Neresinden tutunursun hayata..?

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
946
198
35
Bu sabah kahvaltıda sohbet nereye geldiyse babam dalgınlıkla dediki; ''ben çocuklarımı tabiki düşünürüm..var yok kimim var zaten iki çocuğum var...''
Biz 6 kardeşiz 2 erkek 4 kız.o an dondum kaldım..biliyordum kız çocuklarına vermedikleri değeri ama bizzat duymak nasıl dokundu..O an annem -Neden öyle diyorsun senin iki çocuğunmu var deyince --Yaa öyle değill keşke hepsi erkek olsaydı!! diye durumu toparlamaya çalıştı..Sonra filan kimin bak 5 tane oğlu var tarla işlerinde nasıl çalışıyorlar o anlamda yani..

Birkez daha bittiler gözümde.Üniversiteyi okuduk hepimiz ve bak sizi okuttum diye lütufta bulunmuş gibi davranır ancak erkek çocukla kız çocuk arasındaki ayrım o kadar belliki..Tepkimi belli edip çıktım ordan arkamdan gelip sen beni yanlış anladın o manada demedimm falan filan..Herşey belli dedim baba..herşey belli...Bizi nasılda hizmetçi gibi gördüğünüz.çay getir yatağı ser evi topla SUS! 10 tane üniversite okusanda kadına bakış açıları değişmez!
Babamın maddi durumu çok iyi ve sadece erkek çocuk ve erkek torun üzerine kurulu yaşamı..aldığı çoğu şeyide erkeklerin üzerine yaparki kızlar hak iddia etmesin.Konusu açılınca ben elin enişteleri için para kazanmadım diyor.Lanet gelsin bu düşünceye.Erkek çocuklarına araba ev vs herşey alındı bizse sap gibi susarız.Aslında umrumda bile değil araba vesaire..Lakin bu adam 4 kızına durumu olduğu halde külüstür bi araba almamışken müstakbel gelin ben babadan araba isticem demezmi bigün..Yok sayılışın doruk noktası.geçen gün 5 yaşında yeğenim beni evden kovuyor bu evi dedem bana yaptı diye..(bizim ev için söylüyor)
bi ablam 5 yıldır kpss ye hazırlanıyor babam ona gayet küçük bi iş kurabilecekken bunu yapmıyor.Bende kpssye girdim sonucunu bekliyorum..Kendimi hiç bi yere ait hissetmiyorum.yediğim dayaklar hakaretler bir bir canlandı yine..Sen kızsın kız!!!!!!Susacağın yeri bileceksin.Hele bi itiraz et bakalım noluyor?

Uzulme canim ya bende bu zihniyeti hic ama hic anlamiyorum.yazikk insallah hatasini anlar cok gec olmadan da gonlunuzu alir hepinizin.

Merak etme, baban yaslandiginda o gelinlerin hepsi ve torunlar babanin parasiyla alinan evden iceri sokmayacaklar onlari, o zaman baban kazığın buyugunu yiyip size muhtac olacak ama tabi is isten gecmis olur ama bu olacak emin ol.
Torun simdiden boyle diyorsa gelecegi tahmin etmek zor degil!

Elden ayaktan düşüp yüzüne bakan olmayınca kızları kıymete biner. O zaman gelince de git de sana o iki çocuğun baksın diyeceksin işte ama kızlar vicdan sahibi olur onca haksızlığa rağmen yine size düşer bakmak...
Yazıklar olsun babanın zihniyetine!

Ne yazıkki sadece acıyorum ona..Bu durum abileriminde işine geliyor çünkü maddi anlamda kızlara bişey düşmesini istemezler...Öyle dua ettimki 26 yıllık hayatımda yaşadıklarımı düşünüp..Allahım benim ölümü bile bunların eline bırakmasın.

