Nişan dönemi kavga gürültü

niamh12

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
229
296
23
30
Herkese merhaba kızlar canım çok sıkkın.

Nisanlimla cok uzun senelerdir beraberiz. Ben cok sade bir sey istiyordum evde isteme+ nisan karisik. Buyuk organizasyonlar bana fuzuli masraf gibi geliyor. Ama babam ve annem “evde nisan olmaz, 50 kisiyi sigdiramayiz, nisansiz kiz mi verilir biz dul kadin mi veriyoruz, nisan kiz tarafinin onurudur” gibi korkunc seyler soyleyerek ve emrivaki yaparak mekan tuttular.

Mekan 100 kisilik tutuldu ve karsi tarafa 50 50 seklinde kotamiz olundugu iletildi. Sadece yakinlari cagiracagiz dedi annem annesine.

Ama nisanlimin babasi bi tik basina buyruk bi tip, iletisimimiz pek yok, sert bi adama benziyor acikcasi nisanlim da pek iyi anlsamiyor. Adama kota soylenmesine ragmen bir suru arkadasini arayip soylemis. 35-40 arasi kisi bekledigini soyledi ama bu insanlarin colugu cocugu da var topluca gelirlerse, nisanlimin annesinin tarafini ve arkadaslarini ekleyince kotayi deli gibi asiyoruz. Astigimiz her kisi basina cikista 400 tl odeme yapilacak.

Annem ayri negatif yorum yapiyor, nisanlimin babasi “sanki eliyle mi sayacak adam , gencler ayakta dikilir” diyor. Ayrica nisan tarihi alindigindan beri adam babami bi kere bile aramadi. Babam neden gelip gitmiyorlar neden yol haritasi cizmek icin aranmiyorum diye tripli. Nisanlim babasina bayramlasmaya gidelim demis adam bana bugun kurban bayram yogun oluyor gelemeyiz alinmayin diyor. (Oturdugumuz yerler arasi 1.5 saat)

Kafami duvarlara vurarak bagirmak istiyorum su an. Bi yol gosterin lutfen

Kız vermek , dul kadin mi veriyoruz ne cirkin ifadeler bunlar ya. Birinin oğluyla nisanlaniyosunuz diye size kul kole mi olsunlar? Babaniz da madem yapamayacsk gücü yok kisi basi arti 400 liranin peşine düşmeyecek. Nisanimi evde yaptik esimin ailesi yabanci az kişi gelecekler diye cokta guzel oldu. Kimse yorum yapmadi. Düğünümüzü de luks yemekli mekanda yaptik tahminimizden onlarca kisi fazla geldi ve bizi zorladi odeme ama yine de sorun yapmadik biz tercih ettik sonucta . Ve yine kimse
Yorum yapmadi kimsenin umrunda degil yani evde nisanmis oymus buymus bosu bosuna tripleniyosunuz

Son düzenleme:

Nisanlimla cok uzun senelerdir beraberiz. Ben cok sade bir sey istiyordum evde isteme+ nisan karisik. Buyuk organizasyonlar bana fuzuli masraf gibi geliyor. Ama babam ve annem “evde nisan olmaz, 50 kisiyi sigdiramayiz, nisansiz kiz mi verilir biz dul kadin mi veriyoruz, nisan kiz tarafinin onurudur” gibi korkunc seyler soyleyerek ve emrivaki yaparak mekan tuttular.

Mekan 100 kisilik tutuldu ve karsi tarafa 50 50 seklinde kotamiz olundugu iletildi. Sadece yakinlari cagiracagiz dedi annem annesine.

Ama nisanlimin babasi bi tik basina buyruk bi tip, iletisimimiz pek yok, sert bi adama benziyor acikcasi nisanlim da pek iyi anlsamiyor. Adama kota soylenmesine ragmen bir suru arkadasini arayip soylemis. 35-40 arasi kisi bekledigini soyledi ama bu insanlarin colugu cocugu da var topluca gelirlerse, nisanlimin annesinin tarafini ve arkadaslarini ekleyince kotayi deli gibi asiyoruz. Astigimiz her kisi basina cikista 400 tl odeme yapilacak.

Annem ayri negatif yorum yapiyor, nisanlimin babasi “sanki eliyle mi sayacak adam , gencler ayakta dikilir” diyor. Ayrica nisan tarihi alindigindan beri adam babami bi kere bile aramadi. Babam neden gelip gitmiyorlar neden yol haritasi cizmek icin aranmiyorum diye tripli. Nisanlim babasina bayramlasmaya gidelim demis adam bana bugun kurban bayram yogun oluyor gelemeyiz alinmayin diyor. (Oturdugumuz yerler arasi 1.5 saat)

Ailenin düşünce tarzına göre abinin fazla insan getirmesine gururlansinlar o zaman abinin yaptığını savunmuyorum da onur gurur dul kadın ne alaka

