nişanlılık dönemi tanıma dönemi :((

inan ki böyle devam edersen nişanı atarım dedim. beni yok saydığın sürece düğün falan yapmam dedim. ki eylül de düğün olacaktı. ve şunu da söylemek istiyorum. dün gece dayısı bizi iftara çağırdı. 40 kişi rahat vardı çok kalabalıktı. insanların içinde kolumu falan sıkıyo yakın olmak için rahatsız oldum sessizce yapma insanların içinde dedim bana bir bağırdı kendi teyzeleri kuzenleri yanında ne yapacağımı şaşırdım. herkes dönüp baktı bana bağırınca. kendisi bana saygısızca davranırken ailesinin bana saygılı olmasını beklememekte haklı mıyım? ben de bir daha aynı şeyi yaparsan nerede kimle olursak olalım seni rezil eder yüzüğü atarım dedim ama adam hala yaptığını savunuyo...
Eğer aşkından ölmüyorsan iyi düşün derim.
Ki eylüle bir şey kalmamış şurda zaten dediğim gibi ayrılmıyorsan bile düğünü ertelet bi şekilde iyice tanıma fırsatı bulursun bu şekilde.

Boyle bir manyaga katlanarak olecegine askindan olsun bence. Hem cimri hem manyak adam.
Eğer aşkından ölmüyorsan iyi düşün derim.
Ki eylüle bir şey kalmamış şurda zaten dediğim gibi ayrılmıyorsan bile düğünü ertelet bi şekilde iyice tanıma fırsatı bulursun bu şekilde.

Görücü usulü mü yoksa aşk var mı aranızda? Burdan yok gibi geldi.. Muhabbetleriniz çok soğuk..

arkadaşlar tecrübeli ya da bu konuda fikir sahibi olanlardan bişeyler duymak istiyorum lütfen konu paraymış gibi algılayıp yargılamayın.
sözümüz olurken adetlerimize göre elbisemi nişanlım alması gerekirdi ama onlar teklif etmediği için ben de söyleyemedim. para konularında hep böyle oluyor. ev yapılıyor şu an iç kısmı masraftan kısmak için o olmasın bu olmasın bir çok şeyi eksik bırakmaya çalışıyor.
şimdi bana gelmiş bana bayram da kıyafet alacaksın bende sana alıcam diyor. ben onlardan istemem gereken hiçbir şeyi istemediğim, utandığım halde onun bana gayet rahat böyle demesi benim tuhafıma gidiyor. ne yapmam nasıl davranmam lazım bilmiyorum..
Not: nişanlım bana nişanda sadece set istediğim halde kaç paralık set istiyosun siye insanların içinde bağırmıştı
ve hiç alakasız bi yer de evlenmem için 50 bin lazım demişti.
altında arabası ve satacak yerleri olan biri bu. napmam lazım??
Nisanli olduğunuz halde bu şekildeyse emin ol evlenince bunlar daha da katlanip gider. Adi uzerinde nisanlilik dönemi tanima dönemi evlendikten sonra zor olucağı için bence seçimini yap ki ilerde ah keske deme .

inan ki böyle devam edersen nişanı atarım dedim. beni yok saydığın sürece düğün falan yapmam dedim. ki eylül de düğün olacaktı. ve şunu da söylemek istiyorum. dün gece dayısı bizi iftara çağırdı. 40 kişi rahat vardı çok kalabalıktı. insanların içinde kolumu falan sıkıyo yakın olmak için rahatsız oldum sessizce yapma insanların içinde dedim bana bir bağırdı kendi teyzeleri kuzenleri yanında ne yapacağımı şaşırdım. herkes dönüp baktı bana bağırınca. kendisi bana saygısızca davranırken ailesinin bana saygılı olmasını beklememekte haklı mıyım? ben de bir daha aynı şeyi yaparsan nerede kimle olursak olalım seni rezil eder yüzüğü atarım dedim ama adam hala yaptığını savunuyo...
Nişanlıyken toplum içinde seni rencide etmekte sakınca görmeyen insan evlenince de dövmekte sakınca görmez. Belli ki saygısı sevgisi yok. Evlilik ortak hareket edilmesi gereken bir kurum. Oysa nişanlın şimdiden ne fikrini alıyor, ne kararlarına dahil ediyor seni. Evlensen evin içindeki bir hizmetçiden farkın olmaz senin. Sakın idare edeyim rezillik çıkmasın diye düşünme, acınacak hale gelirsin. Nişanı at derim ben. Kesinlikle seni sevmeyen, saygı duymayan, seni kırarken hiç düşünmeyen bu adamı göndermelisin hayatından. Bir kere nişanlandım, başkası olmaz diye de düşünme hiç. Öyle biri çıkar ki karşına şimdi vereceğin ayrılık kararına şükredersin

Cimrilik hiç değişmiyor,ha şöyle bişeyde var kaynvaliden eltin görümcen varda kıskanıyor oğlana boşver alma yapma yaptık işte diyorlarsa ondanda yapabilir

Kardeşim yakma kendini bu adamı öyle çok sevmiyorsun anlaşılan o yüzden hiç değmez bunları yasamaya

burdaki asıl sorun para,cimrilik değilki. asıl sorun adamın sana davranış şekli. hareketleri yüzünden bile terk edilir bu adam ne cimriliği ne parası. parası batsın.

Back
X