Nişan takıları...

Mickeyyy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2018
286
273
23
Kızlar iyi günler geçende konu açmıştım nişanım olacaktı kırmızı bir elbise almıştım ve kayınvalidem tarafından bir kaç kişide kırmızı elbise almıştı bunun üzerine nişanlıma bir kaç laf söylemiştim ve bir baktım kimse kırmızı giymemiş her neyse konuma gelecek olursak nişanda altınlar takıldı benim ailem tarafından tarafından bana altın takıldı para vs takıldı bunu gören erkek tarafı nişanlımada taktı daha sonra bir baktım annesi nişanlımın üstündeki altın ve paraları aldı çantasına koydu. Nişan altınları ve paralar kızın olurmuş ve kız kendi eksiklerini alırmış herkes erkek tarafı gittikten sonra baya ayıpladı kaynanamın o davranışına kızlar sizce ne yapmalıyım susayım hiç para konusuna girmeyeyim mi yoksa bir laf vurayım mı? Nişan altınları kız tarafının olur herkes için gecerli mi?

Siz kırmızı elbiseyi mi giydiniz? Biraz daha detay verir misiniz bu konuda.

Nişanımda damada takılan takı ve paraları nişanlım yeğeniyle bana göndermişti. Açıkçası adet bilmem, yapmadım. Artık iki taraf ne yaptıysa ol. Fakat nişan ve düğünde takılanlar kıza aitmiş.

Şahsen istemezdim sanırım. Fakat sizin ilişkinizin dinamikleri ve KV faktörü çok farklı.

Herkes kendisine taktiysa o zaman herkes kendi tarafındakini toplamasi mi garip? Bizde nisanda takılanlar tek kızın degil. Bilezik felan belki. Ama gerisi hem gelin hemde damatin. Sonuçta sirf kiz tarafı masraf yapmıyor.yani ikisinin masrafları icin kullanilirm. Ama herkesin uygulaması farklı olabilir. Ama bu düğünde daha çok olay çıkar gibi görünüyor. Kolay gelsin

Şimdi 1. si, sizin aileniz sanırsam sadece size takı takmış, damat adayına takı takılmamış. Kayınvalidenizin davranışı her durumda "keko" olsa da (yani beni anlayanmar bu sıfatın yerine ne kullanilabilir yazarsa sevinirim çünkü bazı yerlere bu sıfat çok güzel oturuyor. ) sonuçta sizin tarafın altınları onlara geçmediği için pek bir şey denemez gibi. Ayrıca nişanda takılan takılar gelinindir düşüncesi de çok demode ve bencilce. Gerek nişan gerek söz gerek evlilik vs. takılan bütün takılar nişanlınızla sizindir. Ama bence büyüteyin bu durumu büyüyecek gibi görünüyor. Nişanlınızla konuşun eğer laftan sözden anlıyorsa ama o da anneciyse bence konuşmayı bile denemeyin huzurunuz kaçacak.

Böyle telefon açıp ya da yüz yüze kayınvalideye ciddi ciddi takıları aldınız denmez de nişanlınıza şaka yollu sana takılanları da sen aldın diye esprili şekilde sorabilirsin belki. Ama ben olsam sanırım ses etmezdim.

Keko Kahkaha attım

Laf çarpmadan nişanlınıza sorun. en azından nişanlınıza vermesi gerekir onları.

Nişada takılan kızındır eksiklerini tamamlaması için tamam herkes kendi tarafına takmış ama kv'nin öyle yapmaması lazimdi. Ha yaptı diyelim ya giderken yada sonradan yollamalıydı. Nisanliniz ne diyo bu duruma. Ama tlf acipta yüz göz olmayın bencr degmez onlarin seviyeye inmeyin derim ben.

Yazınız okurken birden gozumun onune düğün salonunda kv damadı boynunda ki kurdeleyi alıp çantasına koydugu sahne geldi sanki ön provasini yapmis

Artik fake olduğunu düşünüyorum. Geçenki konun baya efsane olmuştu. Şimdide kk'ün yine yumuşak noktasini bulup konu açiyorsun. Sanki bilmiyorsun altinlarin kiza ait olduğunu.

Artik fake olduğunu düşünüyorum. Geçenki konun baya efsane olmuştu. Şimdide kk'ün yine yumuşak noktasini bulup konu açiyorsun. Sanki bilmiyorsun altinlarin kiza ait olduğunu.
Altınların kıza ait oldugunu biliyorum herkeste aynı mı diye soruyorum.

Nişanda da düğünde de takılar kadına aittir. Ama bu durumda ben de bir şey demezdim artık. Fakat düğün yaklaşırken mobilya yada herhangi bir şey alınacağı zaman, eğer nişanlın maddi yönden bir şey derse, nişanda sana ve bana takılan takılardan kullanalım diyebilirsin, sizin alacağınız bir şey olursa.

Ne avam tavırlar yarabbi...
Benim nişanda iki taraf da bana taktı. Hem de baya bir miktar nişan hasılatım aileden gelen hatıra takılar hariç 80bin tl falan. Benim ailem damada da taktı. Hem bana hem ona takanlar oldu. Sözde de nişanda da annem bizi aldı odaya götürdü üzerimizdekiler çıkardık, ayrı ayrı keselere koyduk. Annemin kasasına kilitledik. Nişanlım olduğu gibi anneme verdi. Altınlar ne benim ne onun, ikimizin. Biz de böyledir. Düğünle birlikte ev için peşinat yapmayı planlıyoruz ileride onları. Kimse dokunmaz altınlarımıza. Hatta kayınvalidem aman gösteriş mi yapıcam diyip nişandan önce direk elime vermişti. Annem elalem ne der diye taktırttı kadına yani hiç öyle dertlerimiz yok. Usul budur bence.
Bu arada bence nişan altınlarına dokunmayın. Oldu da ayrıldınız o altınların sahibine iade edilmesi de usuldendir.

Benimde kısa süre önce erkek kuzenim nisanlandi bizim tarafimiz cok kalabalik ve baya taki takıldı . Kız tarafı kıza erkek tarafı erkege taktı. Ama en fazla damatta taķı oldu. Nişan sonrasi kızın annesi babası sormuş takılar ne olcak diye bizimkilerde gelinimiz eksiklerini alsin biz karismayiz altin isine dediler. Kizin babasida bizde karismayiz ellemeyiz dediler. Kuzenimle gelinimiz beyaz eşyalarini almislar. Yani karsılıklı empati ve anlayiş. Sen ne yaptin dersen ben kendi nisanimdaku takilari bilezik yapip dügünde bilegime taktim.

kv ayıp etmiş ama konuşmadınız mı hiç bu konuları?

Bizde de oyle oldu canim kaynanam alamadi çünkü ben ustedim esimden annenler altınımı getirsin dedim eve caya davettik verdiler

Herkes adetleri kendine göre yorumluyor. Altınlar kıza aittir. Düğünden sonra bozdurup borç ödenecek onlarla :)düğünde tekrar takmak için almıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…