Nikahım oldu ailem halen eşimle görüşmeme izin vermiyor

İşte sırf bu görüşler yüzünden aslında düğün yapacakların düğünle nikahı aynı anda yapması taraftarıyım, zira kimse kanunen asıl hükmü olan nikahı dikkate almıyor, düğün yoksa evli değiller deniyor, ki düğün de benim için ayrıca fuzuli bir şey, sırf millet desin diye kızımın arkadaşının babası oğluna düğün yapabilmek için dünya kadar kredi çekti, oğlan evlendi, çocuğu oldu, karısıyla anlaşmazlıklar bile yaşamaya başlamış, babası hala kredi borcu ödeyeceğim diye uğraşıyor.

Aslolan nikahtır, sorduklarında nikahlandık diyoruz düğünlendik diyeni duymadım.

Evet kesinlikle, "nikahlı kocan" diyoruz mesela "düğünlü kocan" demiyoruz.

Düğün, evlenmenin eğlencesi. Nikah salonunda kokteyl olur, dışarı çıkıp eğlenmek olur, evin bahçesinde kutlama olur, kuru pasta limonata olur, yemekli olur, sokakta upuzun masalarla olur... Birçok farklı şekilde yapılsa da tek amacı eğlenmek. Çünkü dediğiniz gibi aslolan nikah. Öyle olsa sırf düğün yapmak çiftlere bütün hukuki hakları verir, ayrıca nikaha gerek kalmazdı.

Hayır bu gibi söylemler düğün istemeyen, sadece nikahı tercih eden insanları da gereksiz bir zan altında bırakıyor.

Sizin durumda da oğlan boşanır, o karısına nafaka öderken baba hala kredi ödemeye devam eder Allah bilir. Keşke herkes imkanları doğrultusunda yapsa da üç saatlik eğlence için kimse senelerce borç altına girmese. Çünkü düğünde kimseyi mutlu edemiyoralr bir de, illa ki bir kusur bir aksaklık bulunuyor.

Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak

Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Ay saçmalamasınlar ya kocanız o sizin. He anne tamam de bildiğini yap. Düğün mü yoksa kapı gibi resmi nikah mı evli yapıyor sizi?

Ayy ne saçma konuşmuş öyle annen adam seni nikahına almış mı almış illaki düğün olunca mi karı koca olunuyormuş nikah olduğu gibi bitti gitti annene neymiş

Evet kesinlikle, "nikahlı kocan" diyoruz mesela "düğünlü kocan" demiyoruz.

Düğün, evlenmenin eğlencesi. Nikah salonunda kokteyl olur, dışarı çıkıp eğlenmek olur, evin bahçesinde kutlama olur, kuru pasta limonata olur, yemekli olur, sokakta upuzun masalarla olur... Birçok farklı şekilde yapılsa da tek amacı eğlenmek. Çünkü dediğiniz gibi aslolan nikah. Öyle olsa sırf düğün yapmak çiftlere bütün hukuki hakları verir, ayrıca nikaha gerek kalmazdı.

Hayır bu gibi söylemler düğün istemeyen, sadece nikahı tercih eden insanları da gereksiz bir zan altında bırakıyor.

Sizin durumda da oğlan boşanır, o karısına nafaka öderken baba hala kredi ödemeye devam eder Allah bilir. Keşke herkes imkanları doğrultusunda yapsa da üç saatlik eğlence için kimse senelerce borç altına girmese. Çünkü düğünde kimseyi mutlu edemiyoralr bir de, illa ki bir kusur bir aksaklık bulunuyor.
Aynen öyle, kredi çekip borçlanarak düğün yapılacağını duyduğumda yazık değil mi dedim ama maalesef çevresel baskılardan erkek ailesi düğün yapmak zorundaymış, düğün tercihtir elbette ama çoğu insanın maddi imkanları ortada, erkek ailesinden yardım almadan kendi de yapsa mutlaka borçlanıyor, ev eşyaları da cabası.

