nişanlılık dönemi tanıma dönemi :((

bayramda erkeğe kıyafet alındığını da ilk defa duyuyorum:KK57: benim bildiğim bayramda kıza bişey alınır ya da takılır. teyzem o donem nişanlı olan gelinine küçük altın takmıştı bayramda. bence nişanlın çok hesapçı birine benziyor. evlenince de değişmez bu cinsler.

Bu adamla mutlu olacağınıza inanıyor musunuz? İnsanların içinde size bağıran öküzün teki en başta, ayrılmak için başka bir özelliğe gerek bile yokken, üstüne bir de pinti ve yüzsüz. Şu hayatta mutlu olmak gerçekten o kadar zor değil. Yeter ki gördüğümüz işaretleri doğru okuyalım. İlk defa duyuyorum bayramlık alma meselesini. Erkek tarafının kıza bayramlık alma olayı da çok abes, elbette tam tersi de. Sanki evlilik öncesi ilişkiler almak-vermek üzerine kurulu. Çok çirkin buluyorum bu tür mevzuları. Kız olsun, erkek olsun, adetleri bu kadar kafaya takıp, insanları huzursuz edecek kafadaki hiç kimse bana normal gelmiyor. Nişanlılık tanıma dönemi tabii ki. O yüzden iyi düşünün derim. Yok yere daha şimdiden huzursuzluklar başlamış.

bayramda erkeğe kıyafet alındığını da ilk defa duyuyorum:KK57: benim bildiğim bayramda kıza bişey alınır ya da takılır. teyzem o donem nişanlı olan gelinine küçük altın takmıştı bayramda. bence nişanlın çok hesapçı birine benziyor. evlenince de değişmez bu cinsler.
benim korkumda o. bende çalışıyorum ve gelirim iyi ve paraya hiç önem vermem. para muhabbetleri canımı sıkar gelemiyorum böyle şeylere :(

Bu adamla mutlu olacağınıza inanıyor musunuz? İnsanların içinde size bağıran öküzün teki en başta, ayrılmak için başka bir özelliğe gerek bile yokken, üstüne bir de pinti ve yüzsüz. Şu hayatta mutlu olmak gerçekten o kadar zor değil. Yeter ki gördüğümüz işaretleri doğru okuyalım. İlk defa duyuyorum bayramlık alma meselesini. Erkek tarafının kıza bayramlık alma olayı da çok abes, elbette tam tersi de. Sanki evlilik öncesi ilişkiler almak-vermek üzerine kurulu. Çok çirkin buluyorum bu tür mevzuları. Kız olsun, erkek olsun, adetleri bu kadar kafaya takıp, insanları huzursuz edecek kafadaki hiç kimse bana normal gelmiyor. Nişanlılık tanıma dönemi tabii ki. O yüzden iyi düşünün derim. Yok yere daha şimdiden huzursuzluklar başlamış.
evet sorun da bu. ben teklif dahi etmeyecektim bayramlık falan bende çok şaşırdım bi an da öyle diyince

nisanlinin sana bagirmasi ve bayramda bana kiyafet alacaksin demesi oyle iki gunluk olayin sonucu degil anladigim kadariyla, eveliyati var gibi.
banami tuhaf geliyor bilmiyorum ama nisandas enin kiyafetini niye nisanlin alsinki?
boyle bir durumda ben esimi yuz kere birakmis olmaliydim demekki.
ayrica evin butun giderlerini nisanlin yapmak zorunda da degil.
tabi kalorifer dosemeyelim soba yeter demesi sacmalik ustu bisey, ama herseyi istediginiz gibi begenip beraber odemeniz en uygunu, yada ailelerin beraber odemesi belki.
nisanda set isterim demeden once onlar sana ne istersin diye sormusmuydu? yoksa bens et isterim diye senmi teklif ettin bilemiyorum ama oyleyse ben ayip karsilarim bunu.
sizin bu para mevzulariniz boyle surer gider gibi geldi bana, ayrilmayi bu yuzden dusunursen en dogrusu olur gibi.

benim korkumda o. bende çalışıyorum ve gelirim iyi ve paraya hiç önem vermem. para muhabbetleri canımı sıkar gelemiyorum böyle şeylere :KK43:
Canımm yaşın da çok küçükmüş daha, bir müddet daha gözlemle sen bu nişanlıyı, hödük erkek her yerden bulunur da değer mi onu bir düşün. Çok naif çok hanım bir kızsın anladığım kadarıyla. Anasının babasının adam edip yetiştiremediğini sen hiç düzeltemeZsin.
Az biraz paranı biriktir gez toz gençliğini yaşa, sonra çok istersen bir hödük daha bulmak zor değil inan.

