• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NGS/PGT ile Tüp Bebek ve Doktor Önerisi

Doktor önerileriniz;

• Doç. Hediye Dağdeviren | Medicalpark Florya

OY: 0 0,0%
  • Doç. Aynur Erşahin | Medicalpark Göztepe

• Prof. Murat Arslan | Acıbadem International

• Ankete Katılan
    18

miniminikbirkus

Ömür, hayata sunulmuş bir armağan.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2020
1.614
1.616
83
İstanbul
Merhaba, kimyasal ve 10+6'da kalp durması sonucu iki gebelik kaybım var. Karyotip analizi sonucumda Mozaik Turner'lı teşhisi konuldu. Risk oranı %6 olarak söyledi doktor. Kromozom anormallikleri için NGS/PGT ile tüp bebek sahibi olan/olmaya çalışanlardan fikir almak istiyorum. Bir kaç doktor araştırdım, memnun kaldıklarınızı anket üzerinden işaretler ve yorumlarınızı iletirseniz çok sevinirim. Aynı zamanda Mozaik Turner'lı iseniz, süreç nasıl ilerledi konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Standart bir turnerlı gibi değilim, boyum 1.70, adetlerim düzenlidir. Doktorum yumurta rezervimin hızla azalabileceğini ve erken menopoz riskim olduğunu söyledi. AMH testini henüz yaptırmadım, adet olmayı bekliyorum. Umarım yardımcı olabilecek birileri vardır. :KK200:

Ben de tek gen hastaligindan dolayi PGT, sonra kromozomlarini da inceletmek icin Ngs yaptirdim. Sizin Turner dolayisiyla sadece Ngs yeterli diye biliyorum. Şisli Memorial'de tedavi goruyorum. İslemler merkezin kendi laboratuvarinda gerceklesiyor dolayisiyla diger merkezlerden daha uygun bir fiyat cikiyor. Embriyo basina 295 dolar ngs.
Sisli Memorialin calisma sistemi digerlerinden biraz daha farkli, ekip olarak calistiklari icin, yumurta takibinizde tek bir doktora bagli kalmiyorsunuz. Yani sadece Semra hocayi secip onunla ilerlemek gibi bir durum soz konusu olmuyor. Ama Semra hoca sizi gorecek ve tedavinizdeki asamalara karar verecektir.
Merkezi tavsiye ederim 👍

Ben de tek gen hastaligindan dolayi PGT, sonra kromozomlarini da inceletmek icin Ngs yaptirdim. Sizin Turner dolayisiyla sadece Ngs yeterli diye biliyorum. Şisli Memorial'de tedavi goruyorum. İslemler merkezin kendi laboratuvarinda gerceklesiyor dolayisiyla diger merkezlerden daha uygun bir fiyat cikiyor. Embriyo basina 295 dolar ngs.
Sisli Memorialin calisma sistemi digerlerinden biraz daha farkli, ekip olarak calistiklari icin, yumurta takibinizde tek bir doktora bagli kalmiyorsunuz. Yani sadece Semra hocayi secip onunla ilerlemek gibi bir durum soz konusu olmuyor. Ama Semra hoca sizi gorecek ve tedavinizdeki asamalara karar verecektir.
Merkezi tavsiye ederim 👍
Cevabınız için teşekkürler, ben ngs yapılınca pgt'ye gerek olmuyor gibi anlamıştım hep okuduklarımda. Hem PGT hem NGS neden yapılıyor, nasıl bir fark var ? Semra hoca için sürecin işleyiş şeklini okumuştum, önümüzdeki hafta kendisi ile bir ön görüşme gerçekleştireceğim bakalım

Cevabınız için teşekkürler, ben ngs yapılınca pgt'ye gerek olmuyor gibi anlamıştım hep okuduklarımda. Hem PGT hem NGS neden yapılıyor, nasıl bir fark var ? Semra hoca için sürecin işleyiş şeklini okumuştum, önümüzdeki hafta kendisi ile bir ön görüşme gerçekleştireceğim bakalım
Pgt aslinda bu islerin genel adidir, zaten forumda okuyorsaniz herkes daha cok pgt adini kullanir. Ngs ise kromozomlari inceleyen bir pgt yontemi. Eger kromozomal anomali sebebiyle meyadana gelen bir hastaliginiz varsa ngs yapiliyor. Ama gen mutasyonu sebebiyle ortaya cikan hastaliklarda Pgt uygulaniyor. Fakat Pgt'de sadece hasta olan gen bolgesi inceleniyor, hasta, saglikli, tasiyici seklinde ayriliyor embriyolar. Dolayisiyla kromozomlarin tamami incelenmemis oluyor.

