• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nianlm bana vurdu!

kız evı naz evı dogru ama olay ılıskı..ben bı ılıskı yasarken sonuna kadar kendımden verırım,elımden gelenın en ama en ıyısını yaparım,ıcımden geldıgı gıbı yasarım ve soununa kadar da dırenırım..bunu bı tek erkek arkadasım ıcın de yapmam kız arkadasları ıcın de bu gecerlıdır..ılıskı,ıster erkek olsun ıster kız,fedakarlık ıster ozverı ıster..her hata da yer yanlıs da amaan bulunmaz hınt kuması mı canım dıyıp arkanı donup gıtmek cok sacma o zmn hıc ılıskı yasanmaz kı..tabııkıde kımse bulunmz hınt kuması degıldır,once kendı kıymetını bılecek ınsan,kendını sevecek kı bı ılıskı yurusun..ama hayattadı butun ıkılı ılıskıler fedakarlıkla baslar..annemın bır lafı vardır; sadece aılen senı kosulssuz hıc bır kaslık beklemeden sever, der..bu boyle..bugun ben bır adım atıcam kı karsımdakı de adım atsın..bugune kadar bıten hıc bır ılıskım ıcın ıcımde en ufak bır keske kalmamıstır..cunku basta da dedıgım gıbı ben elımden gelen herseyı yaptım,herseyımı verdım o yuzden de acaba boyle yapsaydım nolurdu veya keske sunu yapsaydım asla demedım...
sıddetın kotu bır sey oldugu konusunda hepımız hem fıkırız..ama bırazda ınsan karsısındakının yerıne kendını koymalı oyle dusunmelı..oz elestırı yapmalı..ben bazen sasırıyorum bu cocuk bana nasıl vurmuyo dıye..cogu zaman onun yerınde olsam patlatırım bır tokat dıyorum..bılerek sınırlendırıyorum,beynını yıyıorum mesela eee ben bunları yaptıktan snr vurdu dıyelım bana noldu hemen aaaaaa öküz herıf..kusura bakmayın ama yok boyle bır sey..ben orda cenemı tutsaydım bu cocuk bana vurcakmıydı?hayır!eee o zaman tut ıste cenenı bu kadar basıt..veya tutamadın mı o zmn vurdugunda da aaaa vurdu deme nıye vurdu de...ben demıyorum kı vursun sureklı,dovsun.ama bu ınsan bunu bunca yıldır yapmamıs kalkmıs sımdı yapmıs ve hatasının da farkında...bır ozurle gıt barısta olmaz tamam ona da katılıyorum ama bana nıye vurdu dıye dusunmek lazım..bunu demeye calısıyorum..burda olagan dısı bır olay dan bahsedıyorum..sureklı karılarını doven adamlardan degıl..haaa sımdı vurdu ılerde de vurur..buna da katılmıyorum kusura bakmyın veya bgn kufur eden yrn dover de...hayatta kufur etmeyen,dısardan bakıldıgında beyfendı dıyebılecegınız,son derece saygılı bı erkek arkadasım vardı bı gun benı hıc bı sey yokken goztepenın ortasına tekme tokat dovdu...suan da bırlıkte oldugum erkek arkadsım cok kufur eder ve argo konusur ama bı kere bıle elı kalkmadı..bunlar kıstas degıl..arfo kufur vs..bende cok kufurlu konusurum hele hele bır bayana gore ne kadr cırkın bı sey dı mı ama boyle alıstım,abımle buyudum erkeklerle erkek gıbı buyudum napıyım alıskanlık,dıkkat etmeye calısıyorum ne yanı sımdı ben yrn kocama hayatı zından mı ederım kufur edıyorum dıye????
benım dıcegım su; karsındakı argo konusuyomus,kufur edıyomus vs bunlardan once karsındakı ınsanı tanımak onemlı,ıcını bılmek,tanımak...dedıgım gıbı butun ılıskıler fedakarlk ıster,ozverı ıster,bu dunyada hersey,ıyı veya kotu,hersey karsılıklıdır..eger ben kendımı ve karsımdakı ınsanı tanıyorsam,ıcını bılıyorsam,kalbı temız mı degıl mı bılıyorsam,nıyetını bılıyorsam gerısı onemlı degıl...
dayak konusuna gelınce,ben suan kendı erkek arkadasımla aynı seyı yasamıs olsam ben affederım..bu 10. sınıflıkta degıl gerı kafalılık veya cahıllıkte degıl..ben burda yapıldıgı gıbı ustune gıtcem,beynını yıcem,gıden bı arabadan ınmeye calısıcam,adamı zorlıcam,adam da ben gıden arabadan ınerken sırtıma yumruk atcak..ben bunu affederım..ıstedıgınızı dıyın walla..affederım ve bır daha boyle bır sey yasamamak adına hem kendıme dıkkat ederım,hareketlerıme laflarıma,hem de onu uyarırım sınırlıyken hareketlerıne dıkkat etmesı konusunda..o kadar...zaten bı daha da yapmaz,bgne kadar yapmamıs yaptıgının yanlıs oldugunuda bılıyor benı de tanıyor bı daha yaparsa nolcanı o yuzden de ıcım rahat bır sekılde evlenırım...

