nişandan ailelerin istememesi yüzünden dönmek zorunda kaldık napıcamı bilmiyorum...

gul_hepgul

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2014
4
0
6
Gaziantep
mezhep farkı vardı yani erkek tarafı alevi biz sünni aileler baştada istemedi ama biz 3 yıldan beri konusuyorduk tamam dediler 4 ay nişanlı kaldık ve gecen haftalar da yüzüğü verdik şimdi nasıl bi yol izlememiz gerekiyor hiç bilmiyorum nişanlımla hala konusuyoruz ve birbirimizi seviyoruz ama iki tarafta istemiyor ve ters gidiyorlar nasıl ortamı düzelticez gidelim evlenelim dıye dusunuyoruz nişanlım sen ailen olmadan yapamazsın ikna etmemiz gerek diyor nişanlım tarafı tamam dese bile bizimkiler kesinlikle olmaz diyorlar bitti kurtulduk diyorlar ne yapabilirim :18::18::18::50:

mezhep farkı vardı yani erkek tarafı alevi biz sünni aileler baştada istemedi ama biz 3 yıldan beri konusuyorduk tamam dediler 4 ay nişanlı kaldık ve gecen haftalar da yüzüğü verdik şimdi nasıl bi yol izlememiz gerekiyor hiç bilmiyorum nişanlımla hala konusuyoruz ve birbirimizi seviyoruz ama iki tarafta istemiyor ve ters gidiyorlar nasıl ortamı düzelticez gidelim evlenelim dıye dusunuyoruz nişanlım sen ailen olmadan yapamazsın ikna etmemiz gerek diyor nişanlım tarafı tamam dese bile bizimkiler kesinlikle olmaz diyorlar bitti kurtulduk diyorlar ne yapabilirim :18::18::18::50:

madem istemiyolardı neden nişan oldukı canım orayı anlayamadım pek. :26:

Madem istemiyorlar , neden nisan yaptilar ?
yani bu durumda ne yapilir bilemedimki , Ailen istemiyo yumusamiyoda...
onun tarafida.istemiyo.. geriye 2 secenek kaliyor ya gizliden herkesi karsina alip yapicaksin.. yada vazgececeksin .

annenle knuş ya rızanla olur yada rızasz olcak de gözlerini korkt tbi gerçekte bunu yapma

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ailelerin bu kadar kati bir şekilde karşı durduğu ilişkilerin sonu malesef hüsran oluyor
Hele sorun mezhepse ve baştan beri ters gidilmişse daha da zor aşmak
Biraz zaman verin , ortalık yatışsın sonra beraberce konuşur , çok sevdiğinizi ve kopamadığınız anlatırnnız
Belki yumuşarlar:31:

aynı şey bizdede var :43:
mezhepde degil bizimki
şu gelmedi şu olmadı. sogukluk gibi sacma sapan bahaneler. henüz atılmadı ama.
ha atıldı atılıcak...

aileleri oldum olası anlamam zaten... ciftler sevmişse size onların o yuvasını kurmak için ara yolu bulmak düşer
ve bu yüzden varsınız... ama yok o evlilik dönemi illa zehir olmalı....
cünkü ciftler huzurlu evlenirseler aileler huzursuz olcak....

nişanlınla oturup careler düşünmeye ve bu durumda birbirinizi kırmamaya üzmemeye calışın.
cünkü cok zor bi durum. :43:

anlatmaya calişiyorum ama anlayabilecek hiç kimsem yok çevremde nişanlımda bizim taraf biraz daha ılımlı once onların yanına git kendini ifade et sonra sizin tarafa sen once konuş sonrasında ben dahil olayım diyor ben annnesine gidip ne anlatabilirim ki bi defa nişan atılmadan bikaç gün önce gittim biz seviyoruz büyük olun istiyoruz bizimkilerde anlamıyor sizde yardımcı olun bize dedim ve geldi bizimkilere söyledi bizim ailede çok baskıcı ve böyle seylere cok ters olan bi yapıdalar ... şimdilik bekleyelim desek olay sıcakken soğumaya başlayacak sıcakken yapalım desek olucak gibi bi durum yok ne yapılır nasıl yolalınır bilmiyorum...

Yeter artık yıl olmuş 2014 hala din,ırk,mezhep farklılıkları.
Aileleri de anlayamadım nasıl bir mantık içidelerse...Tamam demişler nişanlanmışsınız e şimdi ne bu? İşler bu noktaya gelmeden ilişkinin başında tavırlarını neden koymadılar da iş evliliğe doğru giderken ayrılmanıza neden oldular? Çok yanlış, keşke nişanlınla direnseydiniz yüzük vermeseydiniz.
Sorun falan mı yaşandı aileler arasında da bitti kurtulduk diyorlar?

Yeter artık yıl olmuş 2014 hala din,ırk,mezhep farklılıkları.
Aileleri de anlayamadım nasıl bir mantık içidelerse...Tamam demişler nişanlanmışsınız e şimdi ne bu? İşler bu noktaya gelmeden ilişkinin başında tavırlarını neden koymadılar da iş evliliğe doğru giderken ayrılmanıza neden oldular? Çok yanlış, keşke nişanlınla direnseydiniz yüzük vermeseydiniz.
Sorun falan mı yaşandı aileler arasında da bitti kurtulduk diyorlar?

canım onların amacı bunu göstermekti ve emeline ulastı bizimkiler evet nişanlım o gün yuzugu fırlatmasaydı ben yine vermezdim yuzugumu o verince vermek zorunda kaldım:19:

Madem istemiyorlar , neden nisan yaptilar ?
yani bu durumda ne yapilir bilemedimki , Ailen istemiyo yumusamiyoda...
onun tarafida.istemiyo.. geriye 2 secenek kaliyor ya gizliden herkesi karsina alip yapicaksin.. yada vazgececeksin .

vazgecemiyorum ki iki sekildede sorun oluyor nasıl yapmam gerekiyor

bencede zamana bırakın.biraz soğusun olaylar.sonra hala kopamıyorsanız ailelerede söylersiniz,nişan atıldı neler oldu ama bakın seviyoruz birbirimizivs dersiniz

Canım önemli olan senin duruşun. Evlendikten sonra çocuklarınız olacak. Eşin ve ailesi çocuklarınızı kendi inançları doğrultusunda yetiştirmek isterken sen ve ailen farklı yetiştirmek isteyeceksiniz. Nasıl yürüyecek peki?

Çocuklarınızın kafası karışacak, ne yapacaklarını şaşıracaklar.Biri o tarafa çekecek diğeri başka bir tarafa. Bu sefer aile içi huzursuzluklar başlayacak.

Çok zor bir durum. İyi düşün. Çocuk durumu olmasa tamam, siz yetişkin insanlarsınız ve kendi tercihlerinizi yaşayabilirsiniz ama...

İyi düşün. Bu durumlarda sonu boşanmayla biten çok evlilik duydum.

yazmadan duramazdim bnm esimde alevi bn sunni..kacarak evlendik ha tbiki onaylamiyorum..onu demek icinde yazmadim.. neler oluyo nasl oluyo bil istedim..bes yillik evliyim dort yasinda bir kizim var ailem esimi cok seviyor onun tarfda bni kimsryle bir sorunumuz yok farklilik yok gibi yasiyoruz...ama burada aklli olan buyukler degil esler olacak herkes kndime cekeye calisiyo ama siz akilli olacaksiniz dik duracaksiniz kimseyi karistirmayacaksiniz hayatiniza evliliklerinize esinizle aranzla halledeceksiniz..biz hp boyle yaptik kmseyi katistrmadik

bence tek cümle '' asla ve asla aşkınızdan da ölseniz onsuz yaşayamam da deseniz ailenize sırtınızı dönmeyin '' nokta

Canım önemli olan senin duruşun. Evlendikten sonra çocuklarınız olacak. Eşin ve ailesi çocuklarınızı kendi inançları doğrultusunda yetiştirmek isterken sen ve ailen farklı yetiştirmek isteyeceksiniz. Nasıl yürüyecek peki?

Çocuklarınızın kafası karışacak, ne yapacaklarını şaşıracaklar.Biri o tarafa çekecek diğeri başka bir tarafa. Bu sefer aile içi huzursuzluklar başlayacak.

Çok zor bir durum. İyi düşün. Çocuk durumu olmasa tamam, siz yetişkin insanlarsınız ve kendi tercihlerinizi yaşayabilirsiniz ama...

İyi düşün. Bu durumlarda sonu boşanmayla biten çok evlilik duydum.

Kusura bakmayinda, sanki her sünni 5 vakit namaz kilip, her alevide muharem oruçu tutup her cem'emi gidiyorda?
Ayni mezhep içinde bile farkliliklar bile var. Önemli olan çift olarak ayni düsünce yapisina sahip olmak, saygili olmak
ve elbette böyle seyleri beraber konusup anlasmak.

Ve ailelere bu arada çoçuk egitim konsunda laf düsmez. Ben çoçugumu esim ile beraber istedigim gibi yetistiririm.Buna ne annem, ne kv'dem karisabilir!
Ve bende tam tersi, farkli mezheplerden evlenmis çiftlerin güzel bir evlilikleri oldugunuda görüyorum.

Konu sahibinede soruyorum, ilk basta nisanlin niye o yüzügü sonunda atti? Ve eger ikinizde yeteri kadar güç varsa, direnin. Ortamin biraz sogumasini bekleyin. Sonrada tekrar anne, babalariniza bu mevzuyu açin. Birbirinizi gerçekten çok sevdiginizi anlasinlar. Kim bilir öyle fikirleri degisir?

Ailem Sünni, kocamın ailesi ise Alevi. Biz altı yıl görüştük ama aileleri son noktaya gelene kadar görüştürmedik. Taktik olsun diye değil, korkumuzdan. Hatta sadece benim ailemin vereceği tepkiden korktuğumuz için. (O vakitler en yakın arkadaşım olan) biri bana "kıyamet kopacak, asla yürütemezsin, senin ailen çok sorun çıkaracak" vs demişti. Bu bizim korkularımızı körükledi sadece.

Sonra evlenmeye karar verdik. Babam "senin tercihin, seviyorsan aranıza giremem" dedi. Annem vaz geçirmeye çalıştı ama bana karşı duramadı, çünkü "başkasıyla da evlenmem, başına kalırım" dedim. Ve aileler tanıştı. Ve hiç de kıyamet kopmadı. Şimdi biz İzmir'e kaçtık. Onlar İstanbul'dalar hâlâ ve gün aşırı telefonla görüşüyorlar. Ayrı yakalarda olmasalar, her hafta görüşecekler yüz yüze. O kadar sevip sayıyorlar birbirlerini. :nazar:

Konuyu açan arkadaşa diyeceğim şudur: gerçekten seviyor musun? Ömrünün kalanını onunla geçirmek istediğinden %100 emin misin? Eğer öyleyse, aileni ikna etmen kolay olur. Aksi halde, onlar, yani seni yetiştirenler, sesinde veya gözlerinde tereddüt sezmişlerse; elbette senin iyiliğini düşündükleri için karşında duracaklardır - yanında değil. Kendini yokla, ve ona göre ya mücadele et ya da başka bir yol çiz kendine.

Kusura bakmayinda, sanki her sünni 5 vakit namaz kilip, her alevide muharem oruçu tutup her cem'emi gidiyorda?
Ayni mezhep içinde bile farkliliklar bile var. Önemli olan çift olarak ayni düsünce yapisina sahip olmak, saygili olmak
ve elbette böyle seyleri beraber konusup anlasmak.

Ve ailelere bu arada çoçuk egitim konsunda laf düsmez. Ben çoçugumu esim ile beraber istedigim gibi yetistiririm.Buna ne annem, ne kv'dem karisabilir!
Ve bende tam tersi, farkli mezheplerden evlenmis çiftlerin güzel bir evlilikleri oldugunuda görüyorum.

Konu sahibinede soruyorum, ilk basta nisanlin niye o yüzügü sonunda atti? Ve eger ikinizde yeteri kadar güç varsa, direnin. Ortamin biraz sogumasini bekleyin. Sonrada tekrar anne, babalariniza bu mevzuyu açin. Birbirinizi gerçekten çok sevdiginizi anlasinlar. Kim bilir öyle fikirleri degisir?

Mezhebi farklı olan iki insan nasıl aynı düşünce yapısına sahip olabilir ki? Sorun düşünce yapısındaki farklılıklar zaten.

Çocuğunuzu sizin istediğiniz gibi mi yetiştireceksiniz yoksa eşinizin istediği gibi mi? Arada temel bir farklılık var. Eşinizin söylediğiyle sizin söylediğiniz farklı olacak çünkü mezhepleriniz farklı.

Ben din konusundada aynı düşüncedeyim mesela. Farklı dinlerde insanların evliliklerindede sorun çıkabiliyor. Adam müslüman kızına Kuranı baz al diyor, annesi hristiyan İncil oku diyor. İncile inanan kesim Kuranı inkar ediyor. Bu durumda anne ve baba çocuğunu nasıl ortak kararlarla yetiştirebilir mesela?

Bu arada kusurunuza bakmadım, elbette fikirlerinizi söyleyeceksiniz. Selamlar...

hala bu mezhep farkından dolayı insanları sevdiğinden ayırıp bir de müslümanlık bahsediyolar ya. cehaletin bini bir para. yazıktır günahtır etmeyin din vicdan meselesidir kimsenin dini mezhebi kimseyi bağlamaz o kişinin de karakterini göstermez anlayamadılar hala bunu.

hala bu mezhep farkından dolayı insanları sevdiğinden ayırıp bir de müslümanlık bahsediyolar ya. cehaletin bini bir para. yazıktır günahtır etmeyin din vicdan meselesidir kimsenin dini mezhebi kimseyi bağlamaz o kişinin de karakterini göstermez anlayamadılar hala bunu.

Kimsenin inancı kimseyi daha karakterli bir insan yapmaz, size katılıyorum. Ben hanefi mesebindenim, çocuğum bana alevi birisiyle evlenmek istediğini söylese olası problemleri anlatarak bu konuda kendisini desteklemeyeceğimi söylerdim, ısrar edersede saygıyla karşılar üzerime düşeni yerine getirirdim.

Alevi olsaydım şayet o zamanda sünni birisiyle evlenmesini tasvip etmezdim. Bu gerçekten ciddi bir sorun. Farklı siyasi görüşteki insanlar bile birlikteliklerini yürütmekte sorun yaşıyorlar.

İnanç konusu çok farklı.

Mesela aynı dinden olup farklı ırklara mensup kişilerin evliliklerini onaylarım. Çünkü inanç sistemi aynı. Önü sonu ortak nokta bulunur ama diğer seçenekler bana çokta mantıklı gelmiyor :31:.

Son düzenleme:
Back
X