• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nian yapmal m?

rzy11092011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
39
0
86
İzmir
merabalar benim 14.11.2009 da isteme ve sözüm olundu nişan yapılıp yapılmama arasında kararsızdık dün konuşuldu yapılmamamsına ona harcanan masrafa evimize harcanmasına karar verildi.ama şimdi kararsızım nişan olmalı mıki yaaa bide kendi evimizde oturmak isteitorum ama sözlüm kira da oturcaz bi süre diyo derdi sıkıntısı bana düştü biz şimdi nişanlımıyız offff bişeler yazın bana ya:a015:

cnm beniimde soz oldu ama nişan yapmadık.Nişan olması zorunlu değil bence Biz elimizdeki imkanları evimiz için kullanmaya karar verdik.Herkesin kendi düşüncesi yapana da saygım var.Ama ille de olcak diye bir şey yok. Hayırlısı olsun.

canım hayrlı olsun ben de ağustosta sözlendm.nişan yapılır diye konuşuldu ama şimdi böyle bi konu geçmiyo hiç.ne onlarda ne bizde böyle bi düşünce var.gereksiz masraf bence de ama ben de senin gibi kararsız kaldım.düğüne çok var ve ben şimdi sözlü müyüm nişanlı mı bilmiyorum.sanırım yapmıcaz nişan..

ya aynı bnm durumum işte sözlümüyüz nişanlımıyız bilmiyorum bile yaaa. bi olcak diolar bi olmucak ben bi olsun istiyorum bi olmasın bunaldım valla acaba diyorum bi ben mi derdine düşüyorum bütün bunların kirada oturcaz diyo babası vercekmiş kirayı bu ne saçmalık ama ya ev olcak durumları yok değil var ama almıolar bn kiralarda sürünmek istemiyorum tek oğlan sülalenin neden bu zamana kadar bi ev parası biriktirmemmişler bn çeyiz alışverişinmi ne zaman yapçam herkeze nisan ayında nişan olcak denildi söz kestik şimdilik denildi ama bn şimdi nişanlımıyım yani

bence olmasına gerek yok ,oraya harcanacak parayla evınıze bırseyler alırsınız..

ben gerek olmadıgına düşünüyorum nişana ..

biz yapmadık ,söz gibiydi nişan oldu ..evdeydı evımız buyuk oldugu ıcın bı 25-30 kısı vardı :))

dansta ettık oyun da oynadık halayda cektık :))

aıle arasında ne olursa olsun nısandır bence ılla salonda olmasına gerek yok ki..

salonda yapılacaksa ayrıyetten evdekıyle salonda yapılacak olanın arasında kalan surede sozlusun.

ama salonda bırsey yapılmayacaksa nişanlısın demektir :))ı

sözlü ne demek ?

nişanlı ne demek?

bu ikisi arasında bi fark yok bence

maddi manevi külfet getirir sadece

nişan yapılmalı mı? bence hayır :lepi:

navb katılıyorum sana..
galiba maddiyata dayalı olarak değşiyo bu terimler.
gösterişli bi kutlama olursa nişanlı oluyosun,evde sade bi tören olursa sözlü:)
ama sadece evde olcaksa söz-nişan bi arada ve adın nişanlı :)
bence yapamamak mantıklı hem bi de onun telaşıyla uğraşcaksın.açıkcası ben kına gecesi bile istemiyoken bi de nişanla uğraşamam diyorum ama işte aileler ve gelenekler görenekler o bu şu ne der ???
off off :delphin:
eğer nişan dışarda yapılcaksa baya masraflı oluyo.salon, kıyafet, yemek,takı makı bi de üstüne sinir stres düğünden bi farkı yok.en iyisi düğünde bi kere yaşamak bunları...

sizden bunları duydukça mutlu oluyorum ne istediğime daha iyi karar verebiliyorum ama nişan bohçası foto bunları gördükçede olmalı mı acaba demiyorumda değil.. e peki 1 aydır sözlüyüz yani nişanlı:) bn 2011 yazında sevgilimse bu yaz olsun diyo düğün için 2 yazdan birinde acaba hangisi yapılmalı ve çeyizler hangi arada alınmalı kirada oturmak nası bn hayatımda hiç oturmadım ailemde pek sıcak bakmıo biz yardım edelim diolar benimkine ama gururundan gücüne gidiyo

sizden bunları duydukça mutlu oluyorum ne istediğime daha iyi karar verebiliyorum ama nişan bohçası foto bunları gördükçede olmalı mı acaba demiyorumda değil.. e peki 1 aydır sözlüyüz yani nişanlı:) bn 2011 yazında sevgilimse bu yaz olsun diyo düğün için 2 yazdan birinde acaba hangisi yapılmalı ve çeyizler hangi arada alınmalı kirada oturmak nası bn hayatımda hiç oturmadım ailemde pek sıcak bakmıo biz yardım edelim diolar benimkine ama gururundan gücüne gidiyo

maddi durumu nedir bilemem müstakbel eşiniizin ama hem düğün masrafı hem ev olayını karşılayabilecek bütçe var mı

kirada oturacağın mekan da bi daire ise sorun yok ama olur da çadırda durursanzişler değişir

