Nişan atmak ve sonrasında gelen depresyon

Sayenizde bende guvenmiyorum insanlara ( bdv sagolsun )... neler donuyor neler oluyor napiyor bu insanlar ...olum var ya uc kurusluk dunyada bu nasil bir dallas...kaynana kaynana deil ceyar...
Sabahın 5inde gülme krizine soktun beni ceyar benzetmesine bayıldım :KK70:

Erkege bak, annesi uzulmesin diye nisanliyken bska bir kadinla gorusuyor.. Bu da erkegim diye geziyor di mi? Anneyi bosver senin nisanlin kaypak.

Kızlar merhaba,

uzun bir süredir kk'ya gelemiyordum, çok zor bir süreç geçirdim. Ocak ayında hayatımın en güzel zamanını geçirdiğimi ve daha mutu olamayacağımı düşünürken, son iki aydır çok büyük bir depresyonun içindeyim. Son yazdığım mesajlarımı gördükçe kendime ve ona daha da çok kızdım. lütfen bu durumdan nasıl çıkacağımla ve hayata tekrardan nasıl tutunacağımla ilgili bana yol gösterin. Kafayı yemek üzereyim!

Nişanlandıktan sonra kayınvalidem herşeye karışmaya başladı. Evimizi nereden tutacağımıza, ne eşya alacağımıza, gelinliğe, davetiyeye kadar... daha önce de yazmıştım, anadolu yakasında oturmayı planlıyorduk fakat sonradan öğrendim ki kayınvalide kendi sitesinde (-ki avrupa yakasının ücra bir köşesinde oturuyorular) evimizi bile ayarlamış. neyse, tüm bunlara nişanlımın hatırına çok fazla ses çıkarmadım. Ne de olsa sevdiğim adamla olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yoktu. gel zaman git zaman, bir gün müstakbel eltim, evimizi yerleştirmeye yardıma geldiğinde bana kayınvalidemin nişanlımı alt komşusunun kızıyla evlendirmeyi planladığını anlattı. Kayınvalide benim oğluna iyi bir eş olamayacağımı düşündüğü için BİZ NİŞANLIYKEN!!! nişanlımı alt komşusuyla görüşmeye zorlamış!! İnanabiliyormusunuz? Hemen arkasından inanılmaz kavgalar yaşadık, hayatımın en berbat günlerini geçirdim. ve nişanlım tüm bunların hiçbir şey ifade etmediğini sadece annesi üzülmesin diye birkaç kere görüştüğünü anlattı. Meğerse kayınvalide tüm bu bana karışmaları ve müdahaleleri beni yıldırmak için yapmış. Allahım nasıl böyle birşeyin içine düştüm nasıl, anlam veremiyorum. ailem iyi oldu bak Allah seni ne kadar seviyormuş ki evlenmeden sana onların yüzünü gösterdi diyip duruyor sanki herşey o kadar kolay açıklanabiliyormuş gibi. ve daha kötüsünü söyliyim, ben bu adamı hala deli gibi seviyorum. Bundan sonra bir daha birini sevebilmem imkansız. Zaten kimseye de güvenemem artık. Ne yapacağımı bilemiyorum. İsmi lazım değil arada hala mesaj atıp beni merak ettiğini söylüyor ama o kadar. Ne bir özür ne başka birşey. Bu muydu dünyalar kadar sevmek, hayallerimiz, aşkımız... İnanmak istemiyorum. nolur bana bir çıkış yolu gösterin. Kimseye lanet etmek de istemiyorum ama yukarıda Allah var, elbet onlar da anlayacaklar beni ne kadar üzdüklerini bana neler çektirdiklerini.
Sizi de dertlerimle boğdum ama inanın burada buna benzer bişey yaşayıp bu durumdan çıkmış olan bir kişi bile varsa, en azından benim için de umut var diyeceğim. yoksa gerisi çok karanlık şuan...

