• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neyin kafasını yaşıyorlar??

Benim annem baştan demişti ben çocuk bakamam bana güvenme kendine güven yap benden destek yok dedi ve bunu defalarca kayınpederimin yanında söyledi onlar da artık dayanamayıp biz bakarız sen dert etme diyordu kayınpederimin eşi ben bakarım hastanede de kalırım sen annene bakma demeye başladı ama malesef eşimin babaannesi ben hamileyken hastalandı doğurunca da vefat etti hastanede o kaldı yanımda olamadı. Ben lohusayken annemle kavga ettim edene kadar annem her gün gelir evimi vs temizledi bebeğe ben kendim bakmak istedim ve annemden korkuyordum her an bebeği tuza batırıp ağzına hurma vs verecek biberon verecek kapasitede bi kadın ben emzirmede sorun yaşadım memeyi almadı ağzına tıka tıka verdim ya da kaşık biberon annem direkt mama aldı aaa bu ne böyle kendine eziyet etme emmezse emmez böyle uğraşılmaz dedi o bunu dedikçe ben annemi düşman gibi gördüm onun da işine geldi küstük 2 ay konuşmadık. Cenaze oldu 10 günlük bebekle kocama sen git ben annemi çağırırım dedim ama aramadım. Annem de cenazeye gitmiş eşim görünce neden burdasın evde niye yoksun demiş senin kızın doğurdu evde yalnız demiş eve geldiler. Annem beni çağırmadı etmedi dedi vs tartıştık küstük ve barıştık ama ben yine annem varken bebeğimi güvende saymıyorum. Annem eşime hala küs beni cenazeden kovdu benden özür dilesin benim elimi öpsün diyor ama eşim özür dilemez benden çok kin tutuyor anneme biliyorum ama yüzüme demiyor tabii ki. Kayınpederim geçen maşallah sana kendin bakıyorsun şu doğurdu annesi kayınvalidesi ablası başında 1 bebeğin başını bekliyorlar annene de çok şaşırdım böyle biri olduğunu tahmin etmezdim vs dedi annem çok laf verdi malesef doğumuma bile geç geldi. Kayınpederimi çok severim baba gibidir benim için ama dayanamadım annemi bana kötüleme baba lütfen o benim malım ben huyunu biliyorum bende de var bi daha bu konuyu bana açma lütfen ne olursa olsun annem dedim. Arkamdan konuşuyorlar ama biliyorum

😂😂 evet. Samimi olduğum, sevdiğim insanlara filtresiz konuşurum genelde. Hatta araya sevgi(!) sözcükleri de ekleyerek 😂

Ailenizi eşinize karşı korumaya çalışmak yerine eşinizle dertleşmeyi, açık olmayı denediniz mi hiç? Koruma içgüdünüzü anlıyorum ancak adamın sizin hissettiklerinizden haberi yok muhtemelen. Anlamasını beklemeyin, erkekler bu tip konularda genellikle durgun zekalı. Algıları yok. Hissettiklerimizi açıkça ifade edip nasıl davranmalarını istediğimizi anlatmadığımız sürece kendileri anlayıp davranışlarını değiştiremiyorlar. Denemediyseniz bir de bunu deneyin derim.
Eşimle bu konuyu konuşursam aileme karşı bilenmez mi ister istemez? Bilemiyorum. Bunu düşündüm tabii ama çekincelerim var. Biraz düşüneceğim. Teşekkürler🙏

Eşimle bu konuyu konuşursam aileme karşı bilenmez mi ister istemez? Bilemiyorum. Bunu düşündüm tabii ama çekincelerim var. Biraz düşüneceğim. Teşekkürler🙏
Bence gaza getimez, benim ailem böyle ben kabul ettim artık sürekli söylenmesi beni çok üzüyor, gerçekten kalbimi kırıyosunuz de. Baktın hala aynı tas aynı hamam o zaman kırılır üzülür demeden tersler ağız kapatırsın. Seni üzmekten korkmayanı sen üzeceksin hayat böyle.
Kendi aileniz ilgisiz ama bence bunuda kabul edin, kim olsa arkalarından böyle yorumlar yapardı (size demeselerde).
Siz sakin birisiniz heralde yapı olarak kardeşinize bile gönül koymamışsınız

