• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlanınca içim sıkıldı ne oluyor bana?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ahajajaja ben o limona çok benzetiyorum kendimi zaten. Yeri orası değil, neden orada bekliyor o da belli değil. Portakal tek seferde yiyilecek bir meyveydi, peki ya limon? Diyerek bihter ağzı ile konuşuyorum bazen onunla. Sonra da küflenip çöpe gidiyor zaten. Allah sonumuzu benzetmesin.
Yarım limonları kurutup küfletip atmayalım, doğrayıp dondurucuya atalım, sonra çıkarp şekerle blenderda bıztlatalım limonata olsun. :rolleyes:

bunca yıldır sevgilimle beklediğimiz nişanlanalım evlenelim dediğimiz günler sonunda geldi. 7 yıllık bir beraberlik sonrası şartlar uygun olunca nişanlandık.

ne var ki tam mutlu hissedemiyorum kendimi. evlenicem diye içim daralmaya başladı. daha sorumluluk almamışken bir de evlenince alışır mıyım bilmiyorum.

bir de acaba ilk zamanların heyecanı mı kalmadı ki diye korktum. sanki tüm gerçekleri görmeye başladım bir aydınlanma yaşadım.
Bizde 7 sene sevgili kaldık ve sonunda evlendik ilk nişanlandığımız zamanlarda bana da öyle oldu doğru mu yaptım ben napıcam hep aklımda sorular kalbim sıkışıyordu çok sevmeme rağmen fakat evlenince boşuna evham yapmışım dedim arkadaş gibiyiz birbirimizi tanıyoruz evet ama yeniden keşfediyoruz evlilik stresi bu sadece inan evlenince anlayacaksın 7 yıl boyunca hayalini kurduğun adamla aynı evdesin mükemmel bişey 😊

Ben nısanlanınca bende oyle olmıstum hersey degısecek sorumluluk bınecek fılan ve daha bırsuru tarıf edemedıgım duygu dugunde bıle dans ederken acaba vazmı gecsem dıyordum hıc aaa evlenıyorum modunda degıldım.
Ilk senede evlılıgım oyle sıkıntıyla gectı hep kavga gurultu ettık her kavgada cıktım annemın evıne gıttım bunaldıkca kavga ettım cıktım gıttım artık esım ben konusmayınca sessız durunca annengılımı ozledın hadı bıletını alımda gıt dıyordu hemen gıdıp 2 ay kalıyordum normale donup gelıyordum. Yanı alısmam bu duruma 2 sene surdu. Sımdı annemgıl gelıp alalım senı dıyorlar gıtmek ıstemıyorum sıkılıyorum. Iyı bı ınsansa alısırsın merak etme

bunca yıldır sevgilimle beklediğimiz nişanlanalım evlenelim dediğimiz günler sonunda geldi. 7 yıllık bir beraberlik sonrası şartlar uygun olunca nişanlandık.

ne var ki tam mutlu hissedemiyorum kendimi. evlenicem diye içim daralmaya başladı. daha sorumluluk almamışken bir de evlenince alışır mıyım bilmiyorum.

bir de acaba ilk zamanların heyecanı mı kalmadı ki diye korktum. sanki tüm gerçekleri görmeye başladım bir aydınlanma yaşadım.
iç sıkınısı bence gelecegin habercisi çünkü çekeceginiz var bunlar belirtileri olduğu düşünüyorum.;
çoğunun konu açanlarin çoğu nişanlıyken yaşadıklari evlennice gerçek yüzleri gördükten sonra boşanmiştir...

var olan düzeniniz değişecek.. gerginlik hissetmeniz normal. eş adayına güveniyorsanız ve seviyorsanız o gerginlik bitip gider

bu herkeste olan bir evlilik korkusudur. bende sabahları iç sıkıntısı ile kalkıp bir ömür aynı adamın suratına nasıl bakacağım diye saf saf düşünürdüm. Şimdi ise adam işe bile gitmesin hep yanımda olsun istiyorum. gelip geçici kurutunlar bunlar

Eğer sana uygun birisi olmasaydı 7 yıldır birlikte olmazdınız. Tabi itiş kakış bir ilişkiyse ve her şeyi yutuyorsanız ayrı bir durum.
Nişanlılık insana değişik bir his veriyor, aileler işin içine girdiği için. Ama korkulacak bir şey yok, doğru kişiyse işler sadece güzelleşir. :) sıkma kendini akışına bırak

Aynılarını yaşadım. Hatta yatak döşek yattığımı, kimseyle görüşmek istemediğimi bilirim. Hele düğün günü sanki zombi gibiydim. Bir akrabamız sormuştu bu kızın bir derdi mi var diye. Halbuki çok istiyordum, nişanlımı seviyordum... Bu bir geçiş dönemi canım sakin ol geçiyor. Şuan evliyim mutluyum çok şükür. O günler şimdi aklıma geldi de ne kadar büyütmüşüm her şeyi diyorum. Çevreden, aileden çok laf işitebiliyoruz. Kendi kafamızda ya kötü olursa ya yanlış yapıyorsam diye çok düşündüğümüz olabiliyor. Düşüne düşüne her geçen günün nikah gününe bir adım yaklaştığını biliyorsun. Karışık duygular içine girebiliyorsun. Yeni aile çevre, sorumluluklar, alışverişler, yeni alışkanlıklar... benim içinde hiç kolay olmadı. Çok bunalmıştım. Bak canım inan her şey halloluyor, düğünmüş takıymış mobilyaymış... hepsi gelip geçen şeyler. O kapı kapandığında bir tek ikiniz kalacaksınız o evde. Kafanda kurup kurup büyütme. Biz toplum olarak her şeyi abartmayı çok seviyoruz. Boşver akışına bırak birazda. Her şeyi kontrol etmek, dört dörtlük yapmak zorunda değilsin. Bunlar en güzel dönemleriniz gezin tozun tadını çıkarın ama tabiki bir yandanda gözlemle... hepsi bu. Sürekli evlilikten değil de başka şeylerdende bahsedin. Sinemaya gidin, farklı şeyler yapın, bol bol sohbet edin. Bu dönem aynı zamanda senin için büyük bir fırsat, gözlemlemeyi sakın ihmal etme. Ailesini, çevresini... Allah mutlu mesut etsin inşallah.

