• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah kıyarsa tazminat eşine kalırmış

Jtchtc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2021
335
1.143
28
Esim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.

Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.

Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.

Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Evli barkli bir erkegin onceligi esi ve cocugu mu olmali annesi mi ?
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.

Esim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.

Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.

Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.

Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.
Hadi size güvensiz peki evladını nasıl es geçiyor🤷🤷

Ben böyle adama koca demezdim. Gidip anneciği ve kardeşiyle mutlu mesut yaşamasını söylerdim. Ortada fol yok yumurta yokken de bunları düşünmesi trajikomik. Sabır diliyorum size. Ayrıca ortak ödediğiniz her şeye ortak tapu diyorum ben…

Adam düşüne düşüne resmen ölümü çağıracak
Ne tuhaf eşiniz varmış
Hadi annesine ev almayı anlayayım
Araba da kardeşe kalıyor
Size ne kalıyormuş onca yılın karşılığında?

Gitsin psikolojik yardım alsın
Bu kadar ölüm odaklı yaşamak normal değil
Onu da geçtim ben ölmüşüm kıyametim kopmuş daha kime ne kalırsa kalsın
Ölümünü maddiyata bağlamak da normal değil

Bu kadar ölüm odaklı olmak mesleği ne kadar riskli olursa olsun bence hiç normal değil. Hiç aklıma gelmedi bugüne kadar ben ölürsem kime ne düşer diye. Yardım alması lazım. Bu arada bütün gelecek garantisinin ailesi üzerine olması da normal değil elbette. Şuanda da onlara maddi destek vs oluyor olmalı ölümünden sonra onları düşündüğüne göre. Böyle miraslı bir konu açıldığında çocuğumla benim için nasıl bir tasarruf uygun görüyorsun diye neden sormuyorsunuz? 🤷🏼‍♀️

eşinizin söyledikleri çok ağır. ben olsam o lafları yiyip oturmam. tamam görevi zor ve riski var ama siz de onun eşisiniz ve korku içinde görevdeyken onu bekliyorsunuz. kolay mı ? hiç değil !
madem anasına ev almaya meraklıydı evlenmeyip alsaymış o zaman.
arabanın da kredisini ikiniz ödüyorsunuz anladığım kadarıyla. neden sizin emeğiniz onun kardeşine kalsın ?
yarın bir gün size birşey kalmasın diye saçma sapan hareketlerde yapar bunları düşünen adam.

Bu kadar ölüm odaklı olmak mesleği ne kadar riskli olursa olsun bence hiç normal değil. Hiç aklıma gelmedi bugüne kadar ben ölürsem kime ne düşer diye. Yardım alması lazım. Bu arada bütün gelecek garantisinin ailesi üzerine olması da normal değil elbette. Şuanda da onlara maddi destek vs oluyor olmalı ölümünden sonra onları düşündüğünde. Böyle miraslı bir konu açıldığında çocuğumla benim için nasıl bir tasarruf uygun görüyorsun diye neden sormuyorsunuz? 🤷🏼‍♀️
Su an maddi bir destegi yok ailesine karsi. O zaman hamile degildim su an hamileyim ama sordum. Daha iki aylik evliyiz tabiki o cevabi veririm demisti bana.

Eşiniz fikrini açık açık söylüyor.bir de bunların arkadan iş çeviren var.
Çogu erkek malını ailesi yesin kahrını kadın çeksin kafasında kadın onlar için evde ise temizlik bakıcılık yapsın kadın çalışıyorsa kredi çekilsin ev araba borcu ödensin ama paylaşıma gelince senin ne hakkın var çalıştım ben yaptım diyip mal kaçırmaya kadar giden kötülüğü içlerinde barındırıyor.
Eşinize güvenmeyin

Evlendiysek tabiki herşey ortak, ölüm gibi durumlarda insan önce eşini ve çocuğunu düşünür. Eşim, 'ölürsem şuraya borcum var, şu kişinin şu kadar borcu var bunlar şifrelerim, arsa ev araba var, rahat edersin' diye bir konuşma yaptı 🥺 kaldı ki çocuğumuz yok, herşeyi tirnaklarimizla kazıyarak birlikte yaptık. Ailesinin ne haddine eş dururken.
Eşiniz saçmalıyor.

İntihar düşüncesi olabilir mi? Davranış değişikliği var mı

İntihar düşüncesi olabilir mi? Davranış değişikliği var mı
Yok yok cok sukur. Yani surekli bunlari konusmuyoruz dedigim gibi. Ailesinin maddi durumu pek iyi degil. Onlari dusunmesini biraz olsa anlayabiliyorum ama ben de esiyim yani

Éşiniz sacmalıyor bence birileri aklina giriyor ama coçuk varsa bütün hakları %75 çoçuğa kalıyor gerisi size kalıyor anne baba ve kardeşte hava alıyor.
Birdaha böyle birşey derse senin canın sağ olsun başka birsey istemem de konuyu kapat.

Yok yok cok sukur. Yani surekli bunlari konusmuyoruz dedigim gibi. Ailesinin maddi durumu pek iyi degil. Onlari dusunmesini biraz olsa anlayabiliyorum ama ben de esiyim yani
Anladım bazen ciddi şekilde intihar düşüncesi olanlar böyle şeyler düşünüp hazırlık yapabiliyor

Nedense askerlerin ve polislerin genelinde eşim benmle param için mi evlendi kafası var acaba eşinizin iş ortamında da bu muhabbet mi dönüyor kafasına giriyolar. Bence tepki vermeyin verirseniz iyice kafasında kurar

Back
X