nişanlı olmak ne demek

• Konu Sahibi Konu Sahibi şaşkınkız
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ş

şaşkınkız

Ziyaretçi
benim bildiğim nişanlı olmak evliliğin yarısıdır,heleki 4sene geçirmiş ve iyi günleride kötü günleride onunla paylaşmışsanız ona manevi ,çalışırkende maddi konularda destek olmuşsanız,onunda bazı konularda fedakarlık yapmasını beklersiniz ,sizi saymasını değer vermesini ,herkesten ve herşeyden korumasını,adeta pamuklara sarıp sarmalamasını istersiniz,şahsen ben böyle düşünüyorum,çünkü ben böyle yaptım.....sevgi fedakarlık ister, yeri gelldiğinde kendinden kısıp,sevdiğinin istediğini yapmak ister.kimsenin bir ayakkabıya yada üçbeş kuraşa minneti yoktur.belki tek olan bir ayakkabıyla hayatını devam ettirebilirsin ama sana kendinden birşey katamayan bir adamada ömür boyu katlanamazsın.
bben buraya açtığım konuyla yanlış anlaşıldım .4sene çalışmış ve işten yeni ayrılmış biri kesinlikle psikolajik olarak çöker , evleneceğiniz kişinin (aile faktörünü katmadan söylüyorum) maddi manevi konuda yanınızda olması gerekir,hayatınızı paylaşacağınız kişinin mutlaka her konuda yanınızda yer alması gerekir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende nişanlıyım ve nişanlandıktan bir ay sonra işsizler kervanına katıldım.Maddi anlamda çok zor günler geçirsemde(aileminde durumu pek iyi değil yani evin sorumluluğununda büyük bir kısmı bendeydi çalışırken) ama buna rağmen ben gurur yapar ne belli ederim, nede isterim.buda pek sağlıklı değil ama benim nişanlımında az buçuk söylenme huyu var ve ben kaldıramam :1closedeyes:
ve asla bana şunu al demedim diyememmmmmmmmm

nişanlınız neden sizin spor ayakkabı masrafınızı karşılasın ki ya da neden dolabınızı doldursun???:kahve:
siz ona minnet ettikçe çok mutlu olacakmışsınız gibime gelmiyor...

Son düzenleme:
arkadaşım nişanlılık demek spor ayakkabını onun alacağı anlamına gelmez :kahve:
neden spor ayakkabı yada bunun gibi ufak tefek şeyler istiyorsun ki?
madem biliyosun nişanlının huyunu niye ufacık şeyler için huzurunu bozuyorsun?
gelinlik ve abisine para verme mevzuu konusunda hak veriyorum
ama sen ne yapman gerektiğini bilmiyorsun
az kafanı çaliştir
1000ytl mi ayirdi gelinlik için
git seç gönlünce
sonra de ki 1000ytlsini sen ver üstünü ben tamamlarım
ehh "tamam olur!" diyecek kadar gurursuz ve odun değildir herhalde....

arkadaşım nişanlılık demek spor ayakkabını onun alacağı anlamına gelmez :kahve:
neden spor ayakkabı yada bunun gibi ufak tefek şeyler istiyorsun ki?
madem biliyosun nişanlının huyunu niye ufacık şeyler için huzurunu bozuyorsun?
gelinlik ve abisine para verme mevzuu konusunda hak veriyorum
ama sen ne yapman gerektiğini bilmiyorsun
az kafanı çaliştir
1000ytl mi ayirdi gelinlik için
git seç gönlünce
sonra de ki 1000ytlsini sen ver üstünü ben tamamlarım
ehh "tamam olur!" diyecek kadar gurursuz ve odun değildir herhalde....

ya tamam olur derse...artık sen karşılarsın kaydirigubbakcemile3

şekerim evli değilsin ki mesala her erkek başka sana spor ayakkabı alma mecburiyeti yok

senin sevgilinin sana harçlık verme zorunluluğuda yok ama o yapıdan da gider

bizde şuan resmiyet yok aşkım kocam gibidir yani bişey istesem ikiletmez bile ama

nişanlıyız illa alıcak değil bu onun içinden gelmiyo demekki..

ya tamam olur derse...artık sen karşılarsın kaydirigubbakcemile3

tamam olur diyecek bi erkekle işim olmaz benim...:kahve:

ha ola ki senin dediğin oldu...
nişanda takılan takıları çatır çatır bozdurur gider yine de istediğim gelinliği alırım hiç acımam sengözlerimebaksanab

size harçlık bırakmak zorunda değil bence, evli değilsiniz henuz ailenizin sorumlulugundasiniz
ama siz, biz olamamissiniz daha, paranın sorun olması bunu gosteriyor

