yani tartışma çıkartmak vs değil amacım direk dini soru sormadım ki zaten.neyse adminler karar verir sanırım ona.amaç tecrübelerden yararlanmak çünkü fikrim yokBu konu biraz dini icerikli..yasak..
Bence olmali..ama herkes farkli düşünür
Tartisma ciksada cikmasa da yasak..yani tartışma çıkartmak vs değil amacım direk dini soru sormadım ki zaten.neyse adminler karar verir sanırım ona.amaç tecrübelerden yararlanmak çünkü fikrim yok
teşekkür ederimBen Şart değil diye biliyorum ama yapmak istiyorsanız içiniz rahat edecekse zor bşy değil ki yapın
Rica ederimteşekkür ederim
evet ben de bunu kastettim şartlar zaten sağlanmış oluyor.teşekkür ederimMüslümanlar için nikahın özü kadın ve erkeğin 2 şahit önünde evlenmek isteklerini bildirmeleri ve topluluğa duyurmalarıdır. Bazı şartları sağlıyorsa resmi nikah da dini nikah yerine geçer. O şartlar için googledan "resmi nikah dini nikah yerine geçer mi" şeklinde araştırın, görürsünüz zaten.
teşekkür ederim canımMuslumansan sart yoksa degil.. bu arada yazmayi unuttum parfumun kokusu kalici ama yine de oglen bir tazelersen super olur
heh tam olarak anlatmak istediğim buydu aslında .teşekkür ederim :)Nikahin amacı ilandır. Herkese diyeceksiniz ki bu benim eşim.
Bu şartlarda nikah gerçek olur.
Resmi nikahta da ilan vardır.
Hayırlı olsun inşallah.
Sevgilerimle
şart değildir nikah duyurmak demektir bu kadın ve bu adam evli imam nikahı diye bir nikah normalde yoktur yani bu isimle anılan bir nikah yoktur daha önce böyle resmi nikah olmadığı için bir adamın kadının evli olduğu böyle duyurulurdu eşler dini açıdan içi rahat etsin diye kıydırabilir sakınca yoktur ama şimdiki resmi nikah da aynı görevi görür kaynak diyanet(fetva) hattı ve Nihat Hatipoğlukızlar bu konuda fikrim var ama yeterli olmadığı için soruyorum resmi nikahtan sonra imam nikahı şart mıdır ? yani amaç kadın haklarının korunması ve güvence altına alınması ise, şart mı ?
teşekkürler canım biraz telaşeli geçeçek zaten ben de böyle düşünmüştüm biraz araştırdım da ama sizlerle konuşmakta istedimşart değildir nikah duyurmak demektir bu kadın ve bu adam evli imam nikahı diye bir nikah normalde yoktur yani bu isimle anılan bir nikah yoktur daha önce böyle resmi nikah olmadığı için bir adamın kadının evli olduğu böyle duyurulurdu eşler dini açıdan içi rahat etsin diye kıydırabilir sakınca yoktur ama şimdiki resmi nikah da aynı görevi görür kaynak diyanet(fetva) hattı ve Nihat Hatipoğlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?