cekhu iyi hos söylemisinde.bu fedakarliklari ödün vermeleri fazla abartmamak lazim..mesela ta nisanliyken ..kiz nisanlisi istedi diye kapaniyor o istedi diye evden bile cikmiyor..ama karsi taraf her halti yiyor..bu niye bu kadar zayiflik acizlik niye...Allaha sükür elimiz ayagimiz düzgün aklimiz fikrimiz var...bu cehalet niye...anlamiyorum bazi kizlari veya hanimlarimizi...sonrada ah vah bana sunu yapti bunu yapti..agliyorlar..sevmek saymak baska..... baska erkek yokmus bulunmaz hint kumasi gibi ona aciz-pasif bir sekilde baglanmak baska

ben kendinizi ezdirin kulu köpeği olun demedim..fedakarlıktan kasıt bu değil çünkü burdaki mevzu bu değil..ben burdaki konu için fedakarlık dedim..eğer fedakarlık kelimesini acmak gerekiyosa o ayrı..ayrıca verdiginiz ornekler ztn kisilikle alakalı..kendimden ornek veriyim; erkek arkadasım bara gitme dedi diye fedakarlık yapıp gıtmıyorum,çünkü bı yerde haklı da mantığıma ters değil,ama kapan derse fedakarlık yapmam,çünkü mantığıma ters..koşulsuz bir fedakarlık değil demek istediğim..ama aklıma yattığı icime sindigi sürece gereken özveriyi ve fedakarlığı gösteririm bundan da asla gocunmam..
sizin dediğiniz seyler tabiikide çok kötü yapılmaması gereken seyler ama benim demek istedigimle alakası olmayan seyler :) ben sırf kocam için değil genel olarak ikili iliskilerde yapılan fedakarlıklardan bahsettim ztn fedakarlıkta kisinin kendi kişiliği ile alakalidir..benim kişiliğim kapanmaya. sıcak bakmadığı için oyle bı fedakarlık yapamam ama başka birinin kişiliği buna sıcak bakar ve o fedakarlığı yapar..

cehku; ben ne olursa olsun şiddete karşıyım insanda biraz otokontrol mekanizması olmalı ne demek yani kadına el kaldırmak bunun açıklaması yokk...kaldıki arkadaşımız nişanlısına çok ağır hakaretler veya onurunu tahrik derecesinde rencide edecek kadar seviyede kelimeler kullanmamış.sinirini bugun bu kadar basit bi olayda kontrol edemeyen adam mazallah ilerde iş güç sahibi olursun, işin batar borç harç içinde stres sıkıntıyı eklersen o zaman kimbilir neler yapar bunuda düşünmek lazım, bu kadar basit bir olay hemen şiddete dönüşüyorlarsa insan hayatı sürprizlerle dolu travma döneminde karısını da vurur yani.neme lazım ben şüphelenirim.

