Ben sevgili iken adamla mutlaka temas etmişsinzdir demedim zaten. Bir erkek ile bir kadın bir yıl birlikte zaman geçirip , birbirine sevgili hitabı kullanacak kadar paylaşımda bulunup , nişanda eli elime değimesin tavrı bana çok tuhaf geliyor. Bir erkek sizinle tanışmak sevgili olmak istiyor, bir yılda arada hiçbir resmiyet olmadan o kişi ile temas etmeden de olsa görüşüyorsunuz, sevgili hitabını açıkça kullanıp vakit geçiriyorsunuz aileniz bunu kabul ediyor ancak bir yıldan sonra evlenme kararı alıp nişan yapmaya karar verince nişanda iki dakika adamın elinize elinin değmesi problem olacak kadar büyük bir konu. sevgilinize de tuhaf gelmesi anlamaması normal yani bir yıldır ailesinin bilgisi dahilinde onun ile görüşüp sevgili olan bir kızın nişanda sanki elin adamı ile yeni yan yana geliyormuş gibi bu tavrı takınmasını.
çevremde dini olarak hassasiyetleri olan birçok insan gördüm ancak onların tavrı bellidir , evlilik kararlarında aileler işin içindedir, erkek ile kız sınırlı görüşür genelde aile bireyleri ile bir araya gelir, öyle bir yıl falan görüşme olmaz yani en azından söz nişan olmadan. iki tarafta birbirinin hayat görüşünü, tavrını bilir ona göre ne yapıp yapmayacağını da bilir. Sizin ve ailenizin tavrında tutarsızlıklar var bana göre