Hayır aksine sizin için ilerisi çok aydınlık ve umut var. Şu an hayalkırıklığı yaşamanız çok doğal ama bu karakterde bir adam ve bu deli anayla önür geçmezdi. Kurtuldum diye düşünün, hiç yıkılmayın.

bende iyiki yol yakınken, bunlar yaşanmış dıyenlerdenım arkadaşım. her evlının kv sı var, ıyısı ıle kotusu ıle var. ama annesı ıstediği için, nisanlıyken bırı ıle gorusmesı, ızah edılır bırsey değil, ve burda eskı nısanlınız kv den daha suclu. kendınıze zaman verın..cok ımkansız gorunse de, herkeeeşlere ınat, istedığın yerde evını tutabıleceğin,sana sahıp çıkan, gözunu ıcıne bakan bır eşın olacaktır.. ve ozaman tuylerın urpere urpere sükredıceksın ınan..

6 yıllık beraberlık ve sabr sonrası kavustuk bız eşımle. buna rağmen, erkek dış etkenlerı bloke etmezse, nekadar aşık olursan ol, cekılcek sey olmuyor evlılık.. belkı yanlış ama, evlendıkten sonra, benım annem de sensın, babam da sensın, esım de sensın ailem sensın dıyebılmelı bır erkek.. öyle olursa, kadının yapamıyacagı sey yoktur bence..

geçicek kuzum :)

Bence çok güçlü birisin.Çünkü gururlusun.Sana yapılan kalleşlik..Hemde sevdiğin adam tarafından.sen yapsaydın;hem deee nişanlıyken;naparmış???
Geçecek..şu an sana yalvarsa yakarsa çokdan soğumuştun.
Maalesef kaçan kovalanıyor bizde!!!!inşallah öyle biri çıksın ki karşına bugünleri anında sana unuttursun.

Aynı nedenlerden bende nişan atmıştım ve 1 sene sonrasında başka birisiyle evlendim.
Bilmem sana inandırıcı gelir mi ama o geçmez dediğin acı geçiyor, anasına dur sus karışma diyemiyen adamla bir ömür zaten geçmezdi. Benim evime aldığım çay kaşığına bile karışmıştı ex kv. Sen sevginden diyosun katlanırım diye ama kafayı yemiş bi şekilde ayrılırdın katlanamazdın.
Şimdiki eşim benim 4 yıllık arkadaşımdı, hiç böyle bir birliktelik aklımın ucundan bile geçmezken birden bire oldu.Yine kv ile sorun olmadı mı? Belki eskisinden daha fazlası olabilirdi ama eşim sen bizim evimize ve karıma karışamassın dedi herkes sustu, haftalarca tartıştı ve sonunda geri çekildiler.
Demem o ki nişanlın senin üzülmemeni istese, anasına karışma derdi. Karışmayı bırak nişanlıyken başka kızla görüşecek kadar düşmüş. Ucuz kurtulmuşsun gerçekten, ben 1 ay kala nişan atmıştım evim düzülmüştü gelinliğime bakıp bakıp ağlıyodum. Ama şimdi düşününce ne kadar aptalmışım diyorum, üzüleceksin elbette ama böyle ömür geçer miydi? O ruh hastası kadın and içmiş resmen sizi ayırmaya, bırak gitsin. Hakkında hayırlısı olsun canım, ağla boşalt içini ama bir yandan da ömür boyu sabredemeyeceğini düşün.

ben yanlış mı anladım acaba. nişanlınız annesini kırmamak için annesinin uygun gördüğü gelin adayıyla görüşmüş doğru mu :KK57::KK57: evlenmek niyetiyle başka bir kadınla görüşmüş yani parmağında sizin yüzüğünüz varken :KK57:
BDV'de daha neler görecek acaba bu gözler :işsiz:

kurtulduğunuz için kurban kesin.

sizce seven bir adam nişanlıyken annesi istiyor diye başka bir kızla görüşür mü hiç aklınız alıyor mu bunu ?
sevmeyin bu adamı düpedüz aldatmış sizi. aklınıza he bu yaşadıklarınızı getirin sakın üzülmeyin lütfen..

