Nişan bohçası sorunu :(

Aynı dusuncelerdeydım onlara malzemelerımı aldıramayacagımı dusundugum ıcın herseyımı kendım aldım.
Ancak kuzenım herseyını aldırdı ve makyaj malzemelerı 3200 tl tuttu :KK59:
Anam ne kullaniyorsunuz siz makyaj malzemesi olarak. Bak benim gozlerim cok hassas hemen siser sulanir ama oruflame cok iyi geldi tavsiye ederim en azindan butceye de dost

Anam ne kullaniyorsunuz siz makyaj malzemesi olarak. Bak benim gozlerim cok hassas hemen siser sulanir ama oruflame cok iyi geldi tavsiye ederim en azindan butceye de dost
Sımdı kayınvalıdeler masallah avondan haberdar oldukları ıcın hersyeı oradan almaya calısıyorlar malum ben o topa hıc gırmek ıstemedım acıkcası

Valla bohça konusu akrabaları ilgilendirmez de kuzum senin bu makyaj malzemenin nemlendiricini parasını kim ödüyor çalışıyor musunuz ailen çok mu zengin yani şimdi artık yeni bir yuva kuruyorsunuz eşin sana bu kadar pahalı şeyleri sürekli alabilecek mi ya da sen çalışıyorsan maaşın zaten bunlara gider yani yazık değil mi ne kadar hassas olursa olsun 150 tl fondöten nemlendiri 300-400 tl lik parfüm nedir yani pahalı olunca mı iyi oluyor anlamadım illa daha ucuz ve sorun yaratmayacak ürünler vardır. Biraz lüks takılıyorsunuz bence sonradan sorun olur bunlar.

Ben yapmadım istemedim de gelinliği alırken eksik olan bir kaç şeyimi aldım. Kullanmayacağın şeyleri aldırmanın anlamı yok.

Merhaba arkadaşlar,

Benim haziranda nişanım var. Bizim adetlerimize göre nişandan en geç bir hafta içerisind egelin bohçası ve damat bohçası götürülü edilir. Buraya kadar sorun yok. Ama ben ve ailem bu bohça işlerine pek sıcak bakmıyoruz. Gereksiz geliyor. Nişanlım da sağolsun o da pek istemiyo böyle şeyleri gereksiz geliyo. Aynı kafadayız :KK70: Çünkü bohçaya koyacakları nevresim takımı, makyaj malzemeleri bilmem nelerden ben de bol bol var zaten. Sırf birşeyler alınmış olması için aldırmak da istemiyorum. Nişan alışverişine çıksak onlara çok masraf olur.

Örneğin cildim hassas diye her makyaj malzemesini kullanamıyorum. Kullandığım fondöten 150 tl, nemlendiricim 400 tl. Gerisini siz düşünün. Bana bi makyaj takımı almaya kalksalar en az 500 lirayı bulur zaten. Beğendiğim parfümler desen 300-400 tl'lerde. Yalandan birşeyler aldırıyım desem kullanmicam ettiklere masrafa yazık. Bir de onları da görmek isterler evlenince haklı olarakk.

Anlayacağınız böyle bir düşünceyle ben bohça istemiyorum dedim annemlere. onlar da tamam dediler. annem kayınvalidemi aradı biz bohça istemiyoruz eğer isterseniz size yapalım dediler. kayınvalidem de oğlum da istemiyorsa problem yok yapmayın dedi. anlayışlı ve sıcak konuştu. Gelelim sorunumuaaa

Benim akrabalarım bunu duyduklarında hep üstüme geliyorlar. olmaz öyle şöyle. bohçasız gelin mi olurmuş şöyle böyle. çok pişman olursun ilerde. içinde ukte kalır diyorlar. Aranızda bohça yapmayan ya da yapmayan bir tanıdığı olan var mı acaba. Sizce pişman olur muyum ?

Valla bizde istemiyorduk sadece esimle birbirimize kucuk hediyeler aldik o kadar. Kimseyi takma bohca olaylari tamamen sacmalik bence. Ayrica bana cok tuhaf geliyor gidip birisine kendine birseyler aldirmak, kendi agzinla demissin parfumun 400 lira diye bakalim kv kp anlayacakmi o 400 liralik parfumden, illaki laf edecekler.
Istersen nisanlinla birbirinize kucuk hediyeler alabilirsiniz.

Ahhh bu akrabalar... Bohçana da karıştırmayıversen elalemi? boşver ne derlerse desinler 2/3 gün konuşur susarlar, bohça eksikliği de inan hissetmezsin.

cok guzel dusunmussun aferım kız
para delısı mal mulk esya delısı olmayan ınsanları hep sevmısımdır

bosver akrabaları aılen aılesı sen ortak olarak ıcınıze sınmıs baskalarına da ne oluyormus baskasını dınlemeye kalkarsan hıııcc kımseyı memnun edemezsın...

