Canım sen bu konulara uzaksın sanırım yurtdışında mı yaşıyorsun?
Bak sana ben açıklıyım durumu şimdi kız, senin kardeşinle yani müstakbel koca adayıyla herşeyi konuşabilir, tüm isteklerini belirtebilir ki bu gayet olağan bişeydir.
Muhtemelen Kız, Senin erkek kardeşine bana bunu bunu yapıcaksınız demekten ziyade Bizim adetler böyledir veya Bizimkiler bunları istiyor gibi normal evlilik öncesi konuşmalar geçmiştir aralarında... Kardeşin de bu geleneklere uzak sanırım o da ekstrem bir durum sanıp koşa koşa ailesine yani size anlatınca böyle bi afallamışsınız. Ortada anormal bir durum yok yani he kız bir de gayet insaflı isteklerde bulunmuş adetlere uzaksın diye söyleyeyim dedim yani öyle kardeşini, sizi yolma peşinde olsa inan çok daha fazla şey isteyebilir.
Kızla sizin henüz tanışmamız olmanız Kardeşin ve sevgilisinin durumunu da değiştirmez. Siz tanışmadınız fakat onlar altın konularına da girdilerse muhtemelen evlenmeyi falan konuşuyorlardır ve sizde tanışınca zaten yüksek olasılıkla Söz, Nişan kısa sürede olur. Yani daha kızı tanımıyoruz, etmiyoruz dolandırıcı mıdır nedir diye düşünmenize gerek yok zira Kardeşin işi pişirmiş

Kızın söylemleri ola ki düğün olursa bizim adetlerimiz, isteklerimiz böyledir demek...