• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanda bohça koymayıpta düğünde bohça koyacak olanlar varmı

vuslat_umay

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
409
0
641
arkadaşlar biz nişanda ne erkek tarafından nede bizim taraftan bohça yapılmadı şimdi düğünde yapılacak ama o bohçanın içine ne konulacak bilmiyorumm düğünde bohça hazırlayan arkadaşlar varsa fikirlerini benimle paylaşırlarmı......

bizde nişanda geldi benım bohcam ama dugune yapıyoruz biz bohcaları..
erkek tarafına toplam 12 tane bohca yapıyoruz..
kayınvalidemin bohcasında,erkek iç çamaşır takımı,kadın çamaşır takımı,kayınpedere gömlek,lif,patik,corap,başörtüsü,namaz takkesi var,işlenmiş havlu..
damada da ,kutu ıcınde tras takımı,pijama takımı,fanila,çamaşırlar,kemer,cüzdan,terlik,parfüm vs oluyor..bunları bu hafta eve goturucez haftaya dugunum var zaten ..
böyle canım bizde.. başka sormak istedigin varsa yardımcı olurum seve seve.

kayınvalidemin bohcasında,erkek iç çamaşır takımı,kadın çamaşır takımı,kayınpedere gömlek,lif,patik,corap,başörtüsü,namaz takkesi var,işlenmiş havlu..
damada da ,kutu ıcınde tras takımı,pijama takımı,fanila,çamaşırlar,kemer,cüzdan,terlik,parfüm vs oluyor..bunları bu hafta eve goturucez haftaya dugunum var zaten ..

sinoplu arkadasıma katılıyorum eksiksiz bilgi verms sana baska bısey demeye gerek yok:D

Bizde de düğünde gider bohçalar, ama ben çok teferruatlı yapamayacam çünkü isteme esnasında bohça konuşulmadı, yarım elma gönül alma olacak benimkiler.

kayınpeder kayınvalideye 1 - görümceme eşine ve kızına 1 - kayınbiraderime ve eşine 1 - küçük kayın biraderime ve eşine 1 - en büyük amcaya ve eşine 1 bohça hazırlayacaz.

Toplamda 5 bohça gidicek yani.. Damadımın bohçasını nişanda verecem o da benimkini nişanda verecek :1:

çok tşk ederim canım yaa bende ne koyacağımı bilemiyordum ben kayseriliyim bizim çeyiz bohçalarımız farklı ve ağırr o yüzden sordummm .çok tşk ediyorum canım benm

cnm çok tşk ediyorum şimdiden hayırlı uğurlu olsun düğünün ve yeni yuvan....
..birde siz aile içinemi koyuyorsunuz akrabalaradamı koyuyorusunuz benm nişanlım giresunlu onlarda ki örf adetler çok farklı kafam karıştı yaa

çok tşk ederim canım yaa bende ne koyacağımı bilemiyordum ben kayseriliyim bizim çeyiz bohçalarımız farklı ve ağırr o yüzden sordummm .çok tşk ediyorum canım benm

eğer detaylı diyorsan seccade takımı yaptırabilirsin, seccadeli havlulu setlerden, çok hoş olabilir

aynen bende nişanda vermedim düğünde hazırlayacağım kayın valideme kayınpeder görümcem ve eltime toplam 3 bohça yapacağım koymayı düşndüklerim kayın valideme pike takımı çamaşır tülbent patik lif havlu çorap penye gibi kayın pederime yine çamaşır çorap tesbih birer tanede seccade koymayı düşünüyorum aynı şekilde görümcem ve eltimede çamaşır tülbent penye çorap patik seccade lif vee tabi süslü püslü bohçalarr hepsine..::21:

arkadaşlar biz nişanda ne erkek tarafından nede bizim taraftan bohça yapılmadı şimdi düğünde yapılacak ama o bohçanın içine ne konulacak bilmiyorumm düğünde bohça hazırlayan arkadaşlar varsa fikirlerini benimle paylaşırlarmı......

