Nereye ait olduguma karar veremiyorum ....

ELANORA59

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2014
24
1
6
Selam kizlar :) Sayfayi cok uzun zamandir takip ediyorum ve burdaki yardimlasmalariniz cok hosuma gidiyor takdir ediyorum.
Aslinda benimkisi gercek bir dert sayilmaz ama yinede sizlerle paylasmak istedim. Ben yurt disinda dogdum büyüdüm ve hala burda yasiyorum, icimde anlatilmaz bir Türkiye Aski var Vatanima asigim desem yeridir... Yasadigim yerde cok türkler yasiyor ve biz burda insanlarin baskisiyla büyüyoruz yani hani derler ya avrupa cok modern insanlar geziyor tozuyor hayatini yasiyor .. hicte öyle degil maalesef. Yaz aylarinda Türkiyeye geldigim zaman ordaki genclere imreniyorum gece istedikleri gibi serbest gezebiliyorlar ayri sehirlerde yasiyorlar acikcasi gencligini tadini cikariyorlar rahatlikla. Tabii eminim bu heryerde böyle degildir ama bizim Trakyamizda böyle. Simdi sorum su ki benim hayalim Türkiyeye yerlesmek fakat ailem buna tek basima asla izin vermiyor ben ise evlenip yerlesmek te istemiyorum cünkü kendi ayaklarimin üzerinede durmak istiyorum .. Annem sen orda sudan cikmis baliga dönersin diyor.. Aslinda biraz da hakli maalesf ben cok iyi niyetli bir insanim ve devir cok kötü ama hayatimi burda cürütmek te istemiyorum ... Su anda cok iyi bir meslegim var arabam var gelirim iyi .. acaba bunlari Türkiye dede elde edebilir miyim ... Ve bir sorunum daha var kültür farki, mesela biz burda dinimize kültürümüze cok bagli yetisiyoruz ama Türkiyede cok daha serbestler.. Yani ben asla aileme sevgilim var diyemem ama orda herkes el ele geziyor sevgilisiyle cikiyor ve daha bir sürü sey.. Canlar umarim ne demek istedigimi anlamissinizdir ... Bu arada planim ya Antalya taraflarinda turizm sektöründe calismak olabilir yada Istanbulda saglik sektöründe .. Kizlar sizce böyle bir seye kalkismalimiyim ... (Türkce yazmayi kendi kendime ögrendim hatalarima varsa lütfen kusura bakmayin, okudugunuz ve yardim ettiginiz icin simdiden cok tesekkür ediyorum umarim benimde araniza kabul edersiniz :* )

Hangi ülkede olduğunu çok merak ettim... Aslında o dediğin şeyler benim yaşadığım çevrede yok ve ben de Avrupalıların bu konuda çok daha rahat olduğunu düşünürdüm dediklerinden sonra bir daha düşünmeye karar verdim. Türkiyeye gelirsen özellikle antalya ve çevresinde turizm sektöründe çok iyi yerlere gelirsin diye düşünüyorum. Bence bir denemelisin ve kendi çabanla Türkçeyi öğrenmen çok hoş.

mrb canim :)
bende yurt disinda dogdum buyudum. ve 1 sene oncesine kadar bende turkiyeye sadece yazin geliyordum :)
simdi 1 yildir turkiyedeyim :)
kultur soku yasamazsin canm cunku zaten sen farkli bir kulturun icinde bir de kendi kulturunu yasadin..
zaten iki kultur icinde yetistin daha neyin sokunu yasiicaksin

bence istiyorsan kesinlikle gelmelisin.. is ve gelir konusunda birsey soyleyemem.. muhtemelen oradaki gelirin daha yuksektir burada yeni basladiginda daha az maas alacaksin... ama bu sana da bagli biraz aldigin etime bagli..

kendini oraya ait hissedemiyorsan ulkene don canim...​

Bencede git hayatını yaşa... kendi ayakların üzerinde dur!! Benimde içimde hep gitmek vardı aha bak evlendim çocuk sahibi oldum ve hala Almanya'dayim.. doğma büyüme buraliyim ama TURKIYE gibisi yok..
Burda hayat düzenli herşey kuralarla.. Herşey iyi tamam da ruh yok buranın insanlarına türkiyede saat kaç olursa olsun hayat var ceblerinde belki bi kaç kuruş para ama yaşama sevinçi var.. Burada ise herşey monoton.. hergün aynı suratsiz insanlar:/:/ neyse içimi döktüm bende ;*

Yurt dışı dediğin yer İran, Hindistan falan mı yahu? Nasıl insanlar gece dışarı çıkamıyor? O yerde bir sıkıntı var bence. Yerini değiştir ama orada. Buraya gelirsen o maaş o araba kalmaz. İmkanlarını kaybetme bence. Asgari ücret açlık sınırının çok çok altında. Tatile gel, gerçeklerle yüzleş çok istiyorsan da. Buradaki insanlar kaçmak için uğraşıyor.