Ben ne bohça yaptırdım ne de yaptım. Saçma geliyor bana. Akrabalarım bana da olur mu öyle şey falan dediler baskı yaptılar biraz ama hiç kafama takmadım istemiyorum ben dedim geçiştirdim. Hiç de pişman olmadım :)

Bohçanın nesi içinde kalacak Allah aşkına?
Başkalarına kulağınızı kapatın yeter

valla biz bohça olayına girdik o da sırf yapılmış olsun diye. keşke hiç masraf etmeseydik çünkü ne aldıkları makyaj malzemelerini kullanıyorum ne de geceliği giyiyorum. bir tek nasıl olduysa terlikleri beğendim onlar işime yaradı =)

Merhaba arkadaşlar,

Benim haziranda nişanım var. Bizim adetlerimize göre nişandan en geç bir hafta içerisind egelin bohçası ve damat bohçası götürülü edilir. Buraya kadar sorun yok. Ama ben ve ailem bu bohça işlerine pek sıcak bakmıyoruz. Gereksiz geliyor. Nişanlım da sağolsun o da pek istemiyo böyle şeyleri gereksiz geliyo. Aynı kafadayız :KK70: Çünkü bohçaya koyacakları nevresim takımı, makyaj malzemeleri bilmem nelerden ben de bol bol var zaten. Sırf birşeyler alınmış olması için aldırmak da istemiyorum. Nişan alışverişine çıksak onlara çok masraf olur.

Örneğin cildim hassas diye her makyaj malzemesini kullanamıyorum. Kullandığım fondöten 150 tl, nemlendiricim 400 tl. Gerisini siz düşünün. Bana bi makyaj takımı almaya kalksalar en az 500 lirayı bulur zaten. Beğendiğim parfümler desen 300-400 tl'lerde. Yalandan birşeyler aldırıyım desem kullanmicam ettiklere masrafa yazık. Bir de onları da görmek isterler evlenince haklı olarakk.

Anlayacağınız böyle bir düşünceyle ben bohça istemiyorum dedim annemlere. onlar da tamam dediler. annem kayınvalidemi aradı biz bohça istemiyoruz eğer isterseniz size yapalım dediler. kayınvalidem de oğlum da istemiyorsa problem yok yapmayın dedi. anlayışlı ve sıcak konuştu. Gelelim sorunumuaaa

Benim akrabalarım bunu duyduklarında hep üstüme geliyorlar. olmaz öyle şöyle. bohçasız gelin mi olurmuş şöyle böyle. çok pişman olursun ilerde. içinde ukte kalır diyorlar. Aranızda bohça yapmayan ya da yapmayan bir tanıdığı olan var mı acaba. Sizce pişman olur muyum ?

Ay öyle b.ktan bir süreçti ki o bohça alışverişi. Aldıklarımız da hep mecburiyetten ne aldığım elbiseyi giydim dana ne ayakkabıyı. Hiç fırsat ve kısmet olmadı. Zaten bu bohça muhabbeti dediğiniz gibi gereksiz masraf ve çok büyük yorgunluk. Hiç kimseyi dinlemeyin. Bildiğinizi okuyun. Benim yapmış olmak içimde kaldı keşke yapmasaydık.

Merhaba arkadaşlar,

Eşim ve bende bu sekılde yaptık hıcde ıcımde kalmadı. sadece bana pierre cardinden bi gecelık takımı aldılar sabahlıkla bırlıkte 6 parca onda da 500 tl verdıler ınanın ona dahi acıdım. bi saten gecelık takımı sonucta . ama işte en azndan onu almak ıstediler tamam dedım.. bir de gitmişken kına malzemelerını falan aldılar. onun harıcı bende senın gıbı bos yere masraf olmasn ustelık de her makyaj malzemesını kullanmayacagm ıcın aldırmadım.

Ben esime bohca hazirladim esim de bana hazirladi
Hazirlama amacim eksikleri vardi esimin anasi babasi da ortada yoktu tanismadik bile, esimin istegi yoktu ama ben istedim ki bir eksigi olmasin, ihtiyaclari ne ise onlari aldim bohca diye koydum;) esim de bana yapti aynisindan, gereksiz sacmasapan sey hic almadik
Nisan yapmadik sadece isteme oldugu gun soz kestik kendi aramizda, onun ailesi yoktu sadece teyzesi ve kuzenleri vardi bir de benim annem vardi
Hic birsey icimde kalmadi iyi ki de nisan yapmadim kina yapmadim dogrudan dugunumuzu yaptik bitti

Bende bohça istemedim kocamda istemedi.hiçte pişman olmadım.kardeşim şuan hamam tası patik vs. Gbi şeyleri nereye koycağını düşünüyo keşke istemeseydim dedi.pişmanlık duyulcak bişey deil.ben sadece bohça yerine kaynanamdan ilk gece için jartiyer takım istemiştim:)

Kimse sana kalkıp 500tllik makyaj malzemesi almaz zaten alacaksa da bunu asla sorun etmezsin sorun ettiğine göre alamazlar bırak bütçesine göre alsın hediyesini adeti geçtim içşnden gelir alır heves eder nişanlının annesi ha siz almak istemediğiniz için onlar yapmasın diyosanz o ayrı. Dertmi bu yani:KK51:

iki anne ve siz aynı fikirdeyseniz boşverin milleti. biz bohça olmasın diye anneleri ikna edemedik, şimdi kara kara düşünüyoruz ne koyduracağız içine diye :KK51:

valla benimkiler karşı çıksaydı ben pislik yapardım. herşeyin en pahalısını aldırırdım erkek tarafına. kendim damat bohçası yaparken de en pahalıları aldırırdım ki bi daha işime karışmasınlar diye.

Back
X