Nisan Anneleri Bebeklerinize Ferrum Damla Vermeye Ne Zaman Basladınız?

bende dün başladım damlalara biz devit-3 kullanıyoduk onu kesti multitabs verdi. günde 20 damla multitabs günde 5 damlada ferrum vermeye başladım.multitabs hem devit-3 görevini görüp hemde iştahsız bebeklerin iştahını açıyomuş.

bana doktor verdi. ama ertesi gün sağlık ocğında da başlayıp başlamadığımı sordular. doktoru vermeyenlere onlar yazıp veriyodu.

nıhayet ferro sanolumuza kavustuk.saglık ocagından verdıler.4. aydan sonra baslanıyormus.ebemız gunde 9 damla dedı ama bız daha 6.600 grmız.bakalım pzt doktorumuz ne dıyecek

bizde 6. aydan sonra başladık ferro sanola ama kızıma hiç yaramadı. 15 gün boyunca verdim ve verdiğim her geçe kızım hiç uyuyamadı. aşırı derece karnını ağrıtıyor galiba gündüzleri sorun yok ama gece olunca ne kendi uyuyor nede bizi uyutuyor. 3 günden beri vermiyorum ferro sanolu allaha şükür kızım rahat uyku uyuyor. bizimde sağlık olacağındaki ebe vermiştir. hastaneye gidip tahlil yaptıracağım gerek yoksa boşuna kuzuma işkence cektirmeye gerek yok. acaba buna benzer başka bi ilaç varmı? belki karın ağrısı falan yapmaz

Valla 3 aylıkdı sağlık ocağında verdiler bizde ozman başlamışdıkk

Benim bebeğime doktor 4 ayından sonra verdi.Kullanımı ise 1.hafta 1 damla 2.hafta 2 damla 3.hafta 3 damla şeklinde 6. hafta 6 damladan sonra hep 6 damla kulllanacağız.yalnız en büyük sorun kabızlık yapması.bir de ferruma verdikten 1 saat sonra kusuyo ve kusmuğunda da ferrum oluyor.devit 3 le beraber kullanılabilir hiç sakıncası yok.bizim doktorumuz alışşsın diye bu şekilde bir kullanım önerdi bize de çok mantıklı geldi.en az yarımşar saat önce süt vermemek daha faydalı olur

4.ayıona girdiğimizde başladık ama hala kuşkum var ıo damlanın bbeklerin dişlerinde kararma yaptığı söylüolar..:(

bızım doktorumuz vermedı
ben zaten pekmez verıyorum kecı boynuzu ve üzüm pekmezı
kısında kara üzümden komposto yaparız
versede pek vermeyı dusunmuyorum

gecen hafta kontrolumuzde doktorumuz verdi ahafta sonra baslayabilirsiniz dedi kilo basına 1 damal 4 sabah 4 aksam üzeri ver demişti bu ara baslamayı düşünüyorum .

bi arkdasım meyve püresine katıp veriyordu doktoru bu sekilde öneren oldumu<???

evet ya meyve püresıyle verılebılır
sut dısında herseyle verılır
bızım dr verdı bende kullanıyorum 12 ekımde asıya gıdınce demırıne bakacakmıs dr öle söledı

4 ay bittikten sonra verilir. Doğumdan sonra 4 ay demir takviyesine ihtiyaç yok ama sonra ihtiyaçları var bebişlerin. 1 yaşına kadar devam edilir.
Devit d vitaminini. Ferro Sanol yada Ferrum Fort demir ilaçıdır. İkisi farklı.
Ferro Sanol dişte leke yapıyormuş. Ama geçiçi olduğunu söyledi bize doktorumuz. Ferro sanol daha etkiliymiş.
Ama ben yinede ferrum forta döneceğim.

Back
X