nisan atip atmamak arasinda gidip geliyorum..

pur_melal

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
185
1
16
İstanbul
Nisanlanali daha cok olmadi ama simdiden sikintilar basladi.. ilerde mutsuz olmaktan korkuyorum.. ailem nisanlimi basta istemedi daha snra ben israr ettigim icin kabul etmk zorunda kaldilar. Ama annm surekli soylenio teyzemler enistemler bile karisiyo herkes bisey diyo.. nisanlimla pek sorunumuz yoktu hatta nisanin ertesine kadar gulluk gulistanlikti hersey.. ama sonra hersey problem olmaya basladi basta denilenler ailesi tarafindan unutuldu.. ev di altindi surekli ailem bunlarin lafini yapiolar beni boguyorlar yok sen safsin seni kandiryorlar basta gozunu boyadilar bilmem ne.. bu arada bende nisanlim da ogratmeniz su an ayri sehirlerdeyz.. nisanlimla bnm aramda baska bsey yoktu ama o donmde surekli uzgundum ve ne yapacagimi bilemedim bunu nisanlima yansttim basta alttan aldi hata bnde de var kabul ediyorum ama nisanlimin asil problemi kendisinde ve ailesinde hic suc gormemesi.. daha sonra en ufak seydn tartismaya basladk altran bi suru sey cikti yok dayisina surat asmisim annesine soyle demisim ugurlamaya gtmemism teyzesi cami ac demis acmamisim bilmem ne. Nisanlim bni suclayark soylemedi ama her yaptiim sorun olarak dondu ki hic brnde kirilacaklari aklima gelmedi.. en son buyuk bi tartisma oldu annesini aradim yine yanlis anlamislar bilmem ne annesi agizna geleni saydi istiyor ki ne dese tamam densin o hep mukemml ben hep hatliyim deyim ama bn de dogru bildiimden sasmam hakkini yemeyeyim nisan sirasinda hic bseye karsmadi ama maddi anlamda pek karismadi zaten.. lafta cocugu herseyden onemli ama gereken ozeni gosterme sadece canm cicimde nisanlim da bazi seylere kirildi kendi ailesinde ama oraya gttiginden beri toz kondurmuyor.. ne soyledikleri laflar ne basta soylediklerinden donmesi umrumda degil tek korkum ilerde sorun cikarmalari.. daha cok sey var da.. bunlari ailemle de paylasamiorum cunku hic istemediler bbm niaani bike yapmk istemedi bekle die anlatrsam direk nisani at derler onu beklio annem.. simdi kafam cok karisik nisanlimi seviyorum o da beni bana cocugu gibi bakardi burada ama askn gozumu kor etmesini sonra aci cekmeyi dw istemiorum ne yacagimi bilemedim..

cnm görüyorum ki kimse sana cesaret edip yazamamış..zannetmiyorum ki sana net bi cevap versinler burdan..

iki kişi de sevdiğnin arkasında duruyor ise bir sroun cıkmıyor bence..ama taraflardan biri onun bunun lafını sevgisinden daha cok önemsiyorsa yandı güzelim mutluluk...

o yüzden sen seviyorsan sen de dinleme kapa kulagnı , o seviyorsa da o kapasın kulagnı birbirnizin arkasından önünden laf ettirmeyin ediyorsa da birbirnize yansıtmamanız gerek bence

Erkekler genelde ailesini haklı görür hep...Bu altındır alınacak şeylerdir sorun çıkar genelde...Bu sebeplerle kimse nişanı at diyemez yaşayan sensin sen karar vereceksin...Hakkında hayırlısı olsun...

Ailelerin onaylamadığı evlilikler genelde sorunlu olur inşallah sen mutlu olursun hangi yolu seçersen....

Ne kadar çok genelde kelimesini kullandım ben yaa:)))

saolun yorumlariniz icin ewet kimse at yada atma diyemez :'( ama bu cok yorucu bi surecmis araya ayrilik da girince telefonda birimuzi anlayamioruz ve kavga etmeye basliyoruz tek istediim sey evet askim sen de haklisin ama ne yapalim boyle kabul etmek lazim annem sonucta veya basta hata etmis diyebilirdi.. ama yok hep ben yanlis anlamisim a ilem yanlis anlamis ben bnmkiler sutten cikmis akkasik demiorum yanlis bisey yaptiklarin de dioeu evet hatalilar ama o me lendi hatasini ne ailsenin hatasini gormuo.. tek istediim bu cok mu.. hakliyken hakli oldugumu bilmek istiyorum yanimda oldugunu.. ama o bunlari dile getirnce kavga ecioruz olay sen bunu yaptin sen de sunuya gelior.. o annesi simdi mutlu konu kapansin. Mutlu olalim bitsin istio ama bnde unutamiorum her aradiginda trip atiorum sonra yine kavga baslio aramak icimden gelmio cvp vermiorum bu sefer beni umursamiorsunlara unuttunlara gelio laflar.. acinca da kavga ayriliga gelio konu..