Benim annem baştan demişti ben çocuk bakamam bana güvenme kendine güven yap benden destek yok dedi ve bunu defalarca kayınpederimin yanında söyledi onlar da artık dayanamayıp biz bakarız sen dert etme diyordu kayınpederimin eşi ben bakarım hastanede de kalırım sen annene bakma demeye başladı ama malesef eşimin babaannesi ben hamileyken hastalandı doğurunca da vefat etti hastanede o kaldı yanımda olamadı. Ben lohusayken annemle kavga ettim edene kadar annem her gün gelir evimi vs temizledi bebeğe ben kendim bakmak istedim ve annemden korkuyordum her an bebeği tuza batırıp ağzına hurma vs verecek biberon verecek kapasitede bi kadın ben emzirmede sorun yaşadım memeyi almadı ağzına tıka tıka verdim ya da kaşık biberon annem direkt mama aldı aaa bu ne böyle kendine eziyet etme emmezse emmez böyle uğraşılmaz dedi o bunu dedikçe ben annemi düşman gibi gördüm onun da işine geldi küstük 2 ay konuşmadık. Cenaze oldu 10 günlük bebekle kocama sen git ben annemi çağırırım dedim ama aramadım. Annem de cenazeye gitmiş eşim görünce neden burdasın evde niye yoksun demiş senin kızın doğurdu evde yalnız demiş eve geldiler. Annem beni çağırmadı etmedi dedi vs tartıştık küstük ve barıştık ama ben yine annem varken bebeğimi güvende saymıyorum. Annem eşime hala küs beni cenazeden kovdu benden özür dilesin benim elimi öpsün diyor ama eşim özür dilemez benden çok kin tutuyor anneme biliyorum ama yüzüme demiyor tabii ki. Kayınpederim geçen maşallah sana kendin bakıyorsun şu doğurdu annesi kayınvalidesi ablası başında 1 bebeğin başını bekliyorlar annene de çok şaşırdım böyle biri olduğunu tahmin etmezdim vs dedi annem çok laf verdi malesef doğumuma bile geç geldi. Kayınpederimi çok severim baba gibidir benim için ama dayanamadım annemi bana kötüleme baba lütfen o benim malım ben huyunu biliyorum bende de var bi daha bu konuyu bana açma lütfen ne olursa olsun annem dedim. Arkamdan konuşuyorlar ama biliyorum
Çok üzüldüm sizin adınıza. Siz de benim gibi uzun uzun yazmışsınız. 😔 Sizin anneniz kartları açık oynamış çok yüz göz olmuşsunuz o sebeple. Benimkilerin hep bir bahanesi var. Karşı tarafın yüzü düşüyor ama bir şey diyemiyor. Ama ben de eminim tabii arkamdan konuştuklarına.

Kötüleyerek konuşmayın. Benim ailem böyle, ben de memnun değilim ama değiştiremeyeceğim şeyleri kabullendim. Senin ve ailenin bunu sürekli dile getirmeniz beni kırıyor ve üzüyor. Lütfen bu konuda konuşurken dikkatli ol vs gibi gibi…

Kardeşiniz sorumsuzluk etmiş. Geleceğim diye söz verip sonra uyuyakalmamalıydı, saat kurmalıydı. Eşinizin ailesine terslemeden anlatın. "Gerçekten çok önemli bir ihtiyacım olsa ve çağırsam elbette gelirler ama ben çağırmıyorum. Kendim halletmek istiyorum bazı şeyleri. Biz sürekli gerekli gereksiz birbirine gelip giden, iç içe yaşayan bir aile değiliz önemli bir ihtiyacım olmadıkça çağırmıyorum" .Deyin. Eşiniz de biliyordur bunu, o ailesinin beklentileri yüzünden öyle konuşuyordur bazen. Ona da söyleyin o da aynı şekilde konuşsun ailesine. Doğuluların yaşam tarzı böyle, benim kayın ailem de doğulu, bireyselliği anlamazlar, sürekli bir beklenti içinde olurlar.

Sizin ailenize yakin tasindiginizi kaldiramiyorlar. Ortaligi bulandiriyorlar. Eskiden daha politiktim. Son lohusaligimdan sonra bunun bosuna oldugunu anladim. Insanlara net cizgiler koyun. Yardim etmeyen insanlar da bi zahmet cenesini tutsun

Çok üzüldüm sizin adınıza. Siz de benim gibi uzun uzun yazmışsınız. 😔 Sizin anneniz kartları açık oynamış çok yüz göz olmuşsunuz o sebeple. Benimkilerin hep bir bahanesi var. Karşı tarafın yüzü düşüyor ama bir şey diyemiyor. Ama ben de eminim tabii arkamdan konuştuklarına.
Ben zaten beklenti içinde değildim ama anneme çok kırıldım unutamıyorum ben susmadım anneme söyledim her şeyi bahanesi hazır sen itiyorsun bana müdana etmiyorsun vs. Nasıl anne olamayacağımızı öğretiyorlar işte. Doğum çok travmatik bi süreç zor yani kolay değil. Ben de bazen tek gidiyorum hastaneye vs başından beri tekim bu süreçte dedim. Yapacak bir şey yok onlarda insanlık yok üzülme hiç

Dip not: Eşimin ailesi genel olarak iyi insanlar. Aramızda çok bir sorun yoktur. Tersleyip azarlayamam onları,çok alıngan insanlar. Tepkimi net koyamıyorum bu sebeple zaten
Aranızda kültür farkı var, onlar her şeyi beraber yapan bir aile yapısına sahip, sizin ailenizde böyle bir sorumluluk ve zorunluluk yok, dolaysıyla yadırgamaları normal, herkes kendi yetiştiği kültürü doğru kabul eder çünkü.

Öte yandan net olmadığınız sürece sorulara maruz kalırsınız, illa terslemeniz gerekmiyor aile yapılarınızın farklı olduğunu, sizde her işin bireysel yapıldığını, bu sebeple ailen geldi mi gibi soruların yersiz olduğunu anlatın.

