Nereye şikayet edebilirim?

hawana

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
811
597
323
Edirne
Merhaba,
Bizim bir köpeğimiz vardı evlenirken bazı sebeplerden dolayı başkasına sahiplendirmek zorunda kalmıştık.Verdiğimiz kişi başlarda bize güven vermişti düzenli olarak foto vs. gönderiyordu ama bir süre sonra bizi engelledi heryerden ve kendisine ulaşamaz olduk.
Ben tesadüf eseri bir şekilde annesine ulaştım bana oğlunun zor günler geçirdiğini kendi aralarının da bozuk olduğunu ve bu nedenle köpeğimizi başka birisine verdiğini, oğluyla görüşmediğini ama konunun takipçisi olacağını belirtti.
Daha sonra bir kaç kez aradığımda herhangi bir gelişme olmadığını ve kendisini artık rahatsız etmemem gerektiğini söyledi ve yine her yerden engellendim.
Şimdi elimde kadının adı soyadı ve cep telefonu numarası var.Bu arada oğlunu da buldum sosyal medyadan farklı isimlerle bir sürü instagram ve facebook hesabı var ama iletişime geçemiyorum sadece uzaktan izliyorum işi gereği bazen internet ortamında cep telefonunu paylaşıyor güncel numaraya ulaşmaya çalışıyorum.
Ben bunları nasıl ve nereye şikayet edebilirim elimdeki bilgilerle?

Anlamayanlar için ekleme yapayım, biz verdiğimiz arkadaşa bunun geçici bir durum olabileceğini ve geri alabileceğimizi söylemiştik, madem başkasına verecekti bizi bilgilendirebilirdi.

Son düzenleme:
Edemezsiniz :( Sosyal medya kullanıyorsanız oralarda durumu anlatıp paylaşabilirsiniz, özellikle Twitter iyi bu konuda. Dilerim iyidir köpekçik.

Edemezsiniz :KK43: Sosyal medya kullanıyorsanız oralarda durumu anlatıp paylaşabilirsiniz, özellikle Twitter iyi bu konuda. Dilerim iyidir köpekçik.

Cevap için teşekkürler, ifşaya girmiyor mu o biraz, kişilik hakları vs. gibi sonrasında benim başım derde girebilir :(

Cevap için teşekkürler, ifşaya girmiyor mu o biraz, kişilik hakları vs. gibi sonrasında benim başım derde girebilir :KK43:
Bence girmez. Neden girsin ki? Herkesin öğrenmesi açısından daha iyi olur. Kusura bakmayın atlamış gibi oldum ama böyle birşeyler insanların başına çok geliyor. En azından insanlar bilinçlenir. Bir şekilde hak aranır. Şimdiye kadar da İsim Soyisim,Şehir,Telefon verilerek kullanılan aranılan bir hayvancağızın bulunmadığını görmedim:KK54:

Merhaba,
Bizim bir köpeğimiz vardı evlenirken bazı sebeplerden dolayı başkasına sahiplendirmek zorunda kalmıştık.Verdiğimiz kişi başlarda bize güven vermişti düzenli olarak foto vs. gönderiyordu ama bir süre sonra bizi engelledi heryerden ve kendisine ulaşamaz olduk.
Ben tesadüf eseri bir şekilde annesine ulaştım bana oğlunun zor günler geçirdiğini kendi aralarının da bozuk olduğunu ve bu nedenle köpeğimizi başka birisine verdiğini, oğluyla görüşmediğini ama konunun takipçisi olacağını belirtti.
Daha sonra bir kaç kez aradığımda herhangi bir gelişme olmadığını ve kendisini artık rahatsız etmemem gerektiğini söyledi ve yine her yerden engellendim.
Şimdi elimde kadının adı soyadı ve cep telefonu numarası var.Bu arada oğlunu da buldum sosyal medyadan farklı isimlerle bir sürü instagram ve facebook hesabı var ama iletişime geçemiyorum sadece uzaktan izliyorum işi gereği bazen internet ortamında cep telefonunu paylaşıyor güncel numaraya ulaşmaya çalışıyorum.
Merhaba,
edemezsiniz.şikayetlik bi durum yok ki.kendiniz istemeyip (kusura bakmayın onlar benim için evlat ve sebep ne olursa olsun vazgeçip hayvan evinden ailesinden edilince empati yapmıyorum asla) birisine vermişsiniz de sürekli size bildirimde bulunmak gibi bir yükümlülükleri yok.yaptığınız artık tacize giriyor.

edemezsiniz.şikayetlik bi durum yok ki.kendiniz istemeyip (kusura bakmayın onlar benim için evlat ve sebep ne olursa olsun vazgeçip hayvan evinden ailesinden edilince empati yapmıyorum asla) birisine vermişsiniz de sürekli size bildirimde bulunmak gibi bir yükümlülükleri yok.yaptığınız artık tacize giriyor.

bizim için de öyle ama dediğim gibi bazı nedenlerden dolayı böyle bir şey yapmak durumunda kaldık, hayatın bazen ne getireceği pek belli olmuyor sevgili gizemliasli gizemliasli
Elimde bu konuyla alakalı birbirini destekleyecek yazışmalar ve kayıtlar var, iyi niyetli olmadıklarını ispatlayabilirim.

