• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nianlm bana vurdu!

valla konu sahibi arkadaşım masrafı falan boşver
mal yerine gelir ama huzursuzluk,mutluluk asla
daha önce dediğim gibi o adamla anca kuzu gibi biri geçinir anca
bu söz sizin şahsınıza söylenen bi hakaret değil yanlış anlaşılmasın
yani hani vardırya ''ben bilmem erim bilir '' ya öyle olucaksın yıllarca kendini bastırcaksın
ya da tekme tokat boyna dayak yiyceksin çünki yapı olarak sen de sivri birisin
bu yüzden bi ömrü heba etmeye gerek yok
benim nikahımda sıra beklerken bi gelini
masa bıraktı damat
yıllar geçti şimdi eminim unutulmuştur
demem o ki o da unutur
o paralarda yerine gelir
millettte bi iki kez konuşur unutur
sen herşeyi bırak kalbine bak önce

ortada bana göre br şiddet yoktu.
vengeance nin de dediği gibi bir insanın tahammül noktası vardır.yeri geliyor çok sık kullandığım bir cümle var "insan boşu boşuna katil olmuyor" bu cümleyi bence şiddet yanlısı olsun olmasın bir çoğumuz kullanır..hayatımın hiçbir döneminde eşimden sevgilimden şiddet görmedim ama hiç bir zaman da kendimi ezdirmedim.eşitlik derken bir yanlış anlaşılma oluyor...erkek erkekliğini kadın kadınlığıını bilecek.aradaşlar demiş ki bana vurmazdı telefonu kırardı...vs ee adam napsın o zaman o sinirle arabayı gitsin bir ağaca vursun kadına vurmasın diye...kaldıkivurmak denilemez sırtına bi tane indirdi diye...
neyse arkadaş kararını vermiş zaten ama emin olun bu ilişkide suçlu olan erkek değil..vicdan azabı çekmesi gereken ve ömür boyu pişmanlık duyacak kişi konu sahibidir.
bundan sonraki ilişkilerinde de aynı hareketlerid avranışları tekrarladığı zaman aynı tepkiyi hatta bu tepkinin az bile kalacağına eminim...
umarım mutlu olur..

Onun vurması cok yanlış ama senin yaptığın da saçmasapan bir davranış..
çok abartıyorsunuz bazen her seyi secerken o kadar kart arasından ne diye secemedin ki?yolladıgın insanlar o davetiyeyi çöpe atacak bunu düşünmeliydin..

gergin bi günde yapılan veya yapılmaya çalışılan alışveriş.Arkadaşım zaten baştan beri çok gergin olduğunuzu ve mutlaka olması gereken çook önemli bişeymiş gibi acele ettiğinizi söylüyorsun.Bu ne acele canım.Sakin olun ya,Sende nişanlında zorlamışsınız sinirlerinizi,yaptığı yanlış ama bu tamamen reflekste olabilir.tabiki savunulacak bişey değil ama sen daha iyi tanırsın nişanlının psikolojisini.

arkadaşımızın kaprisli hareketi evet yanlış, o zaman erkek "in seninle olmaz bu iş" deseydi, bağırıp çağırsaydı orada yüzünü tutmuş ve sinirinden çok öfkesini kontrol edemeyen hareketlerde bulunmuş
ama bazı arkadaşlarımız genele vurduğunda erkeklerin uyguladığı şiddetin mutlaka kışkırtma yüzünden olduğunu filan yazmışlar...
burada yorum yazan arkadaşlardan kaçı bu olayı yaşadı bilemiyorum ama bazı yorumlardaki tabırle ( asla katılmadıgım bır tabir ) "dayağı haketmediğim " hiç suçum yokken üstelik kalabalık bir yerde aylardır yolunu beklediğim sevgiliden öte en iyi arkadaşı olduğum 1,5 yıllık sevgilimden şiddet gördüm, o anda bitti dedim ve uzaklaştım asla hiçbirşeyine asla karşılık vermedim yüzüne bile bakmadım, o zaman buradaki yorumlardan benimde ona karşılık vermem gerekiyordu...
Çünkü sinirlendiysen mutlaka acısını çıkarmak gibi bir olgu oluştu yorumlardan, o zaman benim orada katil olmamm gerekiyordu herhalde, lanet olsun deyip uzaklaştım...
O zaman nişanlısıda git başımdan deseydi veya baktı sınırlenıyor başka gün bakalım deseydi, kimse direk arkadaşın üstüne yüklenmesin , bu aşamaya beraber gelmişler, nişanlısınından öfke kontrolü yapacak biri olması gerekiyor.
Ne yazıkki davulun sesi uzaktan hoş geliyor, toplumumuzda nerdeyse sırf nefes aldı diye bile dayak yiyen kadınlar varken, dayak yeme tabırı bu kadar bu kadar aşağılayıcı iken "haketmese olmazdı" diye bayanların düşünmesi ne kadar acı...
Kimse kusura bakmasın gerçek sevgide ben dayağı bir yere yerleştiremiyorum, tamam arkadaş kaprisli ve hatalı davranmış ama nişanlısının o raddeye gelmesi gerekmiyordu, o zaman yaşantımızda sinirlenen çok üstüne gittiğimiz sabrını taşırdığımız herkesten dayak yememiz gerekiyor öyle değil mi? Çünkü "hak etmiş" oluyoruz!!!

