nikah ya da düğün.Aileler arasında kaldik yardimm

frvral3ne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
11
1
3
37
Arkadaslar uzun zamandir burayi takip ediyorum ama uyelik acmak aklima gelmemisti.Taki bu sorunla yuzlesene dek.Nisanlimla yazin evlenecegiz fakat ailelerimiz arasinda tartisma yasaniyor.Benim ailemin gelenegi asla düğün yapmazlar.Nikah olur.Akrabalarimiz arasında düğün yapan neredeyse yok.Daha sonrasinda gencler ya da aileler yemege çıkar veyahut eğlence kendi arkadaslari arasında yapilir.Fakat nisanlimin ailesi kesinlikle düğün istiyor.Yoksa bu iş olmaz diyor.1500 kişi insan gelecek falan diyorlar.Iki tarafta net anlayacaginiz.konusarak da cozemiyoruz.Arada kalan biziz ne yapacagiz lütfen yardim

Konunuz muhtemelen daha fazla yardım alacağınız bir yere taşınır. Masrafları nişanlınızın ailesi çekecekse düğün olmasında ne gibi bir sakınca var ki? Aileniz neden bu kadar karşı çıkıyor? Sonuçta sizin tarafta hiç kimse düğün yapmasa bile siz yapmış olursunuz, hem sizin taraf için de değişik bir tecrübe olur hem de kötü bir şey değil ki düğün. Her çeşit düğün var. Aileniz çok oyun havaları çalınan bir düğün istemiyorsa daha modern düğünler de var. Ailenizin istemediği tam olarak nedir?

Düğün olunca ne olurmuş ki? Nikahi yapin ardından yemekli eğlence diye düğün yapin tamam iste.. Maksat eğlenmek kutlamak değil mi.. Ailen abartmis bence

Inan senin ailene cok imrendim. Ben de dugun istemiyorum ama hem kendi ailem hem sozlumun ailesi zorluyorlar. Ama sonucta birkere evleniyorsunyz ve sizin ve nisanlinizin ortak karari onemli kimseye de karismak dusmez. O sizin en ozel aniniz gosteris icin dugun yapilcak diye siz kendinizi kasmamalisiniz...

Nişanlın ve sen ne istiyırsun önemli olan bu. Buna karar verip ailelerin karşısına geçip net bi şekilde cevabınızı verin. Belki biraz problem çıkar ama sizin istediğiniz olur.

senin durumuna göre yorum yaparsam, nasılsa masrafları erkek tarafına ait olacak ailen o kadar abartmamalı. düğün istemeleri gayet normal. biz de düğün yaptık buralarda düğün yapılır çünkü. ama bana kalsaydı ve şimdi ki aklım olsaydı düğün istemezdim. en güzel zamanlar stresle kasılmayla geçiyor.

Dugun insanin icinde kalabilecek bir sey. Bir kere yasaniyor sonucta. Bu konuyu nisanlinizin ailesi kazanir. O kadar istiyorlarsa dugun olmali bence. Sizin aileniz niye karsi ki?

Hoşlanmıyorlarsa ve istemiyorlarsa gelmesin aileniz, konuşarak nasıl çözebileceksiniz ki zaten, şimdiye kadar nasıl konuşmazsınız bunu, orası daha da garip? Bir tarafın kızı evleniyorsa diğer tarafın da oğlu yani bu kadar basit denklem var ortada.

Neden ailende dügün yapma gelenegi yok ki? Ailen aslen nereli? Nisanlin aslen nereli?

Keşke kimse düğün yapmasa ben de olmasını hiç istemiyorum ama bunu bi dillendirsem kıyamet kopar. Nikahını kıy düğüne harcanan parayla yurt dışında mis gibi balayı yap ne gerek var milleti eğlendirmek için onca tantanaya. Ama gelenek denir ayıp denir vs o yüzden ağzımı açmam bu konuda.

Yani ailenin tarzı çok hoş ama erkek tarafı da haklı kendince. Nasılsa masrafı onlar yapacak ailen niye bu kadsr diretiyorki ? Mutlaka bulunur ortası siz ne istediğinizi net şekilde belirtip kararınızın arkasında durun gerisi hallolur zaten sıkmayın canınızı.

Eğer siz de düğün olmasını istiyorsanız nikâhı düğünden önce, ayrı bir günde yapın. Aileniz de düğünü kimseye haber vermesin. Ama bir zahmet kendileri gelip en azından çekirdek aile olarak yanınızda bulunsunlar tabii.

Bu arada merak ettim: Dinî sebeplerden mi istemiyorlar, yoksa düğünü 'avam' mı buluyorlar?

Dugun insanin icinde kalabilecek bir sey. Bir kere yasaniyor sonucta. Bu konuyu nisanlinizin ailesi kazanir. O kadar istiyorlarsa dugun olmali bence. Sizin aileniz niye karsi ki?
Bizim tarafta oynayan kimse yok.Gercekte bir kişi bile sayamayiz.Anne tarafım ve baba tarafimda muhafazakar insanlar var.Yani sorun olur açıkçası.Benim istediğim nikah sonrasi belirledigimiz kisiler ile eglence +yemek

Ailemde muhafazakarlik on planda.Ve oynayan insan yok.Dugun olsa kendi tarafımdan bir kisi bile oynamaz

Dugun olsa akrabalarim gelmez o derece karsilar.kadin erkek oynayan on parmagimi gecmez ailede.Muhafazakar bie yapimiz var.Yani annemler diyor ki cagirsak oynamazlar bile.Kendiniz nikahtan sonra isterseniz arkadaslarinizi isterseniz aileden birilerini cagirin yemek verin.Bana da mantikli gelen bu.Ama nisanlim diyor ki düğün olmazsa ailem bu işi bitirir bile cok obem veriyorlar ben bile onlerine gecemem.Bir yolu bulunmali malesef

ailen calgi meselesinden dolayi dugun istemiyosa, sanat muzikli yemekli filan bi dugun olsun, icinde de nikah kiyilsin? ben de calgisiz, yemekli nikahli dugun yapmistim, ben de hoslanmam oyle karmakarisik oynamali ortamlardan..
yada kokteyl salonunda olsun nikah, pasta icecek ikrami olur, daha canli gecer normal nikahtan..
nisanlinin tavri cirkin ayrica, ne demek bu is biter? biterse bitsin..burda bence mesele nikah mi dugun mu degil, karsi tarafin karakteri hakkinda net sinyaller var.. bu ne kendinden eminlik, hic mi onemli degil karsi taraftaki insanlarin fikri? veya bu kadar ucuz mu evlilik karari? peh..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…