• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah mı düğün mü?

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
Merhaba Kızlar,

Şu sıralar kafam inanılmaz karışık .

Her genç kızın hayali gibi bende düğünm olsun istiyorum fakat şu zaman da düğün salonlarının fiyatları çok uçuk ve nakit olması gerekiyor yeni evlenecek olan insan içinde çok zor , düğünde takılan paralarla bile karşılanmaz diye düşünüyorum.

Erkek arkadaşım sırf düğün olacak diye kredi çekecek.

Sorum şu nikah yapıp tekne mi kiralasam , fiyatları uygun geldi bana 2 500. Ama düğün salonları 7 binden başlıyor .

İlerde keşke düğün yapsaydım der miyim bilmiyorum bunun çelişkisini yaşıyorum .

Nikah Mı düğün mü yapsam ilerde keşke düğün yapsaydım diye pişmanlıklarınız oldu mu veya yapmasaydım gibilerden ?

Merhaba Kızlar,

Her genç kızın hayali gibi bende düğünm olsun istiyorum fakat şu zaman da düğün salonlarının fiyatları çok uçuk ve nakit olması gerekiyor yeni evlenecek olan insan içinde çok zor , düğünde takılan paralarla bile karşılanmaz diye düşünüyorum.

Sorum şu nikah yapıp tekne mi kiralasam , fiyatları uygun geldi bana 2 500. Ama düğün salonları 7 binden başlıyor .

Nikah Mı düğün mü yapsam ilerde keşke düğün yapsaydım diye pişmanlıklarınız oldu mu veya yapmasaydım gibilerden ?

Bu tamamen sende bitiyor. Benim arkadaşlarım var düğünü anlamsız buldukları için istemiyorlar. Ama bir arkadaşım da var ki bir gittiği düğünde "Bizim hiç ilk dansımız olmadı" diye üzülmüştü. Belli ki içinde kalmış. Ama okul bittikten sonra hemen evlenmişti. O zaman başkalarının düğünü falan yoktu ve içerlenip içerlenmeyeceğini bilmiyordu. Siz başka düğünlere gitmişsinizdir. Ne hissediyorsunuz? Ona göre karar verin. Azıcık üzülürüm ama sonra sallamam dünya teleşına kapılır giderim mi diyorsunuz yoksa ben hevei kursağında kalınca 20 yıl geçse unutamayanlardanım mı?

İleride keşke düğün yapsa idim diye pişman olursun.
Ben nikah ile evlendim, dügünüm olmadı.
O zaman önemsemedim, ne olacak ki ne gerek var önemli olan evlenmek değil mi demiştim.
Yanılmışım.
Düğün yapın..

Nerde hangi düğün salonlarına bakıyorsunuz bu kadar uçuk rakamlı ?
Biraz daha araştırma yapın ben İzmirde 1500 tl ye 600 kişilik salonda düğünle evlendim.
gayet nezih ve ferahtı.

3000 tl civarında güzel bir yer bulabilirsiniz. ve sezon zamanı değil öncesinde kiralayın.
Ben oynamayı sevmeyen insandım ve gittiğim kuzen düğünlerinde bile sadece halaya kalkan biriydim.Hep ben nikahla evlenirim düğün oynamak bana göre değil diyordum.
Ama nişanlanınca düğün istedim.İçimde farklı birşey oluştu.. Sevdiğinle ilk dans, sevdiklerinle eğlence..
Nikahta o gelinliği giymeme değmez demiştim.
ve oynamayı bilmeyen bende ne cevherler varmış :KK70::KK70::KK70: bütün yakınlarım şoka girmişti :KK45: ben de :KK45:

Bence de düğün. İçinde kalıp kalamayacağını bilemezsin. Ama orda edilen dans gibisi yok. Gelinlikle oynamalar eğlenmeler... Uygun fiyatlı biryerlere bakın bence. Nikah çok kuru. Birinin nikahı var diyince açıkcası gitmek içimden bile gelmiyor :D

Herkesin kendi fikridir saygı duyarım lakin bana düğün çok saçma geliyor.ben nikah la evlendim.çok ta memnunum bu durumdan.Kına gecemde çılgınlar gibi eğlendik zaten.
Şayet içinizde kalacaksa yapın.

Nerde hangi düğün salonlarına bakıyorsunuz bu kadar uçuk rakamlı ?
Biraz daha araştırma yapın ben İzmirde 1500 tl ye 600 kişilik salonda düğünle evlendim.
gayet nezih ve ferahtı.

