nişanlılık dönemi tanıma dönemi :((

ekinezyaaaa

Sallanırsa da yıkılmaz tahtım.
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2016
1.186
1.228
133
arkadaşlar tecrübeli ya da bu konuda fikir sahibi olanlardan bişeyler duymak istiyorum lütfen konu paraymış gibi algılayıp yargılamayın.
sözümüz olurken adetlerimize göre elbisemi nişanlım alması gerekirdi ama onlar teklif etmediği için ben de söyleyemedim. para konularında hep böyle oluyor. ev yapılıyor şu an iç kısmı masraftan kısmak için o olmasın bu olmasın bir çok şeyi eksik bırakmaya çalışıyor.
şimdi bana gelmiş bana bayram da kıyafet alacaksın bende sana alıcam diyor. ben onlardan istemem gereken hiçbir şeyi istemediğim, utandığım halde onun bana gayet rahat böyle demesi benim tuhafıma gidiyor. ne yapmam nasıl davranmam lazım bilmiyorum..
Not: nişanlım bana nişanda sadece set istediğim halde kaç paralık set istiyosun siye insanların içinde bağırmıştı
ve hiç alakasız bi yer de evlenmem için 50 bin lazım demişti.
altında arabası ve satacak yerleri olan biri bu. napmam lazım??

altında arabası ve satacak yerleri olan biri bu.

sırf düğün için veya evin içini daha lüks yaptırabilmek için hazır malı niye satsın ki? saçma yani.

bırakın artık şu para pul muahbbetini.

dert edecek daha büyük problemlerin var bence. mesela;
nişanlım bana nişanda sadece set istediğim halde kaç paralık set istiyosun siye insanların içinde bağırmıştı

ayrıca kimse kimseye bayramda kıyafet almak zorunda değil. içinden gelen olursa alınabilir. onun dışında sen bana alcan ben sana alcam vs ne kadar saçma muhabbetler.

benim nişanlım olsa berbaer alışverişe çıkar yer içer gezerim. niye illa adet adı altında biribirinize yabancılaşıyosunuz ki?

Erkeklerin bir çoğu bu dönemde kendi işine geldiği gibi davranıyor.
Yani adetleri hep lehine çeviriyor, kendi yapacaklarında ise bilmeze yatıyorlar.
Sizin utanıp da isteyememiz ekmeğine yağ sürmüş ama zaten teklif edilmezse istenmez diye düşünenlerdenim.

Ama buradaki sorun para değil de, milletin içinde bağırması.
Sizi böyle rencide edici davranışlar sergiler mi yoksa bir kereye mahsus olan bir şey mi onu merak ettim.

arkadaşlar tecrübeli ya da bu konuda fikir sahibi olanlardan bişeyler duymak istiyorum lütfen konu paraymış gibi algılayıp yargılamayın.
sözümüz olurken adetlerimize göre elbisemi nişanlım alması gerekirdi ama onlar teklif etmediği için ben de söyleyemedim. para konularında hep böyle oluyor. ev yapılıyor şu an iç kısmı masraftan kısmak için o olmasın bu olmasın bir çok şeyi eksik bırakmaya çalışıyor.
şimdi bana gelmiş bana bayram da kıyafet alacaksın bende sana alıcam diyor. ben onlardan istemem gereken hiçbir şeyi istemediğim, utandığım halde onun bana gayet rahat böyle demesi benim tuhafıma gidiyor. ne yapmam nasıl davranmam lazım bilmiyorum..
Not: nişanlım bana nişanda sadece set istediğim halde kaç paralık set istiyosun siye insanların içinde bağırmıştı
ya sen de yüzsüzlüğü ele alıp şunu bunu yapcaksın diyeceksin ya da bu ilişkiyi bitireceksin zira onlar yüzsüzleşmiş ve pintilik peşindeler.

Ay tabiki hemen kaç uzaklas deli misin ! Ya da sen de kibarlığı bırak onun gibi çirkeflik yap. Ya evlenmek zorunda mısın onunla. ! Emin ol böyle nazik düşünen biriysen daha iyi insanlara layıksın bile bile ateşe atma kendini

sırf düğün için veya evin içini daha lüks yaptırabilmek için hazır malı niye satsın ki? saçma yani.

bırakın artık şu para pul muahbbetini.

dert edecek daha büyük problemlerin var bence. mesela;

ayrıca kimse kimseye bayramda kıyafet almak zorunda değil. içinden gelen olursa alınabilir. onun dışında sen bana alcan ben sana alcam vs ne kadar saçma muhabbetler.

benim nişanlım olsa berbaer alışverişe çıkar yer içer gezerim. niye illa adet adı altında biribirinize yabancılaşıyosunuz ki?
evin lüks olması değil mesele gerçekten gerekli ihtiyaçlar evin içi sıfırdan yapılıyor çünkü yargılamayın diye ondan demiştim. ben çalışıyorum ve lüks yaşam istesem gayette sahip olabilirim konu o değil zaten.

