Nikah öncesinde duygu karmaşası :(

nurse37

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
16
0
6
Kastamonu
Merhaba arkadaşlar,ben forumda yeniyim.Sizinle bi derdimi paylaşmak istiyorum.Nişanlık polis,eş durumu tayini için nikahı erken tarihte yapalım dedi.Ailemde kabul etti,hiç kimse bana fikrimi sormadı.. Sevdiklerimi kırmamak adına ters bişey söyleyemeyenlerdenim ben.Aslında mantıken baktığımızda gayet mantıklı bi iş yapıyoruz.Düğüne kadar eşyalarımızı birlikte seçip,borçlarımızı kapatıp rahat bi düğün yapma fırsatı doğuyo.Fakat şu günlerde öyle kötü bi ruh hali içindeyimki 3-4 gün sonra evli biri olacağım ve babamın soyadını elimden alacakları düşünceleri boğuyor beni Evlilik tüm özgürlüklerinden vazgeçmek demek mi ? Şimdiki hayatım tümüyle değişecek mi ?

Gelip geçici bir duygu bu.

Fakat ben şunu anlamadım sevgilinizi sevmiyor musunuz, ya da evlenmek istemiyor muydunuz?
:44:

Gelip geçici bir duygu bu.

Fakat ben şunu anlamadım sevgilinizi sevmiyor musunuz, ya da evlenmek istemiyor muydunuz?
:44:

Sevmez miyim.. Ne badireler atlattık biz onunla,herşeye rağmen yanımda oldu bırakmadı o beni.Ailem onaylamazsa bu iş olmaz demiştim,başlarda biraz anlaşmazlıklar çıksa da şuan annem-babam oğlum diyo başka bişey demiyo.Ama benim yaşım daha 21 çok mu erken hareket ettim işi ciddiye dökmeye,gençlik heyecanıyla çok mu aceleci davrandım bu sorular aklımı yiyip bitiriyor

Ben de soyadımı kaybettiğimde, kütüğümün memleketemizden başka memlekete geçtiğini gördüğümde çok fena olmuştum ne yalan söyleyeyim
Bak sevdiğini söylemişsin. Seviyosan alışıyosun bi zaman sonra. Kocanla aile oluyosun düşünsene. O burukluk geçicek merak etme

öncelikle herşeyin hayırlısı evlenmene 3 4 gün kalmış ve 21 yaşındasın evlilik doğru kişiyle olunca çok güzel yanlız onun doğru kişi olması yetmiyo çok zor bende 21 yaşındayım erkek arkadaşımın baskısı çok oldu evlenelim diye tamam dedim çevreme danıştım evlilik toz pembe değil erken senin için dediler baktım özgürlüğüm gidiyo elimden okulum gidiyo bugün dedim 2 sene daha evlenmiyorum o sorumluluğu alamam şuan kafam öyle rahatki eğer herşey güzelse devam et yoluna inşallah çok çok mutlu olursunuz :107:

Canım öncelikle hayırlı olsun...

Yaşadığın şey çok normal, biz de eşimle evlenmeden evvel evlenebilmek için o kadar uğraş verdik ve o kadar zorlu yollardan geçtik ki evlilik düşüncesi bana ödül gibi gelmeliydi ama evlenmeye bir ay kala başladı bende kafa ve duygu karışıklıkları, elbetteki bu nişanlımı sevmediğim anlamına gelmiyordu, anladığım kadarıyla senin de öyle, ama bu bir geçiş süreci ve bu kadar duygu karışıklıkları olacak yani bunu engelleyemezsin, zamana bırak her şey rayına girecektir, evlendikten bir süre sonra da ailenin yanına kalmaya filan gidince yadırgayacaksın... Çünkü artık ailen ve her şeyin eşin oluyor, bu duyguları da yaşayacağın zamanlar gelecek... Korkma sakın

genelde kadın erkek farketmez herkez de olur bu düşünceler sonra geçer...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar desteğiniz ve güzel dilekleriniz için. Bunları yazarken bile ağlayacak gibi oluyorum

