Nereye kadar dayanacağım bilmiyorum...

BenveUtkum

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.914
2.591
Kızlar, size dün eşim olan(maalesef) fakat adam olamayan insan ile ilgili yaşadığımız bir şeyi anlatacağım. Sizce ben bu konuyu büyütüyor muyum?
Her sene orucunu tutan adama bir şey oldu, bu sene oruç ona ağır geliyor. Neyse o kısmını geçtim Allah ile onun arasında ama gece sahura kalktık, her zamanki gibi ertesi güne oruç olacağız, işe geldik, çıkış saatine yakın bana arkadaşları ile iftara gideceğini söylüyor bende tamam diyorum, çıkışta adamı kuytu bir yerde sigara içerken görüyorum. Doğal olarakta sinirleniyorum, eve geldik, saat 11 i geçiyorken geldi iftardan yüzüne bakmadım ve bana biraz önce bağırıyorki benim orucumdan sana ne? ne yapmak istersen yap!!! Bende ona diyorum ki " ben senin orucuna karışmıyorum, ama şu zamana kadar oruç tutan insan iye oruç tutmuyor, hadi tutmadın neden bana yalan konuşuyorsun oruçlu imiş gibi davranıyorsun, birde iftara gitcem diye beni kandırıyorsun". Adam gibi de oruçlu değilim diye. kızlar abartıyor muyum? Az öncede bir sürü laf dedi pislik.

haklısın çünkü işin içine yalan girmiş. ne gerek var. tutamıcam dayanamıyorum der olur biter. :KK12:
Benimde kızdığım nokta bu. Tutmamasına da kızıyorum o ayrı ama dünkü kızdığım nokta yalan niye söylüyorsun. Oruçlu gibi niye davranıyorsun. Sonrada bana güven diyorsun.

Tutmamasına bu kadar kızarsan, yalan söylemeye teşvik edersin..
Kaç yaşında adam! Tutarsa tutar, tutmazsa tutmaz.
Adam beni kandırıyor, tutmayacaksan söyle. Sahura kalkıyor, iftara gitcem diyor, hop sonrasında sigara içerken yakalıyorum. kendisi bana bu konuda yalan konuştuğu için kızıyorum ben, oruç tutmamasına değil ki. oruç tutmazsan tutmazsın, adam gibi tutmuyorum desin. Ama senelerdir oruç tutan adam ne oldu da oruçtan vazgeçiyor, ister istemez ona da kızıyorum.

Adam beni kandırıyor, tutmayacaksan söyle. Sahura kalkıyor, iftara gitcem diyor, hop sonrasında sigara içerken yakalıyorum. kendisi bana bu konuda yalan konuştuğu için kızıyorum ben, oruç tutmamasına değil ki. oruç tutmazsan tutmazsın, adam gibi tutmuyorum desin. Ama senelerdir oruç tutan adam ne oldu da oruçtan vazgeçiyor, ister istemez ona da kızıyorum.
Tutmamasına da kızıyorum yazmışsınız.
Günler çok uzun zorlanıyordur belki.. seneler önce saat 5 te neredeyse iftar oluyordu şimdi saat kaçta açıyoruz!
Ayrıca fikirler hep değişebilir.. seneler önce öyleydi şimdi böyle olabilir.

Tutmamasına da kızıyorum yazmışsınız.
Günler çok uzun zorlanıyordur belki.. seneler önce saat 5 te neredeyse iftar oluyordu şimdi saat kaçta açıyoruz!
Ayrıca fikirler hep değişebilir.. seneler önce öyleydi şimdi böyle olabilir.
tutmamasına kendi kendime kızıyorum, ona bu konuda bir şey demedim ben. Oruç olayı değil zaten meselem, yalan söylemesi.

Kızlar, size dün eşim olan(maalesef) fakat adam olamayan insan ile ilgili yaşadığımız bir şeyi anlatacağım. Sizce ben bu konuyu büyütüyor muyum?
Her sene orucunu tutan adama bir şey oldu, bu sene oruç ona ağır geliyor. Neyse o kısmını geçtim Allah ile onun arasında ama gece sahura kalktık, her zamanki gibi ertesi güne oruç olacağız, işe geldik, çıkış saatine yakın bana arkadaşları ile iftara gideceğini söylüyor bende tamam diyorum, çıkışta adamı kuytu bir yerde sigara içerken görüyorum. Doğal olarakta sinirleniyorum, eve geldik, saat 11 i geçiyorken geldi iftardan yüzüne bakmadım ve bana biraz önce bağırıyorki benim orucumdan sana ne? ne yapmak istersen yap!!! Bende ona diyorum ki " ben senin orucuna karışmıyorum, ama şu zamana kadar oruç tutan insan iye oruç tutmuyor, hadi tutmadın neden bana yalan konuşuyorsun oruçlu imiş gibi davranıyorsun, birde iftara gitcem diye beni kandırıyorsun". Adam gibi de oruçlu değilim diye. kızlar abartıyor muyum? Az öncede bir sürü laf dedi pislik.
tutmazsa tutmasın kendi bileceği iş fakat yalan söylemesi yanlış.