ben sevgilimin hayatına veya canına kastetmedikten sonra, hayatını mahvetmeye çalışmadıkça şiddete başvurması için bir neden yok bunlar olsa bile şiddet yine çözüm değil çözümsüzlük getirir, hak var hukuk var kanun var dağbaşımı burası =(

tabiiki de şiddete bende karşıyım ben asla şiddeti savunmuyorum..ama dediğiniz otokontrol bende yok mesela..ben erkek arkadasıma sinirliyken küfür de ediyorum itip kaakiyorum bı yere göğüsüne yumruk attım bı kerede ensesine tırnaklarımı geçirdim..o hiç bı karşılık vermedi ama verebilirdi,verseydi o mu suçlu olurdu ben mi???tabiiki ben:)
burda da arkadas giden bı arabadan 3-4 kere inmeye çalışmış nişanlısı onu bı çok kez ikaz etmiş korkmustur bir şey olucak diye..arabada kalmasını sağlamak için ve de o korkuyla istem dısı bı hareket yapmış bende olsam aynı şeyi yapardım..giden arabadan inmeye çalışmakta vurmak kadar mantıksızlık bı hareket cunkku...

yuh baya baya vurmuş ya ne nişanı hala bi kere yapan yine yapar sonra özür diler yalvarır ben 5 yıldır sevgilimden ufacık kötü laf işitmedim bi de vurcakÇok üzgünüm çoook

nisanlin siddet uygulamis cok kotu..tamam ama sen kendi hareketlerine de bak biraz..
ne demek kizinca yolda aracin kapisini acmak onun yaptigi anlik birseyse seninkide o sekilde dusunmeden..ya kaza yapsaydiniz yada sizin yuzunuzden baskalari kaza yapsaydi.?.
nisanlinda eminim o panik alinde bunlari yapmistir..kesinlikle hak vermiyorum ama sizde cok suclusunuz.suc icin illa vurmak gerekmez.bende sasirirdim..panik olurdum..hem bagrincak hemde inmeye caliscak.inmeni istemiyorsa uzatmasaydiniz sizde..ben olsam atla derdim madem ucmak niyetin..
sacma sapan hareketler yapmayin..

Son düzenleme:
ikinizde suçlusunuz.bence.ne olursa olsun arabanın kapısını açmayacaktınız.bence fitili siz ateşlemişsiniz

Inanamiyorum ya bu yoruma.
Erkekler alisverise giciktir bilirim, ama nasilki kari almasini biliyorsa, bunlarada katlanip burun kirin etmeyecek beyfendi!
Bu sonucta dügün icin bir alisveris, kendi evlerinin perdesi,koltugu,tvsi herneyse.
Bu tavirlari kizcagazi üzmüs ki, kizda arabadan inmek istemis, o an cok üstüne gitti belki.
Ama bu asla nisanlisinin ona yumruk atmasi gerektigini göstermez..
Isterse cadinin biri olsun, cok dir dirci bir olsun, yine kimsenin kimseye dayak atma, vurma, tekmeleme gibi bir hakki YOK-TUR!

Erkekler alisverise giciktir bilirim, ama nasilki kari almasini biliyorsa, bunlarada katlanip burun kirin etmeyecek beyfendi!
Bu sonucta dügün icin bir alisveris, kendi evlerinin perdesi,koltugu,tvsi herneyse.
Bu tavirlari kizcagazi üzmüs ki, kizda arabadan inmek istemis, o an cok üstüne gitti belki.
Isterse cadinin biri olsun, cok dir dirci bir olsun, yine kimsenin kimseye dayak atma, vurma, tekmeleme gibi bir hakki YOK-TUR!

alkışlıyorum buradan :ecrin_bebek:
ayrıca bi kadının vurmasıyla erkeğin vurması arasında fark vardır.
birincisi erkek eli çok daha ağırdır bu herkesin bildiği.
ikincisi kadınlar daha duygusaldır anlık tepki konusunda, erkek bu konuda katalizördür beraberliklerde. bi erkek el kaldırıyosa bi kadın gibi "anlık siniriyle" yapmaz bunu, önceden aklından geçirdiği için yapar. aramızdaki fark, beyinlermizin çalışma şekli bu.

