Doğuma Hazırlık Nisa mı bade mi inci mi asya mı yada aklınıza gelen başka güzel isimler ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

visualrew

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
125
7
46
İstanbul
herkese selam;

hayırlısıyla ilk bebeğimi eylül başı gibi kucagıma alıcam..İlk bebeğim kızmış :34: bende bunun üzerine hala isim bulamadım kac haftadır bebeğime..:2: baslıktan da anlasıldıgı gıbı bazı ısımlerın arasında kaldım..bebegıme kısa ve öz ama kurandada gecen bı ısım koymak ıstıorum..nisa cok guzel ama solemesı bıraz zor gelıo hem cokta yaygın bı ısım deıl kızımın ılerdede cok rahat kullanmasını ıstıorum ne bılım sankı ben bıle cagırırken zorlanırım mı acaba dıe suphe uyanıo ıcımde..bade de cok guzel bı ısım ama onunda anlamı ask sarap dıye gecıyor bıraz suphelenıorum bu konudada..inci de cok hosuma gıdıo ama eski bi isim sankim:44: asya benım ısmıme yakın oldugu ıcın hosuma gıdıo adım aslı bu arada :40: aslının kızı asya der gıbı:1: eşim berra yı ıstıo ama onuda ben soleyemıorum o yuzden ıstemıorum..yardımlarınızı dusuncelerınızı beklıorummm...:40:

Tatlım öncelikle allah analı babalı sağlıkla kucağına almayı nasip etsinn....Bence o isimlerin hepsini geç derim..Düşüncelerin doğru kimi eski kimi telafuzu zor kimi anlamsız...Sana başka isimler önereyim benn:1:

LİYA :Sabrın en güzeli
NEVRA : Işıltı parlaklık,Beyaz çiçek
BERİL :Arınmış,aklanmış

Umarım yardımcı olurr....:34:

bade arapçada şaraptır.Bence böyle bir isim koymayın.Petgamberimizin çocuklara güzel isim koyma ile ilgili hadisleri vardır ve burda çocuğa verilen ismin anlamının güzel olmasının önemli olduğunu bize anlatır.

Nisa ismi az değil aksine çoğaldı.Genelde çift isim olarak kullanılıyor.Nisa Nur,Nisa Nehir vs gibi.Nisa insan demektir.Kuranda süre adıdır.

Asya Türkçe bir isim.Anlamı da kıta.

Ben de size Elif ismini önereyim bu da güzel çift isim oluyor.Elif Duru vs..gibi ben Elif Mevra koyacağım inşallah.Arap alfabesinin ilk harfi.Dost,ışıldayan kız gibi anlamları var.

elif ismini bende cok sevıorum ama yegenımın adı elif nazlı..:34: hangı ısmı begensem en yakınlarımda cıkıo zaten..:50: duru nasıl acaba:44:

kızımın ismini bende bade koymayı düşünüyorum.anlamı karşı değişik yorumlar var.kutsal aşk sevgi anlamnda,cennette içilen aşk şarabı.nedense içki olarak yorumlanıyor.ben öyle düşünmüyorum Bade ismi çok tatlı bence.

bazı sıtelerde ask sarap dıye gecıor ama bazı sıtelerdede bade kuranda gecıor gıbı gorunuo hangısı daha guvenılır kı acaba:40:

Bade cok güzel bi isim bence ama tabi senin gönlünden en cok ne geciyosa, sonucta 9 ay sen tasidin, tasiyosun. Ben bide Ela ile Ennur ismini cok severim. Fikir olur belki sana ve bebisine =)

ela yı da cok begenıorum ayşe ela falan mı olsa hanı bıde kuranda gecen bı ısım de olsun basında dıye:35: hanı bıde dıolar ya kuranda gecmesı gerekıomus ısmın yoksa anne babanın sorumlulugundaymıs dıolar

Sen bilirsin canim ama 2 isim herzaman iyi olmuyo herkez birini secip oyle cagiriyo.. Ela - Bade yada Bade - Elada olabilir tabi begenirsen ama cok guzel isimler secmissin cokta yakisir bebisine :nazar:

bende 33+5 haftalık hamileyim kızımın adı belli melike olucak Allahın izniyle.sanada tavsiye ederim güzel bi isim.senn önerdiğin isimlerden inci çok hoş.inci gibi saf değerli temiz bi kız olur.Ya İpek gibi bi kıza ne dersin canım :):21:

inci çok güzel cnm, eski bir isimde olduğunu düşünmüyorum. Eskiden çok yaygındı evet ama yeni nesildede bu ismin yaygınlaştığını görüyorum, bildiğim iki tane inci bebek var, her yaşta yakışan bir isim.:21:

ayrıca;

merin : ahlak

elvin: renkli, rengarenk

alara: kırmızı süs

tuğba: cenneteki bir ağaç isimleride güzel

Back
X