hayata bir kere geliniyor.kimse canını sokakta bulmadı ki neden ne olursa olsun beline yumruğu haketsin.bazı yorumları hayretle okuyorum ne demek ya haketmiş,adamın üstüne gitmiş vs.işte böyle düşünen bayanlar olduğu sürece daha bir çok arkadaşımız eşinden sevgilisinden nişanlısından hatta bunun ötesinde herangi bir yakınlığı olmadığı halde sırf kadın olduğu güçsüz olduğu için daha çok dayak yer.tamam ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ama bu dayağı hakediyoruz anlamına gelmez sizin dediğiniz o dayak yeme olayları çççooooookkkkk eskilerde kaldı.devir değişti kadınlar ve zihniyetlerde değişti.en azından değişimin farkında olan birçok kadın var.evet kadın ve erkeğin eşit olmadığı bir çok nokta var mesela güç.kadınlar hassas ve bir okadarda narindir erkekler ise bunun tam tersidir.bir erkeğin kadına dayak atması demek küçük bir çocuğa dayak atmakla aynı anlama gelir bence ne kadarda çabalasa kadın, erkeğe gücü yetmez.ve güçsüz olduğumuzu canımızın yanacağını bile bile neden dayak yiyelimki.okadarda aklı dengemizi kaybetmedik herhalde.sevmek bir yere kadar belki vurulan yerin acısı geçer ama insanın gururuna atılan dayağın acısı asla gitmez(an azından ben böyle hissederdim)o yüzden bırakın allah aşkına erkekler yapar eder vs. tekrar yazıyorum kimse canını sokakta bulmadı dilerim artık dayak yiyen kadın kalmaz.

Bence "sen şiddeti kendin istemişsin,kaşınmışsın vs" demeye getirenler.
Dayak yiyip,susup,şimdi de herkesin kendinleri gibi olmalarını isteyenler.
Başka kadınların acılarıyla haz alan milyonlarca kadın var.
Bazen ecemsi gibi saçmasapan hareketler yapıyorum(son 2 yılda azaldı)
Değil yumruk,parmağını bile kaldırmadı.
Her tartışmada yumruk gelseydi Oooo çoktan göçmüştüm öteki tarafa.
Düşünüyorum da nişanlıma niye vurabilirim,beni aldatırsa ya da benim namusuma laf getirirse.
bu iki durumda nevrim döner,benim kıstasım bu..
Yoksa iki çemkirdi diye dayak yenilmek "hak" olsaydı,hiçbirimizin sağlam yeri kalmazdı.

"Amann çok kızdırdım vurdu,affettim,seviyorum" diyenler aşk yüzünden kendilerini kandırıyorlar.
Allah yardımcıları olsun.

haketmıs ne demek ya o kız orda ne yaparsa yapsın dayagı hakedıyor mu
toplulmumuz ne garıp bızım
demek dayak yıyen bı cok kadın hakettıgı ıcın yıyor
ıste boyle analar boyle cocuklar doguruyor sonra dayak yıyen haksız, dayagı atan haklı oluyor.
nısanlıyken boyleyse evlılıktekı halını düşünemıyorum ben bu adamın.

pardonda bir erkeğin arabasından inmek ne demek bence sen basta ona saygıszılık yapmıssın neden sucu onda arıyorsun ki güzel kardeşim???
üstelik okdr stresli olduğunu biliyorsun neden üstüne gidip bide ağır konusuyorsun ona??
sen cok saygılısında o cok mu saygısız?
nasıl bir denge içinde evlilik kurma hayalin varsa o hayaldan su düşünce tarzınla bir okadar uzaksın güzel kardeşim..

daha nişanlısınız, yolun başındasınız. :ecrin_bebek:
evlenince ne büyük streslere girceksiniz, ne kavgalar edeceksiniz.
daha evlenmeden size el kaldıran bir adam düşünün bakalım evlendikten sonra neler neler yapar.akannehir
herkesin sinirlendiği anlar olur, hepimizin hayatı stres dolu. ben şahsen kimseyi dövmeye çalışmadım sinirim stresim geçsin diye? sadece karaktersiz insanlar şiddetle çözüme ulaşmaya çalışır çünkü.:olmaz:
yapılması gereken şey gayet açık, ben olsam 1 sn beklemeden yol veririm. ama senin kararın tabi. nişanlıyken şiddet uygulayan evlenince çok daha fazlasını yapar, acı ama gerçek :1ninca:inşallah devam etmeye karar verirsen birgün buraya 'kocam beni dövüyor ama ayrılamıyorum çocuğum var' şeklinde şeyler yazmazsın. ilk ve son olur bu yaşadığınız :teselli:

İştee kızlar...Bunlar şiddet konusunda ufak bır ornek...Bunu yapan ınsandan uzgunum ama ben her seyı beklerım.Bunlar flörtlük ve nişan döneminin faydaları....Kışıyı tanıdınız tanıdınız evlendıkten sonra cok gec olur...

bu çok sinirlendiğinde size yine vuracağını gösterir.bu ilk ve son olmaz bunu bilerek hareket et.bunun dışında senin davranışlarında hatalı canım.

canım benim ya hayır sevgili olsanız bitti der gidersin iş davetiyelere kadar gelmiş pişman da olmuş belli ama her kızdığında kendini kaybetmeyeceği ne malum??? gerçekten üzüldüm umarım hakkınızda hayırlısı olur

Back
X