Nişan atmak üzereyim lütfen öneri istyorum!!

yardım edin

• Evet

OY: 52 85,2%
  • hayır

OY: 10 16,4%

• Ankete Katılan
    61

Zinep87

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2015
30
21
37
Selam arkadaşlar 11aydır nişanlıyım eylülde düğünm var şu zaman kadar herşey güzeldi sorunsuz ilerledi diyebilirim fakat nişanlımın ailesi kapalı ve benim son zamanda anladığım olayda beyinleride kapalı ben açık bir bayanım 28 yaşındayım ve yaşam şeklim tarzım tipim belli pantalon giymem istenmiyor etek giycekmişim ve yaşadığım şehirden ayrılcam onların bulunduğu şehirde yaşıycaz bir sürede olsa nişanlımla ben.giyim konusu hep sorun oldu aslında gelinliğe kadar bile sartı bu mevzu ama pantalonu mu bize değişiyosun konusu olunca koptuğum nokta oldu bunu yapamıycam fakat nişanlımı seviyorum onunla hiç bir sorun yok fakat ailesi ona bile söz hakkı tanımıyor.sanırım bu işin bitmesi gerekiyor güç durumdayım sizce ne yapmalı????

Daha evlenmeden göstermişler yüzlerini iyi olmuş. Şimdi giyiminde karışacaklar, evlendikten sonra başını kapatman için baskı yapacaklar. Ha içinden gelir o ayrı ama olacağı bu. Öyle aman aman büyük aşk yoksa bence yol yakınken dön. Bu iş kıyafetle kalmaz çünkü belli.

Ailesine anlatmaya çalıştıysada maalesef kabul görmüyor en başta konuşulması gerekenler son zamanda açılınca işler birbirine girdi.nişanlım beni olduğum gibi kabul ediyorve ailesine kesinlikle hak vermiyor ve aileside oğullarının değiştiğini asıl kültüründen uzaklaştgını savunuyorlar bizde bu laflara anca gülüyorz nişanlımşa giyinme konusu aramızda mevzu dahi olmadı ki açık giyinen biride değilm.nişanlım ailemin yanımda dikkat edersin sonra nasıl istyosan öyle giyin diyor ama ordan taşınana kadar tahammül edebilirmiyim bilemiyorum kafam çok karışık

Ailesine anlatmaya çalıştıysada maalesef kabul görmüyor en başta konuşulması gerekenler son zamanda açılınca işler birbirine girdi.nişanlım beni olduğum gibi kabul ediyorve ailesine kesinlikle hak vermiyor ve aileside oğullarının değiştiğini asıl kültüründen uzaklaştgını savunuyorlar bizde bu laflara anca gülüyorz nişanlımşa giyinme konusu aramızda mevzu dahi olmadı ki açık giyinen biride değilm.nişanlım ailemin yanımda dikkat edersin sonra nasıl istyosan öyle giyin diyor ama ordan taşınana kadar tahammül edebilirmiyim bilemiyorum kafam çok karışık

Bak bu hikayeler hep aynı. Nişanlı evlenene kadar kuzu. Evlendikten sonra da ana kuzusu. O yüzden bu kadar çok kocam evlendikten sonra çok değişti konusu var burada. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyorlar. Ben hiç sanmıyorum ailesinin şehrinde yaşayıp da anne etkisi altında kalmayacağını. Burnunu evinizden çıkarmayacak çünkü. Nişanlın karışsa (gerçi bence o da karışamaz) hadi bi derece ama onlara ne ya?

Ailesiyle biraz huzursuzluklar olacak, bu belli. Bazı hareketlerle, konuşmalarle ve belki de sözlü iğnelemelerle karşılaşacaksınız. Nişanlınıza güveniyorsanız, sizi bu durumlarda savunacağına ve anne eş ayrımı yapabileceğine inanıyorsanız olabilir elbet. Ama zor. Evlenirken çünkü gerçekten aileyle de evleniyor gibisiniz. İyi düşünülmesi gereken bir konu.

