nişandan sonra

efftelya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
3.312
1.572
Merhaba arkadaşlar;

Adet, usul bilgim yok.. Nişanlım'ın ailesi ile kendi ailem arasında kalıyorum.Gelelim olaylara..

Ben bohça istemedim ama aile büyüklerimin kesinlikle olması gerektiği konusundaki ısrarları yüzünden erkek tarafı bana bohça yaptı. Nişan günü getirdi. Güzel bir şekilde nişanımız gerçekleşti.

Benım nısanlım bohça istemedi, hatta bu konuda kesin ve sert konuştu. Gerek olmadığını söyleyerek.Benım aılem yıne erkek bohçası ıcın alısverıse çıkılması gerektıgını soyledı.Bende nısanlımın tavrını soyledım Konu kapandı.Nısan bohçası goturmeye de gıtmedık.

Şimdi nisandan yaklaşık olarak 5 ay gectı. Araya sağlık sorunları başka sıkıntılar da gırdı tabi..

Benım aılem erkek tarafının davetını bekliyor VE sureklı bana bu konuda söylemlerde bulunuyorlar.Ben, annem ve ablamla bırlıkte yasıyoruz.Bize zıyarete geldiler, bizde onlara gıttık ama aile buyugu olarak ve tanımak ıcın abım hala davet beklemekte.Bu arada belirteyim abim evli ve bızımle oturmuyor.Nisanlım annem ablam harıcınde hıcbır aıle buyugumle de ıletısıme gecmedı, geçmek gibi de bir cabası yok.Abimi aramış oda ben senı ararım demıs hala donmemıs sebebıde buymuş.

Nısanlım ıse bize gore su zaman gelmek ıstıyoruz demeleri gerekir diyor?

Bu ısler nasıl gıder nasıl olmalı _?? Lütfen bana bır yol gosterın..

Son düzenleme:
Offf ne sıkıcı muhabbetler:KK12: abin ayıp etmiş ayrıca,sonra.ararım deyip.bir daha dönmemek büyük terbiyesizlik.benm eşim de olsa bir daha aramazdi.

Bende bayılmıyorum böyle seylerın arasında kalmaya.. Abımın ıs saatınde aradığınızda sana donerım deyıp sonra aramayı atlaması olağan bı durum gıbı bızde alıştığımız ıcın.. Tabi ki hoş değil ama bi daha aramam tavrı da cok katı. Benı böyle arada bırakmamalılar..

Merhaba arkadaşlar;

Adet, usul bilgim yok.. Nişanlım'ın ailesi ile kendi ailem arasında kalıyorum.Gelelim olaylara..

Ben bohça istemedim ama aile büyüklerimin kesinlikle olması gerektiği konusundaki ısrarları yüzünden erkek tarafı bana bohça yaptı. Nişan günü getirdi. Güzel bir şekilde nişanımız gerçekleşti.

Benım nısanlım bohça istemedi, hatta bu konuda kesin ve sert konuştu. Gerek olmadığını söyleyerek.Benım aılem yıne erkek bohçası ıcın alısverıse çıkılması gerektıgını soyledı.Bende nısanlımın tavrını soyledım Konu kapandı.Nısan bohçası goturmeye de gıtmedık.

Şimdi nisandan yaklaşık olarak 5 ay gectı. Araya sağlık sorunları başka sıkıntılar da gırdı tabi..

Benım aılem erkek tarafının davetını bekliyor VE sureklı bana bu konuda söylemlerde bulunuyorlar.Ben, annem ve ablamla bırlıkte yasıyoruz.Bize zıyarete geldiler, bizde onlara gıttık ama aile buyugu olarak ve tanımak ıcın abım hala davet beklemekte.Bu arada belirteyim abim evli ve bızımle oturmuyor.Nisanlım annem ablam harıcınde hıcbır aıle buyugumle de ıletısıme gecmedı, geçmek gibi de bir cabası yok.Abimi aramış oda ben senı ararım demıs hala donmemıs sebebıde buymuş.

valla aslında abinizi özellikle aramaları gerekmiyor abiniz gereksiz alınganlık yapmış bence, nişanlınızla konuşun bi ailenizi davet etsin sizde o arada abinize söyleyin hep beraber gidin konu kapansın bence herkese özel davet olayına girerlerse şimdiden ohooooo :s

Öncelikle herkes gibi bende ararım deyip aranmadığı için eksi puan olduğunu düşünüyorum
Ama bu tar konularda illa davet beklemeyi de uygun görmüyorum. sonuçta yarı aşle oldunuz sayılır
Abinize de alıp birlikte gidebilirsiniz. Adetleri de sizin zaman vermeniz gerekiyor yönündeyse gidin olsun bitsin.