inşallah gönlünüzce olur bundan sonra herşey.

ve daha kötüsünü söyliyim, ben bu adamı hala deli gibi seviyorum. Bundan sonra bir daha birini sevebilmem imkansız. Zaten kimseye de güvenemem artık. Ne yapacağımı bilemiyorum. İsmi lazım değil arada hala mesaj atıp beni merak ettiğini söylüyor ama o kadar. Ne bir özür ne başka birşey. Bu muydu dünyalar kadar sevmek, hayallerimiz, aşkımız... İnanmak istemiyorum. nolur bana bir çıkış yolu gösterin. Kimseye lanet etmek de istemiyorum ama yukarıda Allah var, elbet onlar da anlayacaklar beni ne kadar üzdüklerini bana neler çektirdiklerini.
Sizi de dertlerimle boğdum ama inanın burada buna benzer bişey yaşayıp bu durumdan çıkmış olan bir kişi bile varsa, en azından benim için de umut var diyeceğim. yoksa gerisi çok karanlık şuan...

Şu paragrafın başında dediklerin var ya hepsi geçecek. başka birini sevebilmen imkansız falan değil neden olsun?
ayrıca o adam seninle NİŞANLI olduğu halde annesi istedi diye başka biriyle görüşmüş. bunu bilmek bile ondan nefret etmen için yeterli bence.
Allah a dua et şimdiden onların ne olduğunu göstermiş sana yoluna bak hayatına bak üzme kendini hiç boşuna :KK5::eğlence:

kimse kimseyle zorla görüştürülmez, senin annen böyle birşey yapsa sen görüşür müsün? Görüşmezsin... Yani görüşmeyi kendide istemiş ki nişanlı birde.. annesi neye dayanarak birini buluyor ve o kızda nasıl bir akıl yoksunu ki, nişanlı olduğunu bile bile görüşebiliyor. Demek ki ortada dönen çok oyun var... İnsanlar çok garip gerçekten.

Öldüm bittim sendromları tamamiyle evlenip ayvayı yemediğinizden dolayı bana inanın.
Evlenince geçiyor o büyük aşk hikayesi
Yerini yiyeceginiz kazıkların adı olan TECRÜBE'ye bırakıyor
Zamanla sevdigin adamın ailesiyle bütünleşmeye çalıştıkça göreceksiniz Anyayı Konya'yı
İnsan doğası geregi sevmeye sevilmeye endekslidir zaten
Sanma ki tekrar sevmeyeceksin.
Takıntı haline getirip ruh saglıgını bozmadıgın müddetçe gayette sevebilirsin.
Ayrıca gerisi çok karanlık suan demişsinya
Bu sadece iç dunyanda çok fazla anlam bildirdigin sevgili nişanlının anlamsızlıgıdır.
Dua et ki görmüşsün işin iç yüzünü önceden
Çok bilindik bir laf vardır ''ANAN SENİ KADİR GECESİ DOGURMUŞ OLMALI''
Yani bu adamın her yeri altından olsa ne yazardı senin için ?
Anası katmerli bir işgüzar :)
Bu ananın büyüttügü oğlancık ile hayatını zindana çevirmek için bir akde imza atmamak seni niye bu kadar örseliyor ?
Tamam kandırılmanın verdigi bir acziyete bürünebiliyor insan çogu zaman ama bu kadar yersiz düşüncelere ben artık küstüm oynamıyorum istemezükçülüğe de fırsat vermemeli.
Adam en nihayetinde adam degilmiş
Bitti bu kadar.