Selam arkadaşlar 11aydır nişanlıyım eylülde düğünm var şu zaman kadar herşey güzeldi sorunsuz ilerledi diyebilirim fakat nişanlımın ailesi kapalı ve benim son zamanda anladığım olayda beyinleride kapalı ben açık bir bayanım 28 yaşındayım ve yaşam şeklim tarzım tipim belli pantalon giymem istenmiyor etek giycekmişim ve yaşadığım şehirden ayrılcam onların bulunduğu şehirde yaşıycaz bir sürede olsa nişanlımla ben.giyim konusu hep sorun oldu aslında gelinliğe kadar bile sartı bu mevzu ama pantalonu mu bize değişiyosun konusu olunca koptuğum nokta oldu bunu yapamıycam fakat nişanlımı seviyorum onunla hiç bir sorun yok fakat ailesi ona bile söz hakkı tanımıyor.sanırım bu işin bitmesi gerekiyor güç durumdayım sizce ne yapmalı????

canım sorun ne pantolonda, ne kıyafette, ne sana baskı yapılmasında
sorun nişanlında!
"söz hakkı tanınmıyor" nedir?
kişiliği olan bir adama söz hakkı tanınmaz, söz hakkı zaten vardır!
henüz eşi olmadığın (yani avucunun içine girmediğin), seni kaybetme korkusu duyması gereken şu dönemde bile sana destek olamıyorsa gerisini sen düşün.
erkek dediğinin kendi kişiliği olacak
yoksa çok çekersin! aç- oku burada yazılan konuları
anne-baba sözünden çıkamayan erkeklerin kaçının yuvası mutlu...

Evet üstteki arkadaşın dediği gibi bir de ayrı şehirde ailesinin olduğu yerde yaşayacaksınız, belki de gün aşırı ailesiyle görüşmek durumunda kalacaksınız. Annesinin sözünden çıkamayan insanlar var ve çoğu kadın bunu evlendikten sonra görüyor. Bu konuya dikkat edin. Annesine saygıda kusur etmeyen biriyse, sizi de ilerde savunmasını beklemeyin.

canim yaa sikintili bir durum. madem oyle bastan neden tavirlarini koymamislar(esinin ailesi) da simdi konusuyorlar....
ayrica esin nasil oluyorda ailesine soz geciremiyor anlamis degilim. bu dedigim saygisizlik anlaminda rest cekme degil. ama bu hayat benim buda benim esim demeli...

Evet üstteki arkadaşın dediği gibi bir de ayrı şehirde ailesinin olduğu yerde yaşayacaksınız, belki de gün aşırı ailesiyle görüşmek durumunda kalacaksınız. Annesinin sözünden çıkamayan insanlar var ve çoğu kadın bunu evlendikten sonra görüyor. Bu konuya dikkat edin. Annesine saygıda kusur etmeyen biriyse, sizi de ilerde savunmasını beklemeyin.

zaten adam açık açık söylemese de üstü kapalı söylemiş
"ailemin yanında dikkat edersin, sonra nasıl istersen öyle giyin" demiş
bu ne demektir?
"ben anneme karşı gelemem, sözünden çıkamam, sen fedakarlık edeceksin"

İstanbul da yaşıyorum buraya gelmesini istedim ailem hertürlü yardımıda yapmaya hazır fakat babasınıda ezip geçemiyor maalesef her türlü düşünüyorum oda orda olmak istemiyor yıllardr yurt dışında üniversitedeydik okul bitince mecbur. Döndü ailesinin yanına mesleği babasının mesleğide olunca babası kendi ofisinde çalışmasını istyor kendi ayakları üzerinde durması için müsade etmiyor çok gergin inatçı ve dediğim dedik bir babası var tüm sülale önünde eğiliyor saçma salak bir biçimde 5yıldr birlikteyiz herşey güzel ama aile böyle yapınca ne yapacağımı bilemedim silip atmak mı gerek

Bugün etek giyip giymeyeceğinize karışırlar, yarın zorla başka şey yaptırırlar. Size zorla mini etek giydirmeleri de iğrenç, zorla başka kıyafet giydirmemeleri de. Nişanlınız şu an yanınızda olmuyorsa, destek çıkmıyorsa evlendikten sonra hiç yapmaz. Aynı şehirde olmasaydınız sadece gidip geldiğinizde sorun olurdu ama bu insanlar evinizin içine kadar karışabilirler.

canim yaa sikintili bir durum. madem oyle bastan neden tavirlarini koymamislar(esinin ailesi) da simdi konusuyorlar....
ayrica esin nasil oluyorda ailesine soz geciremiyor anlamis degilim. bu dedigim saygisizlik anlaminda rest cekme degil. ama bu hayat benim buda benim esim demeli...
Baştan ayak yyduracaklarımı düşünmüşler falan filan bende dikkat etmeye çalışyordum son görüşmede annem gündeme getirince pat diye etek olayı ortaya çıktı

Bu iş yürümez. Evlen bak sana zorla kafanı da kapattırmıyorlar mı, çalışıyorsan işten çıkartıp evde oturtmuyorlar mı... bu zihniyetler böyle oluyor. Sen yine şanslısın da renklerini evlenmeden önce belli etmişler. Kocan olacak kişi zaten hala ailesinin ağzına bakan bir adam, zayıf karakterli birine benziyor. Seni ezer bunlar, baskılar gırla gider, buraya yazıyorum. Adamın seni olduğun gibi kabul ettim sözlerine aldanma. Onlarda kocanın değil, ailesinin kabulu önemli. Baksana söz hakkı yokmuş adamın daha. :) Köprüden önce son çıkıştasın, iyi düşün, dikkat et. Bence arkana bakmadan kaç bu insanlardan.