canım ben sole anlatım sana ben nısanda sadece nısanlıma yaptım(askıtoma) herseyını aldık pıjamasından esofmanına kadar kaynanamla kayınpederıme de kucuk bırer bohca yaptık ama dugunde eltılerıme ve kayınvalıdemede yapcam 9 tane bohce yapcam ıclerını bıraz agır koyuyoruz bız onlar getrmedıler utansınlar dıye:)
(4 tane eltım var hepsıne dantel nevresım takımı kaynanamada dantel nevresım takımı dantel havlu seccade takımı erkeklere gomlek ıc camısırı corap takke namazlık tesbıh kadınlara oya lıf ıc camasırı cocuklara badı felan aldık baya ozendık yane)sende bole bısey yapabılırsın agır olur dıyosan nevrasım takımlarını cıkar ole gomlek seccade havlu yazmapatık felan koy:)

çok teşekkür ederim kızlar gerçekten kafamda yerleşti ne alıp koyacaklarım .çok sağolun malum bohça içi bizim burda çok önemlidir. okadar çeyiz yaparsın göze batmaz ama bir bohça koyarsın herkesin ilgisini çekersin o yüzden tam ne koyacağımı bilmiyordum ama sayenizde öğrendim artık rahatlıkla hazırlayabilirim bohçamı

canım ben sole anlatım sana ben nısanda sadece nısanlıma yaptım(askıtoma) herseyını aldık pıjamasından esofmanına kadar kaynanamla kayınpederıme de kucuk bırer bohca yaptık ama dugunde eltılerıme ve kayınvalıdemede yapcam 9 tane bohce yapcam ıclerını bıraz agır koyuyoruz bız onlar getrmedıler utansınlar dıye:)
(4 tane eltım var hepsıne dantel nevresım takımı kaynanamada dantel nevresım takımı dantel havlu seccade takımı erkeklere gomlek ıc camısırı corap takke namazlık tesbıh kadınlara oya lıf ıc camasırı cocuklara badı felan aldık baya ozendık yane)sende bole bısey yapabılırsın agır olur dıyosan nevrasım takımlarını cıkar ole gomlek seccade havlu yazmapatık felan koy:)

cnm zaten bizim buranın adetlerinde de vardır senin bu söledikelrin nişanlım giresunlu onlarda böyle birşey yok ama ben koyup koymamakta çok kararlı değildim çünkü onlar bana koymadılar bende utansınlar diye koyacam hepsini bende 12 tane bohça hazırlıyorum malesef:(

cnm zaten bizim buranın adetlerinde de vardır senin bu söledikelrin nişanlım giresunlu onlarda böyle birşey yok ama ben koyup koymamakta çok kararlı değildim çünkü onlar bana koymadılar bende utansınlar diye koyacam hepsini bende 12 tane bohça hazırlıyorum malesef:(

anladım canım bana herseyı almıstı kaynanam nevresım takımı hazır ama bohcalamadan getrmıslerdı benımkıde trabzonlu bende onlara goturup gotrmemekta kararsızdım ama yapıcam ıcımde kalmasınguzelde suslıycem bızde bole dıcem hem ben gosterıslı seylerı severım :)

didemcm hemşeri şehirlere gidiyoruz bende giresuna gidiyorum cnm orda görüşelim :)))
eevet karadeniz yöresi bizim adetlerimizi bilmiyor birde herşeyi beraber yapmak istiyor kaynaanalar ama bilmiyorlarki biz istemiyoruz sıkıntı etme senbende koycam bende kayseriliyim bizde gösterişi çok severiz koyup süsleyip gönderecem utansınlar:)))))

canım ben nişanda hazırladım bohçamı içine koyduklarımızsa;
damat:havlu,seccade,tesbih,gömlek,eşofman takımı,atlet,boxer,parfüm,traş takımı,çorap mendil,terlik
kayınvalide:havlu,seccade,tesbih,namaz örtüsü,namaz eteği,atlet,yemeni,elbiselik kumaş,yelek,patik,eşarp,çorap,mendil
kayınpeder:havlu,seccade,tesbih,gömlek,atlet,çorap,mendil
kayınım:havlu,kazak,çorap,mendil,atlet
görümce:havlu,yemeni,seccade,tesbih,namaz örtüsü,atlet,patik,çorap,mendil
babanne:havlu,yemeni,seccade,tesbih,namaz örtüsü,namaz eteği,atlet,patik,çorap,mendil
(tüm havluları,yemenileri,namaz örtülerini anneciğim iğne oyası yaptı)

