Merhaba arkadaşlar,
Benim haziranda nişanım var. Bizim adetlerimize göre nişandan en geç bir hafta içerisind egelin bohçası ve damat bohçası götürülü edilir. Buraya kadar sorun yok. Ama ben ve ailem bu bohça işlerine pek sıcak bakmıyoruz. Gereksiz geliyor. Nişanlım da sağolsun o da pek istemiyo böyle şeyleri gereksiz geliyo. Aynı kafadayız

Çünkü bohçaya koyacakları nevresim takımı, makyaj malzemeleri bilmem nelerden ben de bol bol var zaten. Sırf birşeyler alınmış olması için aldırmak da istemiyorum. Nişan alışverişine çıksak onlara çok masraf olur.
Örneğin cildim hassas diye her makyaj malzemesini kullanamıyorum. Kullandığım fondöten 150 tl, nemlendiricim 400 tl. Gerisini siz düşünün. Bana bi makyaj takımı almaya kalksalar en az 500 lirayı bulur zaten. Beğendiğim parfümler desen 300-400 tl'lerde. Yalandan birşeyler aldırıyım desem kullanmicam ettiklere masrafa yazık. Bir de onları da görmek isterler evlenince haklı olarakk.
Anlayacağınız böyle bir düşünceyle ben bohça istemiyorum dedim annemlere. onlar da tamam dediler. annem kayınvalidemi aradı biz bohça istemiyoruz eğer isterseniz size yapalım dediler. kayınvalidem de oğlum da istemiyorsa problem yok yapmayın dedi. anlayışlı ve sıcak konuştu. Gelelim sorunumuaaa
Benim akrabalarım bunu duyduklarında hep üstüme geliyorlar. olmaz öyle şöyle. bohçasız gelin mi olurmuş şöyle böyle. çok pişman olursun ilerde. içinde ukte kalır diyorlar. Aranızda bohça yapmayan ya da yapmayan bir tanıdığı olan var mı acaba. Sizce pişman olur muyum ?