Bu sabah kahvaltıda sohbet nereye geldiyse babam dalgınlıkla dediki; ''ben çocuklarımı tabiki düşünürüm..var yok kimim var zaten iki çocuğum var...''
Biz 6 kardeşiz 2 erkek 4 kız.o an dondum kaldım..biliyordum kız çocuklarına vermedikleri değeri ama bizzat duymak nasıl dokundu..O an annem -Neden öyle diyorsun senin iki çocuğunmu var deyince --Yaa öyle değill keşke hepsi erkek olsaydı!! diye durumu toparlamaya çalıştı..Sonra filan kimin bak 5 tane oğlu var tarla işlerinde nasıl çalışıyorlar o anlamda yani..
Birkez daha bittiler gözümde.Üniversiteyi okuduk hepimiz ve bak sizi okuttum diye lütufta bulunmuş gibi davranır ancak erkek çocukla kız çocuk arasındaki ayrım o kadar belliki..Tepkimi belli edip çıktım ordan arkamdan gelip sen beni yanlış anladın o manada demedimm falan filan..Herşey belli dedim baba..herşey belli...Bizi nasılda hizmetçi gibi gördüğünüz.çay getir yatağı ser evi topla SUS! 10 tane üniversite okusanda kadına bakış açıları değişmez!
Babamın maddi durumu çok iyi ve sadece erkek çocuk ve erkek torun üzerine kurulu yaşamı..aldığı çoğu şeyide erkeklerin üzerine yaparki kızlar hak iddia etmesin.Konusu açılınca ben elin enişteleri için para kazanmadım diyor.Lanet gelsin bu düşünceye.Erkek çocuklarına araba ev vs herşey alındı bizse sap gibi susarız.Aslında umrumda bile değil araba vesaire..Lakin bu adam 4 kızına durumu olduğu halde külüstür bi araba almamışken müstakbel gelin ben babadan araba isticem demezmi bigün..Yok sayılışın doruk noktası.geçen gün 5 yaşında yeğenim beni evden kovuyor bu evi dedem bana yaptı diye..(bizim ev için söylüyor)
bi ablam 5 yıldır kpss ye hazırlanıyor babam ona gayet küçük bi iş kurabilecekken bunu yapmıyor.Bende kpssye girdim sonucunu bekliyorum..Kendimi hiç bi yere ait hissetmiyorum.yediğim dayaklar hakaretler bir bir canlandı yine..Sen kızsın kız!!!!!!Susacağın yeri bileceksin.Hele bi itiraz et bakalım noluyor?