Çok teşekkür ederim arkadaşlar desteğiniz ve güzel dilekleriniz için. Bunları yazarken bile ağlayacak gibi oluyorum

farkında değilsin ama biraz da heyecan var tabi böyle hissetmende yani ağlıcak gibi olmanda o farketmediğin heyecanın da var kadınlar daha kolay atlatır bu durumu erkeklerinse evlendikten sonra aylar sonra geçer ama erkekler asla böyle bir bunalım yaşadıklarını farkedemezler tabi bu dediklerim genelde olan şeyler herkese aynısı olcak diye birşey yok

ölüme mi götürüyorlar ya hu

kimse senden bir şey almıyor istersen kendi soyadını kullanabilirsin.

hangi özgürlüğünden vazgeçiyorsun ? kuruntuları at kafandan. son nişanlı günlerinin kıymetini bil

Ve şöylede bi sorunumuz var; ben eş durumundan senin memleketine gelmeyi kabul ettim,evliliğe adapte olana kdar seni ailenden ayırmaya kıyamadım,sende evlendiğimizde tek soyadı kullanacaksın diyo.Tartışmalarımızda oldu ama bi türlü ikna edemedim

ailenin soyadını alıp onlardan uzak mesafede olmak daha mı iyi olacaktı peki ?

aradaki mesafeyi bilmesemde : )

ailenin soyadını alıp onlardan uzak mesafede olmak daha mı iyi olacaktı peki ?

aradaki mesafeyi bilmesemde : )

Hiç bu açıdan düşünmemiştim.Bakış açısı farkı ve harika bi açıdan baktınız :) Kastamonuluyum ben nişanlımın işi gereği İstanbula gidecektim 2 yıl sonra artık Hakkari mi olur Şırnak mı orası belirsiz...

Babanın soyadini ve eşinin soyadını aynı anda ikisini de kullan. .. sorun buysa çözümü de var.

canım sen tam benim kafadan olmuşsun bende martta nikah yaptım aynı eşim polisti ve tayin için erken nikah yapmam gerekmişti oturup ağlamıştım nufus kağıdını alınca soyadı değişik yer değişik dedim bu ne adaletsiz birşey bunca yıl besle büyüt elin oğlu alsın gitsin soyadını kütüğünü ne düşünceler vardı kafamda acaba erkenmi davrandm niye evlendim vs vs ama şimdi soyismimi söylerken bile kendi soyismimi söylemiyorum sanki ozaman aile değilmişiz gibi geliyor zamanla benimsiyeceksin yani emin ol.ayrıca senin için ailenin yanına gelmiş bir erkeğin çok zor yappacağı birşeyi yapmış ailenin yanına gelmiş ve bunu sen alış diye yapmış bak ben şark görevine van a geldim düğün yaparyapmaz üniversitede bile ailemden ayrı kalmamışken şimdi 16 saat uzağa gidiyorum yani şükret soyadıda eksik kalsın napalım:)

Ayy yalnız değilmişim şuanda çok mutlu oldum :) Yazdığınız şeyler birebir aynısını yaşıyorum babama karşı vicdan azabı çekiyorum adeta.. Benim memleketime gelip yaşamayı kabul ettiği için gerçekten minnettarım ama bu duygularımı baskılamama yetmiyor maalesef :)

Yaşın daha küçük belki ondan böyle düşünüyorsun canım. Ben 26 yaşında evlendim, eşimin soyadını aldım, çok da mutluyum aynı soyadını taşıdığımız için, bir aile olduğumuz için.
Kendi anne-babana ihanet ettiğini düşünme kesinlikle, soyadın değişebilir ama sen onların biricik kızısın, onlara duyduğun sevgi, saygı, aranızda bağlılık değişmiyor. Üstelik ailenle aynı şehirde olacağın için çok şanslısın

bana çok gereksiz geliyor zaten bu yaştan sonra kütükte başka gitmediğim görmediğim bi yer yazıyo ne alaka yaa

ne saçmaa ama yapçak bişi yok tabiii 26 yaşımdan sonra memleketim değiştii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…