Öncelikle evet erkekler alışverişten nefret eder , evlilik hazırlığında olduğunuza göre senin bir ön fikrin olmalıydı ev eşyalarınız için , ondan sadece onay alabilirdin. Neyse bunlar önemsiz konular , önemli olan balık baştan kokar bununla ilgili bir dolu atasözü geliyor aklıma... Daha nişanlıyken şiddet gösteriyor ise sonrasını bilemiyorum. Hayırlısı Allah'tan..

:1shok::1shok:
bi bayana vurmak nedemek ya tamam ortada gerginlik var stresli fln ama yinede yapmamaliydi bugun bole yapan yarin yine yapar sonucta konusarak ikna edebilirdi seni

umarim hayirlisi olur senin icin canim acele etme iyi dusun sen yinede

şiddet çok kötü bişey elbetteki ve acizlerin başvuracağı bişey ama bence kadınlar bu noktaya getiriyor çoğu kez çok sinirli gergin anlarda susmayı bileceksin zaten sen öyle davranınca karşındakide kedi gibi oluor anlıor hatasını sen orda kapıyı açmak yerine tamam aşkım çok gerildin sen bugün daha sonra yaparız alışverş bende beğenemiorum işte fln desen eminim o asla böyle bişey yapmıcak hatta dahada şefkat gösterecektir sana,yaptığı çok yanlış bişey ama önce kendi hareketlerimizide gözden geçirmeliyiz arkadaşım benim fikrim evlilik yapacak kadar olgunlaşmamanız ikinizinde..Yinede Allah mutlu etsin ;)

ben kaç kere arabadan indim hem de haksız olduğum halde dünya laf söyleyip şimdiye dayaktan ölmem lazımdı bu durumda kaydirigubbakcemile3ama noldu her defasında gelip gönlümü aldı yine de bence evlenmedne önce yaptığı için şükredin atın nişanı olsun bitsin

bence herşey baştan olur canım şimdiden böl ebişeye kalkışmışsa:olmaz:
bence çok iyi düşün benim eşimle okadar çok problem oldu gerek bekarlık gerek nişan ve EVLİLİK AMA hiç böle bişey ekalkışmadı kendini bilen bi insan böle bişeye kalkışmamalı :olmaz:
şimdiden böl eyapan ilerisini düşünemiyorum her şeyde kavga olur ama ilerlememek amacıyla

şiddet agır olmus ama hareket halindeki arabanın kapsını acmakta mantıklı deil ikinizde zarar verebilirdin Allah korusun ben suna inanırım ilişkide bi taraf sinirliyse birisi susmalı susan taraf olup gerginlik gecince kendi meramını anlatabilirdin iki kişininde sinirle davranması bişiyi çözmüo sonucta bu oluyo

Böyle başlar bu işler... benimki de önce bi tokatla başladı.. yalvardı yakardı ağladı sızladı affet dedi bi daha olmicak söz dedi.. affettim.. ne oldu ? gerisi daha da beter geldi.. her biri öncekinden de şiddetliydi... hepsinde ayaklarıma kapanıp bu son dedi.. hangisi sondu ? ta ki en sonunda sokağin ortasında kafamı camekana vurana kadar arkadaslarımın içinde beni yerden yere atana kadar düzelecek diye bekledim... bir de baktım ki bu adamdan bana ne koca olur ne de yar.. attim yüzüğü ama yasadıklarımı çook zor atlattım.. okuyunca kendi yasadıklarım aklıma geldi =( ERKEK dediğin seni elinin tersiyle değil avcunun içiyle kavrayacak.. kadınının saçının teline zarar vermeyecek... yumruk atan sıkan vuran ellere değil okşayan ellere ihtiyacımız olduğunu bilecek.. bu adama nasıl güveneceksin.. her tartısmada ya gene canımı acıtırsa korkusuyla mı yaşicaksın... ufacık bi el kaldırma bile sevgiyi yerle bir ediyor... ne çok seviyordum onu ama o eller benim hep canımı acıttı... kafam deil yüreğim kanadı kafamı camekana vurduğunda... böyle şeyler aşkı öldürür.. olan walla billa aşka oluyor =(