:olamaz:Anneniz babanız sebep olmuş
Nişan kız tarafının onurumuymuş al sana onur işte
Ya şu gençler ne çekiyor bu önceki nesilden dünya kadar masraf hır gür
Neymiş onurmuş
Sadece nikah yapıyoruz deyin
Millet oynayacak göbek atacak diye hiç zorlamayın kendinizi
Sanki göbek atılan o salondan ter kokusu bana geldi

es ailesi zaten sorunlu da anneniz de normal degil.
size saygi duymayan, sacma sapan dusunen/ davranan biri.
siz de nisanlinizla ortayi bulamiyorsunuz.
boyle giderse sirf laf olsun diye evlenir bir de ayrilirsiniz. sonra mazallah ikinci evliliginizde onursuz bir sekilde, dul kadin olarak sessiz sade verir aileniz sizi
biz dul kadin mi veriyoruz, nisan kiz tarafinin onurudur”

Onur gurur ben ne alaka diyor şu an. 🫣
Cidden bu durumun onur gururla ne alakası var acaba? Aile arasında yapanlar onursuz mu oldu şimdi 😏

Hic birini duyma on kat beterini yasamisimdir bunun en guzel gunlerini zehir etmelerine izin verme arada kopru olacağım diye de ustune bastirma sen nisanlindan eminsen hepsine emri vaki yap gec 20 kisi fazladan gelsin 8bin fazla ver gerekirse bosver..kv i ara bizde bayramda adettir babamlar bekler mutlaka de kestir at konuyu

Kız vermek , dul kadin mi veriyoruz ne cirkin ifadeler bunlar ya. Birinin oğluyla nisanlaniyosunuz diye size kul kole mi olsunlar? Babaniz da madem yapamayacsk gücü yok kisi basi arti 400 liranin peşine düşmeyecek. Nisanimi evde yaptik esimin ailesi yabanci az kişi gelecekler diye cokta guzel oldu. Kimse yorum yapmadi. Düğünümüzü de luks yemekli mekanda yaptik tahminimizden onlarca kisi fazla geldi ve bizi zorladi odeme ama yine de sorun yapmadik biz tercih ettik sonucta . Ve yine kimse
Yorum yapmadi kimsenin umrunda degil yani evde nisanmis oymus buymus bosu bosuna tripleniyosunuz

Siz dalga mi geciyorsunuz sizce annem ve babamla ayni zihniyette olsam buraya gelip konu mu acarim hasbinallah ya

madem nişan onur demek onursuz gibi niye aile başına 50 kisiye mekan tuttular? şöyle şaniyla şerefiyle 400 kisilik salon tutsalardi ya
Şu düğün dernek olaylarında gençleri evlendiriyoruz diye aileler kendi egolarını heveslerini çocuklarına dayatıyorlar
Eminim dünya kadar borca girecekler ve bu aralarında problemlere sıkıntılara neden olacak
Boşanmalara varan sorunlar
Bunun altını evi döşemesi hediyesi bohçası mohçası çerezi daha aklıma gelmeyen birsürü teferruat var
Yandılar
Bu masraflar yapılmazsa gençler başka bir ülkede balayı bile yapar
bir araba alır mesela
elzem olan yapılır
millete Nişan yapacağım diye onurunu gururunu buna bağlıyorsa
Dediğin gibi 400 kişilik salona girsinler

Nişanlınızda da sizde de hata var bu süreçte.
İkiniz de ailelere sınır çekemiyorsunuz.
İkinizin de aileleri problemli davranıyor.
Nişanlınızı alıp karşınıza konuşun. Bu süreci birlikte yöneteceksiniz. Ya ailelere söz geçiremiyoruz deyip idare etmelisiniz şikayet etmeden ya da ikiniz de sınırınızı gösterip kendi isteklerinize göre organize etmelisiniz.

Siz dalga mi geciyorsunuz sizce annem ve babamla ayni zihniyette olsam buraya gelip konu mu acarim hasbinallah ya
18 yasindan büyüksünuz di mi ? Resitsiniz yani anne baba amca hala dinlemek zorunda misiniz ? Hadi dinlediniz babaniz onuruyla yapacak 250 kisi de gelirse odeyecek ve babasi niye arasin babanizi mesela ? Babaniz mi evleniyo . Ne benim ne esimin ailesi tek bi sürecte karismadi. Mis gibi gurur duydugumuz asla kendimizi sıkıntıya sokmadigimiz mutlu anlar yasadik evet

Şu düğün dernek olaylarında gençleri evlendiriyoruz diye aileler kendi egolarını heveslerini çocuklarına dayatıyorlar
Eminim dünya kadar borca girecekler ve bu aralarında problemlere sıkıntılara neden olacak
Boşanmalara varan sorunlar
Bunun altını evi döşemesi hediyesi bohçası mohçası çerezi daha aklıma gelmeyen birsürü teferruat var
Yandılar
Bu masraflar yapılmazsa gençler başka bir ülkede balayı bile yapar
bir araba alır mesela
elzem olan yapılır
millete Nişan yapacağım diye onur gurur buna başlıyorsa
Dediğin gibi 400 kişilik salona girsinler
ya daha yeni herseyi almak isteyen anneme de dedim, bizim ulkemizde para harcayarak kiymet verildigi zannediliyor. ne kadar harcarsan cocugunu o kadar seviyorsun. karsi taraf ne kadar harcarsa cocugunu o kadar hakediyor.
oysa ne alaka, kiymet vermek, sevgi göstermek bunlar icin onca paraya gerek yok ki. "senin günün , senin istegin ne?" diyip dinlesen belki en değerli sey olacak

Back
X