Sonra gelsin maddi imkansızlıklardan huzursuzluklar.

Ayrıca evet yalnızca nikah yapanlarda evli değilmiş muamelesi görüyor, 26 yıldır evli değil miyim diye sorgulamalı mıyım?
Oysa kızım dünyaya geldiğinde nüfus memurluğu benden düğün videosu istemedi, doğum belgesiyle evlilik cüzdanını istediler kayıt ve nüfus kağıdı çıkarmak için.

Aynen öyle, kredi çekip borçlanarak düğün yapılacağını duyduğumda yazık değil mi dedim ama maalesef çevresel baskılardan erkek ailesi düğün yapmak zorundaymış, düğün tercihtir elbette ama çoğu insanın maddi imkanları ortada, erkek ailesinden yardım almadan kendi de yapsa mutlaka borçlanıyor, ev eşyaları da cabası.

Sonra gelsin maddi imkansızlıklardan huzursuzluklar.

Ayrıca evet yalnızca nikah yapanlarda evli değilmiş muamelesi görüyor, 26 yıldır evli değil miyim diye sorgulamalı mıyım?
Oysa kızım dünyaya geldiğinde nüfus memurluğu benden düğün videosu istemedi, doğum belgesiyle evlilik cüzdanını istediler kayıt ve nüfus kağıdı çıkarmak için.
Annem zannediyor ki Mune onlardan para ne kadar çok çıkarsa bana o kadardeger veriyorlar. Ama eşim tek kardes ve ailenin para hesabınıo yönetiyor. Esim her şeyimiz var durumumuz var ama fuzuli masraf olmasin diyor 1 bucuk sene icin.Annem beni yipratiyor :( Bugun darilmis bile konusmadi bile telefonda ne yapıyorsan yap tarzi konustu kapatti :( Sogudum kendi kendinebeni esimin ailesinin tarafina itiyor farkinda degil

Kusura bakmada bu görüş gerikafalılıktan başka bir şey değil,resmi nikahımı kıymışım düğün olmadanda bal gibi devlet nezninde karı kocada sayılıyorum birlikte olur cocuk bile yaparım kime ne

Kizlar çok sogudum annemden .Bir seyi istedigi yapmayinca hemen aliniyor bagiriyor huzursuzluk cikariyor.Nişanda bizde adet hic taki takilmaz . Esimin annesi bileklik takicam.dedi modern bilezikler oluyor ya onlardan .Nişan olana kadar bunlar künye takacak seni.istemiyor bu kadın. Nişan ataacaklar nasilsa ondn bir sey takmiyot deyip durdu.Kendileri bi bilezik takti 6 binlik kim.ödedi sizcr bana ödettiler :KK43:
sanki kendi annemi gördüm yıllarca annemin istegine göre hayat sürdüm onun aklına uya uya en sonunda boşandım eşimi sewmiyodu çünki zaten bizde anlaşamıyorduk o ayrı tabi boşandım anneme gittim hep onım isteği olsun derdindeydi 30 yasıma gelmiştim hala annem ne derse oydu en son kayışlar koptu sürekli susan ben çemkirir hale gelmiştim hiç biyere yollamıyo elimdeki maaşımı hep alıyodu görüşmeye basladığım biri oldu çok çok kızdı sonunda ewi terkettim 3 ay yalnız yasadım sonrada ewlendim şimdi hiçbiriyle görüşmüyorum kafam rahat