Çok ucuza gittik çooook :KK59: Millet deli gibi altınlar, arabalar, evler istiyor :oha:

:KK45::KK45::KK45::KK45:
kimseden birsey istemıyorum şu aşamada artık
köstek olmasınlar yeter
erkek ailelerinden dost olmayacagını tecrübe ile anladım
kesinlikle gelin oluyorsun ve kesinlikle gelinini seven kv yok
elsin işte:KK53:

yani şu var ki ben
adetmiş bayramlık alınırmış, altın takılırmış gibi şeylere kılım, sevmiyorum. madden insanların zorlanmasına da gerek yok.Düğün yapmak için kredi çekmeyyi, mal satmyı tamamen saçmalık olarak görüyorum. imkan neyse ona göre yap.

ama erkeğin sen bana alacan ben sana alacam "pazarlığı" adettir yapalım demekten çok daha fena bir şey.

ev konusunda da lüks aramam, fazla eşya zaten sevmem ama soba nedir yahu? sene 2016. hem evin içine girdikten sonra tadilat bir zulüm. temiz temiz baştan olsun. mantık. akıl. fikir. para yoksa gerekirse sadece yatak odası bir de koltuk takımı alınır ama kalorifer döşenir kalan oda sonra yapılır. hatta yemek odası takımı da olmayabilir mutfak masasında yersiniz. yani benim kafam hep böyle çalışıyor. adetler, sevimlilik katıyorsa iyidir (adet diye kanlı çarşaf gösterecek değilim mesela) imkan varsa, karşılıklı isteniyorsa yapılır. değilse imkan zorlanmaz.

Ama en önemlisi, insan karşısındakini kırmadan yapar ne yapacaksa. toplum içinde müstakbel eşe bağırmak hem de nişanlılık gibi en itina göstermesi gereken zamanda bağırmak ne demek?

ben maddi şeylerden önce işin bu kısmını bir dikkatle düşünürdüm. erkek sinirlense bile, o sinire hakim olmayı bilecek. değilse saray alsa bana vız gelir.

valla öyle
üstelık suanda ev almak ıstıyoruz eşime sürekli çok erken önunu gör vs diyorlar
adam benle evlenelı 3 sene oldu

eşim bazen peşinat için destek ister
evlenirken ev alıcaz dedınız hadi onu gectım bari az destek olun der
kv sürekli
daha erken
önünü bir gör
seneye baban toplu para alıcak ordan verırız
seneye bahce satacak ordan verırız
seneye annemin fınfık bahcesı satılacak ordan verırız dıye dıye oyalıyorlar

vermesınler zaten de erken önunu gör diye köstege de gerek yok

nişanlınızın ailesinden hıcbırsey beklemeyın
bize de yıyın için gezin biz herseyınızı alıcaz dedıler
biz de güvendik
evlenırken ultra hersey dahi 10 bın tl para verdıler bize
sap gbi ortada kaldık snr

nisanlinin sana bagirmasi ve bayramda bana kiyafet alacaksin demesi oyle iki gunluk olayin sonucu degil anladigim kadariyla, eveliyati var gibi.
banami tuhaf geliyor bilmiyorum ama nisandas enin kiyafetini niye nisanlin alsinki?
boyle bir durumda ben esimi yuz kere birakmis olmaliydim demekki.
ayrica evin butun giderlerini nisanlin yapmak zorunda da degil.
tabi kalorifer dosemeyelim soba yeter demesi sacmalik ustu bisey, ama herseyi istediginiz gibi begenip beraber odemeniz en uygunu, yada ailelerin beraber odemesi belki.
nisanda set isterim demeden once onlar sana ne istersin diye sormusmuydu? yoksa bens et isterim diye senmi teklif ettin bilemiyorum ama oyleyse ben ayip karsilarim bunu.
sizin bu para mevzulariniz boyle surer gider gibi geldi bana, ayrilmayi bu yuzden dusunursen en dogrusu olur gibi.
onlar sordu ve ben söyledim set mevzusunu. ama en başta konuştuk bunları evi ben kendim yapcam dedi biz de ona göre davrandık zaten bunları bende düşünen insanım ama başta farklı şimdi farklı olması zoruma gidiyo çocuk kandırır gibi