Abim konusundaki tavrını gectım zaten.. Nisandan once gorustugu, hıcbır aıle buyugu ıle ıletısıme gecmıyor.

Ben aılemı bu kadar ısın ıcıne gırmesının taraftarı degılım zaten.Biz tanışıp anlaştık dıye butun aıle buyuklerıme konuyu açtım su tarıhte ıstensın soz olsun, haftaya soz takalım dedım.. Oldu bıttı yoksa o aşamada cok sorun yasardık.

Bu konuyuda sorunsuz asmaya çalışıyorum, Nısanlımdan destek bekliyorum.Cıtlattım ona artık .. Ondan da bı cozum onerısı gelmedı. Abim bana ben kendımı davet ettırırım ama ters davranırım ımasını aldım, ben alıp götürsem daha fena..

zor işler bunlar
kimi erkek tarafı çekingen olur ama kv nizin senin aileni yemeğe falan alması gerekirdi
almıyolarsa da napalım yani annenlere bunu bu şekilde belirt
"anne beni germeyin yormayın çağırmıyolarsa napalım" deyin..
Allah yardım etsin..

erkek tarafının kendısının davet etmesı gerekıyor
onlar etmıyorlarsa sen annenlerın gelmelerını gerektıgını nısanlına, dolayısıyla kayınvalıdeye ( onlarda sanırım yol ız bılmıyorlar) ıletsın ve aılenı davet etsınler
bu ısler boyle olur oyle komsuya gıder gıbı gıtmek ıcın once bıraz gelıs gıdıs yapılmalı

ben birini arasam o da seni sonra ararım deyip aramasa ne büyük ayıp diye düşünür tabi iki ikinci kez aramam.nişanlı bu konuda haklı,abinin yaptığı şey ise ayıp.

diğer konuya gelince sizi davet ettiklerinde abinleri de çağırsalarmış güzel olurmuş ama onlar anneni ve seni bir kez davet etmiş sıra sizde şimdi bence.

Her ailenin kültür yapısıyla ve insanlık ve anlayış ve bazende parayla alakalı ,

ama genelde kaynana kısmı kız tarafını yemek davetinde çekingen oluyor orasını bende anlamadım bazı aileler çok kapalı yaşıyor sosyal hayat sıfır , bu gibi aileler bırakın masada yemeyi halen yerde yemek yiyorlar çoğu kısmın yemek takımı dahi yok masa örtüsü yok çatal bıçak takımı yok ,
pasta yapımından anlamaz
çay takımı yok kapalı toplumda çok yani aslında çoğunluk fakirlikten karşı tarafı davet edemiyor yiyeceği olsa diğer takım taklavat yok toplumun çoğu kırsalda bunu unutmayalım ve istanbulda yaşayıp kırsal hayatı devam ettiren ailelerde var ,
çoğu ailede zaten asgari ücretli o tabak takımı alsa örtüyü alamıyor örtüyü olsa çay bardağı takımını alamıyor birde çok çocuk doğurduysa zaten yemeğe ancak yetiyordur kimseyi davete alamaz

hepınıze yorumları ıcın teşekkür ederım; Bizde soyle bı durum var; ben babamı kaybettım, annemde engellı ve ablam ona bakıyor ben çalışıyorum.. Maddı olarak ta sıkıntıda bir aile değil.. Gormus gecırmıs gayet medenı ınsanlar...

Annem engellı zaten gıdemez, ablam da bı kaza gecırdı ayağını kırdı yenı yenı duzeldı.. evden cıksa bıle komsuya kadar anca.. Zaten nısandan öncede cagırıyorlardı.. Her gıttıgımde ablanda gelseydı keşke dıyorlar ama sağlık yüzünden gelemeyecegını hatırlatıyorum. Abimler davet bekliyor demek te ıstemıyorum.

Hatta teyzemlere bayram zıyaretıne gelmek ıstedıler. Geldıler.. İadeyı zıyaret edecegı zamanda sıkıntı yasandı.Su gun olmasın bu gun olsun dedıler.. Teyzem tamam dedı. O tarıhte yatılı mısafırı geldı zıyaret edemedı. Bir daha ne arayan ne soran oldu.Orada da araya gırmedım.. Zaten teyzem ve kuzenlerım de sen bızım ılıskımıze bakma; sene de bır gorusuruz ılıskımız devam eder..Onemlı olan senın ılıskın diyerek hıc yansıtmadılar..