Erkeklerin bir çoğu bu dönemde kendi işine geldiği gibi davranıyor.
Yani adetleri hep lehine çeviriyor, kendi yapacaklarında ise bilmeze yatıyorlar.
Sizin utanıp da isteyememiz ekmeğine yağ sürmüş ama zaten teklif edilmezse istenmez diye düşünenlerdenim.

Ama buradaki sorun para değil de, milletin içinde bağırması.
Sizi böyle rencide edici davranışlar sergiler mi yoksa bir kereye mahsus olan bir şey mi onu merak ettim.
arada yapıyor böyle şeyler. kendi ailemin yanında bile ben onunla konuşurken sırtını bile çevirdi bana

evin lüks olması değil mesele gerçekten gerekli ihtiyaçlar evin içi sıfırdan yapılıyor çünkü yargılamayın diye ondan demiştim. ben çalışıyorum ve lüks yaşam istesem gayette sahip olabilirim konu o değil zaten.

konu karşı tarafın yapmaması mı? imkanın varmış sen yap madem.

Ay tabiki hemen kaç uzaklas deli misin ! Ya da sen de kibarlığı bırak onun gibi çirkeflik yap. Ya evlenmek zorunda mısın onunla. ! Emin ol böyle nazik düşünen biriysen daha iyi insanlara layıksın bile bile ateşe atma kendini
değilim tabi ki ama ne biliyim bazı şeyleri hemen kestirip atmak istemedim. değişir mi değişmez mi bilmiyorum

Damat ta bi hoş
Bana bayramlık alacaksın bende sana mı alacam dedi
Herkes kendi bayramlığını kendi alsın, aynı hesap değil mi zaten

İstedikleriniz neler bilmiyorum mutfak dolabına mı pahalı diyo olmaz diyo
Üstünü sen ekle beğendiğin olsun

arada yapıyor böyle şeyler. kendi ailemin yanında bile ben onunla konuşurken sırtını bile çevirdi bana
Bu söylediğiniz çok ciddi bir durum.
Hele de ailelerin yanında restleşmeleri, saygısızca hareketleri nişanlılıkta yapan adamı; evlenince tahayyül edemiyorum.
İkiniz arasında her türlü kavga gürültü yaşanabilir, hakaret bile edebilirsiniz çünkü sonra düzeltecek ya da kabullenip yaşayacak olan sizlersiniz.
Sadece böyle sıkıntılar olsa geçer, strestir diyeceğim.
Fakat...
Aileye ya da onların yanında yapılan saygısızlık, toplum içinde rencide eden davranışlar o insanın karakteriyle alakalı çok büyük ipuçları verir.
İyi düşünün derim.

konu karşı tarafın yapmaması mı? imkanın varmış sen yap madem.
sizinle bu konuda
Damat ta bi hoş
Bana bayramlık alacaksın bende sana mı alacam dedi
Herkes kendi bayramlığını kendi alsın, aynı hesap değil mi zaten

İstedikleriniz neler bilmiyorum mutfak dolabına mı pahalı diyo olmaz diyo
Üstünü sen ekle beğendiğin olsun
mutfak dolabı değil tek sıkıntı. evin ısınma sistemine bile kalorifer döşetmiyo soba yeter diyo. sonra yaparız diyo. sonraya kalırsa o işin olmayacağını biliyorum

nişan kıyafetimi kendim aldım
benım bildiğim nişanda kız da erkek de kendı kıyafetın ı kendı alır
nişanımda bana onu takın bunu takın demedım
içlerinden ne gelıyorsa onu taktılar
kv sadece ıkı ad bılezık taktı bana o kadar set falan yok yani

ve düğün için neden araba ya da arsa vs satılsın ki?

bunlar sizin hatalarınız

ama nişanlınızın da bana şunu alacaksın bunu alacaksın demesi enteresan
bir erkeğe yakısmıyor açıkcası

Back
X