Umarım kızlar hepiniz kpss'de istediğiniz yerleri kazanırsınız, bu babaya muhtaç kalmazsınız. O da oğullarıyla mutlu mesut yaşar. Her anne baba saygıyı sevgiyi haketmiyor kim ne derse desin. Ne yazık ki senin arkandan gelmesi de muhtemelen yaşlanınca kızlara baktırma planları yapması, bedava hizmetçisiniz ya, emeğinizin kıymeti yok. Kendisi de adı gibi biliyordur ne oğul ne gelin ne de torun bakacak ona. Böyle babaya siz de bu laflarına göre davranın. Alttan almayın, gelsin çok kıymetli oğulları hizmet etsin madem, yaşlanınca kıymet görmek istiyorsanız bize ona göre davranın deyin, susmayın,ezdirmeyin kendinizi. Sizi yaparken düşünecekti onu.
Bu laflarını ne siz unutun, ne de babanıza unutturun, siz diken üstünde yarınımız ne olacak diye yaşayacağınıza o düşünsün yaşlanınca bana bakarlar mı acaba, ona göre davranayım diye, size adil davranmayacağı belli, siz de hakkınızı arayın şimdiden.
Babanız sizden birşey isterse de bizim babamız yokmuş madem, çalışıp kendimize bakmak zorundayız kusura bakma deyin. Onun iki çocuğu varsa sizin de babanız yok demek. Saygıyı haketmeyen insana saygı göstermeyin.

Son düzenleme:
Cehalet böyle birşey demek ki ...
Ablam ve diğer kız kardeşlerin ne düşünüyor bu konuda ? Böyle bir babayla aynı evde yaşamak eziyetten başka birşey olmasa gerek

B4nce dogulusu batilisi her ananin babanin gonlunde illa erkek evlat bir tutku maalesefffffff

Sende gittiyin yerde kayinpederini kayinvalideni kullanacaksin bu cark boyle donup gidecek maalesef

Kim anlatti hatirlamiyorum ama bir yer de miras pay edilirken kizlara sahile yakin ama degerli olnayan yerlerden erkeklere de tarlalari vermisler.Rabbim büyük ya o sahil yerlerine koca koca siteler icin vermisler.Adamlara sade tarla.Demem o ki hiiiic uzulmeyin inan uzulmeyin erkek kardeslerinizde kotu olmasinlar ama bir yer de art niyet giriyorsa bir sey yapamiyorsaniz sasirtici bir sekilde o durum lehinize donuyor.

Biran önce kendi ayaklarının üzerinde durup o evden çık derim! Ne biçim ana babalar var ya bugün okuduğum anne baba konularına gerçekten şaşırıyorum artık...

Girdiğim bi ortamda, ben yaşlarda hamile biriyle tanıştım.Annesi ve ablası da vardı o anda.Annesi sürekli ama sürekli "erkek çocuk,erkek çocuk deyip duruyo" Ben yaşlardaki arkadaş dediki,"annem erkek evlat,erkek torun çok sever,kız torunlarına bile farklı davranır..Artık ben dayanamadım,"teyze,nasıl ayrım yaparsın,ikisi de evlat değil mi,hem sen de bi kadınsın,nasıl kız evladını kabullenmiyosun,senle anlaşamicam ben"dedim.O da,"anlaşamazsak anlaşmayalım"dedi.
Sonra bu teyze gitti,kızının dediğine göre,5 evi varmış 4 tanesini oğluna vermiş,1 tanesinin kirasını da 3 kızına paylaştırıyomuş,(lütfetmiş)üstelik bu düzene geçeli henüz bir iki yıl olmuş,öncesinde hepsi oğlundaymış evlerin
Allah ıslah etsin..
Bu tür insanlar cahiliye döneminden kalmış olmalı.

Aydin yada Muğla sanırım.

.
Ya merak ettim o illerde mi bu tarz olaylar yaşanmış.
Şimdi tatil merkezi olan akdeniz ve ege illerinde çok dinlenen ve doğru olan bir hikaye :) Sahil kenarı toprağı tuzundan dolayı tarıma elverişsiz olduğu için değersiz ve dolayısıyla değersiz olan kızlara verilmiş hep, kıyıdan uzak içerlerdeki verimli topraklar da erkeklere. Turizm için yazlık siteler oteller vs yapılmaya başlandıkça o kıyı arazileri de aşırı değerlenmiş. Ben de Antalya ve Mersin'de dinledim aynı hikayeyi. Şimdi tabi tam tersine dönmüştür, erkeklere değerlenen kıyı arazileri veriliyordur, kaldıysa tabi.

Ya o değilde o arsaların birden değerlendiğini duyunca o adamların surat ifadesini görmeyi çok isterdim.
Şu evlat ayırımı yapanlar var ya Rabbim de aynısın ahirette etsin onlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…