Nişanlın tam bir ana kuzusu.
Şimdi annesinin eteginden tutup sütü içip dursun pislik:KK67:
Annesi üzülmesin diye görüşmüşmüş.
Annesi istese cocukta yapardı herhalde onla:KK67:

Valla iyi kurtulmuşun

Allah yardimcin olsun. Annesi üzülmesin diye seni kaybetmeyi göze almis eski nisanlin. O kizda nasil nisanli bir erkekle görüsmüs orasi ayri bir konu zaten. Rabbim merhametli insanlarla karsilastirsin.

annesi uzulmesin diye baskasiyla gorusmek haricinde olanlarin HEPSINI yasadim. KV herseye ama herrrrrseye karisiyordu. o da ayni senin KV gibi beni yildirmaya çalisiyormus. bi sene oldu ayrildik. bende ayni senin gibi dusunuyorum. ondan baskasini sevemem hâlâ onu seviyorum diyorum. ama nasil geçecek bu duygu bu his bilmiyorum bende

Off ben de üç hafta kadar önceden kv nin baskıları,emrivakileri ve karışmaları yüzünden nişan attım eski konumda görebilirsin.Evimde eşyalarım nerdeyse hazırdı,gelinliğim hazırdı ufak tefek şeyler dışında birçok şey hazırdı.Düğüne yaklaşık bir ay vardı.Ama benim sinirler daha fazlasına dayanamadı çünkü evlenince biliyordum ki bu baskılar katmerlenecekti.
Konunu okurken neler anlatmak istediğini çok derinden hissedebildim.İlk günlerde ağlasam sızlasam da öyle ya da böyle rahatlama hissediyordum.Şimdilerdeyse aynı senin depresyon benim de üzerime çöreklenmiş durumda.Geceleri uyuyamıyor kabuslar görüyorum ve hep onu görüyorum.Ya da onunla barışmış olduğuma dair rüyalar görüp ama olmaz ki annesiyle yapamam derken uyanıp darmaduman oluyorum.Resimler ya da bazı anılar delicesine ağlatıyor.Aslında daha çok yaşayamadığımız hayallere bu kadar yakınken yaşayamadığımız için ağlıyoruz sanırım.Üzme kendini diyeceğim de ne desem boş biliyorum canım

Merhaba arkadaşım
1. Nişanlın seni gerçekten sevse kim olursa olsun ne baskısı ne kadar olursa olsun başkasıyla görüşmezdi.
2.Gerçekten ucuz atlatmışşın kaynana olayları hiç bir zaman son bulmayacak, ne ilk çeken sensin ne de son...
3. Bu adam seninle evlense bile huzurunuz olmayacaktı.

Emin ol herkes hakettiğini bulacak. Sende çok mutlu olacaksın. İnşallah Rabbim yüreğine esenlikler verir unutursun ve tekrardan çok seveceğin birini karşına çıkarır.

Üzülme diyemem, hatta içinden ne zaman aglamak geliyorsa agla, rahatla.. Sonra sevinecegin, gercekleri görüp "iyi ki olmamış" diyecegin gunler de gelecek. Sadece sabir ve tevekkul. Bende nisan attim 5 ay kdr oldu. Sebep kayınvalide etkeni. Oglunun bana olan duskunlugunu kaldiramadi ve hersey hazir düğüne 1 ay kala ayrıldık. Cok zor zamanlardan geçtim. Bu bir imtihan. Allah yardim ediyor. Allaha sukur et kurtardi seni. Ya cocuk elinde baba kapisina donseydin? O sana layık degilmis. Boyle dusun ve hayatin sana getireceği daha guzel gunleri ümit et. Hersey gececek herkeste olduğu gibi :)

Nekadar şanslısın farkında seğil misin?

Senin için çok güzel bi tecrübe olmuş.

Ya evlendikten sonra öğrenseydin ozaman neolacaktı ?

Evlenip boşanan kadınlar hepsi yerinde olmak ister şuan çok zaman kaybetmeden gerçekleri görmüşsün.

Bundan sonra anakuzusu olmayan . Kendi kararlarını verebilen sevdiği kadının ne istediğini önemseyen biri çıkıncaya kadar yalnız kalmayı dene.

Back
X