Nişanlı olmak nişanlsının herşeyini erkek tarafının karşılaması demek değil
senin beklentilerin önceki zamanda kaldı yani bayanların okutulmadığı erkeklere mahkum oldukları zamanda :delphin:
evli olunca biyerde mecbur sana bakmaya ama sen daha baba evindesin yani hala babanın kızısın onun eşi değil evlenene kadar ikinizin kullanacağı ortak şeyler hariç (eşya vb)
kendin için özel haşlıkmış ayakkabıymış tokaymış talep etmemelisin diye düşünüyorum -tatlicadiarzu-
şahsen ben daha 2 yıllık sözlümden haşlık filan almış bi kız değilim
nemelazım evlenince başıma filan kalkar kaldıramam çok pis gurur yaparım bu konularda :kahve:

ben şuan hamile oldugum için geçici bir süreliğine çalışmıyorum..eşim de her sabah paran varmı diye sorar o bile bana dokunuyo cebimde 10 lira varsa bile var canım saol derim düşün o benim eşim ve mecburiyetten çalışamıyorum...nişanlın sana ne diye harçlık verisin ne diye spor ayakkabı ıvır zıvır alsın hee gönlünden kopmuşdur hediye alıyodur ona bişey diyemem.huyunu suyunu biliyosundur 4 sene zman degil şimdiden bu konu son oluyosa ilerde çok başın agrır

Bende nişanlıyım ve nişanlandıktan bir ay sonra işsizler kervanına katıldım.Maddi anlamda çok zor günler geçirsemde(aileminde durumu pek iyi değil yani evin sorumluluğununda büyük bir kısmı bendeydi çalışırken) ama buna rağmen ben gurur yapar ne belli ederim, nede isterim.buda pek sağlıklı değil ama benim nişanlımında az buçuk söylenme huyu var ve ben kaldıramam :1closedeyes:
ve asla bana şunu al demedim diyememmmmmmmmm

eğerki 4senelik bir aşk sözkonusuysa ve herdefasında bizimkisi büyük bir aşk ve çok sağlam deniliyorsa.siz çalışırken ona maddi açıdan sıkıştığında yardım ediyorsanız ,maneve desteğe ihtiyacı olduğunda hemen yanında bitip moral veriyorsanız,eşyanızı beraber almışsanız,herşeyi ortaklaşa yapmışsanız bu zamana kadar,ondan bir ayakabı yada harçlık istemek çok değildir.heleki düğününüze 4 ay resmi nikahada 2 haftanız kalmısşa çok değildir bu istekler.
eğer bunları kendi düşünerek almıyor yada istenilipte almıyorsa bu ilişkide bir bozukluk yada hissedilen aşkta gerileme vardır.şimdiden sorumluluk almıyor yada aldırılmıyorsa evlenincede çok bişey değişmez aynı tas aynı hamam devam eder.sonuç ne olur o kendi çalıştığını yer, siz kendi çalıştığınızı yersiniz ve ortada sözde evlilik kalır.şahsen ben böyle düşünerek açtım bu konuyu . yanlış anlaşıldımı düşünüyorum sizde haklısınız 4 senelik bir ilişkiyi 3-5 satırla anlatmaya kalktım .mirmirmirmir

ooo biz gelene kadar mesaj editlenmiş konu havada kalmış.
sorunlar çözülmüş herşey süt liman olmuş :delphin:

yalnız arkadaşım o kadar saçma bir şekilde kalmış ki mesajın yukarıda her gelen bu ne demek diyecek şimdi.

bari biriniz alıntı yapsaydınız ya bayanlar, konuyu okumuş olurduk

herkes bi spor ayakkabıdan bahsediyo ama konuda böyle bişey yazmıyo bişey anlamadım..

konuyu ben bizzat değiştirdim nişanlımla alışveriş problemimiz vardı onu yazmıştım. tabi herkes kendine göre haklı çünkü herkesin yapısı farklıdır herkes farklı düşünür yaşar. bence bir bayan evli olsun nişanlı olsun çalışsın yada çalışmasın, hayatını sürdüreceği kişi sorumluluğunu bilmeli .eğer evlenmeyi göze aldıysa sorumluluklarınıda almalı erkek diye düşünüyorum.biz bayanlar çalışıyoruz para kazanıyoruz diye bütün yükleri almayalım omuzlarımıza,para kazanıyorum istediğimi alırım diyebiliriz ama herzaman kendi kazancımızla değil,erkekler aldıkça yaptıkça erkekleşirler ve sahiplenirler diye düşünüyorum.

Konudan hibişey anlamadım... Konyu açmışsınız, sonra mesajınızı editleyip kuşa çevirmişsiniz, hiçbirşey anlaşılmıyor....