çok mu öfkelendi gitsin duvarı yumruklasın... evden çıksın gitsin sakinleşmeye çalışsın..kadın kendine dayak attırır zihniyetiyle yürümüyor artık işler.. bilinçlenmeliyiz artık...ne derece tahrik olduğu önemli değil kimsenin hakkı yok bir kadına el kaldırmaya.. yerim ben o tahriki kötükedihüso kendi bacısına eniştesi vursa o erkek ne yapar acaba... ben nişanlımdan bu sebeple ayrıldım ve benim abim eşiyle ne zaman tartıssa sinirden deliyede dönse çeker gider uzaklaşır o ortamdan..bi kere elimi kaldırdım vuracaktım aklıma sen geldin bacım çektım gittim ordan hemen dedi... adam istediği kadar çıldırsın gitsin baska seylerden çıkarsın sinirini bizler kum torbası değiliz cnm yaa =(

alkışlıyorum buradan :ecrin_bebek:
ayrıca bi kadının vurmasıyla erkeğin vurması arasında fark vardır.
birincisi erkek eli çok daha ağırdır bu herkesin bildiği.
ikincisi kadınlar daha duygusaldır anlık tepki konusunda, erkek bu konuda katalizördür beraberliklerde. bi erkek el kaldırıyosa bi kadın gibi "anlık siniriyle" yapmaz bunu, önceden aklından geçirdiği için yapar. aramızdaki fark, beyinlermizin çalışma şekli bu.
vereliniortakkaydirigubbakcemile5alkisalkisalkisKİMSENİN KİMSEYE VURMA HAKKI YOK SEBEP NE OLURSA OLSUN.SONUÇTA DÜĞÜN OLACAK O GÜNLER BİR KERE GELİYO O EŞYALAR O HEYECENLA BİR KERE ALINIYORR.TABİKİ EN GÜZEL ŞEKİLDE OLACAK.TABİKİ GÖNLÜ NEYİ SEVDİYSE O OLACAK .AMAN NİŞANLIM SİNİRLENMESİN DİYE SAÇMA SAPAN SEVMEDİĞİ BİŞEYİ ALSA SÜREKLİ İÇİNDE KALACAK HEVESİ KURSAĞINDA KALACAK BEĞENEMEDİM DİYE.BİDE İLK ALIŞVERİŞ OLDUĞU İÇİN DAHADA ÖNEM KAZANIYOR.NİŞANLISININDA BUNLARI BİLMESİ EN AZ KIZ KADAR DEĞER VERMESİ GEREKİYORDU BU TÜR ŞEYLERE.HİÇ OLMAZSA DEĞER VERMESE BİLE SEVDİĞİM KADININ GÖNLÜ OLSUN NEYİ BEĞENİRSE O OLSUN DİYEBİLİRDİ.YADA KIZ İÇİN ÖNEMLİ OLAN Bİ KONUYSA EĞER SAYGI GÖSTEREBİLİRDİ.KIZA Bİ ALIŞVERİŞ APTIRMAMIŞ BEĞENDİRMEMİŞ DOĞRU DÜZGÜN.BURNUNDAN GETİRMİŞ RESMEN GÜZELİM GÜNLERİN.ARKADAŞIMDA HALİYLE ÜZÜLMÜŞ SİNİRLENMİŞ VE ÖYLE DAVRANMIŞ.DURDUK YERE DELİRMEMİŞ SONUÇTA...VE EN GÜZELİ AYRILMAKTI ARKADAŞIMDA DOĞĞRU OLANI YAPMIŞ ZATEN.BİRŞEYİ BİKERE YAPINCA DEVAMI GELİR SONUNDADA YALAMA OLUR.BAŞINDAN ÖNÜNE GEÇMEK GREKİR.

herkes ayril demis ama gercekten de bunu yapabilecek cesarette bu kadar coookkk kadinimizin olmasina sasirdim lafta herkes boyle diyor ama evlilik asamasinda alacagi tepkilerden dolayi bayanlarin kolay kolay vazgecegini sanmiyorum..buyuk olasilikla konu sahibide cesaret edemeyecek..gecmis olsunn diyorumm ALLAH yardimcin olsun..:teselli:

Back
X