nişanlılık dönemi tanıma dönemi :((

Bu ne terbiyesizlik ..en sevmedigim şey para mevzu .!!!
Nişanlımla tam da bu yüzden ayrıldık..ohh şükür vallahi ..
Karar senin..şahsen Çok sevsemde midem bulanır..bulandı da :(

Nişanlınız mükemmel bi insan bile olsa 21yaşında evlenmek neden?
Ben 26yaşımda evlendim hala diyorum ki birkaç sene daha bekleseydim.
Gerçekten evlenmek için asla acele etmeyin ki bi de emin değilsiniz yani adamdan.
E o zaman neden ki yani bu acele?
Her şeyi içinize sine sine yaşamak varken üstelik.
Eğer nişanı atamıyorsanız bile düğünü erteleyin en az 1sene.

Arkadaslar gibi bende duydum nişanlıya bayramlık alındığını :), bide gercekten parası varsa ve cimriyse vay haline. Ben kuzenimden biliyorum eşide oda aynı 2.000 liralık gözlük takarlar ama markette birşey 3 tl fazlaysa gider market market dolasır onun tam fiyatlısını bulurlar. Tabi sizin nisanlısınızda böyle okucak diye bişey yok ama butun cimriler aklımda böyle kaldı sanırım :KK70::işsiz:

Para konulari oldum olasi sinir etmistir beni, adetleri falan ya uygulayacaksin yada adet falan bilmeyiz biz diyeceksin. Yapilan evde sen oturacaksan uzaktan el gibi durmayacaksin. Nisanlin dedigin adam seni 3-5 ayay kocan olacaksa omrunu onla gecireceksen cekincen olmayacak. Konusacaksin ki adam ne tepki veriyor huyu suyu ne anlayacksin. Seni parasi ile rencide eden bunu herkesin icinde yapan adamdan hayir gelmez ye benden soylemesi.
Bu nisanlin senden yasca buyuk gibi bence, sen calismiyorsun herhalde?
çalışıyorum ben gayette iyi bir işim var hatta onun işinden daha iyi

Nişanlınız mükemmel bi insan bile olsa 21yaşında evlenmek neden?
Ben 26yaşımda evlendim hala diyorum ki birkaç sene daha bekleseydim.
Gerçekten evlenmek için asla acele etmeyin ki bi de emin değilsiniz yani adamdan.
E o zaman neden ki yani bu acele?
Her şeyi içinize sine sine yaşamak varken üstelik.
Eğer nişanı atamıyorsanız bile düğünü erteleyin en az 1sene.
düğünü zaten yapmoyprum bu sebeplerden emin değilim çünkü artık

Toplum içinde sen konuşurken
bir insanın sana sırtını dönmesi büyük terbiyesizliktir.
İş arkadaşın, kız arkadaşın yada herhangi biri
bile bu şekilde davransa
kötü bir tavır olduğu için berbat hissedersin.
Ki bu adam senin evleneceğin insan.
Aile içinde bu tarz şeyler yapabilme
cürreti gösteriyorsa henüz bu aşamadayken
evlendikten sonra olabilecekleri tahmin etmek çok zor değil.

Yaşayacağınız ev, düğün vs.. bunlar sadece onu değil
seni de ilgilendirir.. Tek başına seçim yapıp
karar alamaz.
Ona hiç
-Sen bir dur bakalım dedin mi bugune kadar.
Rahatsızlığından bahsettin mi.
Hayır ise buna izin veren sen olduğun için hatalısın.
Evet söyledim ama ne söylediğimin bir önemi yok ise cevabın
böyle bir adamla hala devam ettiğin için yine hatalısın.

Çok samimiyim kesinlikle evlenmen büyük hata olur.
Bunu söylenmekte bir sakınca görmüyorum.

Toplum içinde sen konuşurken
bir insanın sana sırtını dönmesi büyük terbiyesizliktir.
İş arkadaşın, kız arkadaşın yada herhangi biri
bile bu şekilde davransa
kötü bir tavır olduğu için berbat hissedersin.
Ki bu adam senin evleneceğin insan.
Aile içinde bu tarz şeyler yapabilme
cürreti gösteriyorsa henüz bu aşamadayken
evlendikten sonra olabilecekleri tahmin etmek çok zor değil.

