NIPT, harmony, prena test özel sağlık sigortası

mystiquee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2011
55
211
93
Merhaba arkadaşlar NIPT, harmony, prena veya bunun gibi amniyosentez yerine yapılan testlerden birini yaptırıp özel sağlık sigortasına ödetebilen varmı? zannediyorum doktor raporu ile ödemeleri gerekiyor eğer doktor raporda belirli bir sıkıntı olduğunu ve bu testin yapılması gerektiğini önerirse. Siz neler yaptınız bu konuda, birde Ankara da testler için önerebileceğiniz yer var mı?

Maalesef canım henüz Türkiye'de hiçbir özel sağlık sigortası bu testleri karşılamıyor.

evet benimkini de karşılamadı, ama ben karşılayan duydum, belki tanıdık vasıtası ile ekstra bişeyler yapıldı felan bilmiyorum, aslında karşılaması lazım, amniyosentez olsa direk sorgusuz karşılıyor çünkü. uğraşmak lazım tüketici mahkemesine gitsek kesin kazanırız ama hamilelikte insan böyle şeylerle uğraşamaz sanırım.

merhaba, nipt testini benim de daha önce özel bir laboratuvarda ablam yaptırdı. Yaklaşık 3 bin TL küsür bir ödeme yaptı. Daha sonra İstanbul'da Ümraniye eğitim araştırma hastanesinin bu testi ücretsiz olarak yaptığını öğrendim. Ama biz bir kere yaptırmış olduk Bildiğim kadarıyla hala yapılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…