şimdi ben şunu merak ettim. çalışmıyor olsaydın da bu adam seninle evlenecek miydi? hiç denedin mi onu, evlenince çalışmayı düşünmüyorum diye
denemedim hiç ama denenecek bişey de değil açıkçası ben çalışmazsam evliyken geçinmem çok zor bu şekilde

valla öyle
üstelık suanda ev almak ıstıyoruz eşime sürekli çok erken önunu gör vs diyorlar
adam benle evlenelı 3 sene oldu

eşim bazen peşinat için destek ister
evlenirken ev alıcaz dedınız hadi onu gectım bari az destek olun der
kv sürekli
daha erken
önünü bir gör
seneye baban toplu para alıcak ordan verırız
seneye bahce satacak ordan verırız
seneye annemin fınfık bahcesı satılacak ordan verırız dıye dıye oyalıyorlar

vermesınler zaten de erken önunu gör diye köstege de gerek yok

nişanlınızın ailesinden hıcbırsey beklemeyın
bize de yıyın için gezin biz herseyınızı alıcaz dedıler
biz de güvendik
evlenırken ultra hersey dahi 10 bın tl para verdıler bize
sap gbi ortada kaldık snr
ay çok kötü bi durum benim sıkıntım da o. başta ben tek yapamam beraber yapalım deseydi ona göre davranırdım ama attı tuttu ben yapcam diye -ailesi değil kendisi- benim sıkıntım o

ay çok kötü bi durum benim sıkıntım da o. başta ben tek yapamam beraber yapalım deseydi ona göre davranırdım ama attı tuttu ben yapcam diye -ailesi değil kendisi- benim sıkıntım o
ailesinin konusmalarından yola cıkarak yapıcam demıstır
ailesi de yan çizmiştir

yani şu var ki ben
adetmiş bayramlık alınırmış, altın takılırmış gibi şeylere kılım, sevmiyorum. madden insanların zorlanmasına da gerek yok.Düğün yapmak için kredi çekmeyyi, mal satmyı tamamen saçmalık olarak görüyorum. imkan neyse ona göre yap.

ama erkeğin sen bana alacan ben sana alacam "pazarlığı" adettir yapalım demekten çok daha fena bir şey.

ev konusunda da lüks aramam, fazla eşya zaten sevmem ama soba nedir yahu? sene 2016. hem evin içine girdikten sonra tadilat bir zulüm. temiz temiz baştan olsun. mantık. akıl. fikir. para yoksa gerekirse sadece yatak odası bir de koltuk takımı alınır ama kalorifer döşenir kalan oda sonra yapılır. hatta yemek odası takımı da olmayabilir mutfak masasında yersiniz. yani benim kafam hep böyle çalışıyor. adetler, sevimlilik katıyorsa iyidir (adet diye kanlı çarşaf gösterecek değilim mesela) imkan varsa, karşılıklı isteniyorsa yapılır. değilse imkan zorlanmaz.

Ama en önemlisi, insan karşısındakini kırmadan yapar ne yapacaksa. toplum içinde müstakbel eşe bağırmak hem de nişanlılık gibi en itina göstermesi gereken zamanda bağırmak ne demek?

ben maddi şeylerden önce işin bu kısmını bir dikkatle düşünürdüm. erkek sinirlense bile, o sinire hakim olmayı bilecek. değilse saray alsa bana vız gelir.
sıkıntı da o zaten para pul değil benimle konuşma şekli tavırları

Bence endiselerinde yerden göğe kadar haklısın. Acaba ben mi abartıyorum diye düşünme abartmıyorsun çünkü. Ailenin yanında sana sırtını dönmesi ne demek? Nişanlılık döneminde bunu yapan evlenince neler yapar.. Düzelir mi diye düşünme, düzelmez :( genceciksin hanım hanımcık bir kızsın belli, seni el üstünde tutacak, değer kıymet bilecek, gözünün içine bakacak birini bul. Böyle bir durumda kestirip atmak tek çare bana göre. Hakkında hayırlısı olsun.

Back
X