Yaşayacağınız ev, düğün vs.. bunlar sadece onu değil
seni de ilgilendirir.. Tek başına seçim yapıp
karar alamaz.
Ona hiç
-Sen bir dur bakalım dedin mi bugune kadar.
Rahatsızlığından bahsettin mi.
Hayır ise buna izin veren sen olduğun için hatalısın.
Evet söyledim ama ne söylediğimin bir önemi yok ise cevabın
böyle bir adamla hala devam ettiğin için yine hatalısın.

Çok samimiyim kesinlikle evlenmen büyük hata olur.
Bunu söylenmekte bir sakınca görmüyorum.
inan ki böyle devam edersen nişanı atarım dedim. beni yok saydığın sürece düğün falan yapmam dedim. ki eylül de düğün olacaktı. ve şunu da söylemek istiyorum. dün gece dayısı bizi iftara çağırdı. 40 kişi rahat vardı çok kalabalıktı. insanların içinde kolumu falan sıkıyo yakın olmak için rahatsız oldum sessizce yapma insanların içinde dedim bana bir bağırdı kendi teyzeleri kuzenleri yanında ne yapacağımı şaşırdım. herkes dönüp baktı bana bağırınca. kendisi bana saygısızca davranırken ailesinin bana saygılı olmasını beklememekte haklı mıyım? ben de bir daha aynı şeyi yaparsan nerede kimle olursak olalım seni rezil eder yüzüğü atarım dedim ama adam hala yaptığını savunuyo...

arkadaşlar tecrübeli ya da bu konuda fikir sahibi olanlardan bişeyler duymak istiyorum lütfen konu paraymış gibi algılayıp yargılamayın.
sözümüz olurken adetlerimize göre elbisemi nişanlım alması gerekirdi ama onlar teklif etmediği için ben de söyleyemedim. para konularında hep böyle oluyor. ev yapılıyor şu an iç kısmı masraftan kısmak için o olmasın bu olmasın bir çok şeyi eksik bırakmaya çalışıyor.
şimdi bana gelmiş bana bayram da kıyafet alacaksın bende sana alıcam diyor. ben onlardan istemem gereken hiçbir şeyi istemediğim, utandığım halde onun bana gayet rahat böyle demesi benim tuhafıma gidiyor. ne yapmam nasıl davranmam lazım bilmiyorum..
Not: nişanlım bana nişanda sadece set istediğim halde kaç paralık set istiyosun siye insanların içinde bağırmıştı
ve hiç alakasız bi yer de evlenmem için 50 bin lazım demişti.
altında arabası ve satacak yerleri olan biri bu. napmam lazım??
Tanımadan nişan yapmış.Tanımadan evlenme kararı almışsın.Mesele elbise şu bu değil.mesele onun sana verdiği değer,saygı,davranış biçimi.Bence bu konularda sınıfta kalmış.Sen hala bütünleme sınavıyla geçer mi diyorsun

inan ki böyle devam edersen nişanı atarım dedim. beni yok saydığın sürece düğün falan yapmam dedim. ki eylül de düğün olacaktı. ve şunu da söylemek istiyorum. dün gece dayısı bizi iftara çağırdı. 40 kişi rahat vardı çok kalabalıktı. insanların içinde kolumu falan sıkıyo yakın olmak için rahatsız oldum sessizce yapma insanların içinde dedim bana bir bağırdı kendi teyzeleri kuzenleri yanında ne yapacağımı şaşırdım. herkes dönüp baktı bana bağırınca. kendisi bana saygısızca davranırken ailesinin bana saygılı olmasını beklememekte haklı mıyım? ben de bir daha aynı şeyi yaparsan nerede kimle olursak olalım seni rezil eder yüzüğü atarım dedim ama adam hala yaptığını savunuyo...