Demezler canım sen haklısın diye.....Bir kere dese sen haklısın ama idare ediver bir daha ağzımı açmıyacağım ama yok anam demiyor..Bir gün arkadaşına demiş benim hanım sonuna kadar haklı ama arada kalıyorum diye..Onu arkadaşından duyduktan sonra sustum bana yetti:)Emin ol haklıyı haksızı görüyordur ama ailesini nasıl kötülesin ki sana savunma mekanizması full çalışıyor :)))

bazen içinden geliyorsa gitmek gerekir, zaman aşımına uğrayınca zor ve uğraştırıcı oluyor çünkü.
ailenin istememesi düzelir zamanla, ama nişanlının ailesine bağımlılığı ve onları hiç suçlu bulmaması asla düzelmez.
en büyük sorun bu bence.
şimdi ayrısınız, aynı eve geçince hiç katlanamazsın.
olmuyorsa, sana uymuyorsa, katlanamayacagını düşünüyorsan
gitmek gerek

o ailesini suçsuz görmesi bile zamanla senın sevgını köreltecek. bu asla değişmeyecek asla.

Ewet resmen savunma mekanizmasi bu ara surekli atakta bende ogrendim zaten hic ailesini kotulemiyorum annesinin dediklerini bile anlatmadim yuttum.. cunku annesi yok ben bu gun anladim o seni cok seviyo sen de onu dio annem bizim sevgimizi gordu yok seneye o da gelcek ona sunu yapacagim falan o kadsr lafin ustune anlamiorum ii mi kotu mu oyun mu yapior cozemiorum.. evlendiimizde burada ailemle ayni mahalle de oturacagiz okulumz ayni yerde cunku onlar uzakta olacak ama bu forumdakileri okuduktan sonra gozum iice korktu.. o kadar laftan sonra bnm icim isinir mi bilmiorum anbesine o hic bisi olmamis gibi aksamina annem ne yapion die beni aradi kizkardesini telini vermek icin.. bunlarda beni korkutuyo anneannesin arayackmisim yok dayisinin karsi dogim yapmis tanimiorum nisanda bile gormedim ben ole cok samimi olmak istemiorum.. anlayacagin herseyi batio artk :'( bekar hayati gozumde buyumeye basladi ne guzel annm yapio herseyimi istediim gibi yasiyorum kendi parami kazaniorum ogrencilerimi seviyorum korkuorum acaba basima bela mi aliorum.. bir ay oncesine kadar bian evvel evlenmek istiordum simdi tum korkularim birbirine girdi

Valla bilmiorum ne olacak gozuyle bakiorum ne olmayacak gozuyle aileme somdiden soyleyip bitirip sonra pisman olmk istemiorum geldiinde ikimizinde pskologa gitmesi gerektiini cunku bu sorunu tek basmiza cozemeyiz dedim kabul etti.. beni de tek korkutan nisanlimin bu ta ri ne ailesi ne baska sey sadeceolan seyo durustce kabul etmesi her insan hata yapar onemli olan kabul etmek bnce ama yok.. ailem normalde cok tutucudur nisanlimla bile okulda gorsuoruz lisede ogretmeniz liselilerden daha beteriz ama nisanlandigimin ilk gunu babam beni cekti dedi bak kizim nisanlandik adim cikti deyip bi hatasini gordiunde gormezlikten gelme evlenip ayrilamaktansa nisan atmak daha iidir gozlemci ol ii tani dedi.. korkum ailemden tana deil ayrildiktan sonra pismn olursam die.. cunku hala beni ezdiri mi ezdrmez mi cozmus degilim ve ayrildiktan sonra ailem ikinci defa hayatta onu kabul etmez simdi bile iclerine sindrmedi ailembi acik bekliolar

canım al karşınaa bir araya geldiğinizde iyisini kötsünü konuş.ben öyle yaptım sözlüyken ailesiyle problemlerim olmuştu.baktım olmuyo.aldım karşıma bak cnm ben seni seviyourm ama bunlar konusunda haksızsın neden şundan dolayı.ben ci değil bizci olarak ılımlı anlamasını sağla.yoksa erkekler anlamıyo.güzel güzel uzun uzun açıklayarak nedenlerini ve sana hissettirdiklerini konuş.birbirinizi anlamadığınız sürece yürümeyeceğinide belirtki daha iyi basıo kafaları.

Her anne baba cocuğunun mutlu olmasını ister.

Altınlar ev annenler üstüne neden gelıyorlar kı, calısıyorsunuz kendınız de alabılırsınız bunları.

Aile her çift arasında sorun oluyor, her evlenen kısı yasıyor bunları yaklasık olarak, yaşamamak istiyorsan yurttan anne babasız kımsesız bırını bulacaksın

Ailene çok söz söyletme bence, dik dur her ıkı tarafın karsısında da.

