Nereye şikayet edebilirim.?

Sweetheart61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
18
3
86
33
Arkadaşlar iyi geceler . Bir arkadaşımla başımızdan bir olay geçti kısaca anlatayım. Gittiğimiz kafenin terasında arkadaşım sigara içti . Yani açık alanda . Polis geldi tutanak tuttu. 105 tl ceza kesti . Biz şok olduk nasıl olur diye. Oranın işletmecisiyle konuştuk daha öncede denetim olmuş yan tarafları cam olduğu için üstü de kapanabilir olduğu için kapalı alan sayılıyormuş ve o yuzden ceza kestiler. İşletme karşılayacak cezayı öyle söylediler . Arkadaşıma seni arayacağız makbuzu da gelip alırsın dediler ama arayan yok. Sizce ne yapmalı bunları nereye şikayet etmeliyiz. Bu arada sadece arkadaşıma değil en az 12 kişiye böyle ceZa kestiler ve herhangi bir uyarı levhası işaret hiçbirşey yok sigara yasağıyla ilgili. Lütfen bi akıl verin..

Nereye şikayet edilir onu bilmiyorum ama ki yönetmeliğe uygun değilse teras şikayeniz bir işe yaramaz. Bir kere oturduğum restoranda bir bayanada aynı şekilde ceza yazdılar işletmeyede ayrı yazdılar. Yani bir kişi sigara içince işletmeye ayrı içene ayrı ceza diye biliyorum. Bu konuyu araştırın derim ödenmezse borcunuz katlanmasın.

Yaşadığınız yerin belediyesine şikayet edin zabıtalar gitsin. Hoş şimdiye kadar gitmelilerdi denetime ama.. Bir levha uyari vb olması gerekli zaten.

İşletmeye ayrı ceza sigara içene ayrı ceza yazılıyor aynen dediğiniz gibi . Sorun şu bunlar parayı ödemezse ne yapacağımız

Tüm ceza kesilenler bir olup aynı anda şikayet etseydiniz belki daha çabuk çözüme ulaşırdı. Size kesilen ceza size ait demektir, işletme ödemezse ödemez yani. İnşaallah istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Bu konu sayesinde bundan sonra bende daha dikkatli davranırım artık.

Uyarmadan şak diye ceza mı kesilmiş hemen,polis orada hazırda bekliyor muymuş?12 kişi de sizinle beraber orada mıydı aynı anda mı kesildi ceza?hayret yahu levha da yokmuş müneccim misiniz siz de bileceksiniz?kaç gün gecti uzerinden,isletmeyle tekrar görüşün derim ben.

Polisi şikayet etme sansınız yok.eger kapalı alan sayılıyorsa onlar ceza yazabilir.işletmenin üzerine gidin bence

Ya ne kadar uyaniklar.ISletmenin hatasi olarak gosterilseydi kendileri magdur olcaklardi sizi kandirmislar..Levha asmadilarsa sorumluluk ona aittir.Keske uzerine gitseydiniz.Isletmeye soyleyin eger odemezlerse payinizi daha fazlasini odersiniz sizi sikayet ederim diyin.Sonucta onlarin hatasi...Ama sikayet icin tuketici haklarina mi yoksa denetim olarak baska bir alana mi girer bilemiorm : /

Tavanı kapalıysa suçludur arkadaşınız. İşletme uyarmadığı için ceza almış zaten. Hiç bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum

Uyarı demişler de, vatandaşlık görevi olarak kanunları bildiğiniz varsayılır.
Sigara içmeye uygun olmayan bir alanda bu eylemi yapıyorsanız, hem size hem işletmeye ayrı ceza kesilir ve işletme sizin cezanızı ödemez.

İşletme sizin cezanızı ödemez bencede size ceza kesildiyse onlarada kesilmiştir şikayet etsenizde sonuç alacağınızı zannetmiyorum.

Back
X