çadırda yaşamaya alışkın olmayabilirsinizkafamçokkarıştı

ev sahibi olma- olmamayı sorun etmenize değmez

evinizdeki huzurun ev sahibi olmaktan önemli olduğunu düşünüyorum:delphin:

eğer gerçekten onun doğru insan olduğuna inanıyorsan uzatmaya gerek yok... bu tür işlerde biraz hızlı gitmek gerek... yoksa problemler çıkabiliyor

son birşey eevlilik teklifi ettirmeden evlenme:lepi:

kız deli misn ev kira olcak diye niye sorun yapıyosun?? naniknaniknaniknanik
yeni evlilerin çoğunluğu kirada otryor senin mutluluğun önemli.
nişanlının(sözlünün) :) işi gücü yerindeyse yani evlenmenize mani yoksa ne diye bekleyesin ki 2011 i ?? evlen gitsin ya..
hem uğraşmazsın nişan mişan işleri ıvır zıvır ıyyyyy..
bana çok itici geldi bu nişanlılık evresi valla elimde olsa hemen evlencem..çok formalite var ya uzatmanın alemi yok canım.
en kısa yoldan halledin hihoyyyt

Bence de nişan gereksiz , biz de nişan yapmadık eşimle.1 sene sözlü kaldık ve evlendik. :) Ayrıca nişan bohçası falan demişsin.Zaten sözde sana bohça getirmiş olmaları lazım.Sözden bir süre sonra da kız tarafı erkek bohçası hazırlayıp götürüyo.Yani bizde öyle oldu. :))

Bence de nişan gereksiz , biz de nişan yapmadık eşimle.1 sene sözlü kaldık ve evlendik. :) Ayrıca nişan bohçası falan demişsin.Zaten sözde sana bohça getirmiş olmaları lazım.Sözden bir süre sonra da kız tarafı erkek bohçası hazırlayıp götürüyo.Yani bizde öyle oldu. :))

biz de öyle bohça falan da olmadı :) çünkü her şey nişan olcak zaten diye ertelendi.ama olmucak gibi.en mantıklısı bu.neyse bohça derdinden kurtuldum kaydirigubbakcemile3

hay Allahım yaa evlenince bohçanın yerini bile unutursun kaydirigubbakcemile3

Nişanlı olsan nolur,sözlü olsan nolur..
ıkiside aynı şey..
Nişanda ,yüzüğün ebadı değişiyor ..O sadece..kaydirigubbakcemile3

söz ,nişan çok şeymi fark eder...zaten aileler biliyor ,aileler kabul etmiş ,eee çevrende duymuştur...imkanınızda yokmuş..nişan gereksiz

Sana kendimden örnek vereyim. Ben çok direndim nişan olmasın olmasın ona harcayacağımız parayı düğüne harcayalım daha güzel yapalım diye ama dinlenmedi sözüm :( Yapılacak illa dediler. Yapıldı ; bohçalar filan da hazırlandı. O süreç çok koşturmacayla geçti. Sonuçta noldu; eve gelen bir sürü kalabalık (bohçalar, sandıklar vs) ve cebimizden çıkan paralar :)))

Bence sözmüş nişanmış o kadar önemli değil; önemli olan sizin kendinizi iyi hissetmeniz. Çevrenin dediklerine kulak asma lütfen. Nişan içn harcayacayağaınız parayı ev eşyalarınız için harcarsınız ya da ne bileyim balayınız için ayırırsınız.

bana kalsa ben de nişan istemiyordum. ama biz sözde yüzük takmadık. onların tarafıda şehir dışında. nişanda tanışırız artık cümbür cemaat dediler. o yüzden nişan yaptık. evde oldu. evde olunca da öyle abartı bir masrafı olmadı. ayrıca nişanda takılan takılarda ilaç gibi oldu bana kaydirigubbakcemile3 sizin adette ne vardır bilemem, takılır takılmaz. onun haricinde gelip istendiysen ve nişan yapmayacaksan artık nişanlıyım diyebilirsin.

ev konusuna gelince, çoğu yeni evlenen kiraya çıkıyor öyle korkulacak birşey değil ki. sen bu adamı seviyor musun ona bak, yok ailesi ev almadı, yok bana tek taş almadı diye takarsan kafana senin de canın sıkılır karşı tarafın da

kendi aranızda yapın sozlunle bi yerde kutlama yap hem icinde de kalmamaıs olur..bu ev konusuna gelince evi yoksa yapabilcegi birsey yok kolay degil ev almak bunu sıkıntı yapma

Back
X