Konudan bıŞey anlamadım.barı baŞlık ıÇın yorum yapayım.nıŞanlı olmak eŞınızın aılesının sıze Çok Şırın gÖrÜndÜĞÜ dÖnemın yakında bıteceĞı, gerÇek yÜzlerını gÖreceĞınız dÖneme hazırlıklı olmanız gerektıĞı demektır.

benim bildiğim nişanlı olmak evliliğin yarısıdır,heleki 4sene geçirmiş ve iyi günleride kötü günleride onunla paylaşmışsanız ona manevi ,çalışırkende maddi konularda destek olmuşsanız,onunda bazı konularda fedakarlık yapmasını beklersiniz ,sizi saymasını değer vermesini ,herkesten ve herşeyden korumasını,adeta pamuklara sarıp sarmalamasını istersiniz,şahsen ben böyle düşünüyorum,çünkü ben böyle yaptım.....sevgi fedakarlık ister, yeri gelldiğinde kendinden kısıp,sevdiğinin istediğini yapmak ister.kimsenin bir ayakkabıya yada üçbeş kuraşa minneti yoktur.belki tek olan bir ayakkabıyla hayatını devam ettirebilirsin ama sana kendinden birşey katamayan bir adamada ömür boyu katlanamazsın.
bben buraya açtığım konuyla yanlış anlaşıldım .4sene çalışmış ve işten yeni ayrılmış biri kesinlikle psikolajik olarak çöker , evleneceğiniz kişinin (aile faktörünü katmadan söylüyorum) maddi manevi konuda yanınızda olması gerekir,hayatınızı paylaşacağınız kişinin mutlaka her konuda yanınızda yer alması gerekir.

Canım insanlar bu saydığın vasıfları evliyken zor gerçekleştiriyorlar,kaldıki nişanlıyken beklentilerini fazla buldum açıkcası ben senin.
Nişanlılık birbirini tanıma sürecidir
Bu kadar birbirine lokal bir nişanlılık süreci varmıdır varsada ben gördümmü hatırlayamadım.
Tabiki sever sayarsın ama,dünyada nişanlının üstünde dönmez yani

konuyu amma edıtlemıssın walla, allahtan arkadaslar spor ayakkabı ıstegını yazmıs da bır şey anlayabıldık :delphin:

sen benım 4 yıllık nısanlım olsan evlenme arıfesınde ayakkabı ıstıyorum desen, neden almayayım ki, ne bıleyım senın dusundugun nedır kı bu konuda neden almıyor dıyorsun, belkı gereklı gormuyordur hıc sordun mu nısanlına neden almıyorsun dıye ne dıyor sorunca?

eğerki 4senelik bir aşk sözkonusuysa ve herdefasında bizimkisi büyük bir aşk ve çok sağlam deniliyorsa.siz çalışırken ona maddi açıdan sıkıştığında yardım ediyorsanız ,maneve desteğe ihtiyacı olduğunda hemen yanında bitip moral veriyorsanız,eşyanızı beraber almışsanız,herşeyi ortaklaşa yapmışsanız bu zamana kadar,ondan bir ayakabı yada harçlık istemek çok değildir.heleki düğününüze 4 ay resmi nikahada 2 haftanız kalmısşa çok değildir bu istekler.
eğer bunları kendi düşünerek almıyor yada istenilipte almıyorsa bu ilişkide bir bozukluk yada hissedilen aşkta gerileme vardır.şimdiden sorumluluk almıyor yada aldırılmıyorsa evlenincede çok bişey değişmez aynı tas aynı hamam devam eder.sonuç ne olur o kendi çalıştığını yer, siz kendi çalıştığınızı yersiniz ve ortada sözde evlilik kalır.şahsen ben böyle düşünerek açtım bu konuyu . yanlış anlaşıldımı düşünüyorum sizde haklısınız 4 senelik bir ilişkiyi 3-5 satırla anlatmaya kalktım .mirmirmirmir

ilginçsiniz doğrusu...
şurda düğünüme 3-4 ay var ama hala nişanlımdan maddi anlamda tek bir toplu iğne beklentim olmadı...
çalışmasaydım da durum aynı olurdu
babamın evinden telimle duvağımla çıkana kadar kimseden 5 kuruş istemem ben...
ha evlendikten sonra da isteme olasılığım beni gerçekten üzüyor....
bi süre çalişamıyacağım ama bu para/ harçlık (adı herneyse) mevzuu yüzünden bi ara evlilikten bile soğudum :bbo:
değil 4 sene; 14 senelik ilişki de olsa (evlilik demiyorum bakın, zira o çok farklı bir durum) "bana şunu alacaksın, bunu istiyorum" demek yanlıştır bana göre
her canının istediğini almak istiyorsan çalış hayatım hihoyyyt
ha evliliğe dair bahsettiğin tarzda çekincelerin de varsa niye evleniyosun??
hala parmağindaki o yüzüğü çıkarmak için vaktin var :1closedeyes:

bana şunu al yerine şunu alalım mı cümlesi daha anlamlı geliyor bana
şimdiye kadar hiç çalışmadım ama benim bile gücüme gider para istemek yani yada bana bundan al dmeek

Back
X