diyorsanız bir sene oturup yoğunlaşarak ders çalışın. Bunaldığınızda da özel yeteneklerinize vakit ayırın. Bu seneyi böyle geçirin. En azından tüh keşke yapsaymışım demezsiniz.
Cok gec kaldim duygusu iste..dusunsene hayatini birlestirceksin ama yeterince destek olmuyosn cok zoruma gidiyo :( nasil yapcaz bilmiyorum

Cok gec kaldim duygusu iste..dusunsene hayatini birlestirceksin ama yeterince destek olmuyosn cok zoruma gidiyo :KK43: nasil yapcaz bilmiyorum
Yani atanıp alakasız bir şehirde 6 sene içinde belki iyi para biriktiririm ama paradan daha önemli olan zamanı harcamış olurum diye düşünüyorum. Şahsım adına ailemin yanında iş bulabildiğim için ev giderlerine de karışmam, asla tek kuruşumu almaz annemler. Ben de az da olsa birikim yaparım diyorum ve o parayla eşyaların bir kısmını en azından ben hallederim ilerde. O tek başına uğraşmış olmaz.

Dediğim gibi daha yaşımız genç ama. Sizin içinizde kalacak bu yıl oturup ders çalışmazsanız, öyle yapın. Bir yıl büyük bir kayıp değil. Ben üçüncü denemeden sonra yıldım ve bıraktım. Umarım siz başarırsınız ve iyi haberlerinizi buraya yazarsınız :)

Hayır vazgecme 2008 mezunuyum benim alanım da cok zordu yeteneğim filan da yoktu canımı dişime taktım 2010 da atandım bi farkla bizden 300 kişi almışlardı o lanet sınavda kopyacıların önüne gectim çok mu akıllıyım yok çok çalıştım sen de hem yeteneğini geliştir hem de atanmaya bak. Öğretmenlik çok güzel bir meslek.

Back
X