spoiler ... spoiler ... spoiler...
Dün gittim izledim . film çok övüldü ,şişirildi .Bizde önyargısız hatta iyi bir şey bekleyerek girdik salona.
Filmin girişi güzeldi ,sonra ne anlatıyor demeye başladık . Ordan oraya atladı ,kopukluklar .
Bunların dışında abartılarla bezeliydi , para harcanmış belli bir kaç aksiyon sahnesi . sonrasında ne oyunculuk var (Haluk Bilginer ve bir kaç oyuncu dışında) ne replik var, ne konu var . Hacının dini söylemleri film boyunca bu adam bir melek diye gözümüze gözümüze sokuldu. Müslümanlar iyidir misyonuda doğal olarak tek bir karaktere Hacıya yüklendi, sanki bunu anlatmanın başka yollarıda yok gibi. Gerçek deccalin bulunmasıyla , polis memurlarının deccale saldırması sırasında Hacının söylediklerinin pür dikkat dinlemeleri saçmalığın daniskasıydı .
Şaşırtıcı bir son yapmak istemiş ama iyi bir izleyen filmin ortasından filmin sonunu zaten tahmin edebilirdi. Türkiye sahnelerinde neden sürekli çarşaflı kadınlar gördük onada ayrıca anlam veremedim. Her sahnede ezan sesi koymakta abartıydı (bir şeyide tadında bırakmalı).
Kısacası filmin ne türü ,ne bir konusu vardı. Baştan sona boştu. Filmin başıyla sonunda alakası yoktu. Son sahnede Hacı ve annesinin " Türkçe bilmez gavurdur , olsun gavurda olsa oda insan " repliği gülmekten başımı döndürdü. Filmin tüm replikleri zaten çocuk piyesi gibiydi. " bütün Müslümanlara terörist muamelesi yapamayız...- Evet haklısın çok ileri gittim"
"Bütün müslümanlar terörist değildir bunu bil ... -Haklı olabilirsin ama işte kardeşimi öldürdüler "
hadi ya :)
bari ingilizce konuşmalara türkçe dublaj yapmasaydınız peh!
spoiler ... spoiler ... spoiler...