nikah sorunu

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
35
kızlar bu konuda fikrim var ama yeterli olmadığı için soruyorum resmi nikahtan sonra imam nikahı şart mıdır ? yani amaç kadın haklarının korunması ve güvence altına alınması ise, şart mı ?

Son düzenleme:
Bu konu biraz dini icerikli..yasak..
Bence olmali..ama herkes farkli düşünür

Bu konu biraz dini icerikli..yasak..
Bence olmali..ama herkes farkli düşünür
yani tartışma çıkartmak vs değil amacım direk dini soru sormadım ki zaten.neyse adminler karar verir sanırım ona.amaç tecrübelerden yararlanmak çünkü fikrim yok

yani tartışma çıkartmak vs değil amacım direk dini soru sormadım ki zaten.neyse adminler karar verir sanırım ona.amaç tecrübelerden yararlanmak çünkü fikrim yok
Tartisma ciksada cikmasa da yasak..
Dedigim gibi muslumansaniz dini nikah gereklidir.degilseniz zaten dusunmezsiniz bunu.

Müslümanlar için nikahın özü kadın ve erkeğin 2 şahit önünde evlenmek isteklerini bildirmeleri ve topluluğa duyurmalarıdır. Bazı şartları sağlıyorsa resmi nikah da dini nikah yerine geçer. O şartlar için googledan "resmi nikah dini nikah yerine geçer mi" şeklinde araştırın, görürsünüz zaten.

evet ben de bunu kastettim şartlar zaten sağlanmış oluyor.teşekkür ederim

Resmi nikahı erken yaptık dini nikahı düğünde yaptık. Beş dk bir şey neticede, yapılsa iyi olur diye düşünüyorum

Muslumansan sart yoksa degil.. bu arada yazmayi unuttum parfumun kokusu kalici ama yine de oglen bir tazelersen super olur

Muslumansan sart yoksa degil.. bu arada yazmayi unuttum parfumun kokusu kalici ama yine de oglen bir tazelersen super olur
teşekkür ederim canım henüz bakmaya fırsat olmadı bakacağım ilk parfüüm o

Dini nikah şart değil,dini inancınız gereği yaparsınız yada yapmazsınız.

Nikahin amacı ilandır. Herkese diyeceksiniz ki bu benim eşim.
Bu şartlarda nikah gerçek olur.
Resmi nikahta da ilan vardır.
Hayırlı olsun inşallah.
Sevgilerimle

Nikahin amacı ilandır. Herkese diyeceksiniz ki bu benim eşim.
Bu şartlarda nikah gerçek olur.
Resmi nikahta da ilan vardır.
Hayırlı olsun inşallah.
Sevgilerimle
heh tam olarak anlatmak istediğim buydu aslında .teşekkür ederim :)

kızlar bu konuda fikrim var ama yeterli olmadığı için soruyorum resmi nikahtan sonra imam nikahı şart mıdır ? yani amaç kadın haklarının korunması ve güvence altına alınması ise, şart mı ?
şart değildir nikah duyurmak demektir bu kadın ve bu adam evli imam nikahı diye bir nikah normalde yoktur yani bu isimle anılan bir nikah yoktur daha önce böyle resmi nikah olmadığı için bir adamın kadının evli olduğu böyle duyurulurdu eşler dini açıdan içi rahat etsin diye kıydırabilir sakınca yoktur ama şimdiki resmi nikah da aynı görevi görür kaynak diyanet(fetva) hattı ve Nihat Hatipoğlu

teşekkürler canım biraz telaşeli geçeçek zaten ben de böyle düşünmüştüm biraz araştırdım da ama sizlerle konuşmakta istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…