nikahıma günler kala korkmaya, yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünmeye başladm :(((

bikaç kez üstünde çok durmadan konuşmuştuk. yapılır bir şekilde, ben bu konuları çok fazla takmam, ufacık bir mide bir şekilde dolar diyodu. şimdi de ben hiçbi şey yapmam herşeyi sen yapçaksın da demiyo zaten bana. çocuğun altını ben mi değiştircem diyo benim midem bulanır ama sen yapabilirsin diyor.
nikahıma 15-20 gün kaldı. düğünüm de 3-4 ay sonra. ne yapmam lazım şu an bilmiyorum. elim kolum bağlı. ben bu konuyu bu kadar önemserken ve bu konu evlilik konusunda bende soru işaretleri oluştururken, o herkes kendi yemeğini kendi yapsın, kendi ne istiyosa onu yesin isterse dışarda yesin şeklinde çıkıyo işin içinden.

Bu konu bu kadar çok önemli ise, niye daha yeni ayrintili bir sekilde konusuyorsunuz? Keske daha önce konussaydin. Ayrica hic aile durumuna baktinmi nisanlinin? Yada baska konulardaki düsünceleri?

Ben esim ile ilk flört zamanimizda bile bu konulari çok ayrintili bir sekilde konusurduk. Düsünce tarzini denemek içinde mesela sorardim, kiz kardesin bizim yasimiza geldiginde, iliskisi oldugunda nasil tepki verirsin? Yada evlendiginde sence kadinmi ev islerini yapsin, yoksa kadin/erkek beraber?

Ne bilim öyle konularda benim ilgimi çekiyordu. Peki söyle bir deneyin konusmaya: yani ben yorgun bir sekilde eve geldigimde hiç gözümün yasina bakmayip yemek, servismi bekliyeceksin benden? Sonuçta kadinda, erkekte is çikisinda yoruluyor. Bizim erkeklerden gizli extra bir güçe sahip degiliz.

Ayrica yemek neden kadin isi olsunki? Dünyadaki en ünlü restoran sefleri hepsi erkek. Ben hasta oldugumda ne yapacaksin, hep daima disardan siparis edemezsin ya? Yemek yapmayi ögrenmen gerek.

Bi böyle konus bakalim ne oluyor.

Haa ayrica deki, kadinlar bebeklerin bezini degistirdiginde gül kokusu almiyorlar heralde. Cocukta senin cocugun, hem ev, hem is, hem bebek biraz yogun oluyor. Bir bez degistirmekten ölmezsin ya.

arkadaşlar gece gece canım sıkıldı. nişanlım ev işleri, yemek yapma, çocuk bakma konularında kadının yaradılıştan daha eğilimli olduğunu ve erkeğe göre daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söylüyor. biz ikimizde nöbet usulü geceleri de çalışan insanlarız. benim gündüz evde olduğum günlerde kendisi onun işten gelmesini beklemeden yemek yapmam gerektiğini düşünüyor. ama onun evde olduğu günlerde tek başına kalkıp beni beklemeden yemek hazırlaması mantıksız geliyor ve yapmam diyor. şu an bana bunları söylemesi acayip canımı sıktı benim. çok yakında evlenicez onunla. ev işlerinde sana hiç yardım etmem de demiyo ama. evde olduğum zamanlarda sana yardımcı olurum diyor. ben senden illa ki yemek de beklemiyorum istiyorsan ömür boyu herkes kendi karnını kendisi nasıl istiyosa ister dışardan alır ister kendisi bişeyler yapar o şekilde doyursun diyor. ama bu da çok mantıksız bir şey. sonuçta ömür boyu yemek konusunda herkesin kafasına göre takılması mümkün değil ki. o zaman her gün yemeği birlikte yapalım diyorum, e sen eve benden erken gelince yemek yapmak için beni mi bekliceksin diyor. napıcam bilmiyorum canım çok sıkıldı bu konuya gerçekten :(

Eski sevgilim böyleydi...Hani Levent Kırca ile Nevra Serezli'nin bir filmi vardır... Ne Olacak Şimdi ? :51::51:

Kadın çalışır,kadın doğurur,kadın yemek yapar,kadın yapar da yapar....:12::12:

Erkek ? Onlar doğuştan kutsaldır çünkü....:51::51:

2 yılın sonunda yol verdim,pişman da değilim....Çünkü yıllarca bu zihniyetle yetişmiş adam değişmiyor.