E adami darladigin icin yalan soylemis durduk yere degil ki BU ZAMANA KADAR TUTUYODUN SIMDI NASIL TUTMUYOSUN deyip durursan oyle olur. Onun ibadetinin sevabi sana gelmeyecek birak ne istiyosa onu yapsin
ben ona "BU ZAMANA KADAR TUTUYODUN SIMDI NASIL TUTMUYOSUN" bu şekilde bir serzenişte sürekli bulunmadım, ilk defa dün bulundum. o da yalanını yakaladıktan sonra. Öncesinde oruçla ilgili bir muhabbetimiz olmadı.

Bence tutmamasina siz kizacaginiz icin yalan söylemiş. Elbette bu yalan affedilebilir degil ama bana sizin tarziniz daha itici geldi. Size ne onun orucundan? Ben tutmam esim oruc tutar bir kez olsun birbirimize karismadik. Bana da onun tutmasi mantiksiz geliyor hatta ne birlikte vakit gecirebiliyoruz ne tatile gidiyoruz ne sevisebiliyoruz rahatca diye ramazanlari hic sevmeme ragmen asla agzimi acmam, belli bile etmem fikrimi. O da bana neden tutmuyorum diye bir kelime dahi etmez. Oruc ve diğer ibadetler kisiseldir. Kimse karisamaz.

Sizin çocuğunuz var, babasına çok düşkün bir çocuk hem de
O yüzden bu yalanları yutmak zorundasınız.

Çocuğunuz babasız kalırsa ne olur aklınıza bunları getirin. Yalanları da duymazdan gelin.
Evet çocuğum öyle. Zaten çoğu şeyi yutuyorum ama dün beni yine enayi yerine koymasına kızdım. önceki gün bana ayakkabı bakmak için alışveriş merkezine gidelim dedi, bende tamam dedim. Öğle arası arıyorum onu bana diyor ki arkadaşla bir işim var bitirim gelirim, benimde halim yok o zaman sen gelene kadar ben orada dolanım da sen gelince bakalım diyorum. tamam diyor. Meğer adam arkadaşı ile yemeğe gitmiş öğle arası. akşamınada iftara.

yahu neden bu kadar önemsiyosun ki oruç tutup tutmamasını? ister tutar ister tutmaz.. ben bile okurken darlandım adam huzursuzluk çıkmasın diye tututyo gibi davranmış acıdım eşine valla..

senın daha öncekı konularınada yazdım .belkı oruc tutmadıgını sana söylemeye cekınıyor hıc bu taraftan baktınmı olaya .kocaman adamın nefsınıne hakım olamamasını ıtıraf ettmesı o kadar da kolay bısey degıl.mesela ona anlayısla yaklasıp canım senın orucun benı ılgılendırmez kocamqan adamsın ama lutfen benden gızleme ben senın esınım tarzında bı konusma yaptınmı ?kusura bakma ama bırazda kabahatlın senı göruyorum ben .nıye dersen hersey problem senın .ya bak kımsenınn esı dört dörtluk degıl .ben 4 yıllık evlıyım 4 yıldır esımı törpuleye törpuleye sadece coraplarını corap sepetıne atmasını ögretebıldım .tamam haklı oldugun noktalarda var ama herseyı problem halıne getırme .tartısarak esını yola getıremezsın .tatlı dılle yılan bıle delıgınden cıkar .gercekten kımsenın esı melek degıl ya ıdare edıyoruz fgecınıp gıdıyoruz baska yol varmı? nıhayetınde cocuklar var hemen eyvallah denmıyor.buıraz dusun yazdıklarımı lutfen

Bence tutmamasina siz kizacaginiz icin yalan söylemiş. Elbette bu yalan affedilebilir degil ama bana sizin tarziniz daha itici geldi. Size ne onun orucundan? Ben tutmam esim oruc tutar bir kez olsun birbirimize karismadik. Bana da onun tutmasi mantiksiz geliyor hatta ne birlikte vakit gecirebiliyoruz ne tatile gidiyoruz ne sevisebiliyoruz rahatca diye ramazanlari hic sevmeme ragmen asla agzimi acmam, belli bile etmem fikrimi. O da bana neden tutmuyorum diye bir kelime dahi etmez. Oruc ve diğer ibadetler kisiseldir. Kimse karisamaz.
orucu ile ilgili cümleyi sadece yalanı ortaya çıktıktan sonra kurdum. Sadece burada ki sıkıntım " YALAN" . şu zamana kadar da oruç tuttuğu için oruç ile ilgili bir muhabbet olmadı aramızda. ilk defa oldu. anlatabiliyor muyum?

Adamı yalana teşvik eden sensin farkında misin? Tamam oruç tutmuyor istemiyor burada bile orucu umrumda degil deyip 2 kez bu adama noldu da tutmuyor diye soruyorsun kızıyorsun.

Ayrıca bence esine hala hiç güvenin yok ve bu yüzden yalan söylemesine bu denli kızdin e zaten adamın ağzı bozuk sıralamış yine belli.ne hali varsa görsün bırak.

X