Keza dayımı arayan sorar ederdı..Nisanda tatsız mevzu oldu.. canı sıkıldı ona da aramayı kestı. Hatta dayım bana esprısını yaptı Kopruyu gectıkten sonra ayıya dayı dıyolar dıye... uzerıme gelmedı..

Ama abım meselesını asamıyorum.Abım konuyu bana taşıyor.Nısanlım aradıysa oda hatırlardı elbet Demekkı gerçekten unutmuş.... Nıye arayıp sormuyor davet etmıyor dıye sorması ondan dıye düşünüyorum..Bana soyluyor sen bana babamın emanetısın böyle olmaz Ilgı alaka gerekır dıye..

Hayırlısı ile duğununuz olsun.nişanlılık en fazla 6 ay olmalı bence.sorunlar çiftleri yıpratıyor

Benim bir tanıdığım şöyle evlendi:
Kız da oğlan da üniversitede araştırma görevlisi. Evlenmeye karar veriyorlar. Oğlanın ailesi kızın evine geliyor, hem tanışma oluyor hem de nişan yüzükleri takılıyor.
Kızla oğlanın ailesi birbirlerini bir daha nikahta görüyorlar.
Nikahtan sonra aileler birbirini hiç görmüyorlar.
Ne kız ne oğlan bunu mesele yaptı.

Ne bohça, ne bilmem ne adeti deyip kendilerini yıpratmadı.

Gül gibi geçinip gidiyorlar.

Abin sizin büyüğünüz kendisini baba yerine koymak istiyor doğal olarak.Ama tamamen kültürle alakalı insanlıkla ve kesinlikle görgüyle alakalı senin yapman gereken konuyu geçiştirmek zaten evlenince bu tür konuların konusu dahi geçmiyor ama kırgınlıklar kalıyor tabi ki de.Bende yeni evliyim kayınvalidem söz yüzüğü taktı gitti aradan 6 ay geçti sadece nişanda gördü kayınvalidemi aradan 1 sene geçti düğünde ne ev sermeye ne bir ihtiyacınız var mı demek için bile sormadı annem de doğal olarak insan yerine koymuyor ki bu dönemlerde kız tarafı daha baskın olur ama dediğim gibi gördü işte...

Bence Abi'niz abartıyor

Bize buyrun denir siz de kimi aile büyüğü görürseniz onu götürürsünüz

Madem siz tanışarak evleniyorsunuz tüm irtibatı da ikiniz sağlayacaksınız

Bir de örneğin teyzen misafir gelip gidemedi ise o tekrar geleyim diyecek onlar illa bize gel diye arayamaz ki

Beklentiye girmeyin mutlu huzurlu olun

Merhaba arkadaşlar;

seni istemeye geldiklerinde abin yok muydu altın tepside davetiye bekliyo zaar, velev ki tanıdı beğenmedi aileyi vermiyorum falan mı dicek, abin ego sorununu acilen çözmeli

vay arkadaş eskiden kız evi naz eviydi :63: şimdi erkek evleri kız evi gibi :KK69:
ne olmuş dönmediyse tekrar arasın kötü mü konuşmuş yok şuan müsait değilim demiş normal birşey unutmuş
insanlar tanışıp kaynaşıncaya kadar davet edilir 2 taraf için de böyledir bu

:anneadayı:

Ya hala bitmedimi bu sacma siralama adetleri ? O aradi bu aramadi o cagirdi bu cagirmadi. Cahil ve bos insanin ugrasacagi seyler bunlar...rahat olun hayatta rahat. Boyle sacma hirs ve kin yapinca ne gececek ellerine. Sadece senin ailen icin soylemiyorum genele sozum. Benim babannemde cetele tutar o geldi bu gelmedi o cagirdi bu cagirmadi. Of ne bos isler...evet adetler geregi tanisilmali ama naz niyaz neden?

Madem aileler kaynaşmak istiyor samimiyet kurulmalı, çağırdı çağırmadı deyince de o samimiyet kurulmuyor. Ne kayınvalide tarafım ne de ailem beklemez mesela. İki ayrı şehirdeyiz, babam kendisi söyledi nişan sonrası görüşemedik bi gidelim ziyaret edelim biz de onları diye. Onlar da çok memnun oldular, kimsenin de incileri dökülmedi. Herkes derdini açık açık söylese kimsenin birbirine bi alınganlığı da kalmaz aslında. Yok yere zora koşuyorlar yazık siz de arada kalmışsınız böyle.

X