Kendisi bile ailesine karşı gelemiyor, otoriter bir ailesi var belli ki. Babasından korkuluyor, annesi giyiminize karışıyor. Bence bu insanlar sizin sadece kıyafetinize karışmakla kalmayacaklardır. Nişanlınız güçlü bir imaj yaratmadı gözümde.

İstanbul da yaşıyorum buraya gelmesini istedim ailem hertürlü yardımıda yapmaya hazır fakat babasınıda ezip geçemiyor maalesef her türlü düşünüyorum oda orda olmak istemiyor yıllardr yurt dışında üniversitedeydik okul bitince mecbur. Döndü ailesinin yanına mesleği babasının mesleğide olunca babası kendi ofisinde çalışmasını istyor kendi ayakları üzerinde durması için müsade etmiyor çok gergin inatçı ve dediğim dedik bir babası var tüm sülale önünde eğiliyor saçma salak bir biçimde 5yıldr birlikteyiz herşey güzel ama aile böyle yapınca ne yapacağımı bilemedim silip atmak mı gerek

bence hayır
madem ilişkimiz 5 yıllık ve güzel diyorsun, önce "restleşmek" gerekir, tüm "dişlerini göstermen" gerekir yani elinden geleni deneyip nişanlının neler yapabileceğini görmen gerekir ki sonu ayrılık olsa bile için rahat etsin.
gelinlikle başlayabilirsin restleşmeye. tamamen kendi zevkine uygun bir gelinlik seç. dayat. bak bakalım neler oluyor.
ev tutulacağı zaman aileden çok uzak bir ev için diret, bak bakalım neler oluyor
bunun gibi denemeler yap
tabi bunları imzayı atmadan yapman lazım
seni, olduğun gibi kabul edebiliyor ve ailesine "gık" diyebiliyorsa ne ala
yok diyemiyorsa o zaman evet, silip atman gerekir bence
hem zaten belki seni öyle inatçı görünce, onlar seni silip atarlar...

bence hayır
madem ilişkimiz 5 yıllık ve güzel diyorsun, önce "restleşmek" gerekir, tüm "dişlerini göstermen" gerekir yani elinden geleni deneyip nişanlının neler yapabileceğini görmen gerekir ki sonu ayrılık olsa bile için rahat etsin.
gelinlikle başlayabilirsin restleşmeye. tamamen kendi zevkine uygun bir gelinlik seç. dayat. bak bakalım neler oluyor.
ev tutulacağı zaman aileden çok uzak bir ev için diret, bak bakalım neler oluyor
bunun gibi denemeler yap
tabi bunları imzayı atmadan yapman lazım
seni, olduğun gibi kabul edebiliyor ve ailesine "gık" diyebiliyorsa ne ala
yok diyemiyorsa o zaman evet, silip atman gerekir bence
hem zaten belki seni öyle inatçı görünce, onlar seni silip atarlar...
Elinize sağlık çok güzel özetlemişsiniz. İmzamı atarım bunun altına

canim esin kendi ayaklarinin uzerinde durmadikca onlarin sizin uzerinizde ki baskisi asla bitmez hele de dugunu yapip esyalarida onlar alirsa degme keyiflerine :) eger ikinizde calisiyorsaniz herseyinizi kendiniz yapin...

Sevgili arkadasim senin basina gelenler benimde basimdan gecti 21 yasindaydim,18 ay asker bekledim,beni boyle kabul etsinler diye hic taviz vermedim ne zaman dugun yaklasti ,o zaman annem kapali gelin istiyo ,bizde kadinlar calismaz falan xemeye basladi,istemeye geldikleri gece yandan yirtmacli etek giymistim almicaklarsa bastan almasinlar diye ama bi arkadasin dedigi gibi kopruyu gecene dek biz onu yola getirirz diye dusunmusler ki sene 1999 o zaman nisan atmak bile kolay olmuyodu, simdi bosanmak bile normal artik ben evlenseydim kesin bosanirdim ,ben dusundum tasindim ve ayrildim.hicte pisman olmadim .evliyim ve esim cok modern ,bu aralar cok bunaldim onun izni yok seni tatile gondereyim diyor oysa o annemlere tatile gidince bile burnumdan getirirdi uzerimce hicbir hakki yokken

X