ben seni çok iyi anlıyorum canım. nişanlına güveniyorsan müdahele ve mücadele etmelisin.
biraz yıpratıcı olacak, ama en azından herkesi daha iyi tanır ve son kararını verirsin.
benim kayınpederim de, benim yanımda hep ''ben okuttum, başka birşey yapmam ''dedi. birşey beklemedim bu laftan sonra. eşim çok fazla burs alıyordu ünv de,ailesine yük olmamıştı üstelik.evlenirken evimize bir mendil bile almadı kayınpederim. sadece düğünde bilezik yaptılar bana(biraz zoraki oldu), o kadar. kayınvalidem düğün alışverişine gideceğiz deyip duruyordu, gittik. herşey eşimin karttan çekildi, evlenince biz ödedik(Allahtan fazla birşey aldırmamışım).
bize eşya konusunda yardım etmeyeceklerini söyledikleri halde, eşya almaya cümbür cemaat gitmek istediler, ben istemedim(sadece görümcem gelsin dedim,bir de benim kardeşim gelsin dedim). kıyametler koptu. hem kalabalık gezmeyi sevmediğim için , hem de alacağımız eşya da ucuza kaçacakları için istemedim. eşim 2 beyaz eşya ve salonu yaptı,kalan evi ben yaptım(onların memlekette,yatak odasına kadar erkek alıyor çoğu zaman). nişan alışverişimi de usulen yaptık,çok az şey aldırmıştım(yine paranın çoğunu eşim vermişti). imam nikahımız kıyılacağı gün, kayınpederim eşime ''senet falan imzalamam ben, öyle birşey istemesin'' demiş.:1shok:memleketlerinde senet imzalatan çok oluyormuş meğerse, bunca şeye rağmen bir de paragöz sandılar beni(mehir olarak düğünde takılan altınları istedim). düğünde altınlar o gece kayınvalidemde kaldı, ertesi gün verirken bana lutfeder gibi ''bak altınları almıyoruz,size veriyoruz,burda tüm altını kayınvalide alır'' demişti. ben de o zaman cvp verdim ''altınları vereceksiniz tabii, mehirim onlar. ayrıca eşyaları,herşeyi biz yaptık,bizim borcumuz var ''dedim.
kayınpederimin durumu da kötü değil, orta halli,birikim yapabiliyorlar.
anlayacağın bu şekilde davranan aile çok var, inan durumuna üzüldüm. biz de bu olaylar olurken eşimle çok kavga ettik. çok yıpratıcı bu dönemler. benim eşim de ailesine laf söyletmezdi, benim alttan almamı isterdi.
görümcemin yaptıklarına hiç girmeyeyim.ondan da çok kırgınlıklarım var.
benim bu olayları atlatmam yaklaşık 2 seneyi buldu. eşimi sevdiğim için ve sevgisine inandığım için o imzayı attım. başlarda çok pişman olsam da şimdi değilim. şimdiki aklım olsa, o kadar alttan almazdım.
bence siz de, nişanlınla birlikte eşyaları kendiniz yapın. size takılan altınlarla ödenecekse zaten siz yapmış oluyorsunuz ama oğlumuzu evlendirdik diye anlatırlar sonra.
senin ailen yatak odasını alsın, onun ailesi de buna denk başka bir eşyanızı alsın. kalanları siz yapın. inan bu şekilde müdahelelerini en aza indirirsin.yoksa evine de çok karışırlar.
sen yine de saygısızlık yapma ailesine karşı. devamlı yüzyüze olacaksınız. olaylar büyürse senin için daha zor olur.
yapmaları gereken şeyleri açıkça talep et.bunu siz yapmalısınız, de. ben talep etmediğim halde kıymeti bilinmedi.
gerekirse, ailenden bir büyüğün nişanlınla ya da ailesi ile güzelce konuşsun.
hakkında hayırlısı olur inşallah. kendini ve ilişkinizi yıpratmamaya çalış , çünkü tamir etmesi çok zor oluyor.