herkese merhaba 1 hafta önce nişan attık düğün salonu ve düğün tarihinde anlaşamamıştık.Eski nişanlım olacak kişi benim arkamda hiç durmadı maddi durumları olmasına rağmen her şeyi ucuza getirmeye çalıştı sırf mayıs konuldu sonra ağustos istedik diye annesi çıldırdı.Kime derdimi anlatsam kurtuldun diyorlar ama allah bana pişman olduğunu göstersin istiyorum sizce ne yapmalıyım
Ben de kurtulmuşsun diyorum.Pişman olsa ne olmasa ne.Böyle manyak insanları hayatından çıkararak zaten kendin için doğru olanı yapmışsın boşver ne halleri varsa görsünlerherkese merhaba 1 hafta önce nişan attık düğün salonu ve düğün tarihinde anlaşamamıştık.Eski nişanlım olacak kişi benim arkamda hiç durmadı maddi durumları olmasına rağmen her şeyi ucuza getirmeye çalıştı sırf mayıs konuldu sonra ağustos istedik diye annesi çıldırdı.Kime derdimi anlatsam kurtuldun diyorlar ama allah bana pişman olduğunu göstersin istiyorum sizce ne yapmalıyım
işte bende hakkımı savundum diye kötü gelin ilan edildim onlar istediki istediği tarih olsun istediği salon olsun kadın diyor ki ben sana çok para harcayamamTek sorun düğün tarihi mi ne yorum yapalım detay yok
Tamam da sen naptın bu süreçte? Senin bu düğüne ve evliliğe katkın neydi?işte bende hakkımı savundum diye kötü gelin ilan edildim onlar istediki istediği tarih olsun istediği salon olsun kadın diyor ki ben sana çok para harcayamam
bakın amacım maddiyat değil zaten çok lüks bir düğün de istemedim. nişanı komple ben yaptım evin çoğu eşyası bana aitti ve hep güzel ürünler aldım.kimsenin malını istemedim sonuçta bu düğünü oğluna yapacak düğün kına bir yapacaktık dedim ki kına gecesi için belirli miktar para veriyim salona yok kabul etmediler ceplerinden para çıksın istemiyorlar benim oturduğum yere 45 dk bir salon tutmak istediler sırf ucuz diye burda konu benim fikrimi yok saymalarıucuz salon tuttular diye mi attınız nişanı. pahalısını istiyorsan sen tutsaydın yada baban tutsaydı olmaz mıydı. parası varsa sırf size mi var. kimse kimseni malının ortağı değil ki. talep ettikleriniz varsa siz neler yaptınız mesela masraf olarak. herşeyin en iyisini isteyecek kadar ataerkil olan gelinler genelde kayınvalideye bir bardak su vermeyecek kadar moderen sözüm ona özgüvenli elit oluyor ama siz nasıldınız bilemem. alırken vermesini bildiğimiz sürece mutlu oluruz.
nişanı ben yaptım salonda ev eşyalarının çoğu bana aitti kötü ürünler de almadım. kına düğün bir olacaktı dedim ki beğendiğim salonu tutalım o da çok lüks değil yani ben kendime düşen payı vereyim ona da yok dedilerTamam da sen naptın bu süreçte? Senin bu düğüne ve evliliğe katkın neydi?
Pek öyle olmuyor bu durumlar. Maddi durumu iyiyse ona göre düzgün bi salon tutulur. Neden tutulmasın? Para harcamak istemiyorlarsa "sade nikah yeter" diye konuşulsun ilk başta. Zaten salonun parası çoğu zaman toplanan takıdan ödeniyor, yani kendi ceplerinden bile çıkmıyor. Ayrıca şimdiki zamanda zaten söz, nişan, kına vs hepsini kız ve ailesi yapıyor. Insan çocuğunu evlendirirken cimrilik yerine elinden gelenin en iyisini yapması gerekir (aşırı istekleri desteklemiyorum bende).ucuz salon tuttular diye mi attınız nişanı. pahalısını istiyorsan sen tutsaydın yada baban tutsaydı olmaz mıydı. parası varsa sırf size mi var. kimse kimseni malının ortağı değil ki. talep ettikleriniz varsa siz neler yaptınız mesela masraf olarak. herşeyin en iyisini isteyecek kadar ataerkil olan gelinler genelde kayınvalideye bir bardak su vermeyecek kadar moderen sözüm ona özgüvenli elit oluyor ama siz nasıldınız bilemem. alırken vermesini bildiğimiz sürece mutlu oluruz.
Nişanı kız tarafı yapar zaten.nişanı ben yaptım salonda ev eşyalarının çoğu bana aitti kötü ürünler de almadım. kına düğün bir olacaktı dedim ki beğendiğim salonu tutalım o da çok lüks değil yani ben kendime düşen payı vereyim ona da yok dediler
Ailesi ne derse onu yapıyor annesinin gözünün içine bakıyor.tek başına yapabilecek imkanı yok mecbur ailesinden para alacakNişanı kız tarafı yapar zaten.
Kınayı da kız yapar.
Ama şunu anlamıyorum, nişanlın napıyo bu olaylar olurken saksı gibi duruyor mu? Parası yok mu evini düğününü yapmak için?
Kurtulmuşsun.bakın amacım maddiyat değil zaten çok lüks bir düğün de istemedim. nişanı komple ben yaptım evin çoğu eşyası bana aitti ve hep güzel ürünler aldım.kimsenin malını istemedim sonuçta bu düğünü oğluna yapacak düğün kına bir yapacaktık dedim ki kına gecesi için belirli miktar para veriyim salona yok kabul etmediler ceplerinden para çıksın istemiyorlar benim oturduğum yere 45 dk bir salon tutmak istediler sırf ucuz diye burda konu benim fikrimi yok saymaları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?