Ailenizin ilgilenmemesi sizi de rahatsız ediyorsa, sizde aynı derecede ilgisiz kalın.

Bence gaza getimez, benim ailem böyle ben kabul ettim artık sürekli söylenmesi beni çok üzüyor, gerçekten kalbimi kırıyosunuz de. Baktın hala aynı tas aynı hamam o zaman kırılır üzülür demeden tersler ağız kapatırsın. Seni üzmekten korkmayanı sen üzeceksin hayat böyle.
Kendi aileniz ilgisiz ama bence bunuda kabul edin, kim olsa arkalarından böyle yorumlar yapardı (size demeselerde).
Siz sakin birisiniz heralde yapı olarak kardeşinize bile gönül koymamışsınız
Evet ailedeki en sakin ılımlı kişiyim. 😄 En son lisede yırtıktım aslında ama sonra hangi ara böyle oldum hiç anlayamadım 🤣 Düşünücem konuşma meselesini. Teşekkür ederim.🙏😊

Aranızda kültür farkı var, onlar her şeyi beraber yapan bir aile yapısına sahip, sizin ailenizde böyle bir sorumluluk ve zorunluluk yok, dolaysıyla yadırgamaları normal, herkes kendi yetiştiği kültürü doğru kabul eder çünkü.

Öte yandan net olmadığınız sürece sorulara maruz kalırsınız, illa terslemeniz gerekmiyor aile yapılarınızın farklı olduğunu, sizde her işin bireysel yapıldığını, bu sebeple ailen geldi mi gibi soruların yersiz olduğunu anlatın.

Ailenizin ilgilenmemesi sizi de rahatsız ediyorsa, sizde aynı derecede ilgisiz kalın.
Yazdıkça farkına vardım ki aslında normal gördüğüm şeyler bana da normal gelmiyormuş. Evet çokca ihmal edilmişim. Bundan sonra benden de aynı şekilde dönüt alacaklar. Teşekkürler. 🙏

Her dışarı çıktığınızda yanınıza birini takmaya çalışmalarının sebebi belli de, anne babanızı ne alaka sürekli irdeliyorlar anlamadım.

Sizin ailenize yakin tasindiginizi kaldiramiyorlar. Ortaligi bulandiriyorlar. Eskiden daha politiktim. Son lohusaligimdan sonra bunun bosuna oldugunu anladim. Insanlara net cizgiler koyun. Yardim etmeyen insanlar da bi zahmet cenesini tutsun
Bu konuda haklı olabilirsiniz. Görümcem hep yakın olsaydınız (önceden ona daha yakındık) her gün bebeği görmeye gelirdim diyor. Belki de o zorlarına gidiyordur. Ki zaten bunlar, oğullarının gelinin evine yakın bir yere taşınmasına sıcak bakan insanlar değiller. Yıllar önce ailemin yakınına taşınıcaz, çok özlüyorum görüşemiyorum uzak vs. dediğimde kayınpederim çok sinirleniyordu.

Çok geliyorlar diye kavga edeni duydum da sizinki baya garipmiş 😅😅 kırmak istemiyorsanız ben öyle çok fazla gelinmesinden hoşlanmıyorum annem de bu huyumu bildiğinden sağolsun iki de bir rahatsız etmez deyin. Eşinize de hayırdır ben kendi çocuğuma kendim bakamıyo muyum diye ayar verin.

Yazdıkça farkına vardım ki aslında normal gördüğüm şeyler bana da normal gelmiyormuş. Evet çokca ihmal edilmişim. Bundan sonra benden de aynı şekilde dönüt alacaklar. Teşekkürler. 🙏
Bu yüzden de eşiniz ve ailesi ailenizle ilgili konuşunca rahatsız oluyorsunuz demek ki, yine de her ne olursa olsun ailenizin gelip gelmemesi, ilgilenip ilgilenmemeleri veya yakın oturuyor olmanıza gönderme yapmaları doğru değil, bu onları ilgilendirmez, eşinizin veya ailesinin biz olsak gelirdik onlar niye gelmiyor gibi kıyaslamaları yargılamaları varsa bunu da doğru bulmuyorum şahsen, her ailenin yapısı bir değildir.
Benzetme için af buyursun herkes ama hastane işi bile olsa her yere ördek ailesi gibi toplaşıp gidilmesinden hoşlanmıyorum ben, bir terslik olsa zaten hastanedesiniz, birine ihtiyaç halinde elinizde telefon var ararsınız gelirler ama sizin için de normal gelmiyor, belki üzüyor belki de incitiyor madem, o zaman yine de eş ailesine ailenizle alakalı laf söyletmeyin lakin siz de ailenize onların manen size verdiklerinden daha fazlasını vermeyin, mesela karnınız burnunuzda annenizin işine koşmayın, şimdi bebekli kadınsınız yardım edeceğim diye kendinizi paralamayın.
Nasıl ki siz yetişkinsiniz her işimi kendim görebiliyorum diyorsunuz onlar da kendi işlerini görsünler.

Back
X