Eşin sana bu şekilde davranırken
ailesi saygı gösterse ne göstermese ne?
Bunun bir önemi var mı sence.
Yani cidden çok karanlık bir yoldasın
ve hiç ışık göremiyorum ben buradan baktıuğım da.

Sakın şöyle bir yanılgıya düşme
düzelir, anlar, yapmaz..
Yapı meselesi bu tamamen.
Aklı başında, iyi niyetli kendini bilen bir insan
zaten toplum içinde bu şekilde davranamaz.
Sen yada bir başkası kime nasıl davrandığı değil mevzu.

Tanımadan nişan yapmış.Tanımadan evlenme kararı almışsın.Mesele elbise şu bu değil.mesele onun sana verdiği değer,saygı,davranış biçimi.Bence bu konularda sınıfta kalmış.Sen hala bütünleme sınavıyla geçer mi diyorsun
pek ümidim yok açıkçası. sadece ne nasıl olacak bıraktım ama düğün falan kesinlikle düşünmüyorum

Eşin sana bu şekilde davranırken
ailesi saygı gösterse ne göstermese ne?
Bunun bir önemi var mı sence.
Yani cidden çok karanlık bir yoldasın
ve hiç ışık göremiyorum ben buradan baktıuğım da.
Sakın şöyle bir yanılgıya düşme
düzelir, anlar, yapmaz..
Yapı meselesi bu tamamen.
Aklı başında, iyi niyetli kendini bilen bir insan
zaten toplum içinde bu şekilde davranamaz.
Sen yada bir başkası kime nasıl davrandığı değil mevzu.
teşekkür ederim düşünceleriniz için..

adam size sürekli saygısızlık yapıyor, bağırıyor anladığım kadarı ile.

ama sizin derdiniz para pul. kusura bakmayın ama sanki istediğiniz herşeyi yapsalar diğer olayları görmezden gelecek gibisiniz. bna bağırdı diye konu açacağınıza cimrilik yapıyor, bayramlık istiyor diye konu açmanızdan bunu çıkardım ben.

Şunu unutma şuan saygısı yoksa evlenince de olmaz
O bağırmasını nasıl karşıladın?
Sevmediğin şeyleri ona söyledin mi?
Aynısını sen ona yapsan ne olurdu ? Empati yapamıyorsa bencilse evlenemeyecekse baştan söylesin

Şunu unutma şuan saygısı yoksa evlenince de olmaz
O bağırmasını nasıl karşıladın?
Sevmediğin şeyleri ona söyledin mi?
Aynısını sen ona yapsan ne olurdu ? Empati yapamıyorsa bencilse evlenemeyecekse baştan söylesin
söylüyorum açık açık bu şekilde olmaz diye empati falan hak getire

Su sitede kaç senedir üyeyim, sadece okuyup fikir edinmekle yetinirim, ama ilk defa size mesaj yaziyorum.

O kadar size terbiyesizliginden bahsetmissiniz, herkes hem fikir bu isin sonunun iyi olmayacagindan, siz hala 'söyledim, konustum ama dinlemedi' diyorsunuz. Dün iftarda herkesin içinde size bagirdiginda atmaliydiniz yüzügü.

Belliki sizin ona mecbur oldugunuzu, kendininde bulunmaz hint kumasi oldugunu zannediyor karsinizdaki adam.
Yazik etmeyin kendinize lütfen.

Su sitede kaç senedir üyeyim, sadece okuyup fikir edinmekle yetinirim, ama ilk defa size mesaj yaziyorum.

O kadar size terbiyesizliginden bahsetmissiniz, herkes hem fikir bu isin sonunun iyi olmayacagindan, siz hala 'söyledim, konustum ama dinlemedi' diyorsunuz. Dün iftarda herkesin içinde size bagirdiginda atmaliydiniz yüzügü.

Belliki sizin ona mecbur oldugunuzu, kendininde bulunmaz hint kumasi oldugunu zannediyor karsinizdaki adam.
Yazik etmeyin kendinize lütfen.
teşekkür ederim. zaten bu şekilde ömür geçmeyeceğini anladım.. gerekeni yapıcam

Back
X