O yüzden nikahtan sonra mucize beklemeyin.:51:

yazdıklarınızdan dolayı sizi düşünceme yakın bulduğum için yazmak istiyorum.siz aman yaparsa yapar yapmıyorsa kendi bilir gibi bir düşüncede değilsiniz.bu duruma tepki koyuyorsunuz.o yüzden evlendikten sonra siz bazı şeyleri görmezden gelemezsiniz.yediremezsiniz bu durumu kendinize.o yüzden çok iyi düşünmenizi tavsiye ederim.evliyim ve şu an bile eşim bana böyle bir şey dese asla normal tepki vermem.kendi adıma bir kadın olarak söylüyorum.kimsenin babasının uşağı değilim.hele hele annesi hiç değilim.nasıl yetiştirildiği umrumda bile değil.bunları söz konusu bile yapamaz eşim.bana yardım ederse ona yaptığım her şeyi seve seve yaparım.böyle düşüncedeki insanları anlamıyorum.ne demek herkes bir şekilde karnını doyurur.bekar evi mi zannediyor evini daha şimdiden.hele çocuğu bakıcı bakar altını değiştirmem düşüncesine ağzım açık kaldı bir şey diyemiyorum.benim eşim böyle yapsa ben asla mutlu olamam.yapmasını geçtim böyle düşünen bir insanla dahi yapamam.erkekler böyle düşüncesine katılmıyorum.aklı başında olan insan kadın işi erkek işi diye ayrım yapmaz.asla tepkisiz kalmayın asla.

arkadaşlar gece gece canım sıkıldı. nişanlım ev işleri, yemek yapma, çocuk bakma konularında kadının yaradılıştan daha eğilimli olduğunu ve erkeğe göre daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söylüyor. biz ikimizde nöbet usulü geceleri de çalışan insanlarız. benim gündüz evde olduğum günlerde kendisi onun işten gelmesini beklemeden yemek yapmam gerektiğini düşünüyor. ama onun evde olduğu günlerde tek başına kalkıp beni beklemeden yemek hazırlaması mantıksız geliyor ve yapmam diyor. şu an bana bunları söylemesi acayip canımı sıktı benim. çok yakında evlenicez onunla. ev işlerinde sana hiç yardım etmem de demiyo ama. evde olduğum zamanlarda sana yardımcı olurum diyor. ben senden illa ki yemek de beklemiyorum istiyorsan ömür boyu herkes kendi karnını kendisi nasıl istiyosa ister dışardan alır ister kendisi bişeyler yapar o şekilde doyursun diyor. ama bu da çok mantıksız bir şey. sonuçta ömür boyu yemek konusunda herkesin kafasına göre takılması mümkün değil ki. o zaman her gün yemeği birlikte yapalım diyorum, e sen eve benden erken gelince yemek yapmak için beni mi bekliceksin diyor. napıcam bilmiyorum canım çok sıkıldı bu konuya gerçekten :(

canım,bu kaygıları düşünmen çok normal.bunları yaşayacaksın ama erkekler evlenmeden önce temizlikte de yemekte de yardım edeceğini hatta bunun ne kadar zevkli olabileceğini ima ederler.ancak tüm bunlarla başbaşa sen kalacaksın...benim eşimin sözleri resmen bunlar....evledik....çöpü bile zor attırıyorum.balkona bırakıyoum alsın diye.bir kez sölüyorum.4 battal boy çöp torbasını daha yeni attı.ben de çalışıyorum ancak o hep benden daha çok yorulduğunu söyler.afedersin iç çamaşırına varana kadar yıkarsın,pantolonlarını ütülersin,yemeğini önüne hazırlarsın.o üstünü silkeleyip kalkar,tv başına gider.
seni üzmek istemem ama sana söyleyeceği vaatler gerçekçi olmayacak.buna alışman lazım önce.zaten ilk 3 ay tüm bunları sen üstlendiğin için yediremiceksin.tartışmalarınız bol olacak.her evlilikte olan adaptasyon durumları yani....sonra kabulleneceksin.

anladık çok mutlu ilişkin var hiç sorunun yok kendine problem arıyosun :)))

El becerisi yoktur, mutfağa girmeyi sevmiyodur yemek yapamaz ama başka şeylerde yardım eder. Kusura bakma da gereksiz bir konuşma ve tartışma yapıyorsunuz bunları yaşamadan öğrenemezsiniz. Yaşayarak oturtucaksınız düzeninizi. O zaman dile getiriceksin.

Ben yemeği hazırlarken sofrayı kurar mısın, bardakları masaya taşır mısın gibi küçük yardımlarla onu iş yapmaya teşvik ediceksin. İlk etapta yapabileceği şeyler isticeksin. Marulları yıkar mısın, şimdi de doğrasan güzel olur çünkü ben çorbayı karıştırıyorum ya da al sen bunu karıştır. Zamanla beyazları makineye atar mısına kadar gidiyor. Hatta gün gelir yerleri viledalayıver yarın ayşeler gelicek diye işteyken sms attığın günler olucak. Ama sen bunu şimdiden tartışırsan tabi ki cevabı bu olucak çünkü hayatı boyunca annesi tüm ev işlerini yapmış. Uzatma konuyu değiştir.