Annem zannediyor ki Mune onlardan para ne kadar çok çıkarsa bana o kadardeger veriyorlar. Ama eşim tek kardes ve ailenin para hesabınıo yönetiyor. Esim her şeyimiz var durumumuz var ama fuzuli masraf olmasin diyor 1 bucuk sene icin.Annem beni yipratiyor :KK43: Bugun darilmis bile konusmadi bile telefonda ne yapıyorsan yap tarzi konustu kapatti :KK43: Sogudum kendi kendinebeni esimin ailesinin tarafina itiyor farkinda degil
Siz yine de soğukkanlı olun ve asla annenizin bu tavrından eşinize bahsetmeyin, anne kız arasındaki sorunlardan eşin haberi olunca tavır başka oluyor çünkü.
Şu an eşya almanız gerçekten fuzuli, eşinize bu konuda katılıyorum çünkü tayinciymişsiniz, tertemiz yeni eşyalarınız taşınırken harap olur, 1,5 yıl sonra gönlünüze göre ne isterseniz alırsınız.
Kaldı ki tüm mesajlarımda belirttiğim gibi eşyayla altınla değer olmaz, ne kadar masraf yaparsa o kadar değerlidir düşüncesi yanlış.
Eşiniz size saygı duyuyor mu? Sevgisini gösteriyor mu? Dürüst namuslu, vicdan ve merhamet sahibi biri mi?
Düşüncelerinize, karakterinize saygı gösterip sizin yanınızda ve destekçiniz oluyor mu?

İşte bu değer vermedir.

Bu yaşa geldim çok şey yaşayıp gördüm, insanın malı da elinden gidebiliyor eşyaları da, meteliksiz de kalabiliyorsunuz işsiz de, elinizde tek bir şey kalıyor sağlık ve huzur.
Huzur eşyayla mal mülkle olmuyor, yanınızda omzuna yaslanıp ağlayacağınız bir eş, sizi manevi desteğiyle ayakta tutacak bir aile yoksa huzur da yok.

Annenizdir dedim hep, aynı söyleme devam edeceğim annenizdir, gönlünü alın ama hayatınızı da kendi istediğiniz gibi şekillendirin, verilen kararları uygulayan değil, kendi kararlarını veren biri olun, eşiniz de annenizi saysın saygı da kusur etmesine izin vermeyin lakin eşinizi de annenize ezdirmeyin.

Nişanlın değil Nikahlı Eşin hayat Arkadaşın. Öğretmensiniz ama bir birey olamamışsınız, İmam bulup 10 dk İmam nikahı kıyarsınız çok basit bir işlem?
Baban hayatta mı peki onu merak ettim?

benimde bugün nikahım oldu baba evine geldim, soyadım değişmemiş gibi hissediyorum :D
bizim düğün iki hafta sonra ama büyük ihtimal iptal edeceğiz. seneye evli bir şekilde düğün yapmayı düşünüyoruz. haftaya imam nikahı da kıyılınca evime geçicem.
bende de babam bişey demiyor annem izin vermiyor ne acelen var diye, elinden gelse aylarca göndermez 😂

Evlendiginize göre kendi kararlarinixi alabilirsiniz anneye laf dusmuyor kusura bakmasin

Ben daha toyken aileye yalan soylenmesine cok karsiydim yine karsiyim ama bazi seyler cidden cok saçma. Gerçekten akla mantiga sigmiyor. Nikah nikahtir hatta resmi nikah yasadigin yer hukuk kurallarina gore yonetildigi icin dini nikah formalite gibi bir sey yani. 😂 Ben boyle bakardim asla soylemezdim arkadasimla kaliyorum deyip mis gibi kocamla kalirdim kocam onsonucta artik kim ne karisabilir, nişanlim degil yani artik. Nikahli karı koca oluyor. Gidin hayatinizi yasayim abuk subuk seylere takilmayin biraz idare etmesini bilin her seye takilirsaniz hayat gecmez.

Aslında kararları alamıyor olmanıza üzüldüm aileniz buna sebep oluyor hiç karar fırsatı vermeden yetiştimişler sizi sizde bocalıyorsunuz aileniz yüzünden aileniz size hiç yetişkin gözüyle bakmıyor kızım karar alır uygular demiyor zaten evlisiniz resmi olarak imam nikahınıda kıyın bi o sorunmuş gibi

Back
X