• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan Hazırlıgı

Cok haklisiniz orada da annemden cekiniyorum dogrusu. Ustume cok geliyor yuksek muhendis oldun elaleme rezil etme beni diyor bohcana bak derler diyor. ben de isteyemedigim icin arada kendim halletmeye calisiyorum kimse nisan bohcasindan kisarak zengin olmamis kimse fakir de olmaz oraya iki parca fazla koyarak. Hem annem hem onun annesi kostek oluyolar bana sadece bence. Ben sessizim nisanlim desen o da ayri. Harika biri cok calisiyor evimizi duzenimizi kurmak icin ama bazi konularda annesini goremiyor bence. Zamanla gorecektir diye dusunuyorum.
Annenin sana baskı yapmasına izin verme. Benimkine kalsa neler neler lazımdı. Ona boyun eğmedim. Sen karışma dedim. Takı dedi olmayacak takı falan dedim. Bu sayede takı az olunca bir şey diyemedi. O ne kadar uyardıysa da sorduklarında benim istediğim bir şey yok dedim. Şunu istedin diyemezler. Hem de eşimin bir annesi var, kadın emekli maaşının yarısıyla geçiniyordu o sırada. Canını mı alayım diye düşündüm yani. Yine elinden geleni yaptı sağolsun. Sen eşinden eminsen öyle şeylere bakma. Gösteriş için de bir şey yapma. Biz yapsak gösteriş için ödeyecek olan eşim ve dolayısıyla ben olacaktık. Annem de tutturmuştu onun erkek annesi olarak biriktirmiş olması gerekiyordu diye. Ben de ne biçim konuşuyorsun sakın bunları insanların önünde söyleme demiştim.
İki tarafı da umursamayın.

Cok haklisiniz orada da annemden cekiniyorum dogrusu. Ustume cok geliyor yuksek muhendis oldun elaleme rezil etme beni diyor bohcana bak derler diyor. ben de isteyemedigim icin arada kendim halletmeye calisiyorum kimse nisan bohcasindan kisarak zengin olmamis kimse fakir de olmaz oraya iki parca fazla koyarak. Hem annem hem onun annesi kostek oluyolar bana sadece bence. Ben sessizim nisanlim desen o da ayri. Harika biri cok calisiyor evimizi duzenimizi kurmak icin ama bazi konularda annesini goremiyor bence. Zamanla gorecektir diye dusunuyorum.
Annenizi çok da haksız bulmadım. Sizi bu yaşa getirmiş, emek harcamış eminim ki sizinle ilgili birçok hayali vardır. Her anne kızının iyi bir evlilik yapmasını, el üstünde tutulmasını ister. Maalesef bizim ülkemizde nişan, düğün gibi durumlarda erkek tarafının aldığı hediyeler, yaptığı masraflar değer verme olarak görülüyor.

Baştan iki tarafada bohça istemediğinizi söyleseydiniz keşke. Karşı taraf birçok şeyi yarım yamalak yapacak belli ki, anneniz sorun çıkarmasın diye hep siz tamamlarsanız çok yıpranırsınız.
Nişanlınız şimdiden annesinin tavırlarını göremiyorsa, evlendikten sonra göreceğini hiç sanmıyorum inşallah yanılırım.

Selam akradaslar, okudugunuz icin tesekkurler oncelikle. Ben 26 yasindayim 1 ay sonra nisanim, yil sonuna da dugunum var. Simdi nisan hazirliklarina basladik. Evde sade bir nisan olacak. Malumunuz bohca hazirliyor sozlumun ailesi. Bana kv telefonda dedi ki guzelim cok mutevazisin hic bir sey istemiyorsun lutfen ne istersen soyle aklinda hoc bir sey kalmasin istiyorum dedi. Ben de tesekkur ettim cunku teklif etmesi bile cok mutlu etti dogrusu. Herneyse, ben yine de cok bir sey istememek adina ama bohcamda da eksik olmasin diye bir cok sey aldim (kendi butcemle, calisiyorum) parfum, krem seti canta vb. Sozlume verdim ki bunlari koyarsiniz diye. Kayinvalidemden de bir elbise, bir saat, bir de cuzdan icin nisanlima soyledim. Hepsi makul seylerdi sezon sonu indirimi filan takip ediyorum ki insanlara ayip olmasin diye. Ki bunu onlar teklif etti butun bunlar alinsin diye. Herneyse bugun sozlumle telefonda sohbet ediyoruz, annesi cay getirdi dedi ki "ne o seninki bugun bir sey istemedi mi hayret" Ben sok oldum nisanlim mikrofonu kapadi anne cikarmisin telefondayim dedi. Simdi de mesaj atmis anneme kizdim filan diye. Keske samimiyetine guvenip istemeseydim diyorum ama bir yandan da teklif etti. Demek ki alay konusu yapiyor evde. Nisanlima dedim ki annen samimi degilmis bana karsi, zamana birakalim eger ki samimiyse ben utanirim telafi ederim degilse de zamanla ortaya cikar zaten dedim. Sizinle dertlesmek istedim dogrusu. Ben mi hataliyim kendimi sorguluyorum surekli...
tipik kv sendromu aldırma. nişanlınada daha birşey söyleme.
aslına bakarsan istemiyorum ama istiyorum yapmışsın. ama üzülme kvler bunu bilir.

ahhh cnm bende o dönemden geçerken hic bi şey istemedim kolye küpe elbise inan hic bi şey. nisan alışverişine bile gitmedim. bana gore uygun onlara gore pahalı birşey secerim diye. onlar kendileri yaptı. ama sonra ne oldu biliyor musun? zerre kadar yardım görmedik üstüne cirkeflik vesatlik yaptılar. hic bi zaman neden boyle yapıyorsunuz demedik ,görmedik ,duymadık...sonra ben çingene oldum. ki bu hic bi şey değil. sinir krizi gecirdip hastanelik yaptılar sonunda. o yüzden çok sanslisin en bastan gormussun yüzünü.

2.5 senelik evliyim, geçen yaz doğum yaptım.
Hem evlenme aşamasında hem de doğum sırasında ısrarla eşimin ailesi bir şeyler yapmak istediler.
Ben hep 'hiçbir şeye ihtiyacım yok, ne luzüm var masrafa ama eğer sizin içiniz rahat etmeyecekse neyi uygun görüyorsanız yapabilirsiniz, benim hiçbir talebim yok' dedim.
Bu tavrım karşısında da her zaman kazanan ben oldum çünkü yağdırdılar.
Ben istemedikçe daha çok alma arzusuna girdiler.
Hatta düğünden sonra bile alışverişe çıkarıldım kandırmacayla, bohçama sadece bir elbise aldığımdan içlerine dert olmuş.
Kayınvalidem eline para geçtikçe bana ziynet eşyası alır hala.

Size tasiyem, nişanlınızdan bile bir şeyler istemeyin şaka yollu da olsa.
Evlenince eksiklerinizi beraber alabilirsiniz, sorun değil böyle şeyler.

Amaaaa nasil kadinmis o ikiyuzlu.ben olsam bohcayi kabul etmezdim.ne demek bugun ne istiyor dilencimisn sen ne ayip.buyuk konusmayayim ama ben asla o bohcayi kabul etmezdim.

Back
X