Pgt den incelenen hastaligi tasimayan saglikli bir embriyonun baska bir kromozom anomalisine sahip olup olmadigini incelemek icin de ngs yapiliyor.

Umarim anlatabildim ☺️ İsin icinde olmayan arkadaslar icin cok karmasik geliyor cunku.

Semra hoca da size detaylica anlatir zaten. Her sey gonlunce olsun 🌺🌺🌺

Pgt aslinda bu islerin genel adidir, zaten forumda okuyorsaniz herkes daha cok pgt adini kullanir. Ngs ise kromozomlari inceleyen bir pgt yontemi. Eger kromozomal anomali sebebiyle meyadana gelen bir hastaliginiz varsa ngs yapiliyor. Ama gen mutasyonu sebebiyle ortaya cikan hastaliklarda Pgt uygulaniyor. Fakat Pgt'de sadece hasta olan gen bolgesi inceleniyor, hasta, saglikli, tasiyici seklinde ayriliyor embriyolar. Dolayisiyla kromozomlarin tamami incelenmemis oluyor.

Pgt den incelenen hastaligi tasimayan saglikli bir embriyonun baska bir kromozom anomalisine sahip olup olmadigini incelemek icin de ngs yapiliyor.

Umarim anlatabildim ☺️ İsin icinde olmayan arkadaslar icin cok karmasik geliyor cunku.

Çok teşekkürler, umarım hepimiz için hayırlısıyla güzel haberler gelsin :KK68:

👍👍👍

Merkezi tavsiye ederim 👍
Merhaba Ben de aynı yerde tedavi oldum pgt ngs sonuçlarını beklıyoruz genetıkten .5tane gönderdik bakalım kaçı geri gelecek .sizin embriyo lar geldı mi pgt den

Merhaba,
Hayirli olsun, insallah guzel sonuclar alirsiniz 🙌
Siz pgt setup mi yaptirdiniz yoksa sadece ngs mi?
Bizim 9 adet embriyomuz pgt setup dahilinde incelendi, bendeki genetik hastaligi olam sagliksiz embriyolar cikti, 5 tane.
Geriye kalan 4 saglikli embriyoya ngs de yapildi ek olarak. 4 embriyonun 3u ngs den saglikli geldi 🙌

3 gun once transfer oldum ☺️ bekliyorum 🌺

Merhaba,
Hayirli olsun, insallah guzel sonuclar alirsiniz 🙌
Siz pgt setup mi yaptirdiniz yoksa sadece ngs mi?
Bizim 9 adet embriyomuz pgt setup dahilinde incelendi, bendeki genetik hastaligi olam sagliksiz embriyolar cikti, 5 tane.
Geriye kalan 4 saglikli embriyoya ngs de yapildi ek olarak. 4 embriyonun 3u ngs den saglikli geldi 🙌

3 gun once transfer oldum ☺️ bekliyorum 🌺
İnsallah güzel sonuclar alırsınız 😊🐣🙏 set up falan bilmıyorum nedir ancak Şişli memorialde yaptırdık kağıtta pgt+ngs yazıyordu .295dolar odedık embriyo basına .sizinkiyle aynı şey mi ki bilemedım ? Bizde taşıyıcı durumu yok ıkımızde de ,sadece kayıplar ve bi önceki sonlandırılan gebelıgımın down olması sebebiyle pgt istedık .5tane gonderdık 4gun oldu 3haftaya ancak gelısmıs sonuclar beklemedeyiz