Bende de hata var aileme bu gune kadar hic karsi cikmaicm bu ilkti nisanlim ve sonrainda karsmayin diemedimonlar konustu konustu bende nisanlima patladim bi hafta kadar. Kavga ettik cogunda alttan aldi bni yatistirmaya calisdi ama bunu yaparken hep kendi ailesine laf ettrmedi ve bu aramzdaki sorunlar ailsene anlatmis konstuumuz ne varsaa
Annesi soleyince sok oldum soyle yaptiniz bol ettoniz yok olumun kafasinda sac kkalmadi bilmem ne.. simdi nisanlim hic bisey yokmus gibi decam etmk istio bende annesina herseyi anltti die sinirlendim kavga ettim beni yalniz biraktin die sonra beni yumusatmaya calissa da artik korku olustu ilk o dedi bitsin die simdi direk bitmesin demio ama birakmio beni de.. seni yalniz birakmyacagim savasacagim die.. bnm tek korkum ilerde aileme bile karsi cikip evlendiim insan bi sorunda beni unutursa ailesini hakli gorurse beni ezdirirse bunlar gelio hep aklima..

canımcım bence nişan süresini uzatki ilerde daha dayanılmaz olup olmayacağını anla yani.çünkü etrafımda bu tarz evlenip pişman olanlar var sadece eşler evlenmiyor aileler de evleniyor bu yüzden aranızda sürekli duvar olacaktır aile meseleleri aşkınızı bi başınıza yaşayamayacsınız ilerde boşanmaktansa uzun sürenin ardından yürütemeyeceğini anlarsan ayrıl bence korkma böylesi daha ii olur emin ol senin için

canım konuyla alakasız olacak ama Türkçeyi bu kadar kötü kullanan bir öğretmen daha görmedim.

İnterneti aktif kullanan birisi degilim, tablette turkce karekterler yok ve klavyesi uzun bir yazi yazmak icin pek elversli degil. ilk defa boyle bir ortamda yazi yazdim ve biraz telas yaptim yazmak konusunda, icim daraliyordu cunku(devrik cumle kurdum suan ama bu bir anlatim bozuklugu degildir). yazim hatalarindan bahsediyorsaniz eger hakisiniz dedigim gibi tabletin azizligi.. anlam dusuklugu anlatim bozuklugu yaptigimi pek dusunmuyorum yinede telasla yapmis olabilirim zira hepimiz insaniz. keske karsimizdakinin kusurlarini gormeye calismak yerine once onlars onyargisiz bakabilsek. Belki hayat o zaman tum dunya icin daha guzel olur.

Herşey Paramı Altınmı? Herşey evmi? Herşey mal mı mülk mü?
Nişanlın Sana Değer veriyorsa Seni seviyorsa elaleme muhtaç etmicenden eminsen
Hiç bişi arama... Ailenin tutumu hiç iyi değil hata yaptıkları ap açık ortada
Kocaman insanlarsınız Doğruyu yalnışı kendiniz bilirsiniz...

Ben parayi takmyorum zaten ikimizde calisiyoruz ve nisanlimin maasi bir evi tek basina gecindirir.. ben onun tavrini sorguluyorum, kendisinde hata kabul etmemesini ailesini hep iyi niyetli gormesini surekle savunma cabasi icerisinde.. tek istedigim evet haklisin basta boyle konusuldu ama simdi sundan sundan dolayi vaz gecildi deseydi bu noktalara gelmezdi.. kimse onlarda ev istemedi altin demedi onlar kendileri boyle yapzcagiz soyle yapacagiz deyip birsey yapmayinca annemler tepki gostredi. Zaten onlara bahane lazimdi ve dediklerini biz tam oyle demedik aslinda sunu kast ettik diye kivirmaya calismalari beni sinirlendirdi bu insani aptal yerine koymak gibi bence.. onun yerine askim kusura bakma boyle boyle ailem yuzunden sundan bundan diye aciklasa bunun lafini hayatta yapmam.. mal mulk hepsi bi gece gidiverir hic gozum yok sadece tavir onemli durustluk onemli benim icin.. ve hep yanmda dimdik duracak biri olmasi.. tek tereddutum bu

Uzun uzadiya yorum yapmaya gerek yok kk boyle konulari cok gordu. Bastan boyle olan nisanliligin sonu pek de hayir gitmiyo canim yaninda durmayan nisanlidan koca olmaz. karar senin.

Sana bişi diyimmi benim eşimde Ailesine laf söyletmez
Hatalarını bilir görür bana kızar tamam sus der.
Ben pek ses çıkarmam. Söyler geçerim...
Zamanla benim lehime oldu bişi belli etmesede
bana hak veriyor anlıyor. Taşlar yerine yavaş yavaş oturuyor
Ailesini kötüleme sürekli açma konuyu ozaman sen kötü olursun
Bi kere de geç nişan dönemini uzat uzata bildin kadar

Sagolun tavsiyeleriniz icin bende ailesyle olan konulari pek dile getirmiyorum artik ama bu evliligin biraz beklemesi lazim uzadikca cikacak hersey ortaya tek istedigim mutsuz bie evlilik surmemek hepinize tekrar tesekkur ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…