Uzun süreli ilişki yaşamışsınız. Belki iş ciddiye binince bir şeyler gözünüze batmaya başlamış olabilir. Hislerinizden emin olun. Eğer gerçekten korkuyorsanız, istemiyorsanız evlenmeyin. Klişe bir cümle olacak ama kimse kimsenin mecburi istikameti değil. Hayat uzun. Her şey içinize sinsin.
Bir de nişanlılık süreci gerçekten insanı geren, yoran, strese sokan bir süreç. Bunu da unutmayın.

Biz de 6 yıl sonrasında evlendik. Ben genel olarak tüm sürece sevdiğim insanla beraber olmamı sağlayacak olan ritüel gözüyle baktığım için öyle çok büyük bir değişim hissetmedim. Beklememiştim de zaten. Üniversiteye giderken ailemden ayrı yaşadığım olmuştu, ayrı ülkeler de yaşadığım bile oldu. Ne zaman istersem geri dönebileceğimi de biliyorum. Sizin içinize tam olarak sinmeyen, sizi rahatsız eden şey ne?

Hayatın değişeceği endişesi oluşuyor yapabilir miyim korkusu vs ama herşey akışında gidiyor önemli olan gerçekten seviyor olduğundan emin olmak.

Hehh benle aynı şeyler yaşayan biri... Biz birlikte yaşıyorduk ona rağmen nişan söz olunca ben çıldırdım. Artık iş ciddiyete gittiği için her şeyi bir test olarak görüyordum. Sevgiliyken pek bir mana aramazdım davranışlarının arkasında. Nişanlanınca her şeyi test edip, büyük resmi falan görmeye çalıştım.
Mesela ben yemek yaparken adam yanımda duruyor tezgahtan ağzına salata atıyor... Vay efendim beraber sofraya oturmamız lazım, demek ki sen aile olmayı bilmiyorsunu çıkardım buradan.
Örneğin markete gönderdim listeden bir şey almayı unutmuş. Hımmm demekki sorumsuz 🤣🤣 yani minnacık şeyden nem kapar oldum. Sonra geçti. Bu sürede anlaşamadığımız şeyleri de hallettik. Kendisi de bana çok yardımcı oldu.

Ah kuzum, bu düsünceyle yalniz degilsin. Benimde 1,5 senelik iliskim evlilige dogru ilerliyor ve bende cok nadir de olsa bu tarz seyler düsünüyorum. Ama bence bu karsindaki kisiyle alakali olan bi durum degil, sonucta kac senedir seviyorsun seviliyorsun. Bana göre evliligin kendisinden korkmak bu, sorumlulugundan, hayatinin komple degismesinden, baska bir kisiyle hayatini birlestirmenden. Ki zaten serbest ve rahat bi hayat sürmüssen simdiye kadar, bu düsüncelerin olmasi da gayet normal bence. Böyle anlarda kendimi söyle sakinlestiriyorum: onunla beraber gecirecegin ömrü hayal et, cikacaginiz seyahatleri, yapacaginiz aktiviteleri veya evde oturup tv karsisinda gecireceginiz zamani. Bu beni cok heyecanlandiriyor:halay:

Ben de 7 senenin ardından nişanlandı 3, 4 sene nişanlı kaldık elimizde olmayan sebeplerden.
Nişanlılığımızın ilk süreci çok zor geçti sürekli kendi aramızda kavga gürültü hayal Kırıklığı yaşadık. Aslında yaşadıklarımız sadece korkular ve alışma süreci imiş. Ne o kadar korkmaya gerek varmış ne de hemen alışacağız diye bir kaide.
Hepi birlikte bir aile olmaya bir çok insanla konuşmaya çalışıyorsun bunlar kolay süreçler değil. Her kafadan bir ses çıkıyor tedirgin oluyorsun.
Sakin olun dert edecek bir şey yok. Hayatının en huzurlu anlarını aynı eve girdiğinde yaşayacaksın.

Nişanlanma süreci zaten birbirini daha iyi tanımak içindir. Kimseye kendinizi aman 7 yıl verdim bozmak olmaz diye şartlandırmayın.

Ben😂
7 sene sonunda ciddiye binince iş, kaçak gelin sendromuna tutuldum ve düğün günü bile birkaç kez bırakıp gitmeyi düşündüm.
Keşke gitseymişim...

Aynı şeyleri yaşayan bir diğeri de benim..Hatta buraya üye olup konu açtım üst üste :) Karmakarışığım, ne yapacağımı bilmiyorum diye..Halbuki evlenmeyi bi düzen kurmayı çok istiyordum çok dualar etmiş ve beklemiştim.Üstelik nişanlımı ilk gördüğümde inanılmaz hoşlanmış ve tanışma yolları aramıştım, sonra bi şekilde tanışmıştık...Ama iş ciddiye binince inanılmaz tedirgin oldum, dogru mu yapıyorum, ya pişman olursam, ya burdan dönemezsem diye neler neler geçmedi ki aklımdan...Şuan 3 ay var düğünüme ve tedirginlikler minimuma inse de ara ara oluyor yinede...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X