Merkezi tavsiye ederim 👍
Merhaba ben de Şişli memorialdeyım.biz de pgt ye 5embrıyo gonderdık 5gun once sonucları beklıyoruz heyecanla .pgt için 295 dolar odedık embrıyo basına pgt+ngs dendi .ikisine de bakılacak diye anladım yanlış mu anladım acaba .ngs ıcın ayrı ödeme yaptınız mı ?kac tane gonderdınız sonuclar geldı mi ?kac günde geldı pgt sonucları Hepımız ıcın hayırlısı oksun

Sisli Memorial 🌻pgt den sonuclarkac günde geldı .ben de aynı merkezde tedavi görüyorum .once pgt geldı dıyelım sonra bir de haftalarca ngs mı beklediniz .kafam çok karışık lütfen yardım edin🙈 doktorunuz kim insallah güzel haberler alırsınız ,alırız 🙈

Merhaba ben de Şişli memorialdeyım.biz de pgt ye 5embrıyo gonderdık 5gun once sonucları beklıyoruz heyecanla .pgt için 295 dolar odedık embrıyo basına pgt+ngs dendi .ikisine de bakılacak diye anladım yanlış mu anladım acaba .ngs ıcın ayrı ödeme yaptınız mı ?kac tane gonderdınız sonuclar geldı mi ?kac günde geldı pgt sonucları Hepımız ıcın hayırlısı oksun
Pgt islemlerin genel adi aslinda.
Pgt-A ve Pgt-M olarak ikiye ayriliyor. Pgt-A = Ngs. Pgt-M ise tek gen hastaliklarinda uygulaniyor. Ben ikisini de yaptirdim. Cunku tek gen hastaligim var.

9 embriyo oncelikle Pgt-M den gecti, tek gen hastaligindan 5 hasta 4 saglikli cikti.

4 saglikliya Pgt-A yani ngs yapildi, buradan da kromozomlari saglikli 3 embriyl geldi.

Embriyo basi 295 dolar olan Pgt-A yabi ngs oluyor ve sadece kromozomlarina bakiliyor.

Genetik hastaliklarin tumune tek taramada bakilmasi imkansiz ☺️

Pgt-A ve Pgt-M olarak ikiye ayriliyor. Pgt-A = Ngs. Pgt-M ise tek gen hastaliklarinda uygulaniyor. Ben ikisini de yaptirdim. Cunku tek gen hastaligim var.

9 embriyo oncelikle Pgt-M den gecti, tek gen hastaligindan 5 hasta 4 saglikli cikti.

4 saglikliya Pgt-A yani ngs yapildi, buradan da kromozomlari saglikli 3 embriyl geldi.

Embriyo basi 295 dolar olan Pgt-A yabi ngs oluyor ve sadece kromozomlarina bakiliyor.

Tek taramada derken eksik veya yanlis bilgi vermek istemem, varligi bilinen genetik hastaliklar Pgt setup yapildiktan sonra tabiiki taranir. Ama varligindan habersiz olunan bir tek gen hastalik ngs ile incelenirken ortaya cikamaz. Ngsde sadece kromozom anomalileri saptabilir

Ben toplamda 3500 dolar odeme yaptim tum pgtler icin. Sizin genetik sorununuz neydi?

Merhaba benim eşimde de kromozomlarla ilgili bir sorun var biz de ngs yaptırdık bahçeci de. 4 tane gönderdik 1 tane sağlıklı geldi. İnşallah güzel sonuçlar alırız heyecanla bekliyoruz 💕🌸

Bu konular oldukça karışık ne güzel açıklamışsınız TSK ederım 🙏🙂bizde herhangi tasıyıcılık yok ama önceki gebelıgım down sendromu dolayısıyla 3,5 aylıkken sonlandırıldı o yüzden pgt istedik .Down sendromlu annelerın tekrar downlu bebek Sahıbı olma oranları daha yüksek oluyormus .bize yapılan pgt -a herhalde anlattığınıza göre .bize pgt +ngs beraber aynı şey dıye açıklamışlardı üstünkörü memorialde .doktorunuz kim ?pgt sonuçlarınız ne kadar zamanda çıktı

Back
X