3000 tl civarında güzel bir yer bulabilirsiniz. ve sezon zamanı değil öncesinde kiralayın.
Ben oynamayı sevmeyen insandım ve gittiğim kuzen düğünlerinde bile sadece halaya kalkan biriydim.Hep ben nikahla evlenirim düğün oynamak bana göre değil diyordum.
Ama nişanlanınca düğün istedim.İçimde farklı birşey oluştu.. Sevdiğinle ilk dans, sevdiklerinle eğlence..
Nikahta o gelinliği giymeme değmez demiştim.
ve oynamayı bilmeyen bende ne cevherler varmış :KK70::KK70::KK70: bütün yakınlarım şoka girmişti :KK45: ben de :KK45:

Canım sen ne zaman evlendin ki? 1500 lira 600 kişiye hizmet edecek garsonu bile kurtarmaz. Kaldı ki müzik olsun sanatçıya verilecek para olsun 600 kişinn içeceği gazoz olsun kuru pasta olsun yaş pasta olsun. 1500 inanılmaz bir rakam.

Daha uygun salonlara bakın derim. İlerde üzülme ihtimaliniz çok fazla.

İşte yukarda tam olarak kastettiğim bu. Bu olay tamamen seninle ilgili. Sen kendini tanıyacaksın. Hiç önemsemeyen bir insan mısın? Ama bir yandan da içinde ukde kalırsa hiç unutamayacak bir insan mısın?

İleride keşke düğün yapsa idim diye pişman olursun.
Ben nikah ile evlendim, dügünüm olmadı.
O zaman önemsemedim, ne olacak ki ne gerek var önemli olan evlenmek değil mi demiştim.
Yanılmışım.
Düğün yapın..

Herkesin kendi fikridir saygı duyarım lakin bana düğün çok saçma geliyor.ben nikah la evlendim.çok ta memnunum bu durumdan.Kına gecemde çılgınlar gibi eğlendik zaten.
Şayet içinizde kalacaksa yapın.

Birde şöyle bir durum varki siz bu soruyu sorduğunuza göre ikilemdesiniz zaten.Bu durumda düğün olmazsa pişman olursunuz gibi geliyor bana

ben düğünü gereksiz buluyorum açıkçası. gittiğim düğünlerden de kaçarcasına eve gelirim zaten. ama istiyorsanız da maddi durumu zorlayacak bile olsa yapın çünkü bir kere evleniyorsunuz ve ömür boyu içinizde kalacak bir şey. belki daha az kişi çağrılarak daha küçük bir organizasyon yapılabilir isteğinize göre.

Benim için ; imza atmak yeterli..
Hiçte pişman olmam..

Büyük konuşmayın derim. İnsanın 25 yaşı ile 30 yaşı arasında bile düşünceleri değişiyorken. Cidden büyük konuşmamak lazım. Ben hayatta altın takmam sevmiyorum falan demişliğim var. Yok işte oynayamam ben çok banel falan. Ama ben meğer mahalle aradsı düğünleri sevmiyormuşum, pop müzük ağırlıklı bir düğünde sürekli oynadım. Altınları da taktım. Sadece çiçek atmam demiştim onu atmadım. Ordaki büyük konuşmamı yemedim sadece.

Simdiden acabami diyorsaniz kesin ilerde pisman olursunuz... Bemcede yapin dügün ama abartmayin ne kendinizi nede ailelerinizi zor duruma sokmayin... 600 kisi yerine 200 kisili yapin ona göre salon tutun zaten tek nikah yapsaniz 600 kisi gelmiycek dimi, en yakinlariniz olsun tek fazlasi füzulu zaten bana göre, bi merhaba dedigimiz insanlar bile cagriliyor ne gerek varki... Ona göre biraz borca girseniz bile fazla yük olmaz size...:ssz:

en olmadı Kokteyl tarzı nıkahlar moda oldu.. Ilk dansınızı yaparsınız en azından

Ben de istemeden düğün yapanlardanım. Annem çok istedi, kırılmasın diye yaptık. Nikah bence yeterli. Sadece nikahım olsaydı da hiç üzülmezdim, hatta daha mutlu olabilirdim. Sende bitiyor iş. Bu arada eğer düğüne karar verirsen düğün salonlarına değil restoranlara bak. Daha ucuza gelir.

Merhaba Kızlar,

Ben gereksiz düşünüyordum düğünü. Hele benim ailemin ve nişanlımın istediği dugun cok masrafkiydi. Son güne kadar gereksiz buldum. 50 bin lira harcamıştık düğüne. Ama dugun gunu ve gecn 2 yılımızda iyi ki dedim. Iyi ki yapmisiz düğünü :)

ben nikah ıstıyorum. dans etmeyı sevmem.. curcunayıda sevmem. ondan nikah ıstıyorum . ama once aday bulmak lazım tabe :KK53: senınde ıcıne ne sınıyorsa dugun yada nıkah .. nıkah yapıp aksama yemeklı de olabilir cnm

ben de sadece nikahla evlendim..
ya alelade bir düğün ya güzel bir balayına yetecek bütçemiz vardı... balayını tercih ettik..

ama içimde kalmış herhalde.. her düğünde gözlerim dolar ve en çok gelinliğimi içime sine sine uzun süre giyemedim diye üzülürüm...

Back
X