Ortada şikayetlik.bir durum yok ki. Kendi cabanizla ne yapabilirseniz onu yapin.

Merhaba,
Niye şikayet edeceksiniz onu anlamadım . Siz bakamayıp vermişsiniz birine o da bakamamış vermiş başkasına o kadar düşünüyorsanız niye verdiniz hayvanı. Tabi bende olsam birinin sürekli aramasından foto istemesinden rahatsız olurdum . Şikayet edip ne diyeceksiniz ben bakamadım sahiplendirdim o da gidip başkasına vermış mi diyeceksiniz 🤷‍♀️

o kadar düşünüyorsanız niye verdiniz hayvanı.

Anlamamakta neden bu kadar ısrar ediliyor onu anlayamıyorum, başlarda da yazdığım gibi vermek zorunda olmasam zaten böyle bir şey yapmazdım.Verdiğimiz arkadaşın kendisi söyledi gözünüz arkada kalmasın sizi düzenli olarak bilgilendireceğim diye, madem köpeği başkasına verecekti o zaman bunu bize söyleyebilirdi ki tacizlik bir durum yok, biz bilgi akışı kesilince peşine düştük olayın.
Çocuğa da başta söylemiştik bu geçici bir durum olabilir yeniden alabiliriz diye.

Anlamamakta neden bu kadar ısrar ediliyor onu anlayamıyorum, başlarda da yazdığım gibi vermek zorunda olmasam zaten böyle bir şey yapmazdım.Verdiğimiz arkadaşın kendisi söyledi gözünüz arkada kalmasın sizi düzenli olarak bilgilendireceğim diye, madem köpeği başkasına verecekti o zaman bunu bize söyleyebilirdi ki tacizlik bir durum yok, biz bilgi akışı kesilince peşine düştük olayın.
Çocuğa da başta söylemiştik bu geçici bir durum olabilir yeniden alabiliriz diye.
Ya haklısınız insanlık hali verilebilir bunda bir problem yok zaten .ama demek ki sizin sürekli sorgulamalarınızdan sıkılmış sonuçta şikayet etseniz de gönüllü olarak verdiniz zorla kaçıran yok onun için işlem yapmazlar hatta karşı tarafta sizden şikayetçi olur bizi rahatsız ediyor diye

Ya haklısınız insanlık hali verilebilir bunda bir problem yok zaten .ama demek ki sizin sürekli sorgulamalarınızdan sıkılmış sonuçta şikayet etseniz de gönüllü olarak verdiniz zorla kaçıran yok onun için işlem yapmazlar hatta karşı tarafta sizden şikayetçi olur bizi rahatsız ediyor diye

Kadın biraz sıkıntılı (başka yerlerden de doğrulattım zaten bir aile faciasının ortasına düşmüşüm aile hakkında çok şey öğrendim) tehditvari ses kayıtları var elimde son konuşmamızda, o yüzden benim elim daha kuvvetli.

Kadın biraz sıkıntılı (başka yerlerden de doğrulattım zaten bir aile faciasının ortasına düşmüşüm aile hakkında çok şey öğrendim) tehditvari ses kayıtları var elimde son konuşmamızda, o yüzden benim elim daha kuvvetli.
keşke vermeden önce araştırsaydınız bu kadar :( umarım iyidir köpeğiniz

sözleşme ile sahiplendirme yapmadıysanız sizi engellemelerini ve köpeği başkasına vermelerini şikayet etme hakkına sahip değilsiniz.

Bi Allaha şikayet edersin o kadar yani reis...
Twitterden hayvan hakları savunucuları ile iletişime geç

Merhaba,

Anlamayanlar için ekleme yapayım, biz verdiğimiz arkadaşa bunun geçici bir durum olabileceğini ve geri alabileceğimizi söylemiştik, madem başkasına verecekti bizi bilgilendirebilirdi.
Sözleşme imzalayarak mı vermiştiniz yoksa sözel olarak konuşup anlaştınız mı sadece

Edemezsiniz. Biz sözlesme yapıyoruz sahiplendirirken onun bile bir geçerliliği olmuyor. Sırf kendine güvenen sahiplensin diye yapılan bir şey.

Back
X