Burdaki insanlarin icleri tukenmis, olumsler ama toprak atanlari yok. Tutku, heyecan , hicbir sey yok, ot gibi yasayip oluyorlar.

aynen canim benimde demek istedigim tam bu iste hayat yok gece saat 10 dedin mi hayat duruyor herkes evde yollar sokaklar ölü gibi almanya yine daha sansli bu konuda ama benim yasadigim cok kücük bir yer

haklisin canim bu sene iyice arastiracagim türkiye ye geldigim zaman artik bir yerden baslamam lazim

Avusturya da yasiyorum ... Viyana ya yerlesmeyi de düsündüm fakat Türkiye daha agir basiyor

Avusturya da yasiyorum canim Antalya ya tatile geldigimde orda ki insanlar Antalya da kolaylikla is bulabilecegimi söylüyorlar ama iste kiz basima orda tek basima yasamak beni korkutuyor acikcasi tek soru isareti orda

Hangi ulkedesiniz cok merak ettim :)

Turist olarak burda kac gun gecirebileceginizi bilmiyorum, fakat oturma izni alabilirsiniz ya da cifte pasaport varsa daha da kolay, bir sure burda yasamayi deneyebilirsiniz hosunuza giderse kalirsiniz.

Cunku bazilari gelip alisamiyor buraya. Yurtdisi gibi sistemli degil malesef, kucuk bir isi halletmek icin ordan oraya surukluyorlar gunlerce, isiniz de hallolmuyor kaliyorsunuz oylece. Bir seyi sikayet etmek isteseniz sonuc alamama ihtimaliniz yuksek. Ama yazdiklarimdan burasi berbat bir yer diye anlasilmasin, ben hosuma gitmeyenleri yazdim sadece :)

Avusturya da yasiyorum canim Antalya ya tatile geldigimde orda ki insanlar Antalya da kolaylikla is bulabilecegimi söylüyorlar ama iste kiz basima orda tek basima yasamak beni korkutuyor acikcasi tek soru isareti orda

ailenden seninle gelebilecek biri yok mu kardes kuzen vs ?
kuzenlerle beraber kalmayi cok istemisimdir hep.. sadece 1 hafta sadece kuzenlerle kalabilmek nasip oldu
ama eglenceliydi..
tek basina da zor olur ya ne bileyim.. eve geliyosun kapiyi acan yok herseyi sen yapmak zorundasin is guc ev ...
iyi dusun bunlari canim

millet bu ülkeden kaçıp yurtdışında tutunabilmek için bir taraflarını yırtıyor resmen bence düzeninizi kurmuşsunuz hiç bozmayın.burda herşeye sıfırdan başlamanız gerekecek.
bence gelmeyin tünelin sonu kötü bir yere çıkıyor özellikle iş ve kariyer alanında!

Bana kalırsa hiç düzeninizi bozmayın,Türkiye'den kaçıp gitmek istiyorum ben Japonya'ya hem hayalim o hem de hayranlık duyuyorum.
Yani bir de anlamadım aileniz mi çok tutucu,eğer öyleyse başka bir yere taşınamaz mısınız?
Burası cidden kötü,yönetim zaten içler acısı,ulaşım desen berbat,insanlar öyle,saygı yok sevgi yok.Gelişmiş bir şey yok ,tacizci vs. çok,trafikte bile hatta havaalanında bile çok sıkıntı çekersiniz söylemedi demeyin.Ki ben Türkiye aşığı bir insandım.Ama öyle ben Tr'yi çok seviyorum demekle olmuyormuş,Eğitim sağlık,sosyal hayat bakımından en aşağı seviyelerdeyiz,bu bir gerçek.Yaşadığınız ülke yanlış bilmiyorsam insanları çok saygılı değil mi?
Yani yurtdışında doğup büyümüş birisi bence buraya alışamaz,hee burada da öyle insan sevgilisini takıp koluna gezemiyor ki,anca ailesi biraz modern olursa,birde güzel şehirde yaşarsa.İstisnalar var şehirlerde İzmir,Antalya,Muğla,Edirne, falan iyi şehirler ..
Gelirseniz de hayırlı olsun..

Türkiyede Avusturya daki imkanlarınızı bulmanız mümkün değil.
Burda iş bulmak ciddi bir sorun, iyî maaşlı bir iş bulmak çok çok zor.
Turizm veya sağlık sektörü dîyorsunuz, ne diplomanız var, ona göre yorum yapalım.

Birde sizin rahat edememe sebebiniz mahalle baskısı gibi duruyor .
Emin olun Burdada kolay kolay hiçbir kız kendi çevresinde öyle elele kolkola dolaşamıyor.
Gizli saklı genelde:))

Yagmurdan kacayim derken doluya tutulmayin insallah..
iyi dusunulmesi gereken bir konu bu.. Ani ve acele kararlar vermeyin derim.
Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…