bizde nişanda kızla erkeğe yapılır bohça ama düğünde kız erkeğin ailesine yapar yani dayı amca hala teyze ve ananesine yapıcam...damat dışında 13 bohça olacak...

bu bohçalardan
kayınvalideme
annem özel pike takımı yaptırdı
dantelli seccade
iğne oyalı tülbent
patik
iğne oyalı mevlüt örtüsü
takke tesbih
iğne oyalı havlu ve dantelli mutfak havlusu olacak lif
kayınpederede gömlek alınacak

diğer akrabalarınada saten seccade,iğne oyalı tülbent ve mevlüt örtüsü,iğne oyalı havlu,patik,takke ve tesbih lif olacak...

nişanlı deilim ama nişanda erkeğe

gömlek,pijama tk,eşofman tk,iç çamaşırı,çorap,terlik,cüzdan,kemer takımı,pantolon,traş seti alınır (ama kullanmadığı için almıcam) lif,dantelli havlu,takke,tesbih,parfüm,deodorant,duş jeli v.s. olacak...

takım elbise konusunda daha net deilim...nikah için takım elbisesi alıcam için nişan bohçasında takım almayabilirim...off yazarken bile daraldım...neyseki hepsi hazır bir tek erkek arkadaşıma alacaklarım kaldı nişan haziranda olacak kısmetse...

cnm herşeyin çokgüzel ama kimsekusura bakmasın öle annemin yaptığı iğne oyasınıda kimseye bohça olarak koyamam zaten ben sadece evin içine artı dede ve anneanneye koyacam yoksa sinir krizi geçirirdim herhaldee:)):52::52::52:

benim nişamlımda kayserili bende kayserinin adetlerini bilmiyorum:) bizde nişanda bohça vermedik düğün için hazırlıyoruz sende bana yardımcı olurmusun kayseride neler konuyor nasıl yapılıyor:44::44:

kızlar bende trabzonluyum nişanlımda :)) bana nişanda verdiler bohçamı biz ama düğünde yapıp verecez nişanlıma şimdiden aldım bi kaç bişeyini damat için iç çamaşır bi kaç takım. çorap aynı şekilde saten pijama takımı penye pijama takımı terliği tıraş seti parfümü gömleği kemeri cüzdanı. bide bohçasi ile birlikte takım olarak havlu seccade de aldım. bizim burda genelde aile büyüklerine bohça çıkarılıyo kayınpeder kayınvalide varsa amca, hala, dayı, teyze vs:)) kayınvalide-kayınpeder için biraz detaylı bohça yapılıyo dierlerine göre gömlek, kravat, iç çamaşırı, havlu, seccade, eşarp konuşuyo hattaa mutfak takımı bile yaptıran var :) dierlerinede bunlardan bi kaçını koyuyosun. gerçi herşey senin insiyatifinde.
bence gereksiz gerçi geline damada yapıldımmı tamamdır:)) hepsinin karısı kocası var dünya kişi oluyolar yaa püfff:10:

bohcaları hazırlarken annem en cok patiklere yazmalara ve liflere icim gitti..
kimse bize bişey getirmedi ama biz götürüyoruz hemde aldıgım maaşı bunlara verdim ama utandırmakta lazım bazılarını..
eltime hiç götürmek istemiyorum ama neyse :27:
bide anneme dedim eski basörtülerden koy emeklerını mıllete dagıtcak halımız yokya..

KAYNANA KAYNATA BOHÇASI
2 seccade
2 lif
2havlu
1 kumaş
1 gömlek
İç çmaşırları
Patik
Çoraplar
tülbent
takke
Tesbih