Allah sana bolca sabır versin canım şu durumda eminim ki seni rahatlatacak tek bir kelime yok ama Allah büyük böyle insanların yatcak yeri yok sonra çok pişman olacak kafasını vurmadığı duvar kalmıycak sana dön ya da dönme de diyemem çünkü insan çok sevince emek verince hayır diyemiyor ama umarım sen bundan sonrasında çok mutlu olursun senin için en iyisi neyse o olsunZaten dediğin gibi oldu canım,2 hafta istemiyorum olmayacak dedi,aramadık birbirimizi sonra ben yanına gittim,güç bela barıştık kıyamadı,seviyorum affet dedi.ailesine benim geldiğimi söylemedi ama konuştu,Belgini seviyorum demiş onlarda sen bilirsin demiş sözde.1 kaç gün kaldım öğretmen evinde ,günler güzeldi sevigisi davranışları yalan değildi ama nasıl değişebildi,ne var bu kadar,hiç suçum günahım yokken maruz kalıyorum bunlara,yok ben hep hastaymışım(bademciklerim şişer arada ve hep onlara gidince denk gelir) düzel de gel benim kendime hayrım yok demeye getirdi.Yok yanında niye telefonla konuşmuyormuşum,ne iş çeviriyormuşum bahane bahane...fitne fesat karıştırıyor.Allah versin cezalarını.Eve geldim barışmamızın ardından 5.günde 2 saat önce çok güzel konuşmuştuk eve gitme saatinde aradı olmayacak deyip durdu,niye dedim söz vermiştin yalan mıydı dedim ağladım.Soğutmak için abuk subuk konuştu.Sonuç isyan beddua ettim kapattım.Aramadım 1 haftadır.Bu sürede aileme söyledim artık,yengem annesini aradı nedir durum diye,çocuk istemiyor,bizde istemiyoruz dedi pis kadın.bütün eşyalarım alındı ve 1 ay önce halı için gittiğimde evimi yerleştirtti bana ya çıldıracağım.Ne hakları vardı bana bunları yaşatmaya.
5,5 yıldır birlikte olduğum 1 yıldır nişanlı olduğum nişanlım benden ayrıldı.Herşey çok güzeldi,ailesi kültürel ve maddi farklılıklar nedeniyle beni ve ailemi başından istememiş ,nişanlım sevdiği için ağlayarak istemeye getirtmiş.Ev alındı eşyalar düzüldü perdeye kadar diktirildi,1 aydır ayrılmak istediğini söylüyor.Ailesi rest çekmiş,bizimki de seviyorum ama maddi ve ailevi sebeplerle mutlu olamayacağız diyor.Ayrı şehirlerdeyiz,geçen hafta yanına gittim yüzüme söyle dedim bitirdiğini,barıştık özür diledi halledeceğim affet dedi,ben geri döndüm aradan 4 gün geçti,eve beyaz eşyaları kurduracağım dedi ailesi ne dediyse barıştığımızı mı anladı bilmem çocuk yine ayrılalım istemiyorum demeye başladı.Aileme söyledim,hep iadere eden taraf bendim ilişkimizde,aldatmak dışında beni hiç kaybetmeyeceğini düşünüyordu,hala aileme söylemeyeceğim sandı herhalde,babam bugün arayacak babasını,anneler konuştu kavga etti.Nişanlım çok seviyor beni ama evilikten korkuyordu,hem aile hem korku,maddi durumlar aklı başına gelecek ama geç olacak.
Benim ailem hiç birşeye müdahele etmedi,nişanı atmak istiyorlar deyince annemler aradı,annesi tutturmuş çocuk istemiyor diye,nişanlım çok sebiyorum ama ailem istemiyor deyip durmuştu şimdide ailesine laf gelmesi tabi ben istemiyorum diye kıvırıyor,yalvaracak değilim elimden geleni yaptım zaten ama 5.5 yılıma yanıyorum.Resmen sevenlerin arasına gidiyorlar, Allah tan bulsunlar.Sevgisine sahip çıkamıyor daha büyümemiş çocuk gibi,BUNDAN SONRA DÖNERSE NİKAH GÜNÜ İLE DÖNMELİ YOKSA GÜVENEMEM .Sizce pişman olup döner mi?
Biliyorum canım,dedim ya gelirse nikah günüyle gelmeli,bunca yıl güvenimi sarsacak bir şey yapmadı ama ne aileymiş bee,zaten çocuğun evlilik korkusu var.mutlu olur muyuz,boşanır mıyız,sıkıntı çeker miyiz?Aile daha bunları aşılamamış çocuğa.çocukla ilgileri yok normalde yazlığa gidiyorlar 8 ay kalıyorlar.çamaşır temizlik yemek ütü hep bizimkinde.Çocuk şimdi kıymete bindi. Hem ailesi zaten istemiyordu hemde çocuğun korkuları karşılıklı vazgeçtiler işte.Güvenimi çok yıktı,dedim ya ben şimdi yanıyorum cayır cayır, o ise rahatlayacak arada kalmaktan vs. sonra anlayacak ateş düşecek içine.Ben öyle sanıyorum.Dönüncede çok uğraşması lazım ikna etmesi için. Biz çok mutluyuz normalde birde 2 yıl birarada 3.5 yıl ayro şehirlerde yürüttük ilişkimizi.Kişilik olarak çok zor bir kişilik ama ben tanıyorum artık ona göre davranıyorum,zaten sevdisinide biliyorum yetiyor bu bana çok iyi davranıyor bana ama bu sorunları aşmamız lazım.Bensiz kalınca aklı başına gelecek,evlilik korkusu falan kalmayacak. Aman döner mi dönsün nolur gibi bir duam yok Allah biliyor 2-3 haftaya kadar barışalım diye dua ettim,sonra barıştık konuda yazdığım gibi.Şimdi ise ne hayırlısıyla oyle olsun diyorum.Allah unutmamada yardım etsin.SAdece konuyu açtım fikirleri merak ettim canlarım.SAğolun
gerçekten çok zor günler yaşamışsın allah sabır versin umarım en yakın zamanda hatasını anlarda pişman olup geri döner.. ama dönmezsede hayırlısı olsun sevgisine, 5 senelik ilişkisine sahip çıkamayan, bütün hazırlıklar yapılmışken seni yarıyolda bırakan birininden hayır gelir mi ki... dediğin gibi ilk zamanlar sorunlardan kurtuldum sanıp rahatlıycak belki ama eminim korkaklığı yüzünden pişman olcak sen yinede içini ferah tut mevlananın bi sözü var "canı yanan sabretsin,canı yakan yanacağı günü beklesin" herkes hakettiğini bulur elbet...
Çok güzel sözmüş canım ya hiç unutmayacağım bu sözü çok sağol.Hayırlısı nasılsa öyle olur inşallah. Hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun Allah iyi insanlarla Allah korkusu olan insanlarla karşılaşırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?