Bu lafım tüm kadınlaradır : Kocanızı yontmayı öğrenin lütfeeeeen kavgayla olmaz bu işler:D

Dipnot : Çok mantıklı soru sormuş sana beni mi bekliceksin derken. Cidden o eve gelene kadar yemek yapmayacak mısın? Valla burda mantıksız konuşan sensin. Kk ye gelip konuyu nişanlın açsa yeridir :))

Son düzenleme:
o zaten 6-7 yıldır işi sebebiyle ailesinden uzakta yaşıyor. genelde de dışarda yemek yer evde yapmaz. ama benden çok bilir yemek yapmayı. ben ailemle yaşadığım için annem hazırlar yemeği, pek bilmem ben yemek yapmayı açıkçası ama kararlıyım öğrenmek için elimden geleni de yapıcam.

dediğiniz gibi annesi ev hanımı ve babası her gün annesine canı ne istiyosa onu yapmasını söyler ve annesi de memnuniyetle yapar. çok da severler birbirlerini. ama ben sonuçta çalışan bir insanım. ben boş günümde ona yemek yapacaksam onun da boş gününde bana yemek yapmasını isterim. her gün birlikte yapalım diyorum, yemek yapmak için de sen benim işten gelmemi mi bekliceksin diyo. tamam beklemem ben onun gelmesini niye bekliyeyim ki başlarım o yokken yapmaya. ama ben ona sorduğumda peki sen eve erken gelince yemek yapmaya başlar mısın diyorum. ben sana oturup da tek başıma yemek hazırlayamam diyo. ben onun bu konuda benden 1 gram fazla emek tüketmesinden yana da değilim asla zaten. onun çalıştığı işi ağır olduğu kadar benim de işim ağır. ama o ev işleri konusunda benden biraz daha fazla fedakar olmamı bekliyor. işte benim kafamı kurcalayan asıl sorun bu. Allah nasip ederse çocuk olduğunda ben evdeyken bakarım ama evde yokken sen bakıcak mısın peki dedim. o zamanlar için de bakıcı tutarız o bakar diyo bana. korkuyorum açıkçası :((

Biliyosa emin ol yapar. Böyle erkeklik tasladığına bakma ya. İki romantik mesaja sofrayı kurdurursun :D

sen yine şanslısın bana söylenenler şuydu evlenmeden önce. yemekte yapma temizlikte yapma banane ben seni hiç bişeye zorlamam ben yaparım gerektiğinde. bunlar çin insan eşine kızarmı. küçük olaylar bunlar.

şimdimi. yemek 5 dk geç gelse sofraya kıyamet kopar. o hazır sofraya oturacak gelir gelmez. yettimi hayır. özenli farklı alışılmadık yemekler olacak. bazende yemeği yaparken kaynana gibi gelir gider o öyle olmaz mahvettin yemeği ilmem ne der. oturur bide utanmadan 2. tabağı ister. hiç tatlı yok evde der. kalkarsın hayatında ilk defa baklava açarsın sabaha kadar. e benim için yapmadınki öğrenmek için yaptın banane der. oturup 2 tepsiyide yer.

yani en azından sen ne yaşayacağını bliyosun. bana vadedilenle yapılan arasında çok büyük fark var bu halinin yarısını bilseydim kesinlikle evlenmezdim.

bebeğime hamileyim sürpriz yapacağımdan haberi yok o sıra diyorumki hamile kalsam nasıl iş güç yapıcamki. aa ben yaparım hayatım yerleri camları ne varsa ben hallederim seni hiç yormam. ben salak yine inanırım tabi. 5 aylık hamileyken yardım isteyince ne halin varsa gör der ve ben merdiven tepesinde koca mutfağın fayanslarını silerim de geip merdiveni bile tutmaz.

nasıl bir aptalım ben ya hala ne dese inanıyorum yada inanmak istiyorum o zannettiğim adam olduğuna.

yanlış anlaşılmasın ben öyle yan gelip yatayım kocam iş görsün demiyorum. ama temizlediysem mesela hamileyim şu kıyafetlerini yerlere atma kirliye koy eğilip kalkamıyorum son aylarım derim bide üstüne laf işitirdim. banyoyu temizlerim duşa girer o paspaslar vıcık vıcık su. çorapları her an her yerden çıkar. bense evlenene kadar ne ev işi ne yemek yapmayı bilmeyen kişi. şimdi yemek yaptığımda insanlar över başka yerlerde yemeklerim hep anılırken eşim olacak adam her gün herşeye bir kulp bulur. her seferinde niye yapıyorumki senin için kıymet bilmiyosun derim ama şimdi çıkıp deseki tatlı çekti canım bi kek yap kalkar yaparım.

en azından dürüstmüş nişanlın.

Back
X