Nişana herhangi biri gibi geleceklermiş

stikle

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2015
158
69
Benim kiz isteme merasimim gerceklesti. Babamin cevresi cok genis ve bu yuzden nisani salonda yapmak istiyor benden merakli canim babam. Her detaya benden daha fazla onem veriyor, eskiden beri oglu olsun istiyormus anli sanli dugun yapicam diyormus ama kiz olunca, dugun erkek tarafin nisan kiz bizde alnimizin akiyla yapicaz diyor sagolsun emeklerini odeyemem herneyse.
Benim kaynim nisanli, elti adayinin ailesi istemiyordu karsiydi ama kaynim kaciririm diye tehdit edince mecbur kalip razi olmuslar ve cok basit bir sekilde istemeye gittikleri gun yarim saat icinde isteyip alyans takmislar, aile kovar gibi birsey istemiyor alyanslar takildi gidebilirsiniz demis, herneyse.
Simdi benim sevgili kayinvalidem ve kayinpederim sozlume : Abine nisaninda birsey takilmadi, simdi sana altin veya para takarsak haksizlik olur yapmayiverin nisan falan ne gerek var bizi masrafa sokacaksin diyorlarmis, tabi sozlum kizmis kirilmis o'da biliyor babam nekadar merakli ve nisan yapmak istiyor kizina diye ailesinide zorlayacak degil bana diyor olmassa ben alirim anne babamin yerine ben takarim bilezik sana askim diyor
iyide benim komsum arkadasim akrabalarim ne demez Allah askina
nisan olmaz desem babami uzmek istemiyorum, bu durumdan babama bahsetsem bu ne bicim aile der kizar

Simdi ben ne yapayim arkadaslar sizce? Nisandan vazgecmek istemiyorum ben elalem elini cebine sokamacak diye beni bu yasa getiren babamin hevesini kursaginda birakamam, kaynim kacak gocek nisan yapti diye bizde mi oyle yapmak zorundayiz, bir akil verin lutfen bana

iyi de eltin de nişan yapsaymış ona da takılırmış altın, ayrıca nişanda bi kolye alsın bi bileklik alsınlar tamam çünkü kimse ayıplamaz nişan bu sonuçta.

benim ve ailemin hicbir istegi yok zaten ama bi bilezik veya dedigin gibi bi bileklik asabilirler mesela ayip olmasin diye
ama onlar 1 lira bile asmak istemiyor cunku diger ogullarina asmamislar haksizlik olurmus oyle :/

benim ve ailemin hicbir istegi yok zaten ama bi bilezik veya dedigin gibi bi bileklik asabilirler mesela ayip olmasin diye
ama onlar 1 lira bile asmak istemiyor cunku diger ogullarina asmamislar haksizlik olurmus oyle :/
madem birşey takmıyorlar bizde takılmıyor nişanda desinler senin ailene, yalnız nişanınıza karışamazlar o da sizin düğün derneğiniz , kına gecesi gibi bişey size ait . Karışamazlar !!

BENİMDE KIZIM OLACAK. TAM DA DEDİĞİN GİBİ BABAN GİBİ NE GEREKİYORSA FAZLASIYLA YAPACAĞIM.. BOŞVER NİŞANLIN ALSIN 2 BİLEZİK VERSİN ONLARA TAKSINLAR. SEN KAFANA TAKMA

Benim kiz isteme merasimim gerceklesti. Babamin cevresi cok genis ve bu yuzden nisani salonda yapmak istiyor benden merakli canim babam. Her detaya benden daha fazla onem veriyor, eskiden beri oglu olsun istiyormus anli sanli dugun yapicam diyormus ama kiz olunca, dugun erkek tarafin nisan kiz bizde alnimizin akiyla yapicaz diyor sagolsun emeklerini odeyemem herneyse.
Benim kaynim nisanli, elti adayinin ailesi istemiyordu karsiydi ama kaynim kaciririm diye tehdit edince mecbur kalip razi olmuslar ve cok basit bir sekilde istemeye gittikleri gun yarim saat icinde isteyip alyans takmislar, aile kovar gibi birsey istemiyor alyanslar takildi gidebilirsiniz demis, herneyse.
Simdi benim sevgili kayinvalidem ve kayinpederim sozlume : Abine nisaninda birsey takilmadi, simdi sana altin veya para takarsak haksizlik olur yapmayiverin nisan falan ne gerek var bizi masrafa sokacaksin diyorlarmis, tabi sozlum kizmis kirilmis o'da biliyor babam nekadar merakli ve nisan yapmak istiyor kizina diye ailesinide zorlayacak degil bana diyor olmassa ben alirim anne babamin yerine ben takarim bilezik sana askim diyor
iyide benim komsum arkadasim akrabalarim ne demez Allah askina
nisan olmaz desem babami uzmek istemiyorum, bu durumdan babama bahsetsem bu ne bicim aile der kizar

Simdi ben ne yapayim arkadaslar sizce? Nisandan vazgecmek istemiyorum ben elalem elini cebine sokamacak diye beni bu yasa getiren babamin hevesini kursaginda birakamam, kaynim kacak gocek nisan yapti diye bizde mi oyle yapmak zorundayiz, bir akil verin lutfen bana
imkanlar olcusunde her hevesini yaşa.. kavga dovusle degil tabi.. ama bu senin hakkin.. bi kere onlarin talebi yanlis.. eltinle kuma degilsiniz ayrica.. onun ailesi oyle yaptiysa seni mi baglar yani.. bir de dugunu aceleye getirme, aileyi tanimaya calis.. boyle olaylardaki tepkiler davranislar, buyuk sinyaller verir..

Erkek arkadaşınız kendisi alıp vermesin ailesine. Alacak durumları varsa alsınlar yoksa başkasının parasıyla kurumlanmasınlar.
Benim annem de "al bir saat takalım kocana" demişti de ben alırsam ben takarım size ne oluyor demiş almamıştım.
Böyle maddi gösterişlere gerek yok.

Ne tuhaf insanlar var ya hazir nisana gelmek bile olay haline geliyor pes yani

Bahaneler ne güzel bulunuyor ya sırf para gidecek diye erkek ailelerinin bu kız veriyoruz gibi tavırları var ya illallah ettirir:63:tamam hemen hemen aynı olsun diye uğraşılırda ne farkeder yani zaten düğünde takılanlar nişanla beraber birleşiyor çiftlere kalıyor onlara düğünde tamamını takarlar size yarısını diğer yarısını da nişanda takmış olurlar yine kimseye haksızlık olmaz bu şekilde bence ailen belirtmeli annen arayıp ağız aramalı adet şudur denmeli misal siz karışmayın nişanlınızla üzülmeyin boşyere aileler araya girip konuşmalı bu sefer ezilmemek adına yapacaklardır ufakta olsa birşeyler :KK12:Erkek arkadaşınız almamalı varsa onlar yapacaklar yoksa biz yaptık diye gururlanmayacaklar başkası alıp :cool:

Kaynınız nişan yapmadığı için mi yoksa size takı alacak maddi durumları olmadığı için mi istememişler?
Siz de elalemin lafını sözünü boşverin, durumları yoktu filan dersiniz. Bu sizin mutlu gününüz keyfinizi bunlarla kaçırmayın.

korkuyorum sizin gibi gelinlerden ya illa sorun olacak mutlu oluyorsunuz değil mi.
nişanlın altını ben alırım üzülme demiş e daha neyin ğeşindesin.nişan olur nişanlında alır altını rezilde olmazsın ki millete ne takmasalarda.
bi de elalaem elini cebine atmayacak diye benim babacığım mı uzulsun filan.
babcığın üzülmesin de o elaleminde oğlunu alıyorsun sen azıcık anlayışlı olun ya.
ille para harcayıp masraf mı yapsınlar eşit olmaya çalışmışlar ne yapsınlar .

Kaynınız nişan yapmadığı için mi yoksa size takı alacak maddi durumları olmadığı için mi istememişler?
Siz de elalemin lafını sözünü boşverin, durumları yoktu filan dersiniz. Bu sizin mutlu gününüz keyfinizi bunlarla kaçırmayın.

durumlari var canim
Sadece haksizlik olacak diger oglumuza diye

X