nişandan ailelerin istememesi yüzünden dönmek zorunda kaldık napıcamı bilmiyorum...

Mecburiyetten kabul etmişler, belki de ihtimallerle hareket etmişler ama maalesef ki iki aile de önyargılarını kıramamış. Anlamadığım sizin neden nişanı attığınız? Birbirinizi hala seviyor ve istiyorsunuz anladığım kadarıyla, hal böyle iken nişanlıyken birbirinizi kabul ettiremediyseniz, nişanı attıktan sonra nasıl kabul ettireceksiniz ki? Mantıksız bir hareket olmuş sanki..:44::ssz:

Son düzenleme:
Kimsenin inancı kimseyi daha karakterli bir insan yapmaz, size katılıyorum. Ben hanefi mesebindenim, çocuğum bana alevi birisiyle evlenmek istediğini söylese olası problemleri anlatarak bu konuda kendisini desteklemeyeceğimi söylerdim, ısrar edersede saygıyla karşılar üzerime düşeni yerine getirirdim.

Alevi olsaydım şayet o zamanda sünni birisiyle evlenmesini tasvip etmezdim. Bu gerçekten ciddi bir sorun. Farklı siyasi görüşteki insanlar bile birlikteliklerini yürütmekte sorun yaşıyorlar.

İnanç konusu çok farklı.

Mesela aynı dinden olup farklı ırklara mensup kişilerin evliliklerini onaylarım. Çünkü inanç sistemi aynı. Önü sonu ortak nokta bulunur ama diğer seçenekler bana çokta mantıklı gelmiyor :31:.

bu kişinin düşüncelerine göre değişir işte bu sizin düşünceniz, bana kalırsa çocuğum görsün tanısın istiyorsa evlensin. verdiğiniz örneğe gelince de ben de aynı ırktan farklı dinden kişilerin evlenmesini onaylarım çünkü benim için ırk uyumu din uyumundan daha önemli siyasi düşüncelerime istinaden. dediğim gibi herşey kişide biter kimseye de laf